Otehotnenie po rokoch bez lekárskej pomoci
Dobrý deň. Väčšina z nás to pozná… začneme sa snažiť o dieťa, prejde mesiac, dva , pol roka, rok - následne veľa z nás podstúpi vyšetrenia + partner alebo manžel tiež. A začína kolotoč , liečba problému alebo v tých najhorších prípadoch IUI, alebo umelé oplodnenie..
Ale moja otázka znie. Je tu taká žena alebo pár, ktorý príchod potomka neriešil? Myslím to v tom slova zmysle, že čakal rok dva tri alebo aj päť a jednoducho to neriešil cez lekárov a nejakým zázrakom sa to potom podarilo..
Bola by som rada, keby ste sa podelili so svojimi príbehmi, že nádej umiera posledná !
My sa snažíme dva roky ..medzitým dva potraty, posledný bol november 2024
A včera zrovna som si robila test a bol pozitívny
Dnes som volala dr predpísal mi progesterón na vkladanie plus kúpila som si kyselinu listovú
Boli sme v NR v jednej klinike ,manžel mal zlý spermiogram a že kvôli tomu možno boli tie potraty..hovorili nám že umelé oplodnenie...to som odmietla ... Predpísali manželovi fertiduo berie ich dva mesiace a asi pomohli
Ale som len cca v 4 týždni
Tak uvidíme čo z toho bude
Hovorili sme si buď sa podarí alebo budeme mať len jedno
Nič som už nesilila
Tak snad do tretice všetko dobré
Ale na umelé by som ja neisla ..ani žiadne vyšetrenia som si nedala robiť..pre mňa to je mega stresujúce
Známy je pribeh Martiny Vrbovej. Skus vyguglit.
Moji švagrovci...po 6 rokoch bez akýchkoľvek lekárskych zásahov
My sme prvých 5-6 rokov neriešili...a stratili sme tých 5 rokov. Ja už by som takto nečakala, čas je v tejto situácii nedostatkový tovar.
My sme sa snažili o 3tie bábätko 2 roky.
Keďže sme už 2 detičky mali, nejak sme to nesilili.
V nemocnici so mnou bola mamka ktorá sa s manželom snažila 11 rokov o babatko. Teda, snazili sa 6 rokov potom boli zo všetkého unavení, frustrovaní. Neriešili, žili si normálne. Po 11 rokoch jej náhle prišlo zle a bolesť v brusku. Keď sa dozvedeli, že je tehotna muž odpadol že vraj 😀 porodila predčasne, myslím, že v 29 tyzdni
popisem trosku inu situaciu.
mali sme v skupine tehuliek asi 2 mamicky, ktore po umelom oplodneni asi do 2r mali diet aprirodzene a tusim ta jedna este potom dalsie.
a mala som koleynu, co nemohli mat s muzom deti, potom jej opuchali nohy tusim, dr ju poposielala na yvsetrenia. medzi prvymi sono a cuduj sa svete, ona bola v 5m tehu. dr sa an nu chodili pozerat ako na raritu. som sa pobavila, ked zahlasila, ze ako si mm nedaval 20r pozor, taks i zacal 😀 dalsie dieta uz enchceli, ze maju obavy koli veku.
ich dcera je uz dospela a uz maju vnucatka.
Poznám prípad jednej pani čo boli s manželom zmierený, že ostanú bezdetný. Jedného dňa išla ku svojmu gynekológovi riešiť "prechod" a ona bola už v 5-6.mesiaci. Museli ju tam kriesiť 😀. Narodilo sa jej zdravé pekné dievčatko. Dnes je to dievča už dospelá žena a má vlastné dieťa .
Kamaratka to nechala na prirodu 15 rokov a nic.
Ked bola 40+ skusila akupunturu a uz ma doma chlapceka
My sme sa snažili 4 roky. Tiež sme mali nejaké vyšetrenia za sebou, ale prišlo to samo (potom veľmi skoro druhé a o trošku neskôr tretie, ani nevieme ako 😁 )
My sme sa o dieťa snažili tak intenzívnejšie prvých 5 rokov. Najprv prirodzene, potom IUI a nakoniec sme bolo aj na IVF a nic z toho. Chyba na oboch stranách, na tretie IVF sme sa rozhodli, že nejdeme hoc nám bolo povedané v centre, že prirodzene to určite nepôjde. Po 11 rokoch som otehotnela, ani neviem doslova ako a dnes mam doma druhacku, prvacku, predskolacku a trojročného chlapíka. Moja ženská to doteraz nechápe.
Poznam mamicku, co az po 12r manzelstva sa im narodilo dieta, uz ani necakali, ze budu mat, ona mala tusim uz okolo 40r vtedy.
Somnou ležala v nemocnici mamička, ktora sa snažila o bábätko 7 rokov. Neúspešne a adoptovali si malého chlapčeka. Do 3 mesiacov od adopcie ostala tehotná. Sme v kontakte, porodila a do 2 rokov mala ďalšie bábätko 🙂 naopak mam kamarátku, ktorá sa snažila a nič. Išli na vyšetrenia a nakoniec zistili neplodnosť jej manžela.
My sme teda riešili aj IUI, aj IVF a nakoniec sa podarilo prirodzene. Ale to závisí aj od závažnosti problému... Niekedy to len chce čas a šťastie, pri vážnejších diagnózach nestačí a treba lekárov. Alebo nepomôžu ani tí...
Prečítala som si všetky vaše príbehy, aj príbehy vašich známych. Je to naozaj na zamyslenie že niekomu sa to aj po X rokoch podarí, a aj na sklonku menopauzy😂. Najviac ma ale dostal príbeh @bebotka , wow ! ☺️🥹
Aké každopádne ste všetky vytrvalé bojovníčky , teda sme☺️
Viacere kamaratky, neriesili ziadnych lekarov, nepatrali po pricine. Jedna otehotnela po 12 rokoch, druha po 8 rokoch. Dalsia po 20 rokoch.
Áno, poznám, dokonca je to môj brat a jeho manželka, zmierení, že nebudú mať deti, keďže ona už od 30ky je v prechode, tak jej povedali lekári, že je neplodná ... Sú spolu 12 rokov asi, možno viac, manželia teda kratšiu dobu ... Ale ako píšem, boli s tým zmierení a žili aj tak, že deti mať nebudú ... Pred rokom boli u nás, na pár dní pozrieť novopečenú neter a asi sa nakazili 🤣 ... Že je tehotná, zistila náhodne na sono, kde ju poslali, že má asi čosi so žlčníkom a ono dôvod nebol žlčník ale bábo... Bola už v 5-6tom mesiaci a teraz bude mať malá 2 mesiace .. brat má toho roku 40 a ona 39 😅
@bebotka pri tvojom príbehu som si spomenula ešte na dva páry. Roky riešili všetko možné a nič. A potom sa im v priebehu 4 rokov narodili tri deti.
@miskamisiq tiež poznám taký prípad. Do troch mesiacov po adopcii novorodenca sa im prirodzene podarilo bábo.
Mam kamaratku, ktora mala druhe dietatko po 16rokoch.
Inak aj ja ako autorka môžem prispieť príbehom, ale zatiaľ nie svojim. Moja babka má už 77 rokov a rada rozpráva teraz o živote.
Môjho otca porodila, keď mala 20 rokov. Môj strýko sa im podaril až keď mala 32 rokov, teda o 12 rokov neskôr. Tretie sa im s dedom nepodarilo už nikdy.
Sama mi na to povedala že kedysi sa to neriešilo, lebo iba “Pán Boh vie prečo to všetko tak bolo”.
My sme sa snažili 2 roky kedy sme nič neriešili... Potom sme začali riešiť vyšetrenia .. skončili sme pre umelom ktoré aj tak nepomohlo.. keďže po psychickej a aj finančnej stránke je umelé dosť náročné tak sme si chceli dať pauzu keď aj 2 roky .. manžela aj seba som nadupala vitamínmi keďže bol problém hlavne v ňom a nakoniec sa nám podarilo prirodzene po vyše 3 rokoch .. dokonca keď som už mala potvrdené že to nie je mimomaternicové tak sme išli na vyšetrenie na Repro imuno a tam mi ešte vyšli protilátky takže preventívne chodím na infúzie
My, prva dcera po 2 rokoch snazenia....druhe skusame druhym rokom...ja som podla gynekologa ok, moj muz ten na vysetrenie ist nechce, rovnako ani umele nepripada u neho do uvahy...akceptujem to, hovoril mi to od zaciatku ked sme sa zacali o prvu dcerku snazit, ze nechce nic nasilu...keby ale nahodou zmenil nazor, nehnevala by som sa, ja som inym aleternarivam otvorena 😁 jedine ze uzivame vitaminy obaja....
Ked som dieta nemala, bolo to narocne 🙈 naozaj, teraz ked skusame druhe, zo zaciatku bola tuzba strasne silna, no dostala som sa do fazy ze to beriem tak ako to je, ak ma prijst dietatko, prijde vtedy, kedy bude mat ❤️ niekto nema ani tolko stastia ako my, aby mal aspon jedno dieta ❤️

Môj švagor so ženou...skúšali rok, dva , päť....nechceli to siliť...a ostali bez dieťaťa...raz sa im podarilo otehotniet, ale bolo to MMT...