icon

Nedarí sa nám. Je nás tu takých viac?

dzenar
15. jún 2014

S kazdej strany pocuvam len same radostne spravy ci uz o tehotenstve alebo uz o narodeni babatka a ja stale nic ja vas tu viacej takych?

spisanka
22. mar 2015

@enwy ahoj,no verim,ze sa nikto smiat nebude,ved tu preberame vsetko mozne.Ja osobne si myslim,ze by to problem nemal byt..ale ked uz o tom pises ja mam vlastne tiez maternicu otocenu naopak naco som uz aj pozabudla a nijaky lekar nespomenul,zeby to mohla byt vada,ale ani som sa asi ani nikdy nepytala,skusim sa zajtra opytat lekarky ak nezabudnem,lebo zvycajne mam kopec otazok,ale ked vstupim do ordinacie tak si spomeniem tak akurat na jednu..

tribulka88
22. mar 2015

@spisanka tvorili,ale uz mi to dlho nerobil,takze ani neviem,ci v poslednej dobe vobec :-/ ozvi sa,ze co a ako s tebou,ci nieco nove 🙂

enwy
22. mar 2015

@spisanka dakujem za nazor...opytaj sa a napis potom prosim dakujem....ja pojdem k lekarke az v stredu lebo iba vtedy ordinuje..

spisanka
22. mar 2015

@tribulka88 urcite zajtra napisem ako som dopadla..

uhlikova09
23. mar 2015

@zuzicek88 Ahoj Zuzi ako sa máte?Už ste boli na prvom ultrazvuku?Mňa čaká v piatok pľúcne,som zvedavá ako ma zjazdí doktorka pretože mi gynekologička v antisterilnej povedala,že nemám brať ten sprej s kortikoidmi,tak som prestala.Dnes by som mala mať výsledky čo som bola na krv pred vyše týždňom na chlamýdie,toxoplazmózu atď. tak dúfam,že všetko bude ok.Vo štvrtok aj v piatok som chodila na výplachy kôli tej mykóze...no ako jedna "radosť"... no a budúci týždeň nás čaká prvý veľký ultrazvuk,NT... 🙂 Tak drž palce

zuzicek88
23. mar 2015

@uhlikova09 Ahoj moja neboj vsetko bude dobre a super velky ultrazvuk,my ideme v piatok na prvy,dufam,ze dopadne dobre a fazulka je tam a krasne rastie,pocuj,taka otazka ten prvy sa robi este asi odspodu ze?lebo chcem nan zobrat aj manzela,len kamoska mi povedala,ze jej doktor na prvy manzela nepustil,no tak teraz neviem...uz si kvoli tomu nahlasil aj dovolenku

uhlikova09
23. mar 2015

@zuzicek88 mne zatial čo robili tri krát ultrazvuk,všetky odspodu,dva krát bol so mnou manžel ale to sme boli v tej antisterilnej,lekárka nič nepovedala,dokonca nám Fazuľku odfotila na dva krát,vytlačila,ukázala kde čo má malé,pustila zvuk srdiečka takže podľa mňa záleží od lekára ak je normálny jasné že dovolí aby ste sa tešili spolu 🙂 My čo teraz ideme na NT už ideme na silnejší ultrazvuk cez bruško

uhlikova09
23. mar 2015

@zuzicek88 a potom daj vedieť ako ste dopadli 🙂 v koľkom si už týždni?

zuzicek88
23. mar 2015

@uhlikova09 dakujem za odpoved,tak si myslim,ze by ho mohli pustit ku nam sa musia v centre spravat slusne,ved si vsetko platime,aj ultrazvuk.teraz som v siedmom tyzdni a jasne,ze dam vediet,dufam,ze vsetko bude o.k.

uhlikova09
23. mar 2015

@zuzicek88 no tak to áno,pustia ho a ak ty si praješ nemá čo lekár namietať,v 7. to už aj sridečko budete počuť 🙂

zuzicek88
23. mar 2015

@uhlikova09 to dufam a velmi sa nato tesim a ty sa mas uz aspon lepsie?

uhlikova09
23. mar 2015

@zuzicek88 vieš čo áno,len sa bojím ešte výsledkov z krvy a toto keď bude ok som spokojná potom

zuzicek88
23. mar 2015

@uhlikova09 no tak to je super,ze je ti uz lepsie,neboj budu dobre vysledky uvidis

uhlikova09
23. mar 2015

😒 uvidime,kde to tak dlho čakať ... idem ochvíľu volať

enwy
23. mar 2015

@spisanka ahoj, tak ako ?

spisanka
23. mar 2015

@enwy Ahoj som sa pytala na tu maternicu a vraj to urcite nebude problem,ale skus sa opytat este a som zvedava co povedia tebe..a ako dlho sa snazite?

spisanka
23. mar 2015

@tribulka88 Ahoj,bola som dnes u lekarky,k ovulacii doslo,nasadila mi duphaston a bola hrozne pozitivna,tak musim byt aj ja. 😵

tribulka88
23. mar 2015

@spisanka no vidis,parada 🙂 takze s usmevom a bez stresov 🙂 este,ze ti tu lekarku vybavila kamoska 🙂

enwy
24. mar 2015

@spisanka ahoj, dakujem, ze si sa opytala........ je to rok aj 7 mesiacov... bola som dnes pri mojej lekárke, tak ma vyšetrila, urobila prehliadku celú, povedala mi ze mam moznost si dat urobit testy pri nej, ale len ja, alebo ist do martina do toho centra (nenapadne mi ten cely nazov momentalne, ale urcite vies co myslim) aj s partnerom na vysetrenie... len to som nepochpila, ze keby mi tie testy urobila ona, tak do toho martina mozem ist tak najskor o pol roka aj viac mozno... musim to este trocha nastudovat co to obnasa, bola som celkom v strese, tak si to musim vygooglit este, aj ked mi to niekolkokrat opakovala, neviem ci je to nejako zdravotne fyzicky vycerpavajuce alebo co, ale spomenula nieco aj o financnej narocnosti a ze to v martine stojí 25€, len neviem ci pre oboch spolu, alebo na osobu, inak povedala ze nejaky kanálik mám nejako zaujimavo zahnuty, ale ze to by nemalo mat vplyv na otehotnenie a ze jedno vajicko mam v poriadku a druhe mam nejako ZA maternicou, potom sa znova vratila k tomu ohnutemu kanaliku, tak si to odfotila, dala mi tyzden cas na rozmyslenie, ci chcem ist do toho martina s partnerom, alebo sa necham vysetrit len sama... tak neviem, idem premyslat...

uhlikova09
24. mar 2015

@zuzicek88 stále nemám výsledky ale dnes som bola na plúcnom a všetko ok už tam nemusím chodiť len ak by bol problém,sestrička ma hneď brala dnu,že som tehotná a lekárka veľmi milá,že mi drží palce aby sme dobojovali do konca 🙂 tehotenstvo má aj výhody 😀

uhlikova09
24. mar 2015

@enwy ahoj,neviem síce aký máte s partnerom presne problém ale keď môžem poradiť,my sme začínali najskôr vyšetrením u urológa keďže v prvom rade sa má vyšetriť partner,ten manželovi kôli zlým výsledkom nasadil všetky možné aj nemožné lieky...nič nezabralo tak samozrejme šup ho do Heliosu do Martina ale my sme nešli lebo sme neverili,že to je až také vážne a dochádzanie z Popradu hlavne z časového hladiska nebolo možné a tak sme skúsili antisterilnú poradňu v Kežmarku a šup ho sa podarilo zázračne po 4. mesiacoch prirodzene,síce za pomoci liekov ale je to tam 🙂 a žiadny Martin sme nepotrebovali

enwy
24. mar 2015

@uhlikova09 ahoj, o urologovi mi nepovedala nic, skusim si nieco o tom vygooglit.. aj o tom Kežmarku, ale aj to sa zdá byť odo mňa celkom ďaleko, taktiež aj ten Martin, tiež tiež preto zvažujem, pre ktorú možnosť sa mám rozhodnúť..

zuzicek88
24. mar 2015

@uhlikova09 no super,to je uzasna sprava,tesim sa s tebou,ja som dnes tak strasne unavena,ze hadam uz by som aj isla spat hihi

spisanka
24. mar 2015

@enwy
@uhlikova09 ahojte dievcata tak ja som v tom Martine bola a akurat o co im islo bolo umele oplodnenie a ked sme odmietli tak uz aj ten pristup bol dost o nicom..folikulometria trvala len chvylocku a tak om nasledujuci den isla za svojim lekarom a ten mi povedal uplne ine rozmery folikulov..podla mojho nazoru je to len o prachoch a uz by som tm urcite nesla..mne by asi nebolo odveci skocit do toho Kezmarku asi sa zacnem o to zaujimat,a aky problem ti zistili?alebo ake lieky ti nasadili??

uhlikova09
24. mar 2015

@spisanka ahoj,v prvom rade nám urobili základne odbery,manželovi spermogram ktorý mal záhadne lepši ako u urológa,ktorý si tiež mimochodom za každý spermogram a nebolo ich málo zapýtal 10eur...po spermograme sme začali každý mesiac chodiť na folikulometriu,každý mesiac som mala ovulku až na jeden mesiac,vtedy mi dali Duphaston ale z neho som sa vyhodila...a jediné čo som dostávala každý mesiac bol Pregnyl.A znie to hrozne ale plánovaný pohlavný styk,čiže 36 hodín po pichnutí,sme sa museli snažiť.Nám uz to vlastne nevychádzalo prirodzene a mala som na pláne prefuky ale akosi menzes neprišiel,takže tak ale postup by bol taký,že ak by nezabral prefuk potom by mi robila doktorka insemináciu 🙂 Držím palce,keď máš Kežmarok blízko stojí to za to!Tiež som toho názoru,že Martin je už len taká posledná zastávka keď sa fakt dlho nedarí...
@enwy v prvom rade treba urobiť spermogram,žena má horšie horšie vyšetrenia poprípade prefuky...najskôr treba vyšetriť potvorky 😉 a keď máš Kežmarok ďaleko skús zistiť či niekde vo vašom okolí nieje antisterilná poradňa.Lebo my sme do KK chodili niekedy tri krát do mesiaca,niekedy raz za mesiac aby ste zas neprecestovali kopec.
@zuzicek88 Zuzi ja som tiež tak na tom ale mne žial nedovolia veci okolo mňa spať,do 17:00 v práci,potom s Maťkom úlohy do školy,nákup,variť...teraz som sadla.Úplne vyčerpaná som 😒

spisanka
24. mar 2015

@uhlikova09 gratulujem ti a prajemvela zdravicka..No ja mam polrocnu seriu Clostil-pregnyl-duphaston za sebou,a nam to nepoohlo a mas pravdu planovany styk to je tak neprijemne..

uhlikova09
24. mar 2015

@spisanka ďakujeme,nám sa zadarilo po 4.mesiacoch a akože 4.mesiace mať plánovaný...bolo to také aj čudné,aj som nemala chuť na to,ani som si to nevedela užiť,proste čisto výroba dieťaťa 🙂 ale posledný mesiac ma presne v deň keď sa zadarilo strášne bolelo brucho,tak ako nikdy,sme sa proste nejak presne museli trafiť.A neposielali ťa ne prefuk ešte?Lebo to už dosť dlho.Spermogram dobrý?

spisanka
24. mar 2015

@uhlikova09 bola so na prefuk-vsetko ok,spermiogram ok,genet.testy ok,ovulku mam..my uz sme hadam vsetko dostupne skusili..

ikaa76
24. mar 2015

Ahojte necitala som celu diskusiu, nahodou som na nu narazila a spomenula som si ze podobnu situaciu som tiez riesila. My sme sa snazili dva roky ja som presla roznymi vysetreniami a branim vsemoznych liekov muz bol taktiez na vysetreni a stale nica nic vsetky sposoby a polohy nas omrzeli. Az jedneho dna som narazila na plody kustovnice cinskej (GOJI) zacala som ich jest a po 3 mes. Som otehotnela. Mala som pocit ze asi nahoda, no ked tento problem riesila moja kolegina povedala som jej o goji taktiez otehotnela o par mesiacov. Podla mna je goji zazrak. A este jedna vec na pomale spermie je vyborny vceli pel.
Kazdej z vas ktorej sa nedari otehotniet, drzim palce aby sa vam splnil tento uzasny sen.... ;)

uhlikova09
25. mar 2015

@spisanka neviem,ja by som to predsa len skúsila v poradni ešte,možno vám pomôžu,môj mal potom dobrý spermogram ale bral vit.E obdeň...nemôžeš tvoriť protilátky na jeho spermie?aj to vám robili?