icon

Nedarí sa nám už 3,5 roka. Nevzdávam to, ale už nevládzem

terezka295
2. mar 2013

...uz to trva tri a pol roka a stale nic. Asistovana reprodukcia tiez nepomohla, embryko sa neujalo ☹ Neustale snazenie sa, neskutocne mnozstvo liekov a injekcii no ziadny uspech... uz naozaj nevladzem, je to unavne a niekedy mam chut rezignovat ... preco to musi byt take tazke??? Viem, ze na to nikdy nenajdem odpoved a ani vysvetlenie, ale aspon takto sa mozem vyrozpravat ... Pan Bozko,my chceme babatko, ako na to?

Strana
z2
sachiko
6. apr 2013

@terezka295 Ahoj, tak moje snazenie bolo 4 roky. Pred 2 dnami som na teste videla //, nemohla som to pekne dlho rozdychat. Test som si robila odpoledne, ked som prisla z prace. Chodila som po byte ako sialena a pozerala na test...nechapala som ako je to mozne, ked mam dokonca "podla doktorov" nepriechodne oba vajcovody. Z netrezlivosti, a tiez aby som si to potvrdila, tak som si test robila rano. Co myslis? Negativny. Cely den v praci som bola ako zmyslov zbavena
Nedalo mi to a kupila som este jeden test a urobila som si ho znovu po prichode domov. Boli tam // a este silnejsie ako den pred tym Bazalku som si merala a pocas ovulacii sa mi to drzalo na 37,0 - 37,1 dnes rano ked som si zmerala BT, tak to vyskocilo az na 37,9, dufam, ze je to v poriadku. Test mi vysiel pozitivny uz 11 DPO a vpondelok mazu k doktorovi, aby mi potvrdil normalne tehu, snad to nebude mimomaternicove....inak by som to asi neprezila. Snad ti toto stacilo. Paaaaaa

terezka295
autor
6. apr 2013

@sachiko no tak to blahozelam 🙂 urcite to bude v poriadku a babatko bude zdrave...len sa nestresuj...potom napis co povedal doktor ... juuuj, tak sa tesim s tebou 🙂 musel to byt uzasny pocit najst dve ciarocky .... budem drzat prsty aby vsetko slo hladko 🙂 papa

sachiko
6. apr 2013

@terezka295 bol a je to krasny pocit, neuveritelny v mojom pripade, ale predsa. Nejak sa z toho stale nemozem prebrat, vsade studujem, vsetko chcem vediet co sa tyka tehotnosti... si to vies asi predstavit. Kukni na moj fotoblog, dnes som si tam ulozila fotecku toho testiku a zajtra testnem znovu. Rada by som videla ako silnie ta ciarocka. V pondelok dam vediet ako som dopadla. tebe sa to tiez podari, vidis ako som dopadla ja a s takpu diagnozou! Drzim palceky 🙂

dobromila
6. apr 2013

ahojte, chcela by som vás povzbudiť jedným zaujímavým príbehom neplodnosti, na ktorého konci sú zatiaľ tri zdravé detičky prirodzene počaté:
http://www.mojpribeh.sk/pribeh/renata-ocilkova/

evita3141
7. apr 2013

Ahoj Terezka 🙂 ja viem ake to je snažit sa o babetko taku dlhu dobu aj ja s priatelom sa snažime už dva roky a stale nič ,,sme obaja zdravy,,,skušala som tabletky a aj čajiky stale som počitala ale nič sa nezmenilo...pre mna je to ovela tažšie kedže priatel ma už syna a ked ho vidim ako sa hraju atd je mi luto že nemame vlastne ☹ ...už nato prestavam mysliet možno sa to až vtedy podari,,nevzdavaj to,,,,len nato nemysli tolko a uvidiš že sa to podari ja to nevzdavam a snažim sa nato nemysliet aj ked to je dost tažke...Držim ti palčeky a dufam že sa ti splní tvoj največši sen sa stat mamičkou,,, 🙂 pa

adriku
8. apr 2013

@terezka295 nevzdávaj to, my sme sa tiež nevzdali, modlili a sexovali, ubehli nejaké roky a Boží Dar prišiel na moje 38 narodeniny. Keď sa nám nedarilo, spravila som si antiparazitnú očistnú kúru, potom som užila 2 krabičky morskej riasy spiruliny, potom som sa zmierila s tým, že absolvujeme asistovanú reprodukciu alebo adopciu, potom som si prečítala, že treba mať pohlavný styk najmenej každý druhý deň aby boli neustále prítomné aktívne spermie, to obdobie kedy som otehotnela som pila dosť piva, lebo bolo leto, no a vlastne som po tých rokoch otehotnela už nečakane 🙂 bol to skvelý šok 🙂 Prajem Ti aby si sa čoskoro mohla tešiť z vlastného bábätka v náručí !

terezka295
autor
9. apr 2013

@evita3141 Ahoj Evitka, to mas tiez tazke ked priatel uz synceka ma .... tuzba o vlastnom babatku je urcite silna ... ale tak ako pises, nesmieme to vzdavat a prestat dufat ... ale nemysliet na to je naozaj tazke .... stale si vravim, uz dost myslenia na baby ... uz som premyslala ze budem chodit na zumbu aby som prisla na ine myslienky,ale stale mi do toho nieco pride a este som stale nebola.... drzim aj ja Tebe palceky aby sa ti splnila tuzba po spolocnom a vasom babatku ... 🙂

terezka295
autor
9. apr 2013

@adriku dakujem, si mila 🙂 tak to uz aby som zacala pit pivo 🙂 ktore mi vobec ale vobec nechuti 🙂 Je to naozaj tazke cakat a vysledok stale rovnaky, ale verim ze aj nam sa to konecne podari a roky cakania, navstevy lekarov,vysetreni, kopuuu penazi .... dufam, ze to vsetko bolo na nieco dobre a malinky zazrak sa stane konecne aj nam 🙂 Ako si zistila, ze si tehotna? muselo to byt naozaj krasne 🙂 drzte sa!

adriku
9. apr 2013

@terezka295 no nám to vyšlo hneď keď sme začali sexovať každý druhý deň a keď sme mali čas aj každý deň. Ale ak by sa nedarilo dlhšie, navštívila by nejakého homeopata, alebo MUDr., ktorý sa venuje alternatívnej medicíne, a chodila by som pravidelne na brušné tance, totiž nás na brušných tancoch lektorka veľmi upozorňovala, že tie čo nechcú otehotnieť nech sa vyhýbajú konkrétnym prvkom tanca, lebo niektoré mimoriadne prekrvujú oblasť pánvy čo podporuje otehotnenie. keď mi meškali moje dni, tak som vždy vytasila test a zrazu jedného dňa boli dve paličky :o)

adulik76
9. máj 2013

@terezka295 viem, že je to ťažké, keď sa nedarí. My máme Lenušku po IVF a po 7 rokoch snaženia. Takže o tom čosi viem. Hlavne, ak ti môžem poradiť, tak z toho nerob stredobod svojho a mužovho života. Nech sa váš život nekrúti len okolo skúmania plodných dní, merania bazálnej teploty, testovania a aj ten sexík nech sa nezmení len na oplodňovanie. Lebo aj sexík každý druhý deň je asi prvý týždeň zaujímavý a lákavý, ale potom sa to pre toho muža a aj teba stane únavné a berieš to ako povinnosť.... Viem, že sa musíš vyhovoriť zo svojich pocitov, tak nato tu máš MK a baby sú tu vždy zhovorčivé, či písania chtivé a aj dobre vedia poradiť. No, so svojím mužom sa bav aj o niečom inom, ako o tom, že: "miláčik, teraz by sme mali, včera sme nie, dnes musíme", alebo "miláčik, mám plodné dni", "miláčik, teraz mi klesla teplota, tak teraz....", "miláčik, mal by si užívať vitamíny, aby tvoje spermie boli OK", "miláčik, počul si o týchto zázračných otehotneniach?", a podobne... Zamerajte sa na všetko možné, užívajte si, hlavne ho nenúť navštevovať liečiteľov, veštcov, kadejaké kúry mu nenasadzuj. Môj MM bral akurát selezin, ale to si naordinoval sám a to bolo všetko. Cyklus IVF sme nebrali ako: "čaká nás kopa hormónov, booože, čo to len bude", ale brali sme to ako cestu k našej malej čertici, boli sme v pohode, po OPU mi mužíček čítal vtipy, až doktor prišiel do izby, že čo je to tu za smiechy, že ja asi lieky od bolesti nepotrebujem. Nie som hrdinka, aj ja som mala slzy, keď mi meškala mrcha, ale svet sa nerútil. A teraz máme krpca, ktorý ide od septembra do škôlky a druhého na ceste. 😉

terezka295
autor
9. máj 2013

@adulik76 Dakujem ti velmi pekne za povzbudive slova a aj za rady co a ako robit ci nerobit ...mas uplnu pravdu, asi tak pred polrokom to bola tema na kazdu chvilu ale uz nieje (po neuspesnom ICSI som sa psychicky velmi zlomila a preplakala som viac ako za cely zivot) ... BTsi sice meriam, ale to len aby som vedela ci som ovulku vobec mala ... uz som to asi viacmenej vzdala,pretoze sexik 🙂 mame len ked mame chut, plodne dni akosi uz neriesime, sice je nam velmi smutno ked vidime znamych ci neznamych s bruskom ci babatkom v kociku ... neberieme ziadne lieky ...takze sa asi da povedat,ze sme sa prestali usilovne snazit ... tie 4 roky cakania,roznych vysetreni,liekov atd ma riadne unavili a psychicky vycerpali... uz nemam tolko sil aby som pokracovala v neustalom snazeni sa a pokusani sa o nieco co nechce prist ☹ vzdy som chcela byt mladou mamickou,co uz bohuzial nebudem ... ale budem velmi rada a vdacna Pan Bozkovi ak sa mi podari stat mamou,ak budeme moct byt milujucimi a starostlivymi rodicmi minimalne raz v zivote ...

linda81
9. máj 2013

@terezka295 ahoj...tiez to poznam...vsetci uz mali babo..a my nic...kopa diagnostiky, zle vysledky vsetkeho , ziadna sanca mat dieta prirodzene...tak nasledovalo 1 IVF, KET, 2 IVF...vsetko negativne...tak som sa na to vykaslala, ze si dam pauzu od toho vsetkeho ...a nasledujuci mesiac som bola tehotna...takze asi len vydrzat a verit......vela sil zelam...

terezka295
autor
9. máj 2013

@linda81 Dakujem Linduska, si mila,ze si prispela svojou skusenostou ... mozno sa to aj u nas tak podari 🙂 blahozelam k Marii-Sofii 🙂

linda81
9. máj 2013

@terezka295 inak...moja diagnoza je nepriechodne vajcovody obojstranne, nizka AMH, cykly nepravidelne, atd atd...este aj zly SPG sme mali.....takze aj zazraky sa deju 😀

terezka295
autor
9. máj 2013

@linda81 To vazne? no ja som mala kedysi endometriozu, manzel ma zly spermiogram ...vraj tieto veci dokopy to stazuju ... zazraky sa deju 🙂 no tak sa budem aj nadalej modlit za ten NAS zazrak 🙂

linda81
9. máj 2013
adulik76
9. máj 2013

@terezka295 neboj sa, určite budeš mamou. .... no a potom sa z toho krásneho sna zobudíš, keď sa raz krpec pred teba postaví, dá si ruky vbok a povie "nescem polievku".... 😀 😀 😀 😀

terezka295
autor
9. máj 2013

@adulik76 mozno to bude zniet divne ... ale aj na taketo momenty sa velmi tesim 🙂

adulik76
9. máj 2013

@terezka295 však ja na to nenadávam, ale sa pred ňou musím zdržať smiechu, aby ma mladá brala vážne 😉

bianka1234
14. máj 2013

Obdivujem vás. Chce to veľa síl túžiť po bábätku, ktoré neprichádza......NAOZAJ to chápem. Ja som však v opačnej pozícii - čakám 4. baby - neplánované, po 3 vytúžených. Pre mňa je to tiež strašný stres a som v dosť nevhodnej situácii na to - mať ho teraz. No prijímam ho, aj keď to bude extrémne ťažké. Či som bola nezodpovedná pri jeho plánovaní? No bola som až príliš zanietená a nadšená do prirodzených metód - bilingsovej a bazálnej teploty. Preto o tých metódach už nechcem ani počuť. Sú to metódy pre mamičky, ktoré chcú otehotnieť, nie ktoré to už neplánujú.Bola som nimi nadšená a teraz maximálne zlyhanie, strašná depka......

original5
24. sep 2013

Mozno to tu uz niekto pisal. Neziskovka so strankou http://www.lpp.sk/ sa takymto veciam venuje a maju super vysledky. Bud deti mozete mat a pomozu vam alebo nie a budete mat istotu.

ivus5
14. aug 2021

Bylinkarka Anna Kopacova z Vrboveho pomohla uz velkemu mnozstvu parov k babatku. Skuste. Aj nam pomohla.

Strana
z2