icon

Otehotneli ste so zlou morfológiou normálne?

anyta00
21. feb 2021
petamich
21. feb 2021

zla morfologia je kolko %? my sme mali zlu morfologiu a otehotneli sme bez problemov, otazka znie ake su ostatne ukazovatele, aj tie su dolezite v celom kontexte, my sme mali horsiu morfologiu aj motilitu ale zasa bol objem vysoky, cize toto ked sa pospajalo...kazdopadne v laboratoriu nam povedali, ze by sme vsade museli mat nuly, aby sme neotehotneli aj prirodzene (to je take prehnane tvrdenie ale kedze staci prave jedna)

janedoe
21. feb 2021

Moj muz mal podla spermiogramu astenoteratozoospermiu. Celkova motilita nizka a aj tie pohyblive "sli opacnym smerom" a patologia 98%. Ale mnozstvo mal aj za stryroch 😂🙈 Takze doktor povedal, ze mnozstvo vykompenzuje horsi spermiogram. A teda mame 2 deti prirodzene (ak ked si dali trosku na cas, ale to zase aj kvoli mojim problemom so zrazanlivostou krvi) a teraz je tretie na ceste. Tiez uplne prirodzene. Drzim palce

zuza3210
21. feb 2021

@janedoe môžem sa opytat aký ams problém s krvou ? Či to ovplyvňuje samotné otehotnenie

pink_lady
21. feb 2021

teratozoosp 2,5%, ale celkovy objem vysoky...cakame zdrave babatko...treba si dat porobit aj ine vysetrenia - hormonalny profil (nenechat sa vydesit AMH- moje takto pred 2 rokmi bolo 0,06), reproimunologiu, hematologiu.

janedoe
21. feb 2021

@zuza3210 v tehotenstve si musim pichat Clexan ma riedenje krvi. Ono problem pri otehotneni to ani nesposobuje, skor neskor s udrzanim plodu. Ja som mala vela mikroabortov do 6 tt a potraty v 9 a 7tt.

zuza3210
21. feb 2021

@janedoe ja mám tiež FV Leiden heterozygot preto sa pýtam , viem že už po otehotneni treba ale že či aj pred niečo

petamich
21. feb 2021

@zuza3210 my sme to mali viac menej ako @janedoe aj ten spermiogram aj tie mikropotraty a picham si teraz od pozitivneho tehotenskeho testu, pred mi nic nenasadili ale su zeny aj tu na koniku, ktore si pichali uz pocas snazenia, ono ale zalezi od mutacie atd.

janedoe
21. feb 2021

@zuza3210 ja az takuto zavaznu mutaciu nemam. Ja mam len MTHFR homozygot. V podstate bezna hematologicka by ma asi s mojimi vysledkami neriesila. Ale po 3 rocnom snazeni, kedy som asi kazde cca 3 mesiace prisla od drobca v 5tt mi nasadila prekoncepcne anopyrin a od pozitivneho testu Clexan. A mam zdraveho drobca. Moj gynekolog sa vyjadril, ze je to kravina a len zhoda nahod. Pri druhom sa to opakovalo, zase xy krat mikroaborty, nasadila som anopyrin a potom clexan a mam krasne zdrave babo. A teraz somnuz necakala. Ako sme sa rozhodli, ze ideme na tretie, nasadila som anopyrin, Clexan a zatial sa krpcovi dari 😊 Takze nieco tam asi je, lebo aj hematologicka vravi, ze by to bolo moc nahod.

janedoe
21. feb 2021

@zuza3210 my sme totiz s muzom mali vsetky mozne aj nemozne vysetrenia v poriadku. On teds len ten spermiogram, ale tym mnozstvom sa vyrovnal "beznemu" muzovi 😊 My sme boli aj 5x na IUI a nevyslo nam ani jedno, takze myslim, ze keby bol problem tam, tak aspon raz by bol uspech.

leona45
21. feb 2021

Zial nie.

sandra151
21. feb 2021

Nie

anyta00
autor
21. feb 2021

@petamich my mame 0.5 ale vsetky ostatne ukazovatele nadpriemerne

petamich
21. feb 2021

@anyta00 my sme mali kusok lepsie ale aj motilitu zlu, chodili si kade tade zmatene :D a nemali sme ziadny problem
ak mate ostatne nadpriemerne tak matematika nepusti ;) ak ma niekto 0.5 z 40 mio. a niekto 0.5 zo 120 mio. (vymyslam si) tak to hned znie lepsie