icon

Neustále myslenie na otehotnenie a snažilkovanie

weru3ka
21. jan 2013

Chcem sa spytat ci fakt vsetci otehotneli len ked na to prestali mysliet....Alebo sa da aj ked na to mysliis je to tazke nemylsiet na to.:( Skoro vsetci tu pisu ze sa im to podarilo az ked sa prestali na to sustredit..Dakujem

11miuska11
22. jan 2013

@lenuska1919 to je, ze ti ultrazvukom meraju velkost folikuky a ked je dostatocne velka, tak snazilkujete a potom na ultrazvuku pozeraju, ci praskla a vajicko dozrelo. To je veelmi laicky napisane, ale odkedy tu citam diskusie na modrom konikovi, zacinam mat o tychto veciach prehlad 😀 trosku. a hlavne, nie su to umele hormony a neboli to. takze sa mi to paci 😉 I ked neviem, ci na to ukecam lekara, lebo sa este snazime len kratko, tak uvidim 😉

lenuska1919
22. jan 2013

a mne by to neurobila lebo som mladá :((

lenuska1919
22. jan 2013
11miuska11
22. jan 2013

@lenuska1919 kolko mas rokov?

lenuska1919
22. jan 2013

@11miuska11 budem mať 20 🙂 niekto povie,že je to skoro ale ja to tak cítim že to chcem 🙂

11miuska11
22. jan 2013

@lenuska1919 ked sa na to citis, tak preco nie 🙂 ja som mala okolo 21, ked ma tuzba po materstve prvy raz chytila, ale bola som tretiacka na vyske, tak som si povedala, ze este nie. Potom dlho, dlho nic a ani som si to nevedela predstavit a teraz mam cerstvych 27 a rada by som uz mala bejby 😉 No ja ti poviem, ako zareagoval moj gynda, ze ci mi to ofrfle, ze vymyslam, abo co 🙂 ale teba by podla mna ofrflal urcite 😀

lenuska1919
22. jan 2013

:D :D ti hovorím že to nejdem ani skúšať ... ona ani nevie,že sa snažím otehotnieť ja všetko čítam tuto :D aj ten femibion som dnes tuto vyčítala a som si ho išla kúpiť :D .... a možem sa ťa niečo ešte spýtať??? 🙂)

lenuska1919
22. jan 2013
11miuska11
22. jan 2013

@lenuska1919 pytaj sa 🙂

tusinka
23. jan 2013

@11miuska11 o akupunktúre som sa nedávno bavila s kamošom, jemu veľmi pomohla, čo sa týka zdravotného stavu, a spomínal, že pomohla už aj pri problémoch s otehotnením....takže pravdupovediac aj zvažujem..uvidíme, ak tento mesiac mrcha príde, manžel pôjde na spermiogram a ak bude ok tak vyskúšam ja...a chodíš tam na sedenia nejako pravidelne??

11miuska11
23. jan 2013

@tusinka ja som zacala chodit kvoli alergii (august), ale ked pri vysadeni HAk (oktober) zistili, ze mam s cyklom problem, povedala, ze to je najmenej, nahodit cyklus, aby zase fungoval. Takze chodim cca kazde dva tri tyzdne 🙂 ale som vveeelmi spokojna. Mne sa cely zivot lamali nechty a teraz si ich nestiham strihat, co su stale dlhe..a ani si ich nelakujem nicim - to je len vedlajsi ucinok toho, ze davaju telo doporiadku. Vies, oni neriesia dosledky, ale pricinu. To znaamena, ze ti napriiklad nedaju tabletku na horucku, ked mas horucku, ale zistuju, preco si tu horucku vobec dostala 😀 ja som moc akupunkture neverila, ale zmenila som po vlastnej skusenosti nazor 🙂 urcite to skus. Aspon na nejaku konzultaciu sa objednaj 🙂

ita111
23. jan 2013

Baby odkiaľ ste?pomohli sme už terajším mamičkám s otehotnením,skúste u nás v poradni zdravia

tusinka
23. jan 2013

@11miuska11 fajn, dík za tip 🙂 som kukla aj na nete, a je fakt zaujímavé, čo sa o tom píše...určite sa niekde objednám 🙂 za pokus to stojí.. čítam, že sa chystáš na folikulometriu?? ja som bola v októbri a novembri...držím palce, aby sa dal doktor ukecať 😀 😀 😀

11miuska11
23. jan 2013

@tusinka ano, chystam sa. Len tym, ze len prvy mesiac v podstate skusame, tak neviem neviem 🙂 Pokecam s nim v piatok na tom sone. A ako casto si chodila? Ja mam gyndu 100 km od domu, tak snad tam nebudem musiet chodit 10 krat po sebe. To by bola draha folikulometria 😀 Ako to priebieha?

tusinka
23. jan 2013

@11miuska11 prebieha to v pohode...nebolí to a na monitore Ti ukazuje folikuly a meria ich a ten najväčší sa potom sleduje...ja som chodila každý druhý deň...no tak to máš riadne ďaleko 🙂

11miuska11
23. jan 2013

@tusinka no super ☹ to je dost casto. Nic to. vyskusam najprv merat tu BT a uvidime 😎

sandri
24. jan 2013

@tusinka no mne to dnes tiez robila doktorka. Bola som na preventivke a spomenula som jej, ze sa snazime uz 6 mesiacov a nic, tak to hned pozrela. Prikazala nam snazit sa buducu stredu 😀 Tak drzte palce 😝

weru3ka
autor
24. jan 2013

@11miuska11 snazime sa teraz uz 11 cyklus...zo zaciatku som bola z toho taka natesena ze ideme na to tesia som sa som si myslela ze tak 3 mesiace to bude trvat ale kdeze...a to mam 20 a partner 23 rokov..sme rodinne zalozeny takze by sme chceli.🙂teraz uz na to myslim menej pretoze neverim ze zorvna teraz...uzivam gynex vraj je vyborny..🙂

tusinka
24. jan 2013

@sandri tak teda riadne popracujte...😉 😉 a uzivas aj nejake vitaminy ??? drzim palce 🙂

11miuska11
24. jan 2013

@weru3ka super, ze na to uz tak nemyslis, ale urcite nehovor a ani len nepomysli na to, ze sa vam to teraz nepodari! Ja viem, ze to vyznie zvlastne, ale sila pozitivneho myslenia je velka carodejka, tak isto ako myslenie na to, ze sa nieco nepodari. Viem, je to dobra obrana, aby clovek nebol potom sklamany, ale nerob to radsej 😉 ja verim, ze sa nam to co najskor podari a ked zistim, ze to nevyslo, poplacem si, ale ideme dalej 😎 takto by som bola stale v napati a presviedcala by som iba svoju mysel, ze som OK. V kutiku duse urcite aj ty dufas, ze to ten dalsi cyklus vyjde. Nehanbi sa za to a priznaj si to sama pred sebou, ze chces, aby sa to podarilo 🙂 Len tomu nesmies podriadit cely zivot, lebo budes potom stale mysliet len na to, ze dam si medium steak? A co ak som tehotna? Nie radsej si ho nedam, a nepojdem ani na lyzovacku, lebo co ak spadnem. A radsej sa nepojdem ani s kamoskami bavit von, lebo co ak som tehotna a nadycham sa tam cigaretoveho dymu, budem ponocovat, dam si za poharik cerveneho. Nie radsej budem tichucko doma sediet v bezpeci. Tuto chybu som ja urobila minuly mesiac, tak som sa na to upla, ze som takmer nic nerobila, aby som nahodou neublizila (zatial) neexistujucemu babatku. Lekar mi povedal, ze do toho 6tt - 7 tt, ked zena este nevie, ze je tehu, nema prepojenu krv s babom a tak neublizi ani steak, ani sport, nic 😉 tak to bola moja chyba, ktoru uz tento mesiac neurobim. A dam si aj ostrokyslu v cinskej..mnaaam. tu som si 3 mesiace odopierala 😀

11miuska11
24. jan 2013

@sandri drzime vsetciiii....ja idem v piatok na sono a utz, tak dufam, ze aj mne poradia, kedy a co 😀 drz saaa 🙂

sandri
24. jan 2013

@tusinka tak neviem ci sa to radi medzi vitaminy - uzivam kys. listovu a doktorka mi predpisala nejaky liek na podporu vajecnikov. Ale dnes bola strasne zlata, vravim jej reku, minuly mesiac sme sa snazili kazdy druhy den a zasa nic... a ona na to: tak teraz mate odo mna zakaz snazenia az do buducej stredy 😀 Tak ma cela ta navsteva u nej dobre naladila, vliala do mna opat optimizmus 🙂

tusinka
24. jan 2013

@sandri ano, ano aj prístup lekára robí veľa 🙂 koľko máš rokov??

ppppetra
24. jan 2013
sandri
24. jan 2013
ita111
25. jan 2013

Ak ste od Košíc a Prešova tie čo vážne chcete,robíte všetko čo sa dááá len to nezaberáá,ozvite sa,dokážeme Vám pomôcť...za stretnutie neplatíte a VY sa rozhodujete 🙂 🙂 😉 🙂

11miuska11
25. jan 2013

@tusinka ahoj 🙂 tak bola som na sone a som v absolutnom poriadku, vsetko je tam, kde ma byt a mam ist 10, 12 a 14 den na folikulometriu, ze ci ovulujem. Ja som presvedcena o tom, ze ovulujem, tak sa veeelmi tesim na februaaar. Uz aj popijam odvary na privolanie MS a v utorok juchu na akupunkturu :D
@ppppetra kraaasne babatenko, ale tusim sa mu ujo doktor nepaci, ako sa mraci 😀
@sandri tesim sa s tebou 🙂 aj ja som dnes od lekara odchadzala veeelmi vytesena a ak mi na buduci mesiac nahodou nenajdu folikuly (co samozrejme URCITE najdu), chcu mi dat clostilbegyt. Nie su to tie lieky, co aj tebe chcu dat? 🙂

radina
25. jan 2013

@sandri Ahoj, napisem ti moju situaciu ... po pol roku snazenia som tiez ostala dost nervozna, ved vsetky kamosky otehotneli ovela skor. ... po 9 mes. ma chytila panika .... samozrejme to s kolegynami poznam , aj blbe reci typu moc na to myslis atd . ... ono aj zavisi kolko mas rokov. Niekde som citala, ze zeny po 30tke ak neotehotneju do pol roka, treba ist na vysetrenia .... tak som aj spravila. A som tomu rada, lebo u mna to nebude take lahke. Takze len ti poradim, neodkladaj vysetrenia, lebo ak tam daco je, cim skor to zacnete riesit , tym lepsie. 🙂
Ta folikulometria je dobry napad. Za to nic nedas. 😉

tusinka
25. jan 2013

@11miuska11 supeeer, dúfam, že aj folikulometria ukáže, že všetko beží ako má a môžete "makať"... 😀 😀 😀

11miuska11
25. jan 2013

@tusinka akurat mi soldi napisala, ze ked mi lekar povedal, ze mam zlte telieska vo vajecnikoch (v kazdom jednu) ze to je obrovska sanca na dvojicky, keby sa to zopakuje 😀 to by bolo jake kuuuul. Asi od 5-tich rokov stale hovorim, ze budem mat dvojicky 😀 a moj manzel je z dvojiciek 🙂 jeeeeej.