Otehotnenie po očkovaní
Ludia uvadzaju kdejake vedlajsie ucinky po ockovani, ale otehotnenie tu este nebolo.
@janai1 s mužom máme 2 dávky v júni 2021 a otehotnela som v októbri 2021, podarilo sa na 3 cyklus čo si myslím je celkom rýchlo.
@liljana ale bolo. Asi mesiac dozadu sa tu objavila téma, kde sa jedna bála, že po očkovaní nebude môcť mať deti a našlo sa celkom dosť báb, ktoré otehotneli zázrakom mesiac dva po vakcinácii, pričom predtým sa roky snažili a nedarilo sa ;)
@spadnutaslivka To si tu mala ovela skor napisat. Hned by % zaockovanost stupla o 10%. 😀
@liljana nemohla som to napísať skôr. Ja netvrdím, že to je vedľajší účinok vakcíny, ale je to na zamyslenie. Keď som sa dozvedela o jednej kamarátke, ktorá takto otehotnela vyslovene nečakane, bol to trochu šok, ale nemôžeš si to hneď spojiť s vakcínou. Ale potom sa takto našla druhá, tretia (v tom istom mestečku), zrazu prídeš na MK a tu ďalšia a ďalšia, a to nie, že no a čo, veď má 30, začali sa snažiť a bum, je tehotná. Ale sú tu baby, čo po 5, 6 rokoch snaženia a zrazu tehu, aj baby po 40-ke. Rozhodne by z toho mohla byť zaujímavá štúdia.
@monulienka11 to su take bludy, ze to ma vplyv na tehu. Ja som po IVF. Pred ockovanim nam to nevychadzalo a po druhej davke sme mali velmi uspesny cely proces a okrem tehotenstva mame este dve embrya odlozene. Ani by mi nenapadlo to spajat s vakcinou. 🤦♀️ Idem v 14.tt na tretiu.
My sme sa manželom akurát snažíme. Zatiaľ mám 15 dní po vysadení HAK + ms prišla po dobratí. Obaja máme 2 dávky. Môžem potom napísať keď sa podarí. 😁
Ja som jedna z tych "zazracnych" vakcinacnych tehotnych 😂
Minuly rok skoncili dve studie, ktore skumali vplyv ockovania na uspesnost umeleho oplodnenia. Bezali tusim dva roky a riesili konkretne ockovanie proti chripke, co je vlastne jedno lebo ide o tu imunitnu reakciu a nie o to aka je to vakcina. Hypoteza je taka, ze ockovanie urcitu dobu pred transferom posobi blahodarne na imunitny system maternice a zvysuje sance pre implantaciu. Vysledky by mali byt tento/buduci rok.
Na to, aby sa o tom urobili studie musel niekto uz predtym nazbierat nejake data ktore boli dostatocne silne aby na ich zaklade ziskali financie na vyskum. Bezali v USA kde je to naozaj cele o peniazoch a navratnosti. Cize tento efekt vakcin na plodnost si uz vsimlo viacero ludi, som velmi zvedava co zistili.
My sme mali nechránený styk asi 4 mesiace, dosť často. Potom som sa dala zaočkovať a hneď na další mesiac som mala pozitívny test ale pochybujem že to spolu súvisí 🙈🙉🤷🏻♀️