icon

Neviem si vypočítať plodné dni

30. júl 2022

Menzes som mala od 20 do 26 a rozhodli sme sa pre bábätko, ale ja som s toho jeleň neviem si vypočítať plodné dní.. podľa kalkulačky mam práve teraz plodné dní. Môžte my prosím vás vysvetliť ako to je ??

joesvk
•
30. júl 2022

Koľko dňový máš celý cyklus?

gabika99
•
30. júl 2022

Stiahni si apku My kalendár. Tam si zadas, kedy si mala menzes, kedy príde ďalší, kedy je ovulácia a všeličo iné.
Mne to poradila mladá kolegyňa 😁, keď dcéra dostala prvý menzes a rozmýšľala som, ako to budeme zapisovať.

liloastitch
•
30. júl 2022

Plodné dni sa nepočítajú, ale sledujú. Bazalna teplota, hlien, ovulačné bolesti..

hipuska
•
30. júl 2022

Ovulácia priebieha zhruba v strede cyklu. (Každý má inú dĺžku). Na ňu ale vlyva veľa faktorov-stres, choroba....preto je ten stred iba orientačný. A nemusí každý cyklus prebiehať v rovnaký deň. Musíš poznať svoje telo, aby si vedela, kedy u teba prebieha. To chce odpozorovať niekoľko cyklov, kým sa to naučíš...apson 5-6

Keď nastane ovulácia, vajíčko prežije cca 24 hodín. Čiže môžeš otehotnieť iba v tomto momente. Spermie prežiju cca 5 dní. Na to, aby prežili, potrebujú práve ten ovulacny hlien. Inak by neprežili. Takže, keď sa žene blíži ovulácia, mení sa charakter hlienu. Spermie prežiju a môžu si na to vajíčko počkat (môžeš mať sex 5 dní pred ovuláciou). Čiže, neznamená - dnes mám sex, dnes som otehotnela

vierkainka
•
30. júl 2022

Ak mas 28 dnivy cyklus tak v strede zhruba by mala byt ovulácia - to znamená 14 ty den.
Ak máš 35 dňový tak okolo 20 den cyklu.Ale to je len veeeelmi hrubý a nepresný odhad.Stiahni si aplikáciu,ako ti tu už odporúčali.Alebo sa poisti tym,ze od skončenia menzesu,budete mat styk každý druhý den 🙂