icon

Plánovanie tehotenstva a Covid-19

16. máj 2022

ahojte,
s priatelom planujeme v blizkej dobe sa zacať snažiť o bábo.
Pôvodny plan bol zacat tak po lete cca v septembri.
Avsak ked som tak nad tym rozmyslala myslite ze je rozumejsie s ohladom na jesen a kovid a vsetko okolo toho, (lebo nikto nevie aké to zas bude) ale predsa jesen a chripkove obdobie tak sa trochu toho obavam ci je rozumne byt len v prvom trimestri.
Ockovana som 2x ( leto 21), prekonana 1x (10/21)
Preto uvazujem ci neni rozumnejsie zacat uz teraz pred letom. Teda na jesen aj keby prisla dalsia vlna kovidu uz by som bola v 2.trimestri co mi pride take bezpecnejsie pre to bábo.
Jasne viem, nemusi sa nam to podarit na prvy,druhy ani treti pokus.. ale môze 🙈

Dakujem za nazory😉

paulinkaa2
16. máj 2022

Ahoj, a ty vies ci budes v decembri alebo v marci chorá? Napr ja som mala covid 2/21 a ďalší rok mi nič nebolo ak nepočítam prechladnutie, kasel.
Zostala som tehu 2/22
Ono sa ti môže zostať tehu na prvý krát alebo na 10x
Hop trop
Obmedzovať sa kvôli chorobám? Sak tie boli, sú a budú.

autor
16. máj 2022

@paulinkaa2 ano ja viem 🙂 moze sa podarit na prvy pokus ale moze to trvat aj rok.

dominidi
16. máj 2022

Myslim, ze to nenaplanujes..nam sa podarilo koncom sept., o par tyzdnov mam termin a za cele obdobie tehu som covid nemala. Noektore baby v terminovkach mali aj 3krat.

lala123
16. máj 2022

Ty ešte len plánuje a už kombinuješ čo a ako. Nechaj tomu voľný priebeh. Zivot je nevyspytateľný ....v tehotenstve a pri porode sa moze stat milion veci, ktoré neovplyvnis. Samozrejme sú rizika, ktorým sa vieš vyhnúť ale ja si myslím, že najlepšie jw neriešiť . Proste bude tak ako má byt. K tomuto som musela dospieť až rokmi. Tiež som pri prvom riešila vsetko z každej strany a aj tak to dopadlo na prd. Nerieš, nekombinuje uzivaj si plodenie a potom tehotenstvo. Drzim palce nech to dobre dopadne

lucyluska
16. máj 2022

Včera som bola v kostole, toľko mladých mamičiek tam bolo s malými deťmi...som sa až čudovala, tak si hovorím asi ten covid bol plodný, keď sa toľko bábätiek narodilo 👏🌟

sense
16. máj 2022

Ak budeš čakať na vhodnú chvíľu tak ta možno nepríde nikdy alebo keď príde zrovna sa nemusí podariť.

guga79
16. máj 2022

...netreba do toho vždy rozum miešať 🤭❤️

kvetinka719
16. máj 2022

Napr ja tá úplne chápem, lebo som úplne rovnaká. Vždy som všetko plánovala a analyzovala, nemyslím, že je na tom niečo zle, keď sa chceš vyhnúť takému obdobiu. Je pravda, že veci okolo tehotenstva nenaplanujes, lebo do toho vstupuje veľa faktorov, napr. ja som sa tešila, že budem rodiť v júli bez korony a s návštevnymi hodinami v nemocke, ale život to zariadil inak a ja som bola na kyrete pár dni pred Vianocami v najväčšej vlne… ale napriek tomu, po tom všetkom, sa snažím naplánovať, aspoň čo sa dá - s tým ostatným sa musíš vysporiadať, že veci sa deju a budú plynúť aj bez toho, aby si na ne mala vplyv… Teraz nám je úplne jedno, kedy sa podarí (myslim ročne obdobie, boli by sme najradšej, nech sa UŽ 🙏🏻 podarí), hlavne, aby sa nám podarilo…
Ale spat k tvojej otázke - ak ti to spraví dobre, pokojne si naplanuj veci, ktoré ovplyvniť dokážeš - napríklad, že sa začnete snažiť už v lete 🤗
Držím palce ☺️

miskamicha
16. máj 2022

No a ak otehotnies v lete tak budes tehotna v chripkovom obdobi.... otehotniet nie je tak lahke ale drzim palce aby vyslo na prvy šup. Mozete sa ssnazot mesiac ale aj rok 🙂

katkahrpt
16. máj 2022

Ahoj 🙂 Ja čakám bábätko a v prvom trimestri som dostala chrípku, teraz nedavno v druhom covid a bábo je podľa vyšetrení, ultrazvukov atd. v poriadku…netreba sa obmedzovať kvôli tomu že ,,čo ak”..chrípku môžeš mat aj v lete…držím palce 😊

nevenka
16. máj 2022

Nam sa neplanovane podarilo v aprili 2020, rodila som tyzden pred Vianocami, termin som mala na Vianoce, no vyskocil mi vysoky tlak a maly musel von skor. Zurila vsade druha vlna, ziadne ockovanie, skoro nikto to este neprekonal, o covide sa toho vedelo malo. Bol to stres, co Ti poviem. Chora som pocas tehotenstva bola asi 3x, covid to ani raz nebol. Prvy raz som pozitivna bola zaciatkom aprila tohto roku, aj to len preto, ze to deti doniesli zo skoly a skolky. Inak by sme to asi ani nedostali.
Ockovana nie som, kvoli tomu, ze po porode sa mi znova ozvala autoimunitna choroba a lekar radil pockat. Pockala som a stihla prekonat omikron. Takze uz ani neviem, ci budem o ocko uvazovat vobec.
Toto s tymi chorobami si nevyberies. A mozeme planovat, nieco si mysliet...ale ja mam skusenosti a 3 deti a ani o jedno sme sa krvopotne nesnazili, neplanovali. Proste sme si uzivali jeden druheho a deti prisli akosi same 😅. Ono, co ak ste ako par plodni prave teraz a presvihnete to? Nikdy nevies, kedy je ten spravny cas. Vzdy moze nieco neocakavane prist. To sa neda naplanovat.

mia_von_prag
16. máj 2022

Okrem covidu sú tu stale aj iné baktérie, vírusy. Nedá sa tým riadiť, vhodná doba nie je nikdy.
Ja som cez covid stihla otehotnieť, porodit, 3x očkovanie a syn začal chodit do školky. Covid som ešte nechytila.

radoslava1985
31. júl 2022

@radoslava1985 tiez takto uvažujem z ohladom na moje diagnózy a to jedno embrio v mraziaciku som diabeticka zo všetkými ,,simpatiami " snou spojene a mam respekt pred covidom toto bude moja 4 dávka zatial sme ostali cisty ale okolie bohužiaľ nie je take ohladuplne k inému nazoru ale je to cisto moje rozhodnutie sa vakcinovat