Pes v posteli a otehotnenie
Ahojte. Mozno netradicna otazka ale zacali sme sa snazit o dieta a som zvyknuta ze nas pes- kavalier spava s nami v posteli. Ano samozrejme budete tu pisat ake to hnusne a nehygienicke ale moj pes je cisty a po prechadzkach sa mu vzdy umyvali labky a som ten tip psickara ktory svojho psa miluje az moc a proste sa v noci vsetci traja tulime 😅. Som tak zvyknuta roky a teraz ma napadlo ci to nahodou nemoze vadit otehotnetiet. Z krvy mi robili milionkrat testy na rozne parazity atd a vzdy bolo vsetko v poriadku ale kedze sa chcem snazit o babo chcem spravit vsetko spravne preto aby to co najskor vyslo (zdrava strava, no stres...) a logicky ma napadol ten psik....dakujem za nazory...
Aj moj pes spava v postely a neni ziadny problem .Je cisty po kazdej vychadzke ho poriadne vyumyvam od papulky nohy po vsetko ofenujem a je.Ked je odcervovany a ockovany a staras sa problem nevidim ziadny.Poviem ti ked pride 👶 tak budu nerozlucny kamosi.Nas isiel malu zo zaciatku zozrat dva tyzdne a teraz sa od seba nepohnu.Ta malicka je neterina dcerka zije u nas ze mamu ma mimo sk.Ja sa snazim tiez o 👶a poviem ti ze by som neriesila vobec na tvojom mieste.Drzim ti prsty aby vam to vyslo.Nasu malu este 🐶 tlacil v pavuku a rychlo sa naucila bezkat aj plazit. Podla mna pes je velka vyhoda aj pri detickach uvidis kolko srandy si uzijete 😂
Evidentne v tejto rodine nie je alfa nikto.Vaš pes si mysli,ze aj vy dvaja ste len obycajny clenovia svorky..pes nema vodcu.Ked pride do rodiny dieta,tak pride len dalsi clen svorky...a uz si len davajte pozor na to,aby váš pes nemal nutkanie ukazat svoju dominantnost aj dietatu...lebo momentalne mate doma poriadnu dominu a ani o tom neviete. Aj ten najmensi a najmilsi pes je len pes a ma psie vlastnosti a zodpovedny majitel nikdy nevyhlasuje,ze by pes neublizil nikomu. Zodpovedny majitel s tym rata a preto psa korektuje kde ma svoje miesto a postavenie vo svorke. Este s tym psom budete mat veselo ale dufam,ze nebudem mat pravdu.
Ahoj, my sme psa z postele vyhodili už dávno, nie preto, že by sme ho neľúbili, no začal sa strašne rozvaľovať, pchať sa stále medzi nás a posteľ je tu preto, aby sme sa my s manželom vyspali a nie aby sa tam psisko teperilo. ďalšia vec bola hygiena, ako tu už niekto spomínal - ak keď mal psík čisté labky, tak bol často zaprášený, nanosil piesok, muselo sa často prezliekať, nie vždy mu umyješ labky dokonalo a pak máš odtlačky na perine. a to nehovorím o chlpoch, slinách, zle umytej riti...
A predstáv si, ak sa dieťa narodí, nebude ti hlúpe, že pes do postele smie a dieťa nie? Alebo ich tam budeš mať obidvoch a budeš sa báť, že ti psík dieťa zaľahne, omylom poškriabe... Psíci to nerobia naschvál, no stále sú to len psíkovia a neuvedomujú si isté veci. Ja by som psíkovi dala peliešok do spálne k posteli a môžete tak byť stále všetcí spolu, aj keď sa nebudete túliť v spánku.
@0silvia0 Nehnevaj sa, ale nemusím byť psíčkár aby som niečo takéto mala pochopiť. A nie máš pravdu - nepochopím ľudí, ktorým nevadí aj keby im pes alebo hocijaké iné zviera pchalo zadok do úst....To je všetko. 😉
A reči typu - ja ho po každej vychádzke umyjem - no veľmi pochybujem, že ak niekto ide zo psom minimálne 2-3x denne vonku, že ho celého umýva - ale aj to je možné - potom chudák zviera.....
Ale každý ako uzná za vhodné - fakt mi je úplne jedno kto s kým spí a túli sa.😉
@0silvia0 Mne to dosť vadilo, manžel občas aj teraz pískne, že mu psík v posteli chýba. No manžel je alergik a psík, nech chce alebo nechce, na jar donesie v kožúšku aj peľ. A umývať ho celého každý deň nie je zdravé ani pre psa. Takže nakoniec aj on súhlasil s odvelením psíka z posteľe a kúpou pekného pelechu. Je to tak najlepšie, pes si zvyknul rýchlo a my sa konečne vyspíme v čistej posteli bez živej antikoncepcie. Lebo pýtať sa psa, či mi môže láskavo uhnúť, lebo chcem mať s manželom sex... No už nikdy :D
pes do postele nepatri, ani keby som ho ako lubila.. v srsti su kadejake roztoce, ani nevies co vsetko... taktiez zadok sa neumyje, zlazy.. cikacik ak je to pes.. no nie, za mna fuj..
otehotnenie - duplom by si mala byt v tom zdr. stave, takze ano, obmedzit....
a co sa tyka testov u lekara a duplom z krvi, to nie je smerodatne, chod na biorezonanciu, ak si chces byt ista, lebo ani vzorka stolice NEMUSI ukazat parazita, aj ked v psovi, alebo tebe je, lebo sa drzi na stene creva a musela by si mat hnacku, aby ho vyplavilo a strhlo von, malokedy koprologia nieco ukaze, to uz musi byt naozaj velmi zle, aby sa naslo nieco v stolici a vela toho....
Duplom ak je dieta v dome tak pes do postele a k nemu , to by som nedavala.... akoze nehovorim, ze psa uplne prec, e urcite veci by mali byt dodrzane. aj my mame psa a macku, ale odkedy mame babatko,, tak dnu nechodia... teraz v mrazoch boli max. v garazi a pivnici... dnu macka ked vbehne, ide hned von, hoci predtym dnu chodila....ale chyta mysi , takze.....
a co sa tyka zacervenia psa a macky a moznych chorob, su na tom uplne rovnako, len sa mylne macky stavaju do pozicie, ze su nejako viac nosici chorob ako psy, ale nie je to pravda... su na tom uuuuuplne rovnako... duplom, ked je na sidliskach tolko psov, kolko je.... pomaly viac , ako deti ... odcervis ho a do tyzdna je naspat zacerveny, ani o tom nevies.. asi tak.
Necitala som celu diskusiu, ale ja som otehotnela v case, ked s nami v posteli tiez spaval pes... a to ziadny drobcek, mame aegentinsku dogu 😀 Neviem ako si to niektore predstavujete, ale pri sexe bol vzdy vykazany z izby 😀 uznavam, pre nezainteresovaneho to znie kadejako, ked sa povie "pes v posteli"... ALE! Hned ako som na teste nasla // tak bol zo spalne vykazany, aj ked mi to bolo mozno viac luto ako jemu, neviem si predstavit, ze by sa ta nasa obludka valala tam kde babo, a samozrejme, nech si aj ten psik zvyka uz dopredu, ze nebude stredobodom pozornosti, aby neskor neziarlil. Inak, maleho zboznuje a dokonca odvtedy zacal aj strazit, co pred tym nebolo zvykom.
Ešte mačku práveže ako-tak pochopím, aj keď strašia toxoplazmózou, keď je to domáca kočka, tak nemá kontakt s vonkajším prostredím - nemá sa veľmi skade nakaziť. No pes, ktorý venku kadečo pooblizuje, oňuchá, olíže zadok a genitálie iným psom... No, mám svojho psa rada, no k bábätku do postele toto jednoducho nepatrí. Psík je platný spoločník a člen rodiny, no odtiaľ potiaľ.
Macky sa s toxoplazmou spajaju najcastejsie preto, lebo tento parazit sa (pokial viem) dokaze rozmnozovat len v tele macky. Ale chytit sa da z roznych zdrojov, ako tu bolo spomenute, surove maso, zle umyta zelenina a podobne. Parazituje aj na kralikoch a psoch bezne...
Diki za nazorym ja ju radsej naucim nespat s nami. Budem mat lepsi pocit.
Ludia to nepochopia ze niektorym nevadi ani ta okakana rit ako sa vyjadrujete. Je to tazsie pochopit ako pochopit ze vam to vadi. Aj ja by som radsej mala zabrany ale nemam.
@amalka1991 tak tento posledny prispevok si podala velmi zaujimavo 😀 ze ti nevadi ani ta okakana rit? V posteli? No to som zvedava, keby sa k tebe do postele supol tvoj partner s neutretou okakanou ritou... to uz by asi nebolo az tak ok, by si pisala na konika ci je normalny a ako mas riesit jeho obtieranie okadenej rite o periny 😀 sranda
@amalka1991 Tak toto naozaj nepochopím, že ti nevadí osratá riť tvojho psa....a to v posteli.....Čudné zvyky nehnevaj sa - to by ti potom asi ani nevadilo keby sa ti do tej postele rovno vymočil a vysral?! A nebodaj si olíže tú osratú riť a potom olíže teba?! Fuj, celé zle. Ale ako som už napísala - "proti gustu....."
A ospravedlňujem sa za výrazy - ale inak sa mi to napísať nedá....
A to som nepovedala ze som sialenec uptratovaci, ako monk, a pes mi aj tak nevadi ale periem periny kazdy tyzden...
Ja som ho tak podala kvoli vam lebo vy pisete o osranej riti psacej...kazdy kto ma v posteli psa co tu pise tomu to ta osrana rit podla vas nevadi takze som nenapisala nic nelogicke
@amalka1991 Isto to bude tak lepšie, neboj, psík si zvykne. Nášmu to netrvalo ani len pár dní a na posteľ ho už ani nenapadlo ísť. Som si istá, že potom s bábom to oceníš a celá posteľ je potom praktickejšia na údržbu a nebudeš musieť potom riešiť žiarlivého psíka, ktorého si vyhodila z postele kvôli dieťaťu.
Veru veru.....aspon nejake normalne reakcie....ale to sa dalo cakat a ja to chapem...ani moja matka tomu nerozumie ako mozem mat psa v posteli a plne to respektujem...ja ked som nahodou v hoteli kt je skatedsi nestupim pomaly ani na zem bosa co sa mi to hnusny...to je ten paradox...cudzieho psa by som nezniesla v posteli ani sekundu! Uz od vcera tam.nepachla sice celu noc na mna stekala ale neopovazila sa...takze teraz len nepovolit
@cmulinko mozno mate pravdu ja sa nejdem hadat.Kocka sa pytala na nazor ja som povedala ako je to u nas doma.Mozno je to tym ze ja vela lipnem na svojom psovi koli tomu ze sa nam dlho nedari mat dieta.Je jasne ze v noci isto nespi s dietatom v postely ale so mnou.Co sa tyka dna spal malej pri nohach.Musim si zaklopat zatial problem nebol a su spolu 4 roky.
Co sa tu tyka nazor inych kociek ohladom riti atd 😂 moj pes chodi 2x na den a tu namahu aby som ho umyla a ofenovala sa tym aby nebol smradloch v byte .Mozno pre niekoho divne ale ja som psovi kupila aj vankus paplon a ma svoje navliecky tak ako aj uteraky.Ze spi v noci pri mne v tom problem nevidim.Kedysi keby mi niekto povedal ze pes v postely tiez som si myslela v zivote nikdy.Poviem otvorene ze ja som na nom moc naviazana mozno je to preto tak ze ja ho mam pomaly obrazne ako svoje dieta.Myslim si ze kazdeho osobna vec nech si spravi kazdy tak ako mu vyhovuje.Zivot je o inom ako sa zaoberat malickostami kde spi pes a kde nie.Su vaznejsie problemy .
No...tak my máme troch a problém otehotnieť nebol.
Ale tiež som priateľovi oznámila, že pomaly ich odučiť a každý nech spí u seba lebo presne keď bude bábo určite mi to bude vadiť aby sa v podstate spolu valali v posteli. Nehovoriac o tom, že zhodnú okolností kúpime po prerabke aj novú posteľ a matrac a ja som zavelila že vymeníme aj paplóny pri tej príležitosti 😅
Ale začali to robiť ako písala baba vyššie. Počkajú kým zaspíme a potom si nenápadne ľahnú niekde k nám k nohám, aby sme o nich nevedeli 😀
mame dvoch a otehotnela som na prvy sup, ak by sa nedarilo, na vine isto nebude pes 😉
Celé roky som spávala so.psom v posteli. Možno je pes zakopaný v tom, s kým spavas v posteli 😁
@amalka1991 podla mna ak naozaj nejde o alergiu alebo nieco podobne nieje dovod, ak ho teraz nechces v posteli mala si si to premysliet vtedy ked si ho prvy krat do nej pustila, ked bude babo vacsie bude chodit po zemi chytat veci ktorých sa dotkol pes co potom spravis das psa uplne prec? na kazdom su bakterie aj na cloveku, ale co v minulosti ludia zili v jednej miestnosti aj s kravami a vsetci boli zdravy, ja len tolko ze pokial to nieje ozaj nevyhnute ja by som to teraz nemenila, ( maximalne aby psik babo neoblizoval) ak ho teraz budes odnaucat bude to brat tak ako keby si ho uz nemala rada, ak uz je zvyknuty tam s tebou byt stale, tolko moj nazor
@amalka1991 okrem toho, čo tu už bolo spomenuté z pragmatického hľadiska - baktérie, špina, neadekvátne postavenie vo rodine (svorke)...je tu ešte jedna vec. Párom, ktoré dali na prvé miesto prácu, kariéru, majetok, dom, svokru,alebo...psa, sa často stáva, že sa im nedarí splodiť dieťa. To miesto, ktoré by malo bábo zaujať, je totiž obsadené. Zdravý vzťah k domácemu miláčikovi je taký, ktorý zviera nestavia do pozície človeka. On môže byť naviazaný a obvykle aj býva. Ak si naviazaná ty na psa, máš problém. Ty ho môžeš mať rada, starať sa oňho a to je asi tak všetko. Do manželskej postele nepatrí. Max tak pod ňu.
My mame madarsku vyzlu,spava s nami v posteli,vzdy mu labky vo vani umyjeme,aj zadok a tak moze do postele,sex sme mali aj ked pes bol v posteli,bez problemov son otehotnela,ziadne bakterie bic,babatko zdrave,uz ma rok,zas sme mali sex a znova cakame babo,nemas sa coho bat,pes neovplyvni otehotbiet ze by daco preniesol,skor vy som sa bala macky ze z jej stolice by som toxo dostala.takze smelo do robenia babatka.vela stastia
Este dodam,pokym sme nemali psa nesla som otehotniet,snazili sme sa a nic,ja uz zufala,som povedala dost a si vravim ked sa nedari babo chcem aspon psa,kupili sne psika a zrazu bim babo sa zadarilo 🙂
@amalka1991 dieta uz mam, a aj pes v posteli bol. teda nie v chvilu splodenia 🙂 aj teraz by chcel ist, lebo sa vnima ako sucast svorky, tak niekedy rano dostane tu moznost, ale uz sa ho snaime oducit. myslim, ze dieta bude mat lepsiu imunitu aj tym, ze sa od mala hra so psom.
Áno, máme psa v posteli. A áno, otehotnela som. Dvakrát a na prvý šup 🙂

No otehotneniu by to vadit nemalo, aby som odpovedala na tvoju otazku... ale pes v posteli, fuj. Ja mam tiez psa, ale teda, neumyte labky to by bolo asi to najmenej, co by mi v tej posteli vadilo!!! Ked si predstavim, ze si opriem tvar o miesto kde mal on predtym polozenu holu rit??!! To naozaj? Boze ved ja mojmu utieram aj prirodzenie, co mu obcas z neho vytecie daku hlien alebo co, a mam si ho dat do perin? Ach jo, no ale proti gustu... je to zviera, nie clovek. Taky vlk sa v lese tiez rad tuli v perinkach s alfa samcom a jeho samickou...
No ale vkazdompripade by som psika cim skor oducala od spania v posteli, lebo ak si tam este prilozite k sebe novorodenca v pripade potreby..no neviem, ci to bude zrovna vhodne.. a radsej ho to oducit skor, ako ma potom skucat pri posteli, ak vam pribudne babatko 🙂