icon

Ovulačný test verzus plodný hlien

13. mar 2025

Ahojte. Neviem čo si mám myslieť o mojej situácii. 10.3 som mala pozitivny ovulačny test. Pozitivny bol aj 11.3 ale večer už negativny. No a dnes som zahliadla plodny hlien (vajickovy bielok) . Nemal by byt plodny hlien počas pozitívneho ovulačneho testu? Stalo sa to niektorej z vás?

gdulskadarina
13. mar 2025

A nie je to az prilisne sledovanie sa? Neviem teda ze ako dlho sa snazite o babo, ale ved plodne dni mas dlhsie, nejake su aj pred aj po ovulke 🙂

autor
13. mar 2025

@gdulskadarina práveže len testy robím. Plodny hlien si nekontrolujem. Len dnes ako som bola na WC som si ho všimla keďže bolo toho trosku viac. A snažíme sa cca rok 🙃 a ovu robím len keď začínam cítiť vaječniky a robím si ho dokým není negativny (od pozitívneho)

miimss
13. mar 2025

Ale veď pozitívny ovulacny test neznamená že máš práve vtedy ovuláciu... Ale že ovulácia prebehne do 24-48h... Čiže plodný hlien môžeš mať ešte pár dní po pozitívnom ovulacnom teste.

autor
13. mar 2025

@miimss áno to viem ze nastane do 48 hod. Ale keďže som ho mala pozitivny 4 dni do zadu tak 48 hod prešlo. Stalo sa mi toto prvý krát preto sa pýtam ci niektoré ženy sa s tým stretli že mali plodny hlien aj par dni po teste. Zase pravda je ze ovulacny test neukáže ci naozaj ovulacia prebehla.

nika_val
13. mar 2025

Ja som mávala výtok ako vaječný bielok už týždeň pred ovuláciou. Presne 7 dní pred, potom zopár dní nič, potom zase nejaké 2 dni pred a až potom ovulácia.
Takže som si na základe hlienu vôbec nevedela určiť ovuláciu.. takže skôr by som sa riadila tým testom

okm221
14. mar 2025

Hlien ktorý vyzerá ako plodný moze byt, sj v, inej fáze cyklu dokonca aj po ovulácii.. Niekomu prebehne ovu po pozitívnom teste do par hodín a niekomu až o 48hod