icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

karin415
29. máj 2011

@mariynka aj mne bolo povedane ze sa to da zmenit len raz za pol roka, hocikedy by si mohla menit iba vtedy ak to zrusis a potom sa nanovo nahlasis aj to neviem ci tam nemaju nejake podmienky kolko krat to takto mozes urobit
@oktavia tak to si asi fakt natrafila na milu tetusku 🙂 , mna sa tiez nic nepytali na mojho zamestnavatela ani aky mam plat nic, a ked som sa opytala aka asi by bola vyska materskej tak mi tetuska povedala ze im nefunguje system teraz ze to si mam niekedy potom zavolat 😀

mariynka
29. máj 2011

tak ja uz neviem 😀 a musi sa to uzatvorit vzdy prvy den v mesiaci????? 😉 🙂

oktavia
29. máj 2011

@karin415 zmeniť sa to dá raz za pol roka, ale môžeš to zrušiť, a na druhý deň si urobiť nové DNP, môžeš to urobiť, ale zakaždým tam musí byť aspoň 3 mesiace rozdiel. Či ja teraz platím z minima, od mája, a zvýšiť z maxima si to môžem ísť až v auguste.Zvýšiť ale tak, že to DNP z minima zruším, napr. k 25. 8. a k 26.8 si pôjdem uzatvoriť nové DNP z maxima. Skúste sa na to takto opýtať tých tiet, lebo ja viem, že oni Vám vždy povedia len tú verziu, čo je pre ních najvýhodnejšia. A nepovedia to, čo je pre Vás najvýhodnejšie. Ja som už o tomto zrušení vedela, keď som si to platila pri malej, tak keď som sa pýtala na to pani, tak hneď sa začala inak so mňou baviť.A nemohla ma len tak odbiť. čiže dá sa to aj takto.
A asi keď im nefungoval systém, tak sa ťa preto nepýtala na zamestnávateľa. Alebo neviem prečo, mono ako sa každá pani za okienkom vyspí, tak sa potom baví s ľuďmi. Len ak im ukážete, že o DNP už niečo viete, tak Vám nemôže povedať, že to tak nieje, to je môj názor.
@mariynka nemusí sa to uzatvárať k prvému v mesiaci.

mariynka
29. máj 2011

@oktavia lebo mne tetula povedala, ze ziadost mam priniest do konca maja,ked chcem byt pripoistena od 1.6. 😝

oktavia
29. máj 2011

@mariynka tak ja som bola 25.5, žiadosť mi vypísala hneď tam DNP mi platí od 25.mája, vyrátala mi, že koľko zaplatím za tých pár dní za máj, to mám zaplatiť do 8.6. a od júna už tých 14 € aj pár centov,tak fakt neviem, či každá pobočka si robí ako chce alebo ako to je 😉 je tu tuším niekde aj diskusia o DNP ale ja som to nečítala, takže čo tam je popísané, to ozaj neviem.Ja som písala , čo viem, a čo som sa nové dozvedela.

odrik
29. máj 2011

@oktavia
Dakujem za povzbudenie!!! Verim, ze to uz bude naozaj tak, ako pises. Krasny den!!!

odrik
29. máj 2011

@nena13
Si zlata, dakujem. Mas pravdu, stali pri mne naozaj vsetci anjeli a najviac urcite anjel mojho ocka, ktory zomrel, ked som bola este mala!!! A ked to tentoraz nedopadlo dobre, povedala som si, ze kazdemu cloveku mozu anjeli pomoct asi len raz a mne uz pomohli a jeden zazrak som uz zazila. Uvidime, mozno sa mi to este raz podari bez zazrakov, a ked nie, som neskutocne vdacna za ten jeden!!! Prajem Tebe a aj vsetkym snazilkam a tehulkam, aby stali teraz anjeli pri vas vsetkych!!! Pekny den!

katrenka111
29. máj 2011

@mariynka No neda sa to hocikedy iba 1x za pol roka..... a odvody ma nastarosti ine oddelenie nie nemocenské....

ernuska296
29. máj 2011

@nena13 vdaka za tvoje mile slova...a tvoj pribeh, boze preco si nektore musia tak vytrpiet a nektore si povedia cem a maju..:(((aj ja som rh negativ a nejaku injekciu mi "mila"sestricka pichla tento hnusny strtok :( s tym ze to mam ze som negativna kym som pochopila o com vobec tociii ale t o je u fuk..no na tu hematologiu sa rozhodne pytat budem urobim pre to vse aby som sa aj ja dockala-samozrejme to tu zelam kazdej jednej z nassssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss, je m i tak luto ze nas je tak vela...cela som aby som patrila medzi tie co maju stisko ale nevadi vse co si clovek viac vybojuje si viac vazi....!!

janka9898
29. máj 2011

@katrenka111
dakujem a dnes mi moj manzel ppovedal zeak mozr si vypit a ja odsoferujem cca 5km domou z oslsvy 40tky tak ze ma vecer tak pomyluje ze budu trojicky🙂)ň 😀 😀 😀
a dnes asi prisla ovulka lebo ja citim take pichnutia a pnutie v podbrusku vtedy viem ze treba tak hadam dnes znova pomiesime a o mesiac dam dobru spravu s kolajnickami🙂)
a maly bol taky unaveny ze som ho len prebalila dala ppyzamko ani tubky si nechcel umyt len si vliezol do postielky zec jeho otvor 😀 a povedal ze mliecko tak som mu ho spravila a ked som mu ho doniesla tak uz spinkal moj malicky ae tak dala som mu ho a terZ HO ZO SNA cucka 😀 on tak vzdy je nauceny zaspavat s flaskou pre niekoho emozne ze male dieta nauci tak spavat ale vzdy lepsie nech zaspi s flaskou v ustach ako keby som ho mala uspavat koliskanim na rukach ta som rada zr mi tak zaspi 😀

katrenka111
29. máj 2011

@janka9898 No supeer takže dete na to cooo...tak držím palce...takže vy už jedno teda mate...planujete 2babo..akosi som si to nevsimla...som myslela ze prve..... 😀

janka9898
29. máj 2011

@katrenka111 dakujem no nic sa nekona moj drahy je spolocenskyy unaveny tak rano hadam nebude neskoro ci???
mam ho pokusat este??? i ked pochybujem ze nieco z toho bude a nrechceem nekvalitne biciky ale rano budu triezvejsie tak rano pridem ku nemu do spalne a nema sancu mi odolat🙂)
lebo mamae oddelene sppalne koli malemu aj koli jeho chrapaniu a vyyhovuje nam to raz sa hadam vratime do spolocnej:-ň))

janka9898
29. máj 2011

@katrenka111 a an uz mame 18mesacneho synceka na ktorom sme pracovali vyse roka aj cosi tak preto dufam ze sa teraz podari rychlo a zbesilo🙂) 😀
i ked pri malom som nesledovala take veci ako hlien bazalna teplotta a pldne eplodne dni tak mozno aj preto 😀

lenkasop
29. máj 2011

kočky, aj ja som sa bola informovať na sociálke a mám zmiešané pocity, dojem zo sociálky --chaos.

nena13...aj ja som rovnako ako ty po 2potratoch,mám pred sebou a čiastočne aj za sebou nejaké vyšetrenia - histológia - OK,hematológia v poriadku, čakám výsledky z krvi na trombofilný terén a 28.7 endokrinológia ( krv mi zobrali a potom budú aj výsledky),cukor je tiež v poriadku. Takže teraz musím len čakať a dúfať ☹

cumliatko
30. máj 2011

No presne ako píše oktavia tak to má byť, ako čo má môj zamestnávateľ s mojim DNP, dosť, veď sa ma mala opýtať na ten hrubý príjem!!!! A to je dosť podstatné, pretože takto mám platiť 49 eur aj nejaké drobné, a keby mi to odrátala ten hrubý príjem z maxima, hneď je tá suma inakšia, asi len nejakých 23 eur!!! Takže tety na sociálke sú úplne mimo, niektoré!!!!

katrenka111
30. máj 2011

@cumliatko Tak si to preštuduj na nete a možno sa dozvies viac....mala si sa ich presne opýtať aby ti to vysvetlili....ty si platís z minima 49eur?? No to je nejake divneeeee....nie nahodou z maxima????

nena13
30. máj 2011

@lenkasop Ahoj,držím Ti palce,aby to aj s hematologiou dobre dopadlo-ale keby Ti aj náhodou zistili,že je tam niečo s krvou-tak aspoň budeš vedieť príčinu a zariadiť sa.Ja som mala tiež všetko ok-aj histologiu ako ty-nakoniec tá krv (aspoň to tak vyzerá)tie potraty zapríčinila☹Ale aspoň viem,na čo si mám dávať pozor.A v ktorom čase si potratila-ja v 6 a potom v 12 týždni-ale už sa dlhšie nevyvíjalo.

nena13
30. máj 2011

Ozaj dievčatá-dnes som aj ja bola na sociálke a už si budem platiť z minima tých 14 niečo,potom to zruším až otehotniem a napíšeme novú zmluvu na tu najvyššiu čiastku-okolo 4O eur.Tak ste mi výborne poradili-ďakujem veľmi pekne-tiež boli zlaté a všetko mi povysvetľovali čo a ako.

lenkasop
30. máj 2011

nena13... 1.MA v 9tt, 2MA v 10tt (prestali sme rásť v 8tt, v 7tt som bola na kontrole a bolo všetko OK ☹
No ja som z DNP zmätená - poradíš mi, ako to tebe vysvetlili 😉 -moja hrubá mzda je okolo 700e, neviem koľko si mám platiť ☹

karin415
30. máj 2011

@oktavia ano presne tak najidealnejsie je si nastudovat nieco tu na nete a tak tam ist, mne velmi pomohli temy aj tu na MK, ja si to teraz platim asi 3 mesiac z minima a planujem to zrusit a potom nanovo ked budem cakat babo uz z maxima, 🙂

cumliatko
30. máj 2011

@katrenka111 Platím si z maxima, veď som to tak aj napísala. A presne som im všetky infošky podala, len oni tam nevedeli čo a ako, tak zo mňa spravili človeka čo je mimo misu!!! Mám tam kamarátku, tak mi to zajtra zistí už na 100 percent ako to teda vlastne je, ale keď to bude tak ako som si myslela ja, tak tam spravím pekný bordel 😀 , pretože to nie je normal, aby zamestnankyne soc. poisťovne nevedeli čo a ako sa veci majú a vyvolávali do BA a neviem akej márie!!!!! Tak dám potom vedieť.

katrenka111
30. máj 2011

@cumliatko No tak to je fakt nejake divne.....pozisťuj to len pekne.....a nenechaj sa.....držim palce....

oktavia
31. máj 2011

@karin415
@nena13 no som rada, že ste potvrdili, že keď si začneš platiť z minima, dá sa to zrušiť a potom si dať nové z maxima 🙂
@lenkasop lenka, tak si odrátaj z max. vym. základu, čo je 1116,75 - Tvoju hrubú mzdu, píšeš 700, výsledok je 416,75, z toho 4,4% a vide Ti koľko máš platiť.To ti vyšlo platenie do maxima, čiže Tebe to vychodí 18 aj nejaké centíky.Tak sa to ráda, hádam som pomohla 😉
@cumliatko no držím palčeky a som zvedavá aké novinky tam povedia Tebe, keď ako vidím, čo pobočka, to iné pravidla 😒

lenkasop
31. máj 2011

oktavia....ďakujem, keď som bola na soc.poisťovni, nevedela mi tam poriadne poradiť. Tak si to pôjdem urobiť, a budem si to platiť, aj keď budem na rizikovom, aby som potom mala max. materskú 🙂 Ďakujem za radu.

oktavia
31. máj 2011

@lenkasop za málo 😉

katrenka111
31. máj 2011

babulky a podme už k tomu planovaniu po lete.....
Ozy všetky ste vlastne zamestnane, zabezpečene, povydavane????

fliacik
31. máj 2011

@katrenka111 Ahoj, tak ja mám 81 dní do svadby 🙂)) Už sa neviem dočkať...a v kútiku duše verím, že tento rok stihnem svoj stav zmeniť ešte raz 😀. Inak pracujem, prácu mám celkom fajn, hoci musím chodiť na "týždňovky" a s drahým sme iba cez víkendy. Niekedy je to ťažké, po krásnom víkende sa zbaliť a cestovať cez pol Slovenska...ale som vďačná, že ho mám a aspoň sú pre nás spoločné chvíle také vzácne, že si ich nekazíme hádkami pe hlúposti. Už sa ale neviem dočkať chvíle, keď budeme konečne spolu...všetci traja...ako rodina...tak nech sa drobček ponáhľa 🙂

jafnka
31. máj 2011

@katrenka111 ahoj. my sme mali svadbu piatok 13teho teraz v auguste 🙂 drahý pracuje, ja som nezamestnaná, ale teraz od 15teho budem mať aspoň na leto robotku tam kde mm tak sa teším 🙂 a ty sa pochváľ!
@fliacik juj, svadba, kľudne by som si zopakovala 🙂 prajem všetko dobré, nech vám to vyjde tak ako si želáte

nena13
31. máj 2011

@lenkasop No pokiaľ ešte niesi tehotná tak si môžeš platiť minimum 14 eur aj niečo,keď otehotnieš treba to zrušiť,uzavrieť novú zmluvu a budeš si platiť maximum okolo 40eur.Môžeš si hneď platiť max.-ale načo?Dôležité je platiť si 270 dní pred porodom za posledné 2 roky.Ty si asi ale chcela vedieť podľa čoho sa vypočítavá toDNP-čo viem,tak to nepočítajú z Tvojej mzdy,ale z minimalnej a maximálnej mzdy na Slovensku.Lebo všetky rovnakú čiastku platíme a niktorej sa nepýtali na to aký má plat.Neviem,aspoň som to takto ja pochopila-nechcem Ťa zavádzať.Sú tu žienky,ktoré by Ti to určite vedeli lepšie vysvetliť,pretože už si to dávnejšie platia.

nena13
31. máj 2011

@oktavia Ako čítam Tvoj príspevok,tak vidím,že aj napriek tomu,že som na soc. bola osobne,tak aj tak mi nakoniec nie uplne zrozumiteľne vysvetlili-z čoho sa vypočítava minimum a maximum.Ešte dobre,že si taká zbehlá-ďakujem za nové info.
@lenkasopospravedlňujem sa za nie 100%info,ale tak som to pochopila keď som bola na soc.Jednoznačne oktavia to má zmáknuté🙂