Od dnes myslím pozitívne. Kto sa pridá?
ahojte baby tak soms a rozhodla,že oddnes idem myslet pozitivne po vzhliadnutí a prečitani knihy Tajomstvo,videla som aj film...pripojte sa a som zvedavá ktorej snažilke sa podari skor otehotniet pozitivnym zmýšlanim 🙂) pripájam aj video kuknite si ho baby fakt a počuvajte slová a vcítťe sa do toho....a negativne reakcie prosim sem ani neádvajte my sme tu "POZITIVKY"
@11miuska11 ved ano ale telo to vyluči chápeš? lebo je toho nadbytok aj tak....aj ked si to dáš 2 krat tak to vyluči lebo telo na den potrebuje určitu davku len daneho vitaminu....
@taja27 takto, tajus, ano, telo nadbytok vitaminov vyluci, ale iba niektorych. Pri niektorych vitaminoch je preukazana toxicita vysokych davok (vit. A,D, K..) . Napisem priklad, ako funguju vitaminy: Za beznych podmienok moze telo u napr. vitaminu C naraz vyuzit iba 50- 100 mg. Ak si das tabletku 1000 mg, s najvacsou pravdepodobnostou 900 az 950 mg vylucis. Preto sa odporuca vitaminy doplnat v nizsich davkach a niekolko krat denne. Takze ano, ked by si vypila dva sacky inofolicu naraz, tak to telo vyluci, ked si das ale jeden sacok rano a jeden vecer, tak to tvoje telo dokaze spracovat a prijat. A v tomto to cele je aj pri inych vitaminch. Vysoke davky naraz telo jednoducho spotrebovat nevie a tak ich vyluci, niektore vit. su ale naozaj nebezpecne, ked sa nimi clovek predavkuje. Vies, ja budem asi radsej verit lekarke z CAR a gynekologovi, ako magistre z lekarne, ktora o novom pripravku a mojich problemoch s ovulaciou toho asi moc nevie. V taliansku tym liecia PCO a problemy s ovulaciou uz 12 rokov a myslim, ze asi za tu dobu vedia, preco to odporucaju pit 2 krat denne 😉 ale jasne, nie je nic zle na tom, ze to pijete iba raz, ved aj to je lepsie, ako nic 🙂 drzim palec, nech to zaberie aj tak 🙂
@elje
baby nemozu chodit cez weekend lebo weekedn ste neni platene od statu od socialky
iba cez pracovnu dobu inak nemaju dovod dojst cez weekdn kedze vas neplatia
a nie je to tak e prvych 10 dni moze prist na kontrolu len zamestnavatel? a mna zamestnava mesto BB ale marodujem a asom doma na vychode cize teoreticky prvych 10 dni mi nema kto prist, ci?
no baby moj priatel bol dnes v sliaci na spmg, tak o druhej ma zavolat o vysledky a potom po ne osobne aj pojde... to cakanaie je najhorsie... ako na Godota :(
no a do telefonu mi povedal ze vsetko bolo v pohodde akurat ze cakal ze tam v tej miestnosti budu nejake casopisy alebo videa a nebolo tam vobec nic, tak musel improvizovat a mysliet na mna ;) zlatyyyy ja ho tak luuuubim, len sa obaja bojime ake budu vysledky, uz sme ako na ihlach :(
@alchemilkazltozelena áno, prvých desať dní o tebe sociálka nevie, lebo zamestnávateľ im posiela tvoju PN až po 10. dni. takže prvých desať dní ťa môže skontrolovať zamestnávateľ. a sociálka ti môže prísť na kontrolu aj cez víkend (keby boli moc akční, alebo by ťa niekto udal). PN dostávaš aj za soboty a nedele.
@alchemilkazltozelena ahooooj, no drzim vam palce, nech mate dokonale vysledky 🙂 my sme mali tiez ist tento tyzden, ale ten moj stale soplí a radsej si pockame teda. I ked, radi by sme to uz mali za sebou. U nas je to tak, ze odber urobi doma a do hodiny to ma priniest. Mame to asi takych 20 min od domu, tak sa budeme nahlit na buduci tyzden. Neboj, dve hodky ubehnu ako voda a hned nam sem daj vediet, ze ake ma super rychle a dokonale zubrienky. Neboooj, bude to OK a je to krasny prejav lasky, ze tam nakoniec isiel 🙂 Ja mam posledne dva dni pocit, ze mam trosku citlivejsie prsia a aj sa trosku naliali, toto iste som mala aj minuly mesiac a vtedy som si myslela, ze som tehu 😀 😀 ale toto bude podla mna priznak bliziacej sa ovulky. Juuuj, len nech ten moj sa rychlo vyzdravie, nech nepremeskame 😠 😠 hehe. Inak dnes som tak trosku na vazkach a uvazovala som nad tym, ze preco vlastne chcem dieta. A ano, je pekne, byt tehu a vsetko to ostatne, ale nejako som dospela k zaveru, ze sa toho celeho velmi bojim, ako bude babo rast, budem sa mu musiet fakt venovat 24 h denne a tak. Veeeela starosti s tym je..hmmmm... taky mam cudny pocit, ze vlastne ani nie som si moc ista, ci vlastne babo uz chcem. Viem, ze to je velmi zvlastne, ale mam pocit, ze to dieta chcem viac preto, ze sa nam nedari, ako pre ten samotny zmysel. Asi som uz fakt psychopatka 😖
@11miuska11 nie si psycvho moja urcite... neuveris ale aj ja na to casto myslim... ze ako to bude ked to bude a ci to budem(e) zvladat... lebo je to urcite vsetko krasne ale aj fest narocne... zivot sa zmeni od zakladov... a pravdupovediac si to ani neviem predstavit cele... ci sa budem(e) vediet onho postarat atd... ked bude chore, ked bude plakat atd atd... o tom to asi je mozno ze clovek nevie do coho ide a mozno sa ten materinsky cit potom sam prejavi a ze to cele nejako pojde aj s pomocou priatela (manzela) a napr. aj s pomocou mamy...
ked budu dobre vysledky znamena to ze chyba je vo mne a ja som mu vzdy tvrdila ze ja som zdrava.. takze budem musiet nacupitat k doktorovi hned na bud.tyzden a povedat mu nech ma riesi, ze priatel ma dobry spmg ;)
ty si ktory DC teraz?
@alchemilkazltozelena ja som krasny 36 DC 😅 😅 a cakam na ovulku poctivo, modlim sa, nech sa muz rychlo vylieci a mozme na to vhupnut 😅 😅 neberie ale ziadne lieky, takze spmg by nemusel byt ani tento tyzden nejaky zly, ale predsa len. Dnes som mu povedala, nech sa refreshne sam a v sobotu zase snazilkujeme 😀 😀 cakam, ze ovu pride asi na buduci vikend, tak mozno splodime velkonocne babo 😝 😝 Ale ved ja si nepamatam, ze by si mala nejake problemy. Nad inofolicom si neuvazovala? ktory si DC?
@11miuska11
7 DC som a s priatelom budem az 7.aprila lebo marodujem, takze nic z toho tento cyklus.. a co je to ten infolic?
ja mam pravidelnu ms aj ovu, takze ak on bude mat dobre vysledky, netusim kde je chyba
@alchemilkazltozelena ahaaa...tak to je cudne a tu ovu si mala kolko krat odsledovanu aj sonom? Hmm... Mozes este tvorit protilatky na spermie.. Alebo fuj fuj zla vec, nepriechodne vajcovody. To sa testuje, ked je vsetko ok a ziadne tehu. hmm
@11miuska11 vieme kde bude asi chyba co som ti minule pisala IP ;)
@alchemilkazltozelena ano, ano, pamatam si, ale keby mal dobry spmg, tak potom uz len tu stranku poriesit a bude to. Neboooj, alebo mozete ist na inseminaciu po odsledovanej ovulke. hm?
@11miuska11
jj ale pocula som ze ta inseminacia nie je velmi uspesna, ze len zopar zien z toho otehotnie a este sa aj plati 50 eur ci kolko :(
no nic este pockat 2 hodiny a potom sa uvidi co a ako dalej...
@alchemilkazltozelena ale mozno tie zeny maju nejaky iny problem, ale keby ste vy obaja OK, ja si myslim, ze to date na prvu supu tymto sposobom!! Lebo vieme obe, kde je problem a tymto by sa to podla mna vyriesilo., Keby aplikuju spermie priamo do vajcovodov, mate vyhrate 🙂
@11miuska11 este vyckaj moja este nemame vysledky spmg, mozno to ma zle... a navyse ja by som aj tak najradsej otehotnela normalne :( a nie takto :( to je take... neprirodzene... :(
miuska uplne to iste aj ja ja si myslim ze to je uplne normalne
chcem chcem ale predstavim si ze co vsetko a ze uplne sa zmeni zivot a ze uz to nebude ze cestovat tam, a pracovat na to a tak ale vsetko bude zalezat od toho
juj a nervy a klud no neviem tiez si niekedy myslim ze este nie som lebo este neni cas
aj v ztah s muzom sa asi zmeni vies uz to bude o dietati ...
jej to drzim palce, ale baby ja som citala tolkov ela pribehov ze baby otehotneli aj so zlym spmg
len mozno nie hned
kolkos skusate?
a ak mozem vediet preco si myslis ze vies kde je problem?
ak chces napis do IP ak nie neva
drzim palce
@renab
@seraa
nie je pravda že chodi len zamestanavtel!!!! ja som bola pondleok vypísana na PN a utorok som mala kontorlu!!§zo socialky....ked osm šla k doktorovi a poevdala som mut o povedal že ano bol po PNky a šiel za radom takže kludneee ti možu prist prvých 10 dni aj zo socialky....takže neverte tomu ja som jasný priklad a bol to nedávno meisac dozadu
@11miuska11 nie is psycho aj ja niekedy nad tým uvažujem presne ako píšeš....a to je zle....pochybujeme neprichádza...jaj
mne dnes písala ex kolegynka....je v 3 mesiaci tak som ako bez duše....hned na 2 krát otehotnela.....
@alchemilkazltozelena to znamená znižena pohyblivost spermíí ...sa mi zdá aj to je dovod prečo sa vam nedari...aj my mám zly spg.-(((( ideme na kontorlu konocm aprila...a doktor Galád bol aký??a sestrička??operoval moju maminu vraj je velmi priijemnýý..
neboj bude to dobre len ten profertil je drahý dost
@seraa
@taja27
juuuj, baby, nejaky cudny den to je dnes. Hmmm...
@alchemilkazltozelena A nic ti k tomu nepovedali? Ja vobec netusim, co tie cisla znamenaju 😒
@taja27
zvlastne, tak preco ma potom motilitu a? ved a znamena najlepsia.. nechapem.. nemyslim si ze ten spg je zly, tu na MK niektore pisali ze mali 96% patologiu a my mame len 40.. a podla mna aj objem a pocet je ok.. doktor tam nebol, len nejaka recepcna... uz som sa trochu ukludnila, najprv som nevedela co a jak, ale potom som si nasla na nete...
@alchemilkazltozelena pozerala som na nete a to je vraj zmensena pohyblivost, nie? No ale podla mna to nie je az taka tragedia, bude papat vitaminy a zlepsi sa to, uvidis 🙂 horsie by bolo, keby maju aj zly tvar.
@11miuska11 priatel tam bol sam, ja som mimo BB... ze je to v norme ze na otehotnenie staci 15 milionov a on mal 27...
@11miuska11 ale tvar tam ani nevysetrovali, ci?
@alchemilkazltozelena no vidis, tak potom to nie je zly spmg, len su trosku pomalsie a to moze byt sposobene aj stresom, ale bo hocicim 🙂 Bude to v poriadku, hlavne nech si dava pozor nech nema nastroje v teple 😀 😀 Juuuj, tesim sa , ze ste nakoniec dobre dopadli. toto sa da krasne zlepsit vitaminmi, ta pohyblivost. POdla mna urcite testovali aj tvar, ale asi je normalny, ked tam nic nenapisali 🙂
@11miuska11 dakujem za povzbudenie 🙂 a tvar ma aku skratku nevies?
@alchemilkazltozelena ja sa vobec nevyznam v spmg, tak neviem, aku ma skratku, ale skusim kuk na nete. Ja len viem, ze tvar je tusim dany geneticky a neda sa upravit vitaminmi. Ale mozem sa aj mylit. Podla mna, ked bol na spmg, toto kontroluju na sto percent a keby to je zle, tak na to upozornia a urcite by to napisali do toho zaveru, tak sa nebol. V zavere by si nemala len miernu astenozoospermiu, ale aj kadeco ine. Preto si myslim, ze ti to tam nenapisali, lebo to nemate 😅

@taja27
@elje
Mne zase lekarka z CAR povedala, aby som to pila 2 krat denne, a tak isto aj moj lekar, vtedy to funguje ako liecivo a nie iba ako doplnok vyzivy. Ale urcite je lepsie pit to aspon raz, ako vobec 🙂 drzim palec!! Aj ja som dnes bola vytesena zo slniecka..juuuj..