Obava z ďalšieho tehotenstva
Dobrý deň, chcela by som počuť názor iných ľudí na moju situáciu. Prvé dieťa som porodila v roku 2024. Pôrod bol veľmi komplikovaný, skončil VEXom, synček je chvalabohu v úplnom poriadku, ja tiež. Teraz by som veľmi chcela druhé, keďže už mám po tridsiatke a bojím sa, že čím ďalej to bude ťažšie. Manžel chce tiež druhé dieťa. A tu nastáva ALE. Povedal mi, že o druhé bábátko sa začneme snažiť až vtedy, keď začnem so sebou niečo robiť a teda musím cvičiť a schudnúť (mám 52kg a výšku 164cm), aby som sa pripravila na druhý pôrod, lebo už nechce zažiť to, čo sme zažili pri prvom pôrode, že sa o mňa bojí. Najprv podľa neho musím prejsť jeho fyzickým testom, neviem ako si to predstavuje. Je to podľa vás normálne a je potrebné obávať sa ďalšieho tehotenstva? Má podľa vás cvičenie vplyv na bezproblémový pôrod? Ďakujem pekne.
Ďakujem vám všetkým, máte pravdu, som hlúpa, že nad tým vôbec uvažujem. Doteraz som bola presvedčená, že som chybná ja, že nedokážem ani porodiť dieťa, ale asi chyba bude niekde inde…Stále sa presviedčam, že to, čo mi manžel rozpráva, je normálne, ale už sa nedokážem klamať.
@anonym_880599 Clovek uz normalne dufa v ten asteroid, lebo toto uz je fakt prilis😏 ostava len dufat, ze je to trolling. Aj ked po zivotnych skusenostiach sa zda, ze tito ludia fakt existuju😵
@anonym_6f8b5b Bohužiaľ nie je :(
To ze bol pouzity vex vobec nema nic s cvicenim alebo vahou. U mne to tiez pouzili a hlavny dovod je ze zle zostupi hlavicka do porodnych ciest.
Vymenila by som manzela pretoze aby sa vyjadroval na postavu svojej zeny ktora mu dala dieta no nemam slov
@anonym_bbcb79 Povedal mi, že preto som mala ťažký pôrod, lebo necvičím a moje telo nebolo pripravené.
@anonym_bbcb79 Povedal mi, že preto som mala ťažký pôrod, lebo necvičím a moje telo nebolo pripravené.
@anonym_autor
tak mu povedz, že cvičením to nebude. V osadách žiju ženy, ktoré slovo cvičiť ani nepočuli. A detí maju plno... Ale on sa cíti ako odbornik? A ty si tá hlupa, čo tomu nerozumie ? Tak ho musiš posluchať ?
@anonym_autor a tvoj muž je lekár? Ja som sa na to lekára pýtala a povedal mi dôvod že preto museli použiť pretože použili oxytocín nakoľko po epidural som sa prestala otvárať a ten spôsobí to že dieťa môže zle zostúpiť do pôrodných ciest nakoľko je ti náhle a nebolo na to telo pripravené. Radšej by som sa pýtala lekárov a nebrala jeho názor vážne.
@anonym_autor necvicila som vobec, a uz vobec nie pri tretom dietati, ked som mala vysoky tlak a porodila som za 45 minut od prepichnitia vody, vyvolavali mi porod v 39.tyzdni kvoli tlaku. A nadvaha, bola som ako taka mala gula. To si fakt ochotna pripustit, ze ma tvoj muz pravdu? No nema, ale ze vobec.
Staci, ze dieta zle zrotuje a problem je na svete.
@anonym_autor tvoj muž potrebuje kvalitnú psychoterapiu. Vyzerá že má postraumaticky stres z tvojho pôrodu, zo strachu, že o teba príde. Ak to nie je aj niečo vážnejšie psychicke. Inak by nemohol prísť s tak bláznivým nápadom. Váhu máš takú, že aj pár kíl nadol ti potenciálne môže zastaviť ovuláciu a dieťa nebude.
Ak ste blízko, odporúčam Inštitút rodinnej terapie v Martine. Sú super. Ja aj manžel sme už mali viacero psychológov, ale prístup, ktorý je tam, nám neskutočne sadol obom a to sme dosť odlišné povahy. Každý máme inú terapeutku a obe super, veľmi podobný prístup. A zaoberajú sa presne aj postraumatickymi stresovymi reakciami a podobne.
@anonym_autor ešte dodám, keďže sa mi nedá upraviť komentár - ak teda mimo tohto je normálny... Lebo cvičiť inak je ok, to mi príde rozumné. Ale čítam tvoj komentár... To ty si nadobudla pocit, že nevieš dieťa porodiť, či on ti také dačo vyhadzuje na oči?
Inak aj ja som sa narodila VEXom. A som celkom v pohode. Relatívne 😀 Vôbec sa netráp, dôležité je, že sa dieťa narodilo.

Co je toto zase za blbost? Ja v poslednom case zasnem nad temami na koniku..
@anonym_880599 Clovek uz normalne dufa v ten asteroid, lebo toto uz je fakt prilis😏 ostava len dufat, ze je to trolling. Aj ked po zivotnych skusenostiach sa zda, ze tito ludia fakt existuju😵