Plánovanie bábätka počas covidovej situácie
Ahojte, je tu niekto, kto planuje babatko v nasledujucich mesiacoch? Alebo kto otehotnel v tejto sitacii? Dakujem 😊
Aj my planujeme babatko s manzelom. Ale nevieme ci v tejto situacii ci ist do toho alebo nie. Bojime sa ako by dopadlo keby dostanem covid, ci by malo vplyv na babo, a este je tam aj ockovanie. 😔
No ja som 30tt. Áno bojím sa každej choroby(nielen covid)..aj chrípka nie je veľmi bezpečná, keď si tehu a je tu každý rok.... vyhybam sa ľuďom, ale to asi aj keby som nebola tehotná.... A covid tu nie je rok a zázračné neodíde... Bude tu proste dlllllho...keďže nemám 20 rokov, nemôžem čakať na to, kým sa situácia urobí. Nikto nevie, či bude lepšie, alebo ešte horšie...
Covid tu moze byt este pekne dlho. Ja som otehotnela este pred no mala som 3m do porodu a vtedy to prislo. Nevedelo sa skoro nic tak chvilu som mala aj strach... uz je vela zien co dostalo covid pocas tehotenstva a normal porodili a vsetko ok.
My uz mame dcerku, ale chcely by sme este jedno. Teraz sa citim na to, som pripravena. No velmi sa bojim toho Covid, ale proste nevieme do kedy toto bude trvat. Ja si myslim,ze to tu uz ostane, len nebude mat taky velky hlas. Ak keby pockame aspon na vakcinu kym dostaneme. Ale zas,ja sa bojim aj toho, co ked potom neotehotniem? Ja som uz uplne mimo z toho celeho. Strasne tuzim po druhe babo, ale zas bojim sa, aj ja aj manzel
A aky mate priebeh? Gynekologovi ani nemozte ist teraz si myslim. Tak komunikujete aspon cez tel?
@matanna mala som priznaky choroby jeden deň, boleli ma všetky svaly a hlava, odvtedy musim poklopat, nic... tak poradňa je raz za mesiac, a karantenu mam 10 dni, takže to až taký problém nie je... citala. som si leták pre tehotné s covidom, ze ako tak zatiaľ nie je dokázané, ze by to malo vplyv, keď si vezmeme, ze covid hlavne napadá pluca a dieťa ich zatiaľ vôbec nepoužilo...
Stale nieco bude co ta bude ohrozovat. Ja som rodila sept2020 a nelutujem ze som otehotnela v takejto dobe.
Otehotnela som niekedy zaciatkom marca, takue uplne na zaciatku. V podstate chvalabohu, lebo mi cele tehu bolo dost zle, a nemusela som mat pn, ale mala som kurzarbeit... Rodila som v dost prisnom lockdowne (at) a pohoda... A teda chodila som po kadejwkych moznych dr (nielen kontroly ja, ale aj s deckami) a nenakazila som sa nikde...
@matanna ja som aktualne tehotna a kedze nasa cesta za vytuzenym drobcom nebola jednoducha, slnecna a plna motylov 🙂 🙂 a clovek nikdy nevie, ci to pojde tak jednoducho ako si predstavoval ani na sekundu sme sa nezamyslali, ci je ten spravny cas a nakoniec som otehotnela v oktobri, skratka som si viac davala pozor s nikym velmi sme sa ten 1trimester nestretavali, pre istotu a vlastne som aj rada, ze robim z domu a mam kusok menej stresu a inak gynekologovi na kontroly sa chodi uplne normalne, jedine obmedzenie je, ze so mnou na ultrazvuk nemoze ist partner, tak ten velky co ideme absolvovat mi da na USB 😃 a ak je niekto pozitivny, tak tie dva tyzdne ta lekar nevezme, co je blbe ak si tam mala zrovna kontrolu ale tak sa to kusok posunie
Ja som otehotnela, ked sa covid objavil a uz je malinka aj na svete 7 tyzdnov. Zo zaciatku som stresovala, ale zbytocne. Ked som prisla z porodnice domov, este sme aj zistili, ze tatinko je pozitivny, ale vsetko sme zvladli. Podla mna sa netreba toho bat. Aj keby si pozitivna, na teplotu si paralen mozes dat. Ine lieky aj tak malo komu doktor na koronu predpise :-/ Kto vie kedy sa covidu zbavime, tak by som necakala ak chces naozaj to babo. A aj tak... kedykolvek pocas tehotenstva, aj keby tu covid nie je, mozes ochoriet na nieco ine, takze neries to. 🙂
To je super gratulujem 😊 mate uplne pravdu vo vsetkom. Len ja som taka paranoidna aj bez covidu, nie ze s covidom 😁 ... A ano prave, ze neni uplne iste ze sa nam to podari na prvy šup ... Inac ani ja sa nestretavam. Len rodina, a aj to len svokrovci. Teraz aj ja pracujem z domu, ale dokedy, to nevieme.
@matanna paranoidna som ako prvorodicka aj bez covid 😂 by som sa tomu gynekolovi do tej ambulancie nastahovala a na ultrazvuk napojila ale chapem ako to myslis, aj ja mam voci tomu respekt, asi voci kazdej chorobe to ta tehotna zena ma, tak ci onak, drzim vam paste 🤞🏻🤞🏻 nech mas krasne a bezproblemove tehotenstvo, ci uz teraz alebo neskor
Dakujem pekne, si zlata 😊❤️
@matanna ja planujem a nebudem to odkladať, na Vianoce som v 10tt o babo prišla, prestalo biť srdiečko, za celú dobu žiadna viróza, zápal ani blbá nadcha a stalo sa, nikdy nevieš, čo sa pritrafí, môžeš byť zdrava ako repa a stane sa, môžeš byť so zapalmi na ATB a babetko sa narodi zdrave. 🤷♀️
Nad tou vakcínou som rozmýšlala ale tiež sa bojím, čo ak niečo, a vlastne kym prídem na rad, chcem byť už tehotná, tak dufam ze sa čoskoro podari, a potom sa uz len snažiť neochorieť.
Ahoj my tiež plánujeme bábo a nejak sa neriadim tým covidom, ten tu podľa mňa bude ešte dlho. A keď otehotniem, tak sa nechám zaočkovať neskôr. Inak môjho bratranca žena je v 8 mesiaci a obaja dostali covid, vylezala to za dva dni s paralenom a jej lekárka tvrdí, že to bábo nijako neublíži.. už bolo aj viac takých prípadov , kedy tehotné ženy mali covid a ich deti sú zdravé
@matanna ja som v 36tt, za chvíľu ma čaká pôrod a COVID ani nič nemal absolútny vplyv na naše rozhodnutie. Bude to moje druhé dieťa, ktoré bolo plánované a vytúžene rovnako ako prvé. COVID tu bude s nami už stále a nenechám si ovplyvňovať svoj život takýmito situáciami..pred 3 rokmi sa mi narodil prvý synček a tiež som sa bála hocijakej choroby, a to sme o COVID ani netušili.
@matanna ja som otehotnela počas korony tiež, teraz som v 32 týždni, zatiaľ musím povedať že som koronu neprekonala ani pred tehotenstvom ani počas, chránim sa ako sa len dá. Moja kamarátka je tiež tehotná a prekonala covid a mala teda iba ľahký priebeh, všetko je okej. Vraj k babu sa to nedostane. Na vakcínu by som asi nečakala keby chcem otehotnieť, lebo nemôžeš vedieť aké má vedľajšie účinky, za Sarsu kolke ženy ostali po vakcinach neplodné.
@matanna Ahoj, ja som v 15tt, babatko sme planovali uz dlho, lebo bolo cez umele oplodnenie. Tiez som z toho mala obavy, ale rozhodli sme sa to uz neodkladat... Manzel este aj teraz obcas povzdychne, ci je dobre priviest dieta do takejto doby a samozrejme boji sa nech neochoriem...ja mu vzdy poviem, ze boli aj horsie obdobia (vojny, choroby ,hlad,bieda) a deti sa rodili.. tak ja verim, ze je to spravne rozhodnutie a ze aj toto raz pominie a bude zas dobre..drzim palce❤😊
@zuzana111984 prave, mozno kym prideme na rad my, tak by som uz aj porodila 😏

@matanna ahoj, ja som teraz 27tt, ale nejak nevidím suvis 😄, surodenca som planovala