icon

Ovplyvňujú alkohol a fajčenie kvalitu spermií?

28. dec 2023

Ahojte, myslite že alkohol (jednorazové) a fajčenie (tak 4-5 cigariet za deň) ovplyvňuje kvalitu spermií ? Napr vecer si priateľ dá za 2-3 a na druhý deň sa snažíme ? Fajčí v podstate pravidelne niekedy menej niekedy viac ale je to cca tých 5 cigariet denne 🙂 ďakujem

dadka1997
•
28. dec 2023

Samozrejme, že alkohol aj fajčenie môže ovplyvniť plodnosť

domka222
•
28. dec 2023

Môže a nemusí. Niekto fajčí 15 za deň a s plodnosťou žiadny problém. Poznám aj takého, ktorý nepil,len fajčil a kvalita spermií katastrofálna.

bejka90
•
28. dec 2023

Moj muz fajcil pravidelne kazdy den asi 10 cigariet za den vecer 1 pivko a spermiogram mal vynikajuci

veklipo
•
28. dec 2023

Môj manžel fajčil od 14r každý deň 1,5 krabicky, tiež toho dosť popil a kvalita spermií bola vynikajúca. Ale je vedecky dokázané, že to ma veľký vplyv. On mal len viac šťastia.

mikadooo
•
28. dec 2023

No, oni tie spermie sa tvoria priebežne... Čiže keď si "včera" dal, tak zas nejaké tie spermie sú aj z predvčera atď🙂. Určite to ale ich životaschopnosti nepomáha, ak chceš aby prestal fajčiť/piť, určite by som ho motivovala aj týmto 😉. Bez fajčenia/pitia by bolo tých spermií viac a takisto viac zdravých a životaschopných.

autor
•
28. dec 2023

Ďakujem. Ja som už tehotná bola po cca 5 mesiacoch snaženia, len to bohužiaľ nedopadlo dobre a chceme Skúšať zas 🙂 skôr ma to zaujímalo len zo zaujímavosti či to v priebehu dňa dvoch dokáže ovplyvniť tu kvalitu 🙂

zero1
•
28. dec 2023

vždy bude určitá menšina ľudí ktorej fajčenie a pitie nič nerobí. otázka je či to chceš risknúť.

ivangeline
•
28. dec 2023

U mojho je to obdobne,niekedy menej.. a cakame 5te dieta. ;D

adka3321
•
28. dec 2023

moj ked mal ist na spermiogram sa den-dva pred tym dost napil a vysledky mu vysli katastrofalne, neviem ako sa to vola nekrospermia/nekrozoospermia ci tak nejako. doktor sa ho hned pytal, ci nepil, povedal ze ano 🤦🤦. na kontrolnom odbere uz bolo vsetko v poriadku

pabla99
•
29. dec 2023

Moj pije príležitostne nefajčí a aj tak má spermiogram úplne katastrofálny takže tomuto by som tak celkom neverila. Cigarety, alkohol môžu/ nemusia ovplyvňovať plodnosť…
Poznám mužov ktorý nepohrdnu poháriku ani cigarete a majú deti jak smeti.. 😄