Nikdy som nebola tehotná
Ahojte. Už som tu čítala x príspevkov o neúspešných rokoch snaženia sa o dieta ale skoro všetky píšete že ste boli tehotné a potratili, či už prirodzene alebo pomocou ivf.
Ja by som sa však chcela dozvedieť viac od tých ktorým sa nikdy nepodarilo otehotnieť či už prirodzene alebo cez ivf, pri ktorom nedošlo ani k spojeniu-oplodneniu vajíčka. My sa snažíme 7 rokov. Výsledky mame obaja dobre čiže povedali že nemáme žiadny problém. A aj napriek tomu som nikdy nebola tehotná a po prvom neúspešnom ivf sme to nejako vzdali. Dr. povedal,že druhé už určite vijde, ale keď sme sa tak nad tym zamysleli, že akú mame asi šancu, tak sa nám do toho nechce znova ist.
Sú tu nejaké snazilky ktoré zdieľajú rovnaké pocity a chcú si vymeniť skúsenosti pripadne rady? Budem rada o akúkoľvek potrebu sa o tom porozprávať.
@skvarocka https://www.google.com/amp/s/www.webnoviny.sk/n...
Ak beries este ine lieky, co si pisala, napis mi do ip
@susanne08 keď dom ti písala akurát sme boli na Tenerife. Dva dni po návrate sme si bookli ďalšiu dovolenku a to sme po lete chceli šetriť na ivf. Nejak sa nám do toho nechce. Presne ako píšeš treba vypnúť. Po tolkych rokoch to už ide lahsie. Ale ešte stále tak ostáva ten čas na myslenie aspoň okolo ovulky.
@skvarocka Ahoj,len by som ta chcela podporit,aby si sa do ivf nenutila.Je to super pomoc pre pary ktore maju problem s pocatim,ale naozaj to nie je pre kazdeho.Ja som velmi otvorena voci vselicomu ale tiez nejak citim ze toto by nebola moja cesta,ze som s tym neni vnutorne ok takto pocat,ale chapem a plne podporujem vsetky zeny ktore sa na to daju.myslim ze ste to vzali zo spravneho konca,ze ste sa na to vyprdli,ze si cestujete,uzivate,sama pani doktorka v repr.centre ze s takymto pristupom maju velmi dobre skusenosti ze paru zrazu ani ivf netreba a pocnu.stale si mlada,33 je nic,uzivajte zivot a co pride to pride.moc vam drzim palce.
sestra sa tiež snažila vyšče 4-5 rokov, keď nie aj viac a nakoniec až 4. IVF sa im podarilo
@nini1010 tak povediac nieje to o nútení ja by som isla aj teraz. Skôr čo to somnou urobilo. Totálne mi to zmenilo myslenie, telo, hormóny. 3 mesiace mi trvalo kým som prestala mat výkyvy nálad a potenie a po 2 rokoch som začala mat pocity na menopauzu. A to mi ani len žiadne vajíčko nevložili lebo nebolo žiadne oplodnené. Bohužiaľ. A samozrejme financie. Ak si pomyslím že teraz sa nám neoplodnilo ani jedno vajíčko tak vyhodiť peniaze do luftu sa nám řteda nechce. Aj keď šanca je vždy. Tak momentalne moc sa do toho nehrnieme aj keď už téma na to bola viackrát.
@susanne08 tak chvalabohu sa nás už nikto nepýta lebo už asi všetci vedia (naše blízke okolie určite). My sa o tom v pohode s každým porozprávame. Nemáme tajnosti. A teda si myslím že aj im to je lahsie. Keďže si nemusia dávať pozor či nám take témy nerobía problémy. Podľa mna je najlepsi liek o tom otvorené rozprávať ako to tajiť.
Vám sa ako darí?
@skvarocka nuz nam sa po potratoch nedarilo otehotniet rok a po roku nezdarov kedy som bola uz zmierena a vdacna ze nam bolo dopriate aspon jedno babatko som nam bookla dovcu,poroadne som sa raz opila a ostala som tehotna 😁 Teraz som v 30 tt a dufam ze Boh da ze sa nam narodi zdrave dietatko 😊
@skvarocka no tak ja nemam potrebu sa s kazdym o potrate rozpravat a ako sa nam nedarilo a pod. najblizsia rodina vie aj najlepsie kamaratky. tak ja som to po IVF uz taham na 10 tt, ide to pomaly, uz ani nespinim chvalabohu, tiez dufam, ze bude vsetko uz len v poriadku a budeme mat zdrave babatko.
@susanne08 nemyslela som to tak že my sa chceme o tom rozprávať, ale keď sa pýtajú, cize ich to zaujíma, tak áno. Ja som nikdy nepotratila tak možno preto mi to nejako neprekáža o tom hovoriť. Určite toto by som povedala len tým najbližším.
Gratulujem že Vám to vyšlo a držím palce nech to dobre dopadne 🙂
a este som zabudla napisat ze ked sme zacali s ivf mala som 50 kg kila hormonami rastli a nebudem pisat ako som sa citila ked som sa pozrela do zrkadla a ked dom uz nedufala objavili sa 2 ciarky na teste to bol maly cize kazde to kilo mimochodom po 13 ivf som sa zastavila na 70 kg stalo zato ( o depkach po kazdom neuspechu ani nehovorim)a kazde to euro fakt je ze ak by manzel nepodnikal nemozeme si to dovolit lebo tie 13 ivf nas vysli na 35000 eur no nikdy by ma nenapadlo vzdat sa viem ze som urobila totalne maximum a mam zdraveho synceka cize moja rada je ak existuje len 1 moznost a da sa treba ju vyuzit😊👍
@renca1977 gratulujem to je uzasne 🥰
Viem že veľa dievčat píše že boli sj na 9tich ivf. Nooo možno ak by sa na tom prvom oplodnilo čoby len jedno vajíčko možno by nás to nutkalo ist ďalej. Ale žiadne... to bola silná káva. To mna osobne úplne odradilo od toho. Chystám sa na budúci rok ist do Brna tiež. Tam veľmi veľa ľudí píše že sú top. Neviem ale ako to budeme mat s dochádzanim keďže žijeme v uk. A k tomu ten blby brexit. Tu nieje taká úspešnosť ako u nás :(
@skvarocka a ja som v brne najskor do Reprofitu no tam mi to prislo ciste o peniazoch len stimulacia a zas idber a prenos zmenila som na Reprogenesis mudr. Stelcl bolo to tam viac rodinne ked mozem povedat stalo sa mi ze sme mali ist na prenos nepozdavala sa mu maternica tak nic nerobil povedal ze cakame mesiac a dom si ista ze v Reprofite by prenos spravili cize mi to neprislo ciste o peniazoch. Tak ak sa rozhodnes urcite odporucam ich.
@renca1977 RF bol perfektne centrum, neviem, ci sa tam nieco zmenilo - zrejme ano, ale pre mna jednotka. Cize neviem co si chcela povedat tym, ze im lekari podavali ruky. RF utrpel odchodom naj lekarov a zmenou vlastnika, ale v svojho casu top - o Reprogenesis vtedy nik ani netusil, nemali takych lekarov ani vysledky. Stelcla poznam velmi dobre, vdacim ma za 2 deti - v Reprofite

@katharines čo to je?