Otehotneli ste so zlou morfológiou normálne?
Moj muz mal podla spermiogramu astenoteratozoospermiu. Celkova motilita nizka a aj tie pohyblive "sli opacnym smerom" a patologia 98%. Ale mnozstvo mal aj za stryroch 😂🙈 Takze doktor povedal, ze mnozstvo vykompenzuje horsi spermiogram. A teda mame 2 deti prirodzene (ak ked si dali trosku na cas, ale to zase aj kvoli mojim problemom so zrazanlivostou krvi) a teraz je tretie na ceste. Tiez uplne prirodzene. Drzim palce
teratozoosp 2,5%, ale celkovy objem vysoky...cakame zdrave babatko...treba si dat porobit aj ine vysetrenia - hormonalny profil (nenechat sa vydesit AMH- moje takto pred 2 rokmi bolo 0,06), reproimunologiu, hematologiu.
@zuza3210 ja az takuto zavaznu mutaciu nemam. Ja mam len MTHFR homozygot. V podstate bezna hematologicka by ma asi s mojimi vysledkami neriesila. Ale po 3 rocnom snazeni, kedy som asi kazde cca 3 mesiace prisla od drobca v 5tt mi nasadila prekoncepcne anopyrin a od pozitivneho testu Clexan. A mam zdraveho drobca. Moj gynekolog sa vyjadril, ze je to kravina a len zhoda nahod. Pri druhom sa to opakovalo, zase xy krat mikroaborty, nasadila som anopyrin a potom clexan a mam krasne zdrave babo. A teraz somnuz necakala. Ako sme sa rozhodli, ze ideme na tretie, nasadila som anopyrin, Clexan a zatial sa krpcovi dari 😊 Takze nieco tam asi je, lebo aj hematologicka vravi, ze by to bolo moc nahod.
Zial nie.
Nie

zla morfologia je kolko %? my sme mali zlu morfologiu a otehotneli sme bez problemov, otazka znie ake su ostatne ukazovatele, aj tie su dolezite v celom kontexte, my sme mali horsiu morfologiu aj motilitu ale zasa bol objem vysoky, cize toto ked sa pospajalo...kazdopadne v laboratoriu nam povedali, ze by sme vsade museli mat nuly, aby sme neotehotneli aj prirodzene (to je take prehnane tvrdenie ale kedze staci prave jedna)