Ovulácia a príznaky
Ahojte, chcem sa spýtať ako to naozaj je.
Ja som začala ovulovať v mojich 30 rokoch. Dovtedy každá jedna gyn. prehliadka bola o tom že ovulácia nebola. Zrazu som začala mať kŕče a bolesti tak som zašla za doktorom a on že - ovulujete 😄
Odvtedy proste cítim že ovulujem presne podľa tých bolestí. Testy si nerobím lebo vždy mi vyšli negatívne, asi to neviem trafiť, aj vtedy keď lekár potvrdil že ovulácia bola.
A tak sa tak nejak riadim tými bolesťami a tlakom v podbrušku - keď to bolí viem že ovulujem, keď nebolí tak je to 50:50.
Moja otázka je ale iná: Keď chcem otehotnieť, kedy je najlepšie skúšať? Muž nemá ideálny spermogram, takže nechceme každý deň, chceme tie 3 dni nechať na obnovu. Viem že raz mi doktor povedal že deň pred ovu je najlepšie, a že to je zvyčajne ten deň keď ma to bolí a k oplodneniu zvyčajne dôjde ten ďalší deň keď to už nebolí. Inde som čítala že nie, že to je ten deň ovu a lepšie skúšať predtým. Mám v tom chaos. Ako to vlastne je?
No ja mam 4 deti, 2 ani neviem, kedy som otehotnela a dalsie 2 boli urcite zo sexu pred ovu, jedno 2 dni pred a dalsie 4-5 dni pred. Ale kedze my s plodnostou problem nemame, nam bolo jedno, kedy. Ale podla mna, ak je tam co i len 1 zdrava spermia a Ty si ok, mas hlien, ktory spermie vyzivuje a pomaha im prezit, tak neries. 3 dni pred je uplne v pohode. Ja by sa to snazila nacasovat na tie 2 dni pred tymi bolestami cca na Tvojom mieste.

Oboje može byť. Osobne som otehotnela zo styku 1,5 pred bolestami aj z pol dna po bolestiach.