icon

Nemôžem otehotnieť - príbeh so zázračným koncom

adaduk
4. feb 2014

Týmto príbehom chcem dať nádej všetkým, ktorí chcú a nemôžu byť rodičmi - či už zo známych, alebo z neznámych príčin... Spolu s manželom sme aj my boli nedobrovoľnými členmi tejto skupiny. V mojom prípade bol známy stav, príčina však nie.
Ako mnoho iných párov, aj my sme začali v sterlitnej ambulancii. Moja nová lekárka sa do toho pustila hneď pri prvej návšteve naplno. Celé to trvalo cca 2 mesiace. Podstúpili sme všetky možné vyšetrenia – ja aj manžel – krv, genetika, laparoskopia... Takmer všetko bolo viac menej v poriadku (zistili mi mierne zníženú funkciu štítnej žľazy a endokrinologička mi nasadila lieky). Všetko bolo OK až na moje vaječníky. Vraj sa na ultrazvuku zdajú atrofické, najmä ľavý, ktorý sa takmer vôbec nedal nájsť.
Z dôvodu potvrdenia dg som podstúpila laparoskopiu, ktorá potvrdila to, čo naznačovali výsledky krvi aj ultrazvuku. Výsledok znel „vaječníky atrofujú, predčasná menopauza“. Čo je jej príčinou? To nevie nikto!
V prípade problémov s otehotnením majú ženy na výber 3 možnosti:
1. Stimulácia vaječníkov, odobratie vlastných vajíčok a spermií a umelé oplodnenie;
2. Darcovské vajíčko + partnerove spermie;
3. Darcovské embryo;
V mojom prípade prichádzali do úvahy iba posledné 2 možnosti vzhľadom na stav mojich vaječníkov. (Pre lepšiu predstavu o možnosti č. 2 - ročne sa podarí získať cca 12 darkýň vajíčok a v poradovníku bolo cca 20 mien).
Keď si takéto niečo vypočujete, je veľmi ťažké zostať pozitívna. Nebola som však ochotná sa s týmto zmieriť!
Moja prvá cesta viedla k p. DEDÍKOVI, ku ktorému chodím už veľa rokov a ktorý bol prvý a jediný, čo mi povedal o probléme s vaječníkmi už niekoľko rokov skôr, než som absolvovala lekárske vyšetrenia (absolvujem každoročne preventívnu prehliadku a vtedy som šla cielene za svojim gynekológom s otázkou, či mám vaječníky v poriadku. Vtedy mi povedal, že on nevidí žiaden problém a „nejaké mikrocysty sa pohmatom zistiť nedajú, je to možné len laparoskopicky a na to v danom okamihu nie je žiaden dôvod“). NIKDY mi nikto neurobil ultrazvuk – prvýkrát až p. doktorka v sterlitnej ambulancii.
P. DEDÍK mi vtedy povedal, že na menopauzu mám príliž nízky vek (35r.), že bábätka sa dočkáme, sú k tomu však potrebné 2 veci:
1. veľa trpezlivosti;
2. liečivé bylinné kvapky, ktoré p. DEDÍK pripravuje sám;
Už som tie kvapky užívala, len mi zmenil dávkovanie.
V auguste 2012 mi vynechala „pravidelná ženská mesačná návšteva“ – už 2 mesiace som neužívala Duphaston, ktorý mi ju predtým zabezpečoval – a chystali sme sa s manželom na dovolenku. Nešla som si ho dať predpísať, pretože som si nechcela vybrať z posledných dvoch možností ani jednu a doktorka čakala na moje rozhodnutie (schválenie od poisťovne už dávno mala stole...). Kvôli dovolenke som sa predsa len išla k doktorke objednať, zavolala som 3.8., dostala som termín až 31.8. Začali ma zrazu veľmi bolieť prsia, spomenula som si na kamarátku, ktorá v tom čase čakala už 4-té dieťa a mesiac dozadu mi prezradila, že nikdy nemala žiadne typické symptómy tehotenstva, iba prsia ju veľmi boleli.
Urobila som si tehotenský test a bol pozitívny. Prílišnej radosti sme sa s manželom bránili, dokiaľ nám to nepotvrdí aj doktorka, bola som však na dovolenke opatrná.
Počas návštevy u doktorky 31.8. som jej porozprávala o p. DEDÍKOVI, ihneď ma vzala na ultrazvuk, ktorý potvrdil moje tehotenstvo. Bola nesmierne prekvapená a šťastná spolu so mnou a hoci je p. doktorka veľmi racionálna, použila na môj stav slovo „ZÁZRAK“ 🙂
Tehotenstvo som mala prekrásne, užívala som si každučkú minútu s bábätkom v brušku. Dnes som šťastnou maminkou, môj muž šťastným tatinkom a náš ZÁZRAK bude mať v apríli 2 roky 😎
Môj odkaz pre všetkých nedobrovoľných členov horemenovanej skupiny: Keď je medicína v koncoch, určite to neznamená, že pomoc neexistuje. Každému takémuto páru odporúčam zájsť za p. DEDÍKOM. Pomohol nám, môže pomôcť aj Vám 😉
P. DEDÍKOVI sme nesmierne vďační, a to nielen my rodičia, ale aj starí rodičia – vďaka nemu prežívame dennodenne šťastie a životy nás všetkých sú konečne naplnené, založili sme ďalšiu generáciu... 😵
p. DEDÍK, ĎAKUJEME!

my_angel20
5. feb 2014

Ahoj- krásny príbeh naozaj a realita musí byť nádherná🙂 chcem sa spýtať na toho p.Dedíka, kde, kto, čo?? a odkiaľ pochádza? je to nejaký ľudový liečiteľ? ja som dvakrát potratila ateraz sa chytám každej slamky☹

monicka79
5. feb 2014

@my_angel20 ja som bola tiež u pána Dedíka ešte v oktobri, ale zatiaľ sa mi nepodarilo otehotnieť. Ale možno tebe pomôže. Bola som u neho v Trenčianskych Tepliciach, chodí aj do Bratislavy a Piešťan. Treba mu zavolať a zistiť, ktorý deň a kde je. Lebo to strieda. Tu je číslo priamo na neho 0905 513908. Určite to treba skúsiť 🙂

adaduk
autor
5. feb 2014

my_angel20 p. Dedik je naturopat, vela rokov sa venuje irisdiagnostike, pracuje len s bylinkami, ich rozne kombinacie nechava rozne vyluhovat a predava ich v malych flastickach... venuje sa tomu uz vyse 25r., zacina si vychovavat nastupcov - svoje 2 dcery, tie uz zalozili webstranku a tiez uz su aj na facebooku - www.dedikadcery.sk 🙂
Chodi k nemu vela ludi, dokonca cele lekarske rodiny lieci, nam pomohol, hoci medicina povedala, ze je to nemozne...

adaduk
autor
5. feb 2014

@monicka79 ja som z Bratislavy, byva tu prvu stredu a prvy stvrtok v mesiaci, prave dnes som u neho bola... treba mat vela vela trpezlivosti, pretoze ked nieco dlho nefunguje, nenapravi sa to za den, ci tyzden... a okrem uzivania tych kvapiek tomu treba tiez verit... mne to pomohlo, verim, ze to pomoze aj Tebe 🙂

adaduk
autor
5. feb 2014

@monicka79 mne sa to podarilo po 4 mesiacoch, ked mi doktorka potvrdila, ze som tehotna, bola som v 9-tom tyzdni 🙂

monicka79
5. feb 2014

@adaduk užívam ich aj ja, ale beriem teraz aj clostil, pretože ovuláciu som nemala. Tak skúšam aj s liekmi. Inak sme zdraví. Bola som na laparoskopii, povedali mi že nemám žiadne zrasty a všetko je priechodné, manžel má veľmi dobrý spermiogram. Snažíme sa o druhé už 3 a pol roka, pritom prvé išlo na prvý šup. Možno to bude tým, že už mám 34 rokov, tak to také ľahké nebude, ale verím, že to raz príde 😉

adaduk
autor
5. feb 2014

@monicka79 podla mojej dr som tiez ziadnu nemala, pretoze vajecniky nepracovali... no a o pol roka som bola u nej - uz v 9-tom tyzdni 🙂 treba si uzivat uplne vsetko, ja som mala 35 a snazili sme sa o prve 🙂

my_angel20
10. feb 2014

Ďakujem pozisťujem všetkoa snáď pomôže. ja nemám problém otehotnieť, ale donosiť dieťa a lekári nemajú žiadne výsledky, ktorých by sa vedeli držať pri ďalšom tehu☹

adaduk
autor
9. máj 2014

@my_angel20 ja som tie kvapky uzivala nielen pred otehotnenim, ale aj pocas celeho tehotenstva, mala som ich uzivat min do konca 8 mesiaca, ja som ich uzivala az do konca, moje tehotenstvo bolo ukazkove a mala mala po porode ukazkove vsetky testy 🙂

katuska284
15. máj 2014

@ adaduk ahoj, mam na teba jednu otazku. Tie kvapky si si u p. Dedika objednala?

25daniela
15. máj 2014

Zienky, ja viem ze topiaci sa aj slamky chyta, ale toto tu cele ma mna z dialky krici "som reklama". A tie kvapky kolko stoja?

adaduk
autor
15. máj 2014

@katuska284 ahoj 🙂 ked k nemu prides na vysetrenie, vsetky kvapky priamo aj predava, ma ich vzdy so sebou, pretoze za nim chodi veeeeeeeelmi vela ludi s mnohymi problemami a chorobami, nie kazdy ide na vysetrenie, niektori len zakupit kvapky..
..vysetrenia sa robia len 1x, max 2x rocne, castejsie nie, ale medzitym treba neustale uzivat kvapky, pretoze liecenie je dlhodoby proces, no na rozdiel od liekov je bez skodlivych ucinkov...

adaduk
autor
15. máj 2014

@25daniela ano Daniela, mas pravdu, robim reklamu - ak sa neplatena referencia da tak nazvat - pretoze p. Dedik nema nikde ziadne reklamy, dozvediet sa o nom mozes len prostrednictvom referencii od niekoho, kto ho pozna a ja mam mnohonasobne dobre skusenosti (osobne som za nim isla az na zaklade pozitivnych vysledkov v liecbe niekoho mne blizkeho) - pomohol viacerym z mojho okolia s roznymi problemami, kde medicina zlyhavala - creva, koza a rozne dalsie... Takze ak to chces nazyvat reklamou, nemam s tym najmensi problem, hlavne nech sa o nom dozvie co najviac zien, ktore maju rovnaky problem, ako som mala aj ja a zelam im vsetkym, aby zazili a zazivali rovnaku radost po uspesnej liecbe, aku zazivam ja 😉

25daniela
15. máj 2014

@adaduk tak potom je to pekne, ze citis taku vdacnost a mas potrebu mu robit reklamu. Potom v tom pokracuj, nech ma co najviac zien sancu dat sa zdravotne tak dokopy, aby mali moznost, ak dieta chcu, ho mat...
Ja verim veciam mimo klasickej mediciny, na vela veci je kratka. Tak vela zdaru a zdravia...

adaduk
autor
15. máj 2014

@25daniela ja mam potrebu dat ostatnym zenam s podobnym problemom moznost ziskat, po com tak tuzia 😉

adaduk
autor
15. máj 2014

@25daniela a suhlasim s Tebou, medicina vacsinou lieci len symptomy,
p. Dedik priciny, pretoze bylinky napravuju cely system...

katuska284
18. máj 2014

@adaduk Ďakujem Ti veľmi pekne za informácie o p. Dedíkovi.

adaduk
autor
18. máj 2014

@katuska284 rado sa stalo 😉 nech Ti vsetko super dopadne 🙂

katuska284
19. máj 2014

@adaduk Ešte raz ďakujem 🙂

bakajka
10. jún 2014

@adaduk a prosím ťa čo ti konkrétne dal aké bylinky?

adaduk
autor
10. jún 2014

@bakajka to je uz pripravena zmes z roznych bylin, ktore su zamerane na cely system... uzivaju sa po kvapkach..

blbylogin
14. nov 2014

ahojte snazilky, aj ja som bola u p. Dedíka aj so 6-r. synom uz 2. krat tento rok, aj ked sme so synom zatial nevyriesili nase zdravotne problemy, budeme to skusat este nejaku dobu, aspon pol roka...(bolševikovi davam rok nejvíc dva🙂. Ja neviem otehotniet( 2-3roky) a syn ma astmu a ekzem. O podrobnostiach sa rozpisovat nebudem, ale chcem zdoraznit, ze pravda si robi reklamu sama...proste som si p. Dedíka vygooglila a presvedcilo ma to...medicina v nasom pripade zlihava a tak do nej prachy uz tlacit nemienim! Toto je lacne a bez vedlajsich ucinkov. Presvedcilo ma aj to, ze p. Dedík a jeho dcera na tom stretnuti na nas netlacili aby sme si nieco kupili a ani nerobili reklamu na dalsie vyrobky( preparaty) co ponukaju. Ked som sa spytala, ci v tom oku ja teda nemam uz nic okrem gyn. a poruchy autoimunity, tak povedali ze nie...a to pre nich znamenalo ze som si vzala kvapky presne len na to na co potrebujem...obaja mi odpovedali len na otazky co som potrebovala vediet, ziadne medove motuzy...klobuk dolu...ked nam to vyjde, strasne rada urcite napisem svoj príbeh aj ja...

hastr
Odpoveď bola odstránená
adaduk
autor
9. júl 2015

@blbylogin drzim palce, nech Vam obom vsetko dobre dopadne 🙂
Je potrebne dat tomu cas, vacsinou problem vznika postupne, pomaly a trva roky, nez si clovek nieco vsimne..a co sa roky "kazi", neda sa napravit za tyzden ci mesiac... ..trva pol roka, aj rok, nez sa veci daju do poriadku..u niekoho aj viac..
....ako sa hovori: "pomoc uz je na ceste, len treba vydrzat" 😉