Od leta do Vianoc 2016 budeme tehuľky
Tym,kt.sa to nepodarilo do maja alebo aj podarilo a neuspesne,tak zakladam novu skupinu.Verim,ze rok 2016 budeme mat brusko a hlavne to zvladneme do uspesneho konca.
@butterfly333 No ono tie tabletky ti mozu sposobovat tieto stavy. Napr moja obvodna bola naposledy tvrdohlava a donutila ma dat si tabletky. Tak som si ich z lekarne vybrala, ale ten stav co som mala ked som si prvu dala... no moj muz ich chytil a hodil do kosa ked ma videl. Ja mam anemiu diagnostikovanu od 18 ale mozno ju mam aj dlhsie, ale az pred tromi rokmi som sa dopracovala k infuziam. A to som bola uz dva krat PN. Raz pol roka, druhy krat rok ! Pretoze som mala zakazanu akukolvek fyzicku aktivitu. Len na Wc a do kupelky chodit. To bolo vsetko co mi povedali. Lebo moze tym nedokrvenim zlyhat akykolvek organ. Takze takto to je s tym zistovanim pricin na hematologii. Skus to cestou obvodnej lekarky. Nech ta ona posle na odborne vysetrenie. Hematolog sa tymto zaoberat nebude... to vravim z mojej skusenosti a to mam fakt dobreho hematologa.. no on nema na toto cas. Ja ti odporucam ako prve navstivit gastroenterologa. Tam byva najcastejsia pricina..v traveni. No ta tvoja hodnota este nesmeruje k tomuto extremu v ktorom som bola ja. Nejdem ta plasit. Skor by si mala zmenit lieky, lebo tie "zelezne" tabletky robia sarapatu takmer kazdemu, kto ich bere. Je to velka zataz najma na zaludok a potom su z toho nevolnosti atd. Ak budeme vychadzat z toho, ze mas ok zaludok , tak skus nejaku alternativu, napr som citala ze melasa je velmi dobra na anemiu. Urcite to stoji za pokus. Alebo ak chces ist formou liekov, tak nech ti obvodak predpise nejake ine.. a skusaj skusaj kym nenajdes nejake, co ti zapasuju. No tych pokusov moc nebude.. Neni tych liekov az tolko. 🙂
@butterfly333 Jaaj a to v akom stave je krv zistujem ked sa zle citim.. vtedy idem k obvodnej a ak je to ok, tak kazdeho pol roka kontrola u hematologa. Teraz po tom, co som prisla o babatko sa chystam skor, pretoze som stratila vela krvi. ☹
@butterfly333 zlatino, ja som musela brat lieky na anemiu ako tehotna a ako mne z nich bolo zle... umierala som.
Ale potom som prisla na fintu - v noci som chodila cikat a dala som si ju vtedy a hned zaspala a bolo to v pohode. Skus urcite doplnat zelezo stravou a pripadne si davaj tbl len obden. Mne hemato kazala ovsene vlocky, cviklu, spenat, mozes aj morske riasy a melasa je super.
@myskahryzka tak behnem k obvodnej no inak trapi ma uź asi 3 mesiace strašne kyselinu mávam každy den. Možet to mat suvis?? Ja som prišla 5x o bábo teraz naposledy v juni.
@gerry22 ahoj dikes ano ja len chcem v piatok ci aspon duch pred dovolenkou trocha v obraze byt ale dnes ma tak vajecniky bolia ze az nechapem preco pred 3tyzdnami som bola v nemocnici kvoli lavemu teda myslela som si ze to vajecnik ale ze to mini cista a ani s tym si neboli isty takze sa nic neriesilo ale dnes ma bolia oba ale ze dooooost nechapem co sa deje alebo co to moze byt
ahojte baby mam par dni bolest v podbrusku vajenciky no dnes je to masaker nemate niekto s tym skusenosti??dik
@butterfly333 Kyselina moze signalizovat to, ze niesi psychicky v pohode. A s tym moze suvisiet aj anemia. Bohuzial, malo kto na svete sa moze dat do totalnej pohody, takze prave toto by som ako prve riesila na tvojom mieste.. tu kyselinu. To spomen svojej obvodnej. A potom uvidis, ci sa anemia upravi. Tot moj skromny laicky anemicky nazor (rada) 🙂
@senselinka @renimac ach baby.. posielam veeela sily... ako sme sa bavili... treba skocit k lekarovY ci nemate nieco so zdravYm... su ludia, ktorym sa zadari... plujem, modlim...
@vanda12345 ahoj , no moze byt ze dochadza u teba k uhniezdovaniu alebo je vajko na ceste do maternice, preto tie bolesti, ale neviem, ak pises ze si mala cystu tak v tom pripade by si mala ist na gyndu nech sa ti na to pozru . Aj ja som mala cystu na vajecnikoch boli to strasne bolesti, to mi zistili ked som uz bola tehu. Ak ti mozem poradit, ked mas problemy z tvoriacimi cystami, tak kup si lanove semiacka, ktore pomahaju aby cysty zmizli, same prasknu samozrejme ak su vodnate. Mne to pomohlo, aj mojej mame. Dokonca su aj ako prevencia proti rakovine
@gerry22 dikes ale oni sa nejak netvarili na cistu miestami som mala pocit ze sami nevedia lebo ze vidia zlte teliesko a ked som si to googlila tak ze su to folikuli a ani nic take v nemocnici somnou nerobili takze skor tu cystu zamitam 😝 myslis ze sa da takto citit uhniezdenie?? fakt neviem ale dost to boli a ty ako?idem kuk ci nememm lanove semiacka 😀
@renimac Ano presne tak, ja som na nikoho konkretne nenarazala, myslela som to vseobecne a nechcela som nikoho urazit, je pravda ze niektore zeny to prehanaju so sebakontrolovanim sa, namyslaju si priznaky atd. To co som pisala z vandou som myslala vseobecne a hlavne som sa zamerala na tie ktore zo vsetkým prehanaju. Lebo prave som myslela na zeny, ktore sa snazia niekolko rokov a nestazuju sa tak ako tie co chcu testovat uz hned po sexe. Ak si si vsimla tak som pisala ze minuly mesiac som bola sprosta a tak netrpezliva, ze ozaj som si namyslala a robila aj testy prilis skoro. Preto som sa poucila a uz to nerobim, beriem to tak ako to beriem a bud pride a podari sa alebo nie. Ty a ostatne, ktore sa uz tak dlho snazite, pred vami vsetkymi sa mozeme len sklonit a byt ticho, lebo na to treba ozaj silu a nadej ako mate vy.
@vanda12345 no niektore zeny citia uhniezdovanie a niektore nie, citis pobolievanie v podbrusku, pichanie vo vajecnikoch, ale u kazdej je to individualne, ja to tak aspon citim.
@gerry22 no ved uvidi sa len nech to prejde a je vsetko ok🙂 ty sa ako mas a citis
@vanda12345 ja neviem co a ako, zatial ziadne zmeny a ani som este neskusila iny test. Ked testnem dam vediet
@gerry22 tak ty mas vydrz 🙂 no ja na zaklade toho co ste tu pisali a dost sa to tu vztahovalo na mna neriesim myslim ze skor ano ako nie ale uvidim
@vanda12345 nech ti to vsetko dopadne dobre, aj keby si mala tu cystu a bola by vodnata tak neboj sama praskne, aj lekari s tym nerobia nic, pockajju ci sama praskne a ak nie tak ihlou prepichnú. Mne napriklad praskla sama a trosku som tomu dopomohla tymi lanovými semiackami. Tak skus ich aj ty uzivat, aj ked nemas ziadne cysty tak je to prevencia proti cystam, rakovine prsnikou atd.
@gerry22 dakujem uz som si ich par dala tak budem si trocha davkovat 😀 tak tebe a aj vsetkym babam nech to dopadne co najlepsie 🙂 ty uz len chvila a ma prist ms a budes presne vediet
ahojte 🙂 mna momentlane zo snazenia prerusi zapal mocovych ciest...dnes ma to chytilo z minuty na minutu, dost drasticky a fakt neviem kde som sa mohla takto prechladit...nerozumiem tomu..nasadila som si atb a ideme sa liecit 😒 alebo zeby to bol priznak?? 🙂 uz som aj take pocula...si namyslam co? 😀
@vanda12345 no musim vydrzat aj ked ma palia prsty sa testovat, ale nechcem byt potom sklamana, som sa poucila z minuleho mesiaca. Ja som ziadným prispevkom nemierila na teba, urcite nie, je to pisane vseobene, A ja sa uz radsej nebudem k takymto temam vyjadrovat, aby som ja nebola ta zla na koho co ja napisem a nenapisem. Ja nechcem nikomu nic zle, ani na nikoho nemienim nic zle pisat. 😀 Prajem ti vsetko len to dobre, vela stastia nech sa ti zadari a budes tehulka cim skor. Ak mas ten pocit, ze sa ti zadarilo tak som len rada a prajem ti to .. 😀 😀
@gerry22 nie moja teba som nemyslela tym ze si nieco mienila na mna to skor ine ale je to jedno je to forum a ako si pisala kazdy si moze skoj nazor oki asi som fakt nedockava ale uz som som aka som 😉 a viem ze ty nic zle ved to ani ja ani nahodou a vsetkym prajem len to naj naj a nech sa kazda tesi ci uz z prveho alebo xteho tehotenstva a miminka 😀

@renimac uz som predychala, preto bola moja odpoved taka "obsiahla", lebo keby som raz zacala.... uuuu 😀 😀 😀