icon

Opakované potraty po úspešnom tehotenstve

kvietik0999
8. apr 2025

Dobry den, je tu veľa podobnych tém ale chcem sa spýtať na váš názor na môj problém. Mám 28 rokov. Mám jedno bezproblémove tehotenstvo za sebou dcéra bude mať 3 roky. A ked sme sa rozhodli o druhé dieťa nastal problém. Otehotniem velmi lahko na prvý, druhý pokus ale vzdy potratím. Sú to potraty včasné, teda najskor sa javí vsetko v poriadku tehotenské príznaky mám a ked idem na prvu kontrolu (7tt+0, 6tt+6) doktor vidí iba plodový vak maximalne žltkový vačok ale ziadne embryonálne struktúry. Takto sa mi to deje vzdy tieto posledné 3 rázy. Následne zvolíme vyčkávací spôsob či sa niečo zmení a potrat sa spustí samovoľne.. po druhom neuspešnom pokuse sme si s partnerom pobehali asi všetko čo sa dá.. Hematologia, genetika páru, reproimunologia, endokrinologia, celiakia, diabetologia preistotu, uplne som zmenila zivotny styl upravila som si postavu uzivala Inofolic aj ked mám pravidelné cykly, uzivala ativnu kyselinu listovu, vitamin E 2 mesiace pred otehu, zinok, B Complex, zdravšia strava -vsetky vysetrenia sme mali v poriadku. Pred poslednym pokusom sme hned nasadili Fraxiparine, utrogestan, estrofem, a aj tak to opať nevyšlo. Viem jedno dieťa mám. Dakujem bohu zaň ale baozaj nerozumiem kde nastava problem

stellarstar
8. apr 2025

A komplex spg mate? Problém môže byt aj v spermiach

kiki68
8. apr 2025

@kvietik0999 a spermiogram ako dopadol? Lebo ine veci mate poriesene.

kvietik0999
autor
9. apr 2025

Máme iba ten základný urobený čo nám robili pri vstupnej konzultacii za tých 35€ tuším, ten vysiel v poriadku rozšírenejší sme nerobili ale uvažujem nad tým lebo priateľ fajčí.. možno aj toto má niaky dopad.. počula som niečo aj o NK bunkách v maternici, len neviem ci by som s týmto problémom donosila aj to prvé dieťa. Neviem či zvažovať ivf ked otehotniet nieje problém. Mám toho plnú hlavu..

kvietik0999
autor
9. apr 2025

Myslíte že aj zlá spermia by tak lahko mohla oplodniť vajíčko?

stellarstar
9. apr 2025

@kvietik0999 áno ale vajíčko sa nebude deliť resp ak by sa aj do tohto štádia dostala môže dôjsť k biochemickému tt... spermia tu zohráva dôležitú úlohu

lussinka1907
9. apr 2025

@kvietik0999 ja mam za sebou 4 potraty a po nasadeni liecby .. clexan, cipky progesteronove zo spodu a este pred otehotnenim mi imunolog nasadil kortikoidy aby potalcili imunitu a telo nebojovalo proti plodu ….. az to nam zabralo a konecne mame dcerku ktora ma teraz 15 mesiacov a je zdrvaa ako rybka .

kvietik0999
autor
9. apr 2025

@stellarstar ahaa.. neprikladala som tomu niaku pozornost ked zakladny spermiogram vyšiel v poriadku a otehotnenie išlo lahko ale určite si to dáme preveriť podrobnejšie.. v nitre v gyncare nam aj doktor povedal este po 2 potratoch ze fajcenie moze mať na to vplyv.. tento krat by sme chceli skusiť Helios lebo je to blizsie..

kvietik0999
autor
9. apr 2025

@lussinka1907 kokšo to je sila.. ale tesim sa z vášho šťastného konca ❤ mba tiez drzi v nadeji že už mam jedno zdrave dieťa vedľa seba.. ja si myslim ze u nas je priblem bud imunologia, spermie alebo nekvalitne vajicka? Lebo plod sa nikdy tieto 3 razy ani nevyvinie..akokeby sa to vsetko zastavilo po uhniezdeni.. dufam ze nie tie vajicka AHM som mala 3,6 to je celkom dobre.. chcem sa ozvat aj fertility poradkyni lebo neviem kde zacat, gynekologa mam dobreho ale aj on už trochu nechápe..

kiwi3
9. apr 2025

bola si na aj na hysteroskopii? potom uz asi fakt len ivf, aj ked to tiez nie je zaruka. vyhoda je, ze sa tam daju odselektovat embrya, ktore nemaju sancu na uspech, hlavne ak budete mat PGT

lienka.7
9. apr 2025

@kvietik0999 podrobnosti neviem, ale toto mala kamarátka, tiez prvé dieťa "na prvý sup" a potom mala 3x potrat, tiez veľmi skoro. Začali to potom riešiť, bola v Ružinove (tuším priamo u prednostu) viem, že akonáhle mala pozit.test, išla ležať do nemocnice, bola tam dosť dlho, ale babo sa "udrzalo"... drzim ti palce ✊🍀

kvietik0999
autor
9. apr 2025

@kiwi3 po 2 potrate nam na reproimunologii odporučili hysteroskopiu alebo presne túto genetiku embryi.. tak nad nou zvažujem.. prvy krat som otehotnela 1,5 roka po porode ked to nevyšlo, stale rozmyslam čo aa za ten čas zmenilo od porodu.. asi len to že ma zacal velmi bolievat chrbát ked mala uz mala nad 7 kíl a cítila som to akokeby aj v maternici taku bolest od chrbta.. neviem ci mi to maternicu niako neoslabilo..

kvietik0999
autor
9. apr 2025

@lienka.7 važne? Ano moze byť na tom niečo.. pri prvom tehu som bola na pn od 6tt lebo bol covid a teraz ked mam doma 2,5 rocne zive striebro ktore chce aby som sa s nim casto hralo obcas aj zdvihla benozem uz donosit

kvietik0999
autor
9. apr 2025

@lienka.7 a ďakujem za povzbudive slová 🙏❤

pet888
10. apr 2025

@kvietik0999 ono sa nikde o tom nepise, nehovori, len riesia take tie "oficialne" diagnozy, ale to, ako sa zena citi fyzicky a psychicky, na to sa moc nepozera.. Cize je dobre si polozit otazku, ci moje telo je fyzicky naozaj pripravene na dieta, ten chrbat, ak dost boli, moze to byt bariera, telo ked totiz nie je uplne okej, tak sa brani voci vsetkemu, co by ho mohlo este viac oslabit a to tehotenstvo je. AMH mas krasne, cize vajicka vyzeraju byt super, este aj ty sa musis citit super 🙂

kvietik0999
autor
10. apr 2025

@pet888 áno to je pravda.. výsledky z vyšetrení vlastne vypovedajú že telo by malo spravne fungovať aj po otehotnení.. ja som sa pýtala na ten chrbát aj gynokológa či tam nemôže byť problém ale povedal že nie.. ale môže to telo oslabovať.. nemala by som na to asi tlačiť.. keď som sa pripravovala na toto ,,4,, tehotenstvo kazdy den som myslela na to čo este mozem preto urobit aby nam to už vyšlo.. chcela by som sa spojit s fertility poradkyňou aby som sa na môj/náš aj priateľov zdravotny stav pozrela komplexnejšie.. dakujem pekne za radu🙂🙏❤

kiki68
10. apr 2025

@lienka.7 my mame viac takych parov okolo, prve islo super, vsetko hladko, druhe skusaju roky a nic. Ani tuk, pritom zjavna pricina tam nie je ( maju hotove aj vysetrenia), vacsina cakala dva roky na to prirodzene a potom isli zistovat.

kvietik0999
autor
10. apr 2025

Ani sa im už nikdy nepodarilo? Aj som rozmýšľala či sa nemohlo niečo pri pôrode poskodiť.. možno naozaj je to len náhoda a že sa nespájajú tie správne bunky

kvietik0999
autor
10. apr 2025

Nerozumiem že 2,5 roka od pôrodu sa dokážu zrazu takto veci rapídne zmeniť.. nepoviem že po 7 rokoch sa nám toto deje.. každým dňom si vazim viac a viac že mám jedno dieťatko krasne 🙏

pet888
10. apr 2025

@kvietik0999 ono to moze byt kludne aj tym,ze mamicky su z tej starostlivosti o male babo/dieta tak vycerpane,ze ich telo opat,nema energiu na to druhe..
Nie si z bratislavy?Chodim k vybornemu gynekologovi,ktory riesi problemy komplexne a vzdy najde aj problem,aj cestu,ako to riesit.

kvietik0999
autor
10. apr 2025

@pet888 môže že žena už nemá taký čas oddychovať ale je v jednom nekončiacom kolotoči.. ja mám celkom aktívne dieťa by som povedala veru🙂 Ja som zo Žiliny a po dvoch potratoch som aj menila gynekológa on je fakt odborník hned mi robil stery na bakterialne choroby a fakt sa somnou ľudsky rozprával a uvažoval čo by sme mohli este prešetriť.. on mi hovoril že až 50% potratov je z nevysvetliteľných dôvodov, lebo som sa pýtala že čo keď tými vyšetreniami nič nezistíme.. budúci týžden idem ku nemu tak som zvedavá čo mi povie, navrhne