Ovulačný hlien

14. dec 2021

Ahoj, chcem sa iba spýtať keďže som to doteraz moc neriešila, ovulacny hlien ma vyzerať ako?
Myslela som si ze ovuláciu som už mala.. Mala som aj hlien ktorý sa medzi prstami natiahol ale , ale môže byť že ju mám posunútu keďže mam stále taky hlien len silnejší? Myslím tak ze medzi prstami sa taktiež natiahne pár cm ale je tak pevný ze ťažšie.

janetinka27
14. dec 2021

na presnejsie pozorovanie hlienu potrebujes par cyklov. kazda zena moze mat hlien iny. je rozdiel v tom, na aku dlzku sa natahuje, aj jeho zafarbenie, ci je uplne ciry alebo akoby dymovy alebo je to kombinacia, cize zakalene miesta aj uplne cire miesta na jednom kusku hlienu. treba ten hlien sledovat, ci je napriklad aj klzky alebo nie. treba sledovat, ako sa v cykle vyvijal, mozes mat viac dni po sebe plodne znaky hlienu, ale ovulacia pride az v urcitom okamihu. ja ked mam napriklad dlhsie plodny hlien, tak viem, ze mam cystu a estradiol stale rastie a nedojde k tomu prirodzenemu zlomu, k ovulacii.

autor
14. dec 2021

@janetinka27 povedala by som ze je skôr taky pevný ako želatína až na to ze sa naťahuje (tak ťažšie že musím tie prsty silnejšie dať od seba) a čistý priehľadný, na nohavičkách nič ale po utretí na toalete je v celku kus na papieri.

emalka
14. dec 2021

Jeho konzistencia zavisi aj od toho ci mas dost tekutin, ak menej pijes tak moze byt hustejsi/tuhsi. Niekedy sa odporuca pred ovulaciou si davat sirupy na zriedenie hlienov, to robievaju hlavne baby co maju toho hlienu ozaj malo. Rovnako funguje aj pitie grepoveho dzusu, urcita latka v nom tiez zvlhcuje sliznice.

autor
14. dec 2021

@emalka ďakujem ti krásne za stručné vysvetlenie 🥰

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre