O bábätko sa snažíme 12 rokov
Ahojte chcem sa opytat ci mal niekto podobny problem snazime sa o babetko skoro 12 rokov od kedy sme zacali s manzelom pohlavne zit tak som zacala mat problemy s menzesom dr my davali tabletky na vyvolanie potom uz my nezaberali a dr my povedal ze som v prechode(memopauza). vie my niekto poradit co mam robit.dakujem.
@veronka1984 ahoj, ja som na naprotechnology, najdi si v google, snazime sa 4,5 roka a v napro sa liecim od novembra. urobia podrobny rozbor cyklu, sleduju pacientky podrobne
No dobre, ale chodíš niekde? Skúsili ste už niečo?
@pribinak chodili sme všade v Košiciach sme boli v Martine a aj v Brne a všade že som v prechode že nevedia my inak pomôcť len darované vajíčka
@veronka1984 Potom asi iba tie darovane vajicka,
@kiki68 hmm ďakujem
@veronka1984 zase ono je to skor potom vec toho, ci to dokazes prijat alebo nie tie darovane. Nejak sa s tym stotoznit. Kamoska sa s tym vedela stotoznit, druha vobec. U jednej bol dovod nejake postihnutie plodu, nieco velmi vzacne a u druhej prave predcasna menopauza
@veronka1984 a je to pre teba a tvoju polovičku prijateľné riešenie?
@kiki68 no ja nechcem ísť na darované vajíčka tak preto hľadám niečo či niekto nevie
Tak dr Asi vedia viac ako zeny na fore . 12r sa nedari povedali ti ze si v prechode ze len z cudzieho vajicka.. tak Bud to prijmes a dieta by ste mohli mat len by bolo bio tvojho muza tvoje nie. Alebo adopcia alebo sa zmierit stym ze vlastne bio dieta mat nebudes a dalej sa netrapit .
@veronka1984 koľko máš rokov?
Žiaľ, ak si v menopauze vajíčka sa netvoria či len obmedzene neviem ako si na tom a už Ti iné nezostane len darované vajíčka.
Kedy Ti to povedali?
@luccija mám 35 rokov a menzes tak dvakrát do roka mám.povedali my to tak cca 1,5 rokov
Je tu jedna mamička či ma chlapčeka a prijala darované vajíčko. Možno by bolo fajn sa s ňou spojiť a skús sa pozrieť na vec tak, že darované vajíčko ti pomôže sa stat matkou
Kocka žije v Kanade, vola sa Andrea, len teraz má nenapadne cely jej nick
@veronka1984 skus ist do centra asistovanej reprodukcie. Mam ten isty problem. Menstruacia aj 9 mesiacov neprisla. Ale ja som vyrazne mladsia od teba. Pouvazujte nad umelym oplodnenim. Nemusis mat ani darovane oocyty.
Ja som napriklad "vyprodukovala" 13 vajicok. Ktore sa nasledne oplodnili a mame 6 embryi zmrazenych.
To,ze nemas menstruaciu, neznamena, ze neni sanca. Len to treba zacat riesit s doktormi. Hlavne kvoli tomu, ze na IVF ti poskytne nejake financie poistovna do 40 rokov. Nejdem pisat, ze poistovna preplati IVF, kedze to tak neni a treba si prichystat cca 2000€.
Drzim palce.
@veronka1984 nechceš darované vajíčko kvôli viere či tak celkovo, že sa bojíš...bude Vaše z polovice, ty ho vynosis..ale pravdaze, ak nechceš nebudem Ti hrať na city.Ano Andrejka má z darovaneho.
@veronka1984 koľko máš AMH vieš?
@veronka1984 AMH mas ake? Pri menopauze byva 0.
@tessa2299 AMH mám 0.3
@veronka1984 co by si mala robit, treba sa pytat gynekologa, uz ste davno mali byt v centre asistovanej reprodukcie
@lavinis boli sme a nie v jednom
@pribinak tak ju tu oznacim, ale si sa k tomu bude chciet vyjadrit neviem. Ja som nevedela, ze ona mala taketo tazkosti. @andreatyler
@veronka1984 aha. Ale skusit aspon stimulaciu na IVF. Mozno by mohli dat vyssie davky hormonov.
Neviem,ale ak si v menopauze,tu uz velmi priestor na zazraky nie je. Zvlast,ak sa na tom zhodlo niekolko lekarov. Riesenie ti navrhli.Ak ho odmietas, stale mas moznost adopcie. Ale uvedom si,ze cas bezi a kym to budete odkladat a "dufat", uz ste sa mohli tesit s dietatka. Mam podobny problem v rodine. Nedali si tiez povedat od lekarov,veria stale na zazrak,ale velmi ich to psychicky poznacilo.
Ja som písala len kôli tomu či niekto nemá skúsenosti s takou situaciou a či niečo nepomohlo lebo keď dr my dá tabletky myslím ako antikoncepciu tak menzes dostávam pravidelne ale ja chcem ostať tehotná tak nechcem užívať antikoncepciu.
@veronka1984 samozrejme, že ak máš ATK tak máš menzes, lebo je to umelo riadené.Povedali Ti vo viacerých centrách, že ovulujes 2x ročne neviem aké iné Ti robili vyšetrenia.Pises nejasne, takze ste skúšali umelé oplodnenie?či iba nejaké vyšetrenia?
Prirodzene nečakaj a vôbec aj kvôli veku nečakaj.Bud, alebo tu nie je načo čakať.
@veronka1984 ano poznam taky pripad Uz mà 50r a este stale dufa ze sa stane zazrak .
@veronka1984 skúste naprotechnology. My tam chodíme.

@veronka1984 a boli ste uz v centre asistovanej reprodukcie? Pretoze to je asi jedine miesto, kde vedia naozaj pomoct. Hlavne 12 rokov mi pride velmi dlho, neviem ci mate rozne vysetrenia za sebou. Kedze u mladych ludi je myslim hranica snazenia max dva roky bez nejakych uz serioznych krokov s odbornikmi. Vekom sa to okresa na 6 mes