icon

Otehotneli ste po očkovaní proti Covid-19?

4. júl 2021

Dobry den,viem ze o tomto a covide sa pise uz totalne vsade a je to aj unavujuce...ale ja uz normlame neviem co si mam o tom mysliet. Doktori su za a proti,gynekologicka povedala,ze kym by nemala.deti nedala by sa zaockovat. A tu je moja otazka,kedze sa uz nejaky mesiac ockuje,ci ste niektore otehotneli,po ockovani? Dakujem.

sapetka
4. júl 2021

@felicitab presne, vdaka🙏

cica8
4. júl 2021

@gelifil tak tu nedávaj otázky keď len ty ty ty a ži sama sebe

amelia89
4. júl 2021

@tina4931 akym sposobom? ze spike protein zautocil na plod alebo ako? preco by malo mat stale nechapem.

tina4931
4. júl 2021

@amelia89 lebo neznášam ak niekto niečo tvrdí s istotou. Ty sa pytas prečo by malo mať a ja prečo by nemohlo mať? Ale keď ockovana potrati určite červík pochybnosti bude obrovský takisto ako kopu otázok.
Čo je na tom nejasné.

felicitab
4. júl 2021

@portret7 Ja sama som vedecká pracovníčka a veľmi dobre viem, že veda sa vyvíja a poznatky sa neustále rozširujú. Ja nijako nespochybňujem výskyt potenciálnych nežiaducich účinkov. Ale to čo som napísala sú fakty. Aplikácia malého fragmentu mRNA za účelom syntézy spike proteínu určite nie je génová terapia, tam sa uplatňujú iné mechanizmy.

makova333
4. júl 2021

@portret7 presne pre tu pokoru a opatrnost treba vela citat s porozumenim, vzdelavat sa, pocuvat rozne nazory a nakoniec vyhodnocovat. Na druhej strane nemozeme porovnavat 50 te roky ked bolo minimum informacii, ktore isli na verejnost a aj pribalove letaky liekov boli v plienkach s dnesnou preinformovanou dobou. Oni nemali vela moznosti ziskat informacie, my mame vela informacii a nevieme ich vyhodnocovat (alebo teda vela ludi ich nevie vyhodnotit a za relevantny zdroj info povazuju npr. hlavne spravy). Ludia sa nevedia pytat napriklad svojich lekarov. Moj lekar poveda, ze... A spytal si sa preco? Vysvetlil ti to blizsie? Nie, na to nemal cas. Alebo Kesu Orech povedal vo svojom videu na YT, ze... Tak to musi byt pravda, ved je lekar! Jednotlivec nema sancu vsetko si nastudovat, preto treba hladat viac overenych zdrojov, aby som sa vedel podla moznosti co najlepsie rozhodnut.

makova333
4. júl 2021

@tina4931 doteraz zeny nepotracali? Nerodili sa deti s vyvojovymi vadami?

anonym0001
Odpoveď bola odstránená
veroonr
4. júl 2021

📍

amelia89
4. júl 2021

@anonym0001 omg to si sa kde docitala 🙄

makova333
4. júl 2021

@anonym0001 pls hod sem tu studiu

amelia89
4. júl 2021

@anonym0001 predchviĺu to sposobovalo neplodnost teraz uz teda poškodenie plodu,ale otehotniet sa teda ano ano? potkany otehotneli hej? 🙄🙄🙄 jesus christ fakt mojej babky svokrin koň bratranecov pes povedal…

number19
4. júl 2021

@amelia89 Citujem ta:
"Nie kazdy lekar za to ze ma Mudr pred menom je vsevediaci…"
Mas ty pri mene nejaky titul? Pretoze ak nie, tak neviem z akeho titulu sa ty k titulovanym vyjadrujes...

amelia89
4. júl 2021

@number19 mam no 🙂 Co kazdy clovek s titulom je vsevediaci????? Come on please….

cica8
4. júl 2021

Známa bola raz očkovaná a normálne otehotnela ani s tým nepočítali ale oni majú momentálne iné problémy.... Jej muž 2x očkovaný.

number19
4. júl 2021

@amelia89 Nie, nie vsetci titulovani su vsevediaci. Ale len preto ze niekto uplne nezdiela tvoj nazor netreba potierat vzdelanie za tym titulom.
Am of a different opinion....so to say...🙂

laila22
4. júl 2021

@makova333 kde berieš tu istotu? 🙂

laila22
4. júl 2021

@makova333 uvidíme o rok, dva päť ako to bude.. či sa budú rodiť zdravé deti

tina4931
4. júl 2021

@makova333 ja netvrdím že nie. Ale premýšľať budú a veľmi. Ja osobne by som výčitky mala obrovské...A ak niekto by nerozmýšľal aj nad touto možnou súvislostou, niekde bude chyba. Lebo ľudí od zvierat odlišuje neustále kladenie otázok,hľadanie odpovedí. Nie len prijať pasívne,čo je predkladané.

janka1011
4. júl 2021

Niektoré sa tu zastávate toho očkovania, ako keby ste mali vešteckú guľu. Naozaj zatiaľ nikto nevie, aké následky táto rýchlokvasená vakcína môže mať. Možno žiadne a možno obrovské. To ukáže len čas. Pre tehotnú ženu a ženu plánujúcu tehotenstvoje to určite obrovské riziko, ktoré sa neoplatí podstúpiť a rovnako vnímam aj očkovanie detí.

tilonka
4. júl 2021

@felicitab skor by som sa zamerala na pojem vakcina. Vakciny mRNA COVID-19 nie su vakcinami v lekárskej a legálnej definicii vakciny. Ale radi to supli medzi vakciny.
Vakcina znamena pripravu zabiteho, alebo oslabeneho zivého mikroorganizmu alebo jeho casti …Moderna a Pfizer pouzivaju synteticku RNA.. atd

amelia89
4. júl 2021

@number19 prosim ta po prve ako som potrela to vzdelanie? Napisala som ze nie su vsevediaci- to je potretie coho? Citaj s porozumenim prosim ta. Nikoho som nehanila ani som nepovedala ze su tito ludia hlupi iba ze NEVEDIA VSETKO.
a ta tvoja anglictina je tiez nedotknutelna?lebo by som tam mala par vytiek. 🙄 kriste dnesna doba to je peklo

lienka.7
4. júl 2021

Sa mi tu paci, ako sa tu rozmohla premisa, ze lekar, ktory ockovanie odporuca je studovany, erudovany odbornik a pod. a ten, ktory nie je za ockovanie, resp.povie ze nevie (je teda opatrny) je automaticky nevzdelany, zastaraly a pod. Akoze uz fakt no comment 👎👎👎
A tiez vsetky ake su tu zrazu odbornicky na neviem co vsetko a maju nastudovane vsetky mozne aj nemozne vyskumy 🙉🙉🙉 samozrejme vsetko je ok a vakcina, pri ktorej este stale prebieha vyskum je 100% nezavadna a ziadne riziko... 👌👌👌👌

kayyaa
4. júl 2021

Mna by len zaujimalo - tie, ktore tu zhadzujete tych, co sa obavaju, ze vakcina by mohla sposobovat pripadne aj neplodnost - odkial viete, ze to tak urcite nie je ? Ved naisto to dnes nevie nikto. A vy to viete ? Ja nie som proti ockovaniu, ale teda udivuje ma viera niektorych v stopercentnu bezpecnost vakciny a nasledny vysmech z tych, ktori maju obavy.

tina4931
4. júl 2021

@lienka.7 asi sa riadia tým,že "väčšina je pravda".🙈. Úbohé.

zooeynka
4. júl 2021

Staci zapojit praobycajny rozum do rozhodovacieho procesu - v tehotenstve sa nesmie ani ibalgin a zrazu mame situaciu ze bezne doktori odporucia ockovanie tehotnej, aj tej v prvom trimestri. Aj moja gyne odporuca. Spravila som si o nej obraz. Pravda je, ze nikto ani len netusi aky vplyv ma toto ockovanie na plod, plodnost celkovo...ale veda to bude vediet pokial sa bude dalej veselo ockovat a cim viac tehotnych sa ockovat da, tym presnejsie zavery z toho veda vyvodi....takze nech sa paci, kto nema obavy nech ide do toho....za mna cisty vyplach mozgu propagandou o katastrofalnych dosledkoch prekonania covidu.

marvin1234
4. júl 2021

No, ja poviem k tomu len tolko. Ked sa vynasiel liek thalidomide, bol to vraj skvely uzasny liek na nevolnost. Aj tehotensku. Staci dat do googlu thalidomidove deti. Ked bola epidemia BSE v Britanii, tak vtedajsi minister hospodarstva kŕmil v telke burgrami svoju malu dceru, aby prestali padat nakupy hovädzieho. Vysledok? Stovky mrtvych, hlavne deti.
To, ze mnohi z nas su opatrní nie je hanba, ani to z nas nerobi debilov, antivaxerov, menejcennych, ci hovada ako najnovsie pise SME. Ja by som to neriskovala.

lamar11
4. júl 2021

@zooeynka Tiež ma to udivuje, ja som si pýtala torecanove čipky toho času,lebo som do seba nevedela dať žiadne jedlo,odpoveď bola a vydržte,dieťa je prvoradé,a teraz sa ockuju tehotné ženy?? Tu jednoducho niečo nieje v poriadku,môže mi tvrdiť hocikto opak,nepresvedčí ma.

katarinka289
4. júl 2021

@sapetka covid prekonat a ockovanie su dve rozne veci

katarinka289
4. júl 2021

V novinach a v spravach samozrejme pocujeme len pozitiva na ockovanie.Lebo to je niekoho zaujem,aby sa co najviac ludi dalo zaockovat...no nase zdravie nie je dovod.Tomu snad nikto neveri.Ja sa ockovat nedam.Nie som antivaxer.Som ockovana na rozne ochorenia,no som ockovana rokmi preskumanou vakcinou.Nie niecim narychlo namiesanym vo vyskume a este mam aj podpisat,ze v pripade nasledkov nikto neprebera zodpovednost???!!! Prepacte,no v mojich ociach su vygumovani ti,co na toto pristupuju.Zelam vam vsetkym pevne zdravie