icon

Otehotnenie zo “slepej” strany

4. apr 2022

Ahoj,
Som momentalne po MMT, odstraneny bol pravy vajcovod. Folikulometriou mam potvrdene ze tento mesiac pride ovu z pravej strany. Je tu nejaka mamicka, ktora otehotnela zo strany kde nemala vajcovod? Dr. Povedala ze su pripady kedy si opacna strana pritiahne vajicko. No neviem aka je sanca teda 😀. Je tu niekto komu sa podarilo?

nelca0510
•
4. apr 2022

Už len logicky. Ako sa ti vajíčko bez vajcovodu dostane do maternice? A ako si pritiahne tá druhá strana vajíčko..veď z anatomického hľadiska nie sú pri sebe na tesno. Možno si lekára zle pochopila.

ibrunova
•
4. apr 2022

Ovu z pravej strany, kde nič nie je, nepríde, nemá kadiaľ. Či?

januska12323
•
4. apr 2022

No logicky ovulácia byť môže ale otehotnieť sa nedá keď tam nie je cesta.

janetinka27
•
4. apr 2022

vajcovod ma na konci taky utvar,vyzera to ako ruka.v case ovulacia sa ta "ruka" naozaj pritiahne k folikulu, aby sa vajicko dostalo do vajcovodu. ale to iba na konkretnej strane. z opacnej strany urcite nie

ludinka
•
4. apr 2022

Znie to úplne nelogicky ale u
mňa ento zázrak naozaj nastal.mam odstránený ľavý vajcovod, na preventívne mi dr vraví že ovulácia bude z ľavej strany, a bum tehotna!!!

miskamicha
•
4. apr 2022

@nelca0510 da. Telo sa s tym dokaze vysporiadat. Povie ti to ak gynejolog. Nie vzdy..ale stat sa može

lubi40
•
5. apr 2022

vyber vajcovodu nema vplyv na plodnost. Vajecnik a vajcovod nie su zrastene, takze vajcovod sa "pripne" na vajecnik s dozretym vajickom.

Ja som po MMT otehotnela na 1x

autor
•
6. apr 2022

@lubi40 ale otehotnela si zo strany kde nemas vajcovod?

lubi40
•
6. apr 2022

Tak to neviem, kedze mi lekar povedal, ze to na plodnost nema vplyv, tak som to nijako neriesila.