icon

Ovulácia a jej príznaky

mojedieta
8. okt 2012

Ahojte,
rada by som vedela aké máte príznaky keď ovulujete...bolesť pravého vaječníka?Máte to daktorá.Ďakujem za všetky príspevky a rady vopred. 😀

ellabella22
21. sep 2014

Ak mam kramove bolesti v strede cyklu, trvali cca 4 dni. Su to ovulacne bolesti? Nikdy som to oredtym nemala.

katkabg
18. dec 2014

Ajojte ja sa len chcem spytat ci je tu niektora zena ktora ma ovulku hned po skonceni menstr.Lebo mne bolo zistene ze ja ju mam tak na 8 az 10 den cyklu.Ja som aj pocas ovulky otehotnela pred piatm rokmi.Lebo vsade sa pise ze v polovici cyklu.Ja ho mam 26-27 dnovy a ovulku mam na 8-10 den,a to viem lebo kazdy mesiac hrozne bolestiva bud prava alebo lava strana.Ked som raz bola v dobe ovulacie na ultrazvuku u gyna ten mi povedal z mam viac folikulov a ked prasknu pocas ovulacie,a preto ma to asi intwnzivnejsie boli.

katkabg
18. dec 2014

@ellabella22 ano ja mam

myrepose
18. dec 2014

..ahojte. je to len moj pocit, ale to bolo na ten 15.DC pozitivne? testujem prvy mesiac, fotka urobena pri vcerajsom poslednom teste, cize vysledok uz zrejme trochu skresleny, ciarky boli rovnako silne..

misdan
19. dec 2014

@myrepose ano, podla mna si mala pozit. test 15DC 😉

zuzannaaa
18. apr 2015

@slavkom ja mam to iste dnes ma boli chrbat dole strase... Aj dole pod bruskom cele to tam ..... Je to ovu alebo pred ovu
@lauritka

lauritka
18. apr 2015

@zuzannaaa vacisnou pred

33aduska33
24. apr 2015

ahojte kocky, poprosim aj ja o radu. Ked som 22.4 v noci citila bolesti v pravom vajecniku a tiez bolesti pod bruskom, nasledne 23.4 tieto bolesti pretvavali, myslite ze to mohla byt ovu a dnes zajtra je ten spravny cas na snazilkovanie sa? (spominane dni su 13,14 DC pri 28 dnovom cykle)

dakujem za vsetky rady 🙂

lejla13
20. júl 2015

@lauritka Ahoj. Vidím, že máš kopu skúseností. Mohla by si prosím ťa skúsiť aj mne poradiť? Ovulaciu som si nikdy nesledovala, ani netuším, kedy by som ju mohla mať. S priateľom sa babu nebránime, no ešte nie sme zobratí a najradšej by sme boli, keby som tehu až po svadbe.. 🙂 17.7 sme mali sex a asi hodinku po tom som isla na wc a mala som po utretí pár kvapiek krvi. A 18.7 som počas dňa začala pociťovať bolesť v podbrušku a celkovo ma to tam celé dole bolí. Trvá to až do dnes. Niekedy slabo a inokedy to je dosť silné. Mrchu by som mala dostať 23.7 no nemyslím si, že by to už boli príznaky mrchy. Čo myslíš že to je? Vopred ďakujem za odpoveď 🙂

lauritka
20. júl 2015

@lejla13 ahoj,no tazko povedat, mohlo to byt aj uhniezdovacie krvacanie.. ak to trvalo len kratko 🙂 cize mozes skuit zajtra testik

baja28
24. júl 2015

Ahoh zienky nikdy som nemala pravidelny cyklus skor som mala malo kedy menstruaciu ale brala som dlhe roky hak a teraz mi gynekolog pichol vyvolavacku lebo po vysadeni dosla mrcha iba raz ..dosla o tyzden bud. Tyzden sim ibjednana uviidime co mi povie ale chcem sa opytat uz 4 dni mam husty biely hlien len trosku natahovaci ako to lepidlo v tube 😀 bez palenia atd...otazka znie moze to byt ovu ???

zuzca30
21. sep 2015

Ahojte. Ja ked mam ovulku, tak mam strasne bolesti, normalne si musim dat liek. Nemozem si ani sadnut poriadne☹ Bolia ma hrozne aj krize. Trva to tak pol dna.
@baja28 skus Inofolic, reguluje menstruacny cyklus. A co sa tyka hlienu, tak to moze byt znak ovulky.

mirkasan
24. sep 2015

@lauritka Ahoj, chcela by som sa ta spytat, nakolko vidim ze vela babam si odpovedala na otazky. Ci je normalne ze na 13 den mam vytok hnedej farby. Toto je prvy mesiac co som vysadila hak, snazime sa o babo 🙂

lusynka4444
16. okt 2015

Ahojte ked mate ovulku tak vas bolia aj bradavky?

bubu007
18. okt 2015

Baby, je to normálne že počas plodných dní krvácam? Nie tak silno ako pri menzese, ale vždy pri utretí na wc mám na toaletnom hustý hlien. Niekedy je ružový,niekedy hnedý, a niekedy biely s červenými niťkami alebo ako to popísať. Takéto to mávam na začiatku alebo konci menzesu. Stalo sa mi to už tretí mesiac, nikdy som to takto nemávala ani nepociťovala. Trvá to týždeň a postupne to zosiľuje a potom zoslabne. Ako taký slabulilinký menzes. Ale tento mesiac so mňa až padali hrudky krvi, čo ma vyľakalo. je to nepríjemné, musím mať vložku.. Menzes mám mať až cca 26.10.
Mávate to tak? A ako to riešite potom keď sa snažíte bábo?Nieje to partnerovi nepríjemne? A keby len partnerovi...aj vám?

erinka123456
11. nov 2015

ahojte baby neviete mi poradit ked nemam mrchu tak mam ovulku??

sono2
11. nov 2015

@bubu007 choď na krv, je to hormonalna nerovnováha. Gyndoši to moc neriešia, ale nemalo by to byť.

stevvvka
13. nov 2015

ahojte vsetci, neviete niekto, ci vie doktor na sone zistit, ci uz ovulacia prebehla? bola som na folikulometrii, doktor sa vyjadril v zmysle, ze ziadne folikuly nerastu.... je teoreticky mozne, ze predtym rastli a jeden praskol, a preto ziadne nevidel? moze ovulacia nastat aj 5. den cyklu? co potom doktor na tom sone vidi?

sono2
13. nov 2015

@stevvvka videl by žlté teliesko Z prasknutého foliku, možno niečo rástlo ale zastavilo sa. Alebo nerástlo nič. Ver Dr.

zuzannaaa
13. nov 2015

@stevvvka merias si bazalku a ovu testy ? Na 5dc urcite nie. Ved to je este menstruacia kolko mas ms.? Urcite este len bude ..... Ja idem tiez v utorok folikulomerriu...... Ja mam neskoro ovulku a tym padom Kratku fazu medzi ovulku a novim ciklom ,.... Luteralna faza ....

etela22
30. nov 2015

mozem tiez jednu otazku? donedavna som citila kedy mam ovulaciu - boli to bolesti max v ramci jedneho dna... posledne mesiace pozorujem bolesti nielen v podbrusku, ale v celej lavej casti brusnej dutiny cca od polovicky menstr. cyklu az po dalsiu menstruaciu... kolegyna mi vravela, ze to mozu byt bolesti od ovulacie - kazda zena to ma rozne. Inokedy tieto bolesti nemam, spociatku som myslela, ze je to pankreas, prip. zaludok ci creva - bolesti mi vystrelovali az do krizov, ci nohy (v lavej casti), ale po vysetreniach u obvodnej sa nic nepotvrdilo...

sono2
1. dec 2015

@etela22 endometrioza😕?

etela22
1. dec 2015

@sono2 podla coho si prisla k tomuto zaveru?

sono2
1. dec 2015

@etela22 lebo je to presne jeden z príznakov. Ono nema čo od ovulácie bolieť max nejaky deň lebo folikul praskne takze je to akože rana čiže človek môže vaječník cítiť aj dlhšie. Ale bolesť čo ty opisuješ, tým že Dr nič nenašla ma len toto napadlo. Veď si to sleduj, keď tak zajdi k gyn a Takto jej to opíš. Náhodou bolesti pri sexe alebo ? To je v podstate taká hluchá fáza po ovu, nemá tam čo bolieť.

etela22
1. dec 2015

@sono2 ani pri styku, ani po nom nemavam bolesti, ci krvacanie. menstruaciu mavam pravidelnu ako svajciarske hodinky, co sa tyka bolestivosti tak je to podla mna v norme, nie je silna ani slaba, ci velmi bolestiva. na nete som citala, ze bolestivu ovulaciu ma cast zien a byva to niekedy viac ako den. ja tieto bolesti mavam cca po samovolnom potrate a nabehnuti novej menstruacie. spociatku som mavala bolestivejsi vajecnik, stazovala som sa na tuto bolest aj u gynekloga, ale po jeho vysetreni nic nezistil - vajecniky aj maternicu mam v pohode (chodim na pravidelne priehliadky). no tak ci tak, asi zajdem za gynekologom na vysetrenie, len sa tam dako neviem dostat - tak ako k zubarke, mam respekt pred doktormi, ale bojim sa bojim 🙂

sono2
1. dec 2015

@etela22 jasné choď. Ja len že si písala o bolestiach ktoré trvajú celú lutealku až do MS preto ma to tak napadlo, že tam nemá čo takto bolieť a ešte tak ako opisuješ. To je to že dr často nič nenájdu a žena ďalej trpí. Tak veľa šťastia.!

stevvvka
2. dec 2015

@zuzannaaa @sono2 dakujem za odpovede. aj podla mna je ovulacia na 5DC blbost, mna len teoreticky zaujimalo, co vidi dr na sone po ovulacii.

sono2
2. dec 2015

@stevvvka len žlté teliesko ináč malé foliky do 10mm.

erinka123456
5. dec 2015

ahojte baby.. poradte niektora robim si kazdy den ovulacny ukazuje stale tak isto cize ze nemam... ale pritom som ju uz mala,,, mozu byt testyb zle&,????

zuzannaaa
5. dec 2015

@erinka123456 nie urcute este len bude ... Kolky dc si?