Nejasná ovulácia

morandia
10. máj 2017

Ahojte mamičky, potrebujem poradit, lebo uz naozaj nechapem. Pokusame sa o babatko, problem je v tom,ze neviem kedy mam ovulaciu.Robim si ovulacne testy, len vychádzajú divne.poslednu menstruaciu som mala od 26-teho aprila do 30-teho aprila.ovulacny test som si robila ako prvy 7-meho maja ,foto prve...druhy 8maja vysledok druhej foto a posledný 10-teho vysledok na tretej foto ...bola som trocha prekvapena , kedze od 7-meho tam bola viditeľná ciarka,cakala som ,ze bude silniet, podla vypoctou by som mala dostat ovu 11-teho...druhy test bolo vidiet ciarku ,ale dnesny test uz nie je nic vidiet :( teraz neviem preco. Ked podla výpočtov mam dostat ovu 11-teho.... ked som to pocitala správne..mohla som mat ovu skor? Este pred robenim testov, cize po menstruacii ? Adnes uz citim kríže , taky pocit ako ked sa blizi menstr. ,ked ja mam uz ten pocit, viem ,ze zacnem spinit a nasleduje menstr. :( mate podobnu skúsenost? Ďakujem za kazdu odpoved

bevab
10. máj 2017

Testy su vsetky negativne. Podla dlzky cyklu mozes ovulovat aj neskor, alebo vobec. Je tu druha skupina ohladne ovulacnych testov. Napis tam.

morandia
autor
10. máj 2017

Ja viem ze su negativne, musia byt rovnako sfarbene testovacie palicky....ale preco treti uz neukazal nic? Nema to silniet ,ked tam nejaky naznak bol?

lienka737
10. máj 2017

Ja som mala tiež vždy všetky testy negatívne.
Folikulometria potvrdila aj bazálna teplota, že ovulácia prebehla. Takže ja testy neuznávam.

Môže byť, že ich robíš nesprávne. Nepiť 2 hodiny predtým (ani žiadne tekutiny neprijímať ako polievka, jogurt atď.) a vždy každý deň vrovnakom čase, ideálne od 16.-20.00 hod.

Ak si robila správne, potom choď k Dr., nech Ti to odsleduje ultrazvukom.
Lepšie je merať si bazálnu teplotu, aj ked nevieš dopredu, kedy ovulka bude, ale vieš, že prebehla.

To sa časom naučíš aj podľa hlienu aj podľa príznakov.

osky
10. máj 2017

toto nefunguje ako tehu testy.moze byt slaby pasik a z nicoho nic biely test...nemusi silniet.ale tvoje testy su negativne,cize bud zu prebehla predtym alebo len pride..mnoho zien ma ovu aj pocas MS,aj ked neviem ako je to mozne...a ano,mohla si mat aj bezovulacny mesiac...

bienennest
10. máj 2017

@morandia Ahoj, odporucam si sledovat si bazalnu teplotu, ta ti jasne ukaze, ci u teba nastava ovulacia. Moze totiz byt, ze cyklus prebehne aj bez ovulacie, takzvany anovulacny cyklus..to ti zial tie ovulacne test neukazu. Takisto je ovulacny test pozitivny, len ak su obe ciarky rovnako intenzivne, vsetky ostatne otiene ciarok sa vyhodnocuju ako negativne. A samozrejme, ze ovulacia nemusi prebehnut uprostred cyklusu, moze byt aj skor alebo neskor.. to indikuje potom (rovnako ako anovulacny cyklus) vacsinou hormonalne problemy a treba to skonzultovat s lekarom.

Skus si k tomu precitat tento clanok, tam najdes vsetky dolezite informacie k sledovaniu ovulacie -
https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/ovulacia-a-ovulacne-testy-nkevxs/

morandia
autor
10. máj 2017

Dakujem Vam za jasnu odpoved,aspon viem ako na to 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre