icon

Otehotnenie po očkovaní

monulienka11
21. jan 2022
janai1
Odpoveď bola odstránená
liljana
21. jan 2022

Ludia uvadzaju kdejake vedlajsie ucinky po ockovani, ale otehotnenie tu este nebolo.

nikdenikto
22. jan 2022

@janai1 s mužom máme 2 dávky v júni 2021 a otehotnela som v októbri 2021, podarilo sa na 3 cyklus čo si myslím je celkom rýchlo.

spadnutaslivka
22. jan 2022

@liljana ale bolo. Asi mesiac dozadu sa tu objavila téma, kde sa jedna bála, že po očkovaní nebude môcť mať deti a našlo sa celkom dosť báb, ktoré otehotneli zázrakom mesiac dva po vakcinácii, pričom predtým sa roky snažili a nedarilo sa ;)

liljana
22. jan 2022

@spadnutaslivka To si tu mala ovela skor napisat. Hned by % zaockovanost stupla o 10%. 😀

spadnutaslivka
22. jan 2022

@liljana nemohla som to napísať skôr. Ja netvrdím, že to je vedľajší účinok vakcíny, ale je to na zamyslenie. Keď som sa dozvedela o jednej kamarátke, ktorá takto otehotnela vyslovene nečakane, bol to trochu šok, ale nemôžeš si to hneď spojiť s vakcínou. Ale potom sa takto našla druhá, tretia (v tom istom mestečku), zrazu prídeš na MK a tu ďalšia a ďalšia, a to nie, že no a čo, veď má 30, začali sa snažiť a bum, je tehotná. Ale sú tu baby, čo po 5, 6 rokoch snaženia a zrazu tehu, aj baby po 40-ke. Rozhodne by z toho mohla byť zaujímavá štúdia.

17alexis
22. jan 2022

@monulienka11 to su take bludy, ze to ma vplyv na tehu. Ja som po IVF. Pred ockovanim nam to nevychadzalo a po druhej davke sme mali velmi uspesny cely proces a okrem tehotenstva mame este dve embrya odlozene. Ani by mi nenapadlo to spajat s vakcinou. 🤦‍♀️ Idem v 14.tt na tretiu.

ajko2011
22. jan 2022

My sme sa manželom akurát snažíme. Zatiaľ mám 15 dní po vysadení HAK + ms prišla po dobratí. Obaja máme 2 dávky. Môžem potom napísať keď sa podarí. 😁

emalka
22. jan 2022

Ja som jedna z tych "zazracnych" vakcinacnych tehotnych 😂

Minuly rok skoncili dve studie, ktore skumali vplyv ockovania na uspesnost umeleho oplodnenia. Bezali tusim dva roky a riesili konkretne ockovanie proti chripke, co je vlastne jedno lebo ide o tu imunitnu reakciu a nie o to aka je to vakcina. Hypoteza je taka, ze ockovanie urcitu dobu pred transferom posobi blahodarne na imunitny system maternice a zvysuje sance pre implantaciu. Vysledky by mali byt tento/buduci rok.

Na to, aby sa o tom urobili studie musel niekto uz predtym nazbierat nejake data ktore boli dostatocne silne aby na ich zaklade ziskali financie na vyskum. Bezali v USA kde je to naozaj cele o peniazoch a navratnosti. Cize tento efekt vakcin na plodnost si uz vsimlo viacero ludi, som velmi zvedava co zistili.

sykoroka_dizajn
22. jan 2022

My sme mali nechránený styk asi 4 mesiace, dosť často. Potom som sa dala zaočkovať a hneď na další mesiac som mala pozitívny test ale pochybujem že to spolu súvisí 🙈🙉🤷🏻‍♀️