Opakujúce sa bolesti prsníkov
Ahojte, prajem pekný večer.
Už tretí či štvrtý mesiac pociťujem 10-11 dní pred menštruáciou silné bolesti celých pŕs. Bradavky ma vôbec nebolia len tie prsia a sú nafúknuté, čo mi nejde nijakým spôsobom dokopy. Obmedzuje ma to veľmi často sa na to budím aj v noci, keďže som naučená spávať na bruchu. Je to pre mňa moc nepríjemné a čím ďalej tým viac ma to bolí :( .
S týmto som sa ešte nestretla tak preto sa bojím. Ako áno mohlo by to byť aj tehotenstvom, no nemyslím si keďže vždy prišlo sklamanie. Takže nevadí ide sa ďalej. Len chcem od vás radu. Baby/Ženy čo ste to zažili alebo to zažívate poviete mi na to svoj názor?
K doktorke ísť nechcem, pretože jej prístup ma zaráža vždy je odmeraná a keď nevie zistiť čo mi je, tak povie, že to tak má byť a nerieši ďalej a keď sa s tým problémom vrátim tak ma odbije, že to je v poriadku a kontrola podľa potreby. Avšak mne mama vždy hovorila, že aspoň raz do roka by sa malo chodiť na gyn.. No a ešte chcem podotknúť, že odkedy mám takéto bolestivé prsia (pretrvávajúce až do konca ms), tak bolesti podbruška sú miernejšie.
sú to pred menštr. príznaky, je to normálna vec, pokiaľ si nenahmatáš hrčku, tak to nič nie je
Ahojky...momentalne mam ten isty problem..len s tym rozdielom,ze mna boli ukrutne len jeden..pred 3dnami som bola na sone,prsia su ok..nic nezvycajne tam nie je,gynekologicka mi zobrala krv na hladinu hormonov,dnes som volala vysledky su na jednotku..este mam ist na krv,ci je ok stitna zlaza...ze to moze s tym suvisiet..inak ja som vzdy mala pred ms prsia naliate a bolave..no ako som dokojila 3dieta je to brutal...uz 4mesiace ma to neskutocne boli..neda sa mi na pravej strane ani lezat tlaci ma podprda,dokonca ma boli az ruka...no uvidime..
skús pupalkový olej,mne v tomto pomohol
Daj si spravit hormonalny profil.
@sonulka8
Aha dobre teda ja som len bola veľmi prekvapená že sa mi to deje každý mesiac odkedy to začalo prvýkrát. A prajem ti nech to nie je nič strašne, daj vedieť ako si dopadla. 😉
@mily7
No ako to jasné asi ju vážne zmením. 😊Keď budem mať voľnejšie kúsok tak si zájdem a uvidím čo a ako. Len ako som aj písala spánok je otrasný s tou bolesťou aj teraz som sa na to zobudila a je to hrôza no.
@danielahamar
Aj ja si myslím, že je to iba PMS no má to zaráža, keďže maximálny PMS som mávala že ma 2-3 dní pred ms začalo bolieť podbruško inak nič. A teraz za tomu nemám ako vyhnúť. Vždy si musím dať najväčšiu podprsenku čo mám a aj tá mi býva v týchto dňoch obtiahnutá.
@janinah
Aha a ten olej treba nejako vmasírovať alebo? Ja neviem neskúšala som ešte nič na tie bolesti.
@catherinah
No uvidíme zájdem ku dok. a uvidí sa čo a ako. Len nie som zvyknutá na tie bolesti.
@nikol2122017 olej treba piť po lyžičkách,pogoogluj si
@janinah
Aha😂 dobre Ďakujem.
@nikol2122017 pupalkovy olej dostat aj v tabletkach, psovi som ich kupovala na srst😁 a mavam to tiez, preto sa nad tym nejako nepozastavujem, aspon su vťažké tom obdobi pevnejsie a vacsie, sen kazdeho chlapa a masirovanie je super😁
@danielahamar krajsie tam malo byt, nie vtazke
@nikol2122017 to je normalne.. Aj ja tak mavam..a aj sa mi striedavaju priznaky v urcity h cykloch.. Niekedy ma viac bolia krize,inokedy vzdy prsia.. Ale ked sa bojis,chod k lekarovi,mozno ta posle na sono..ale sono robia vzdy tak na 2.-10.den cyklu..
Ahoj, tiez mam taky isty problem. 10 dni pred ms ma vzdy volia silno prsia, tiez spavam na bruchu a v noci sa budim aj 3-4 krat.... dokonca aj podprsenka ma tlaci. Ale myslim ze je to naznak prichadzajucej ms
Ahojte tak menštruácia prišla a to dokonca o 4 dni skôr ako mala. Nevyznám sa už v mojom cykle. Vždy som mala na deň presne.😩
@nikol2122017 ahojky pomohlo Vam niečo, alebo zistila ste príčinu, ďakujem

No k lekárovi. Ak sa ti nepáči jej prístup určite ju zmeň. Nie je lekár ako lekár a aj oni vedia narobiť problémy. Bolesti pŕs som mávala, má to súvis s hormónmi. Bolo to dávno a prešlo ma to. Lekár by ti pomohol pomôcť, pripadne sama po hľadaj niečo prírodné na pms.