Otehotneli ste po očkovaní proti Covid-19?
Dobry den,viem ze o tomto a covide sa pise uz totalne vsade a je to aj unavujuce...ale ja uz normlame neviem co si mam o tom mysliet. Doktori su za a proti,gynekologicka povedala,ze kym by nemala.deti nedala by sa zaockovat. A tu je moja otazka,kedze sa uz nejaky mesiac ockuje,ci ste niektore otehotneli,po ockovani? Dakujem.
Mám priatela a boli sme spolu v karantene v jednoizbaku nechytila som to. Mam epi zachvaty neurologicka nerobi takze sa nemam skym poradit. Dieťa chcem mat tiez este tie vakcíny su strasne malo na svete a bohvie co o rok o dva o 10 rokov bude… kym to fakt nebude nutne očkovať sa nebudem. Radsej budem 5 dni v karantene ako sa zaočkovať
@katarinka289 Ako vieš, že či riskujem život 🤷.Trochu odvážne vyjadrenie.Vybrala som si vakcínu proti ktorej idú od začiatku.Kľudne ma môže tá vakcína ochrániť a teba nie.A tak isto to môže byť opačne, ale načo robiť záver.
Nemusíš mi byť vďačná, konrétne mne.Môžeš byť vďačná ak sa potvrdí, že vakcína funguje.Môžeš byť vďačná ak sa zistí, že máš pravdu.Bez ,,vygumovaných,, ako som ja sa to predsa nedozvieš 😂.Len mi nepríde normálne na seba útočiť ak ani jedná strana nevie pravdu.
Nadrozdiel od môjho okolia sme nemali žiadne ťažké vedľajšie účinky.Len nám napuchlo miesto vpichu.To, že či vakcinácia bola správna voľba sa dozviem neskôr.
Dali sme sa zaočkovať hlavne kvôli rodine pretože by sme v prípade nakazenia covidom ohrozovali rodičov.Stretávam sa denne s tisíckou ľudí takže nakaziť sa by nebol problém.Zaočkovali sa aj oni.Moji nie.
Absolútne nie som presvedčená o tom, že som sa rozhodla správne, ale počkala som si na vakcínu ktorej dôverujem najviac.Inak by som sa zaočkovať nedala.
Ja neviem kde a s kým sa niektoré stretávate, ale celé moje okolie sa vzájomne tolerujeme.Zaočkovaní, nezaočkovaní.
Ked bol chlap ockovany odporuca sa tiez cakat kym sa zacnu snazit o dieta nejaky cas (ako je to u zeny) alebo sa nemusi. Viete ako to je?
@marvin1234 mas link na to SME?
@marvin1234 zial, je to zamknute...nevidim to...ale ked vidim meno schutz😨
Nezijem na SK a s vakcinou som opatrna, zatial nie...nase okolie je tak pol na pol...
Ak by som este nemala dieta, bola by som riadne opatrna...tzn. asi by som cakala...
@pragmaticka rovnakú odpoveď povedala lekárka aj mne vo Švajčiarsku 🙂
Ja som s prestavkami nemohla otehotniest 3 roky, tak sa podarilo a potratil som v 10tt, o mesiac som dostala covid, teraz mam prve ockovanie za sebou a druhe ma caka. Dieta chcem a planujeme ho stale. Nikto ti neda 100% odpoved ci dat sa ockovat alebo nie. S pristelom sme tiez sa o tom vela bavili a vela citali studie ale nenajdes ani tam jednotnu odpoved. Dat sa ockovat ma pre mna vyznam kedze byvam v CZ a chcem chodit za rodinou na SK. Priatel ma taktiez problem so spermiami a zistili sme to pred rokom a tiez az teraz sa dal ockovat. Takze ak zhrniem tak jednotny nazor na ockovanie nenajdes asi nikdy. Problemy s plodnostou boli, su aj budu a taktiez potraty a vyvojove vady… je smutne ak by sa ti to stalo ale to som si aj ja hovorila ze tolko zien donosi v pohode dieta tak preco ja nie a stalo sa, ja som potratila…
Dobry den, ja vam poviem realitu a lekari nech prestanu klamat!!! ZENY, ktore planujete tehotenstvo, dajte sa urcite zaockovat predtym a PRECO? Lebo som po 1 neuspesnom IVF a potom sa mi podarilo prirodzene otehotniet, mala som po 1. krat pozitivne tehotenske testy. Potom ma ockovali Modernou. Radovala som sa predcasne, najprv som nechapala, co sa stalo a potom mi to doslo. Tento sajrajt tak rozhadze imunitny system, ze zabilo vsetko, co sa mu v tele nepozdava...Nechapem ako, ale znova som otehotnela a opat to iste. 2he ockovanie Modernou a zase som prisla o "malicke". Zeny, neodradzam vas od ockovania, ale najprv ockovanie, potom tehotenstvo. A mali by konecne hovorit pravdu a neklamat o tom, co to spravi s 10-11 dnovym tehotenstvom. Je to sajrajt, ktory zial musime prekonat...
@nikajve je mi ľúto že vám to nevyšlo, no celkom nerozumiem ako ti len mohlo napadnúť počas tak náročného IVF procesu riešiť ešte aj očkovanie 😳 Toto ti nemohol nikto z CAR hádam odsúhlasiť. Nám nevyšli 3 vklady a to som neriešila ani žiadne očkovanie. Okrem toho, očkovanie sa tehotným odporúča až v 2-3 trimestri, nakoľko v 1.trimestri je celkovo vyššie riziko potratov a aj zvýšená teplota môže byť problémom. V 1.trimestri ale končí najviac tehotenstiev, čiže na očkovanie to na 100% zvaliť nemôžeš.
@marvin1234 Dnes som pozerala dokument o talidomide. Prve pokusne kraliky boli zamestnanci vo vyrobni lieku. Uz tym sa zacali rodit deformovane deti. Pristup lekarov? Dajte ho do ustavu a urobte si druhe! Ked sa zacali mnozit pripady, deti zasupli na dedinach a zatlkali ze nieco take existuje. Trvalo roky kym sa nieco pohlo.
Na poliach sa pouzivaju pesticidy, ktore likviduju vcely. Ale vyrobca je zaroven "vyskumnik" a vydava kazdorocbe spravy o vplyve pesticidov. Samozrejme ze oficialne to vcelam neskodi...ved ten vyskum robi sam vyrobca.
Staci sa trosku poobzerat a pouzivat kriticke myslenie a clovek pochopi mnoho. Dnes je nastastie dostupnych mnoho informacii. Aj sam Fauci povedal vselico zaujimave co mysliaceho cloveka oslovi.
Je ťažké odpovedať ale počula som od 2 kamošiek ktoré nemajú rovnakých gynekológov že ak chcu mať deti nemáju sa dávať očkovať, že vakcína nie je pre každého človeka dobrá keďže každý máme iný organizmus, imunitu....a pre nich určite ak chcú mať deti tak nie je dobrá.... A známa hovorila ze jej kamoška mala problém s menzesom že krvacala 12 dní pritom bežné mala len 4 dní išla ku gynekologické a ta prvá otázka bola ci sa dala zaočkovať a ona ze áno.... Tak vraj jej organizmus takto dopadol po očkovaní...ze nini prvá ktorá prišla s takým problémom... Ale zase sú XY ľudí zaočkovaní takže ťažko odpovedať ci sa dat alebo nedať očkovať asi fakt záleží na tom aký mame organizmus niekto ma príznaky iný nemajú
@nikajve mate problem s otehotnenim, IVF vam nevyslo a potom si 2x potratila "po ockovani" a ty si problem s otehotnenim a donosenim babätka hodila na ockovanie? Preco? A preco si sa dala ockovat v prvom trimestri (ved si vedela, ze si tehu - vysiel ti pozitivny test), ked sa ockuju tehulky az od 2 trimestra? Nerozumiem...
zdroj tu (titulky v slovencine):
https://www.youtube.com/watch?v=fNjSSJ80CXoOkrem ineho uz aj Bukovsky dal video o tom:
https://www.youtube.com/watch?v=55-gzkdA0Rs@anonym0001 jaaaj epidemiolog bukovsky, tak to ano, tento zdroj fakt beriem 😀
@anonym0001 kazdy zdroj iduci proti prudu, ktory tu zavesis bude znevazeny. Lahke pravidlo. Kto odporuje systemu bude urazany, oznacovany za fusera, hoax, antivax....nic nove pod slnkom.

@littlebubble nepochopila si pointu.Nikdy nikoho nesudim zato,ci sa da alebo neda zaockovat.Napisala som to na margo toho,ze zo vsadial vidim na neockovanych same urazky,aki su nezodpovedni atd. Preco ti mam byt vdacna? Je to tvoje rozhodnutie dobrovolne riskovat zivot pre vyskum vakciny