Nikdy som nebola tehotná
Ahojte. Už som tu čítala x príspevkov o neúspešných rokoch snaženia sa o dieta ale skoro všetky píšete že ste boli tehotné a potratili, či už prirodzene alebo pomocou ivf.
Ja by som sa však chcela dozvedieť viac od tých ktorým sa nikdy nepodarilo otehotnieť či už prirodzene alebo cez ivf, pri ktorom nedošlo ani k spojeniu-oplodneniu vajíčka. My sa snažíme 7 rokov. Výsledky mame obaja dobre čiže povedali že nemáme žiadny problém. A aj napriek tomu som nikdy nebola tehotná a po prvom neúspešnom ivf sme to nejako vzdali. Dr. povedal,že druhé už určite vijde, ale keď sme sa tak nad tym zamysleli, že akú mame asi šancu, tak sa nám do toho nechce znova ist.
Sú tu nejaké snazilky ktoré zdieľajú rovnaké pocity a chcú si vymeniť skúsenosti pripadne rady? Budem rada o akúkoľvek potrebu sa o tom porozprávať.
@katharines Ze chlamydie robia problemy je dost znamy fakt, ktory myslim velka vacsina ludi ovlada. Toto som vedela, ked som mala 18 a zacala sexualne zit
@iguaza mozno znamy, mozno nie. Je to vseobecna info pre tie, ktore o tom nevedia, i ked gyn. By mal standardne vysetrovat aj tuto infekciu.
@katharines vyšetrujú tu niektoré choroby pred ivf len neviem či konkrétne aj tuto. Ja osobne som bola od puberty často chora odspodu potom aj močové sa dostavili. Canesteny a antibiotiká. Teraz už pár rokov je to v norme už to mám lem zriedka. Ale chlamýdie mi nikdy nezistili či nepotvrdili.
@skvarocka ako mi kedysi moj gynekolog povedal, ze to ze mate obaja vsetky vysetrenia v poriadku, neznamena ze ste v poriadku. Medicina tiez nieje dokonala a reprodukcne zdraví ste len do tej miery, do akej je medicina schopna to zistit. Cize problem tam je, ale kde...... ja sa snazim uz 10rokov, tehotna som sice bola ale zial nevyslo to.... a to co ti tu pisu niektore mudrlantky, to neries. Milujem take rady ze kamoska mojej kamosky otehotnela ked.....a dalsia kamoska otehotnela ked na to prestali mysliet... haha som sa schuti zasmiala......a pod.....najcastejsie tieto rady davaju mamicky ktore otehotneli ked sa obtreli o muzove trenky 🙂 Nie dievcata, nafunguje to takto a to co zabralo jednej, nemusi druhej.
Rob to co ty citis, nechod do niecoho nasilu, len preto ze "by si mala"..... Mna tiez caka este posledne IVF teraz, ale pravdupovediac potom vsetkom co mam za sebou sa mi do toho ani nechce, bojim sa dalsieho sklamania.
A tu adopciu.....zacnite riesit cim skor ak teda mate o nu zaujem a popritom sa snazte o svoje. Je to niekolkorocny proces (som v nom) a aspon popri snazeni budete postupovat v poradovniku.
nam sa podarilo az tretie ivf, sla som nan uplne psychicky zrutena, uz mi bolo z ivf centier a a lekarov doslova na grcanie , strasne som bola zo vsetkeho unavena, chodila som k psychologicke, cize za mna su uplna blbost reci ze za to moze psychika a treba sa uvolnit a bla bla, ja som bola v totalnych depkach a tretie ivf vyslo a potom aj nasledujuci ket, odvtedy sa moj zivot o 100%zlepsil. uplne ma chytala alergia na reci typu ze kamoska po 100rokoch snazenia otehotnela a ma 10deti. treba sa jednoducho snazit, riesit to ako ti tu baby radia, nam pomohli v reprofite v brne-su velmi uspesni.
@gagik presne, psychika nieje az taka carodejnica ako si niektori myslia. Ja som uz bola za tych 10rokov vela x uplne v pohodke, vyrovnana, nemyslela som na to a aj tak nic. Ale vsetci, uplne vsetci "radcovia" mi davaju taketo priklady, ze "kamoska sla na dovolenku a otehotnela" a "kamoskina kamoska na to prestala mysliet a otehotnela"
Rovnako mi vsetci hovoria, ze "pockaj ked si adoptujes, tak otehotnies, vacsinou to tak byva" Nie vacsinou to tak nebyva, to len oni maju ten pocit, pretoze poculi zopar tych prikladov kedy sa to stalo, ale o tych kde sa to aj napriek adopcii nepodarilo samozrejme nepocuju....logicky
@joannita ďakujem ti 😉 áno tiež viem že keď to povedali tak aj tak to treba skúmať. Veľa dievčat to nevie pochopiť že niekedy to nejde aj keby sa človek na hlavu postavil. Už sme skúšali snáď všetko to dostupné čo sa dá ako stresy pred svadbou, medové tyzdne, dovolenky, dlhé pauzy medzi obdobím snaženia, čaje, ovul. testy, nohy hore atd atd... nie na každého to zaberá.
Sj keď som tu od dievčat dostala veľa rad ktoré určite chcem podstúpiť. Mne nemá kto poradiť. Ja som tu jediná (v uk) a aj medzi rodinou a známymi doma čo nemáme deti. Keby že nenájdem Modry koník tak ani neviem čo všetko mám robiť. Čítala som články ale su všetky o tom istom. Klasika. Nič podrobne. Až tu dievčatá mi trosku otvorili oci čo treba robiť a som za to vďačná. A určite pozitívny prístup od pisateliek tiež robí svoje ako keď začne niekto pisat že to vzdávam tak rýchlo. Ja som našťastie pozitívny človek a viem a dúfam že trpezlivosť ruže prináša. Snáď časom prinesie. Mám zatiaľ 32 neviem či to mám brat ako už alebo len. Je to taký stred kedy mám ešte ten čas na skúšanie ale predsa pribúdajúci vek znižuje šance. Uvidíme. Už som mužovi hovorila že urobíme komplet testy a pôjdeme ešte na jeden. Ak ani vtedy sa neoplodni vajíčko tak už viac skúšať nebudeme. Asi nám nieje súdené mat vlastne deti.
@skvarocka nečítala som celú diskusiu a ani neviem či je táto odpoveď presne podľa zadania🙂 6r. snaženia, 6x IUI (5.IUI s MA v 10 týždni), 3xIVF s výsledkom oplodnenie vždy iba cez ICSI (dávali sme aj polku vždy normálne a tie sa neoplodnili) a vždy ledva iba 1 ET (z cca 4 embryi po oplodneni) a to vždy neúspešné, Mali sme ale aj šťastie, po 2.Ivf prirodzene 1 dieťa. Naše testy: v podstate zlý spermiogram a vždy niečo ľahšie, Ale otehotnela som v čase najhoršieho spermiogramu. Beriem to tak, že sa musím snažiť koľko sa dá aby som sa vedela pozrieť späť na svoj život, že som pre to urobila čo som mohla. bez ohľadu na výsledok. držím palce
@beava mne ivf robili cez icsi a žiadne embrya nevznikli. Ani jedno. Zajtra mám konečne pohovor s doktorom tak dúfam sa ľady pohnú a pošlú nás na nejaké lepšie vyšetrenia aké ešte nerobili. Momentalne sme ako pár bez problému. A aj tak som nikdy neotehotnela. Ani prirodzene. Je to frustrujúce pre oboch.
Snazili sme sa 8 rokov. Vysetreni kopec a obaja sme boli ok. Raz bola ASI na vine stitna zlaza, potom ASI moja anemia... Ziaden potrat som nemala, nedokazala som otehotniet. Zrazu, ked sme snazenie vobec neriesili (mali sme kopec inych veci)som otehotnela. Syn ma 2 roky a 2 mesiace a ja som znova tehotna v 12 tyzdni. Teraz to bolo po roku snazenia a sledovania plodnych dni. Jeden mesiac som nesledovala bazalnu, nerobila ovulacne testy a bum... Ked mi niekto pocas tych 8 rokoch snazenia povedal, ze je to v hlave, chcelo sa mi vrazdit. No, asi predsa len z casti bol problem aj tam.
@skvarocka Tvoj príbeh je veľmi podobný tomu môjmu s mm, i keď my nejaké tie zdravotne problémy máme. My sme sa snažili o bábo 10 rokov. Nič z modernej medicíny nezabralo, vrátane niekoľkých IVF. Medzičasom sme si dali žiadosť o adopciu a po skoro 5 rokoch sme sa dočkali a máme doma krásneho anjelika ❤️ ale čo som Ti chcela napísať je, že skúste čínsku medicínu. My sme tam začali chodiť a už bolo vidno aj prvé výsledky ale do toho prišiel náš anjelik, tak sme to ukončili. Ale verím tomu, že táto cesta by nám pomohla k vlastnému dieťatku. Držím Ti palce
V skratke.mne zistili imunologicky problem v prahe.po liecbe mame zdravu dceru.tento rok kontrola uz v nitre u dzurillu opat potvrdena diagnoza a opat som bez problemov v 8mesiaci tt.predtM sme boli v centre kde tvrdili, ze nam urobili vsetky vysetrenia, sme zdravi ale len uvf nam zaruci tehotenstvo.nezdalo sa mi to, bez diagnizy som do toho nechcela ist.dobre sme spravili.bez imunoliecby by som deti nemala nikdy a vycicali by nas z penazi i energie.centram neverim.je to biznis.najprv treba vsetjy dostupne vysetrenia kym sa nezisti dovod.a az ked sa najde mozno rozhodnut ci je sanca prirodzene s liecbou alebo ci ma ivf zmysel.inak je to krok naslepo co dokaze obrat o nadej a vieru.
Ahojte. Dlho som sa neozvala. Som 4 deň po iui. Úplne naturalnom bez akychkolvek stimulantov. 4 a 14 dc mi brali krv na hormóny či je všetko Ok. Zatiaľ áno ten zo 14teho bude neskôr. Som úplne zvedava ako to dopadne a som nesmierne šťastná že sa to dalo urobiť aj týmto spôsobom bez hormonálnej stimulácie. Mna s nej veľmi boleli vaječníky a ovu som mala neskôr lebo vlajka nerástli ako mali. Teraz má pozerali na “prirodno” a 14dc už bolo jedno 2mm takze 15dc robili iui. snáď to dopadne lepšie ako po stimulantoch. Som z toho nervózna keďže naše ivf bolo bez akéhokoľvek náznaku oplodnenia vajíčok. Doktor po všetkých prezretych dokumenraciach, trvrdi že sme mali asi iba smolu. A ja sa k jeho verzii prikláňam keďže aj mne tam niekoľko veci nesedelo. Držte nám palce
@zibi ahoj sme v uk. Všetko mame v poriadku aj ja aj on. Bola som pred mesiacom u doktora. Všetko zisťovali od môjho doktora a aj z ivf. Povedal že nechápe prečo sa vajíčka neoplodnili a prečo z 8 vybratých skúšali oplodniť iba 4. Prečo nie všetky. To sa už asi ani nedozviem. Na to že sme obaja v dobrom “stave” mu nejde do hkavy kde sa stala chyba alebo kde je. Takze asi iba nepriazeň osudu. Teraz som po naturálnom iui 4den. Tak tíško dúfam že to čo má teraz tak boli je už TO. A ak nie skúšam ďalej. A aj naďalej budem chcieť natural.
@skvarocka ahoj neviem koľko máš rokov. Mám dva príbehy jeden o svagrinej a jeden o mne. Švagriná deti nemá ani mať nikdy nebude.🙁 Obaja zdraví skúšali ivf v USA, Kanada, SVK a nič. On adopciu nechcel a o iných metódach som vtedy ani nevedela( darované vajíčka, spermie) teraz mam nastudovane😊 rozviedli sa 45rocni.
Teraz o mne, trápenie tri roky a už ma nebavili tie trápne otázky aj keď som to ignorovala( prestala som sa s tými ľuďmi stretavat), jeden potrat a potom dlho nič. 2x inseminacia nič. Začali sme s mužom užívať okrem iných vitamínov aj Macu peruanska. Nepijem, nefajčím, sportujeme. Psychicky dobre naladená sme išli v marci na ivf a vyšlo nám to! Tiež som rozmýšľala, veľa sme sa s mužom rozprávali. Mám 33 rokov, ak by bolo najhoršie tak by som išla do darovaných aspoň nech z muža ma dieťa jeho gény. Je to ťažké, mam kamošku oni nechcú riešiť ivf ale rovno adopciu. Dôležité čo chcete obaja a koľko máte času. Choďte na dovolenku, venujte sa koníčkom daj sa psychicky dokopy, kúpte si psíka a uvidíš možno sa ti bude ľahšie rozhodovať. Držím ti palce a veľa zdravia!
@susanne08 ahoj ďakujem za príbehy. Ja mám 33 muž 36. Už mame psika. Kúpili sme pred pól rokom. Zistili sme že sme do nej úplne zbláznení ☺️ Kamoska mi hovorila že fakt potrebujeme dieta, keď vidí koľko lásky dostáva nás psík. Hihi. Už sme s mužom o tom debatovali že treba začať šetriť a na budúci rok by sme skúsili ešte ivf. Čiže aj vyšetrenia potrebné k tomu čo nám ešte nerobili. Cvičíme už rok obaja 2-1 s trénerom. Zdravo sa stravujeme. Prestali sme piť (skôr pozitok klesol na minimum). Sme nefajčiari. Už od nového roku jem Vít. D a folat(kys. listová) občas Bcko ale s tým nepreháňam. Uvidíme čo to spraví. Občas ešte skúšame či sa zadarí ale nie nasilu, muž je na to háklivý. Ak nevijde asi ostaneme bezdetni. Neviem. Podľa toho čo nám ešte povedia pri testoch. Zatiaľ sme bezchybný. Zevraj. Kvôli tomu muž nechce adopciu čo chápem. Keďže nám nepotvrdili neplodnosť. Ku darovaným sa ešte téma nedostala. Ešte vlastne nemusela.
@skvarocka skus zaradit serrapeptazu z kompavy. Ma silne protizapalove ucinky.
@susanne08 ja ivf moc nechcem aj keď o tom už znova uvažujem. Hormóny má úplne zmenili. Moje telo, zmýšľanie, pocity, celkove moje ja. Po dvoch rokoch sa mi začali prvé príznaky menopauzy. Mala som ich okolo 2-3 mesiace. Katastrofa. Takze preto sa na to moc netesim. Mám sa rada a nechcem to pre svoje telo robiť. Ale keď musím tak idem. Aspoň raz ešte.

Este zaujimavy clanok ako chlamidie robia sarapatu, tak len pre info: http://zivot.aktuality.sk/clanok/17291/postrach...