Ako ste otehotneli?

anjjjelik69
21. sep 2022

Ahojte ženušky, chcela by som realne skusenosti ako ste otehotneli, či počas ovulky, pred a kolko ste sa snažili?? My sme s muzom uz 12 rokov.. mame jedno dieťa, dodnes nevieme ako a kedy sa zadarilo, lebo pohl.styk sme mali stále nechraneny od 18 rokov a otehotnela som az v 22.. teraz budem mat 28 a znovu by sme chceli ale zatial nič, ja som v poriadku čo sa tyka gynekologie. Začala som uzivat kys.listovu.. moja najvacsiq otazka znie.. moze byt problem, ze vzdy nam vysiel sex tak 3 dni pred ovu??? Dakujem kazdej jednej za radu, a netlacime na pilu, len chcem vediet vaše realne skusenosti.. dakujem

betus21
21. sep 2022

@anjjjelik69 píšem ss

anjelicek26
21. sep 2022

Tak spermie vydrzia 2-3 dni - v idealnom pripade... teda skvely hlien, otvoreny krcok maternice, silne a priebojne zdrave spermie... akykolvek s tychto bodov to casove okno vie podstatne znizit. Tri dni pred ovu mi prijde co ja viem, ked sa snazim o babatko, tak triafam ovulku priamo, kazde dva dni v plodnom obdobi, to ti vyjde 3*2dni po sebe a mas to "pokryte" komplet... ako si merias ovulku? Bazalna teplota? Ovulacne testy? Aj tam sa to vie posunut, podla appky nesmies ist..ja som minuly mesiac mala ovulaciu uz za sebou v den pozitivneho ovulacneho testu podla sona, takze tak...

derdia
21. sep 2022

@anjjjelik69 podla mna pri nechranenom sexe, pravidelnom, kazde tri dni napr by zena mala otehotniet kazdy rok. Ak by chcela.
To cely ten cas mate nechraneny sex, a nic sa neudialo?

anjjjelik69
autor
21. sep 2022

@derdia vieš čo, iba v skratke vysvetlím, moj robí v nemecku, chodi domov ozaj malo, teda tak všelijak nepravidelne a vzdy mame sex buď pred ovulaciou alebo po, alebo pred kramami, proste mame take štastie že ani raz sa nezadarilo na ovu alebo deň pred nou. a nie zatial sa snazime asi 3 mesiace, rok sme na to kašlali a pred tym asi 2 roky dozadu sme sa snazili mozno pol roka a potom sme sa na to vykaslali, tak sme mali prerušovanu sulož, či ako sa tomu vraví.

janetinka27
21. sep 2022

@anjjjelik69 ahoj a odkial mas potvrdeny termin ovulacie? a mas potvrdene, ze ovulacia u teba pravidelne prebieha a ze ti funguje zlte teliesko? (mas vysetrenu hladinu progesteronu?)
bolo to sice uz davno, ale ked ste mali nechraneny styk 4 roky a ty si neotehotnela, tak asi nebolo vsetko idealne. odvtedy sa sice uz mohlo vela zmenit, ale teraz bud budete skusat, alebo si das casom vysetrit hormony, aby si vedela, ci mas skutocne ovulaciu a ci mas nasledne dostatok progesteronu.

anjelicek26
21. sep 2022

@anjjjelik69 v tomto pripade si sleduj cyklus, meraj bazalku, rob ovulacne testy a podla toho naplanuj manzela doma... toto je velmi tazko ked sa vidite tak malo... a ako pise kocka vyssie, aj vysetrit to ostatne, pre istotu.

anjjjelik69
autor
21. sep 2022

@janetinka27 noo neviem, ovulaciu aj citim a vzdy kazdy mesiac aj tabulkovo mi to vychadza, lebo ide zo mna aj vytok, takze viem na isto ze to je ovulacia,. Podalsie asi je chyba v tom ze to nikdy netrafime, neviem.. odm18tich mame nechraneny styk a otehotnela som az v 22ke, podla mna to bolo len vzdy zle načasovane...tu išlo len o to ze vzdy sa nam podarí bud pred alebo po, kedze mam muza vacsinou odcestovaneho... ja som len chcela realne rady kedy to ide najlepsie, ci sa da aj pred ovu.. ale budeme skusat dalej a hlavne ked to vyjde tak cez ovu a pravidelnejsie, aj ked to bude časovo naročne. Čo uz .. a dakujem za rady

anjjjelik69
autor
21. sep 2022

@anjelicek26 ďakujem pekne za radu. 🥰 budem, ovu testy mam uz kupene😊

derdia
21. sep 2022

@anjjjelik69 no tak to potom potrebujete trafit ten spravny cas😊

zuzana876
25. sep 2022

Pokial mas muza vacsinu mesiaca odcestovaneho, myslim, ze problem moze byt aj inde. Totiz je dolezite mat sex pravidelne aj pocas neplodnych dni, inak stracaju spermie na kvalite. Ak mate sex v case plodnych dni, ale predtym ste napriklad tyzden nic spolu nemali, spermie uz nebudu dostatocne rychle. Idealne je mat styk kazde 2-3 dni pocas celeho cyklu.

lalilla
27. sep 2022

@zuzana876 tak myslim ze chlap sa inak postara o vymenu spermii, ked su spolu malo. A je tam xy premennych, a ak jej muz nema napr dobre spermie tak ani sex kazdy den nezabezpeci ze sa zadari a spermie su fit

zuzi0911
27. sep 2022

Spermie vydrzia u mna 6 a 4 dní....čiže u nas vždy pred ovu sa podarilo...keď sme sa snažili aj počas tak nic...

zuzana876
27. sep 2022

@lalilla Rozumiem, to je pravda. Telo zeny je vsak lepsie pripravene spermie prijat, pokial maju styk pravidelne pocas celeho cyklu.

"Pravidelný sex počas celého mesiaca dokáže zmeniť imunitný systém ženy, takže jej telo je pripravenejšie na tehotenstvo. Táto zmena nastaví jej telo tak, že neodmietne spermie alebo vznikajúce embryo ako "cudzieho votrelca". Takže počas ovulácie, kedy sa v polovici menštruačného cyklu z vaječníkov uvoľní vajíčko, je lepšie pripravená na oplodnenie. "Je to bežné odporúčanie, keď sa partneri snažia mať dieťa. Pravidelný sex treba mať aj mimo plodných dní, aj keď nie je jasné, ako to funguje," povedal hlavný autor štúdie lekár Tierney Lorenz.

Zdroj: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/34506-snazite...

zuzana876
27. sep 2022

@lalilla A ano, je tam dalsich XYZ premennych. Predpokladam, ze ak je muz vacsinu mesiaca odcestovany, autorka nema kontrolu nad jeho zivotospravou a zivotnym stylom.

bayuska
27. sep 2022

@anjjjelik69 tak my sme tiez teraz po takmer 10 rokoch spontanne otehotneli, takisto nevieme ako sa to mohlo stat :D Som dlhodobo na duphastone a zvycajne citim ovu den-dva predtym, nez ho zacinam brat, ale zas nejako sa nesledujem, kedze sme mali uz planovane IVF na dalsi rok, tak som nic z toho neriesila (obaja mame iste problemy a vpodstate tam uz nebola ina sanca nez IVF. Raz sme dokonca vychytali tak, ze som bola u dr presne pocas ovulacie, ze videl folikuly na sone a vtedy sa aj tak nezadarilo). Teraz to este aj vychadza uplne divne, lebo babo meria o 4 dni menej, co vychadza na oplodnenie v stredu-stvrtok ale my nezvykneme mat sex cez tyzden, kedze rano sa ponahlame a vecer sme unaveni :D Akoze sem tam ano, ale nie je to pravidlo a zrovna teraz sme mali take stresujuce obdobie, ze ani jeden z nas si nevie spomenut, ako to bolo :D ale teda, nejakym zazrakom sa to stalo, ale ako, to ti fakt neviem povedat. Asi treba verit, ze co sa ma stat sa stane. Dokonca poznam babu, ktora presla myslim 3 kolami IUI/IVF (nepamatam presne ktore kolko), chceli si dat nejaky cas pauzu pred 4. pokusom, prestala brat vsetky tie stimulujuce lieky a otehotnela prirodzene hned dalsi cyklus, cize niekedy je to fakt osud.

basska_b
27. sep 2022

To bude tym, ze muz je mimo a nemozete sa cielene snazit. My sme cez plodne dni isli vzdy naplno (tsk od 12. do 17. dna...) a vysledok na seba nenechal nikdy dlho cakat

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre