icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

oktavia
31. máj 2011

@nena13 DNP nepočítajú z maximálnej a minimálnej mzdy, ale z maximálneho a minimálneho vymeriavacieho základu.Maximum je 1116,75 a minimálny je 329,06 €. A nik neplatí rovnakú čiastu, len minimálna čiastka je rovnaká, tú môžme mať rovnakú všetci, ale maximálnu má každý inú čiastku. Pretože z maximálneho vymeriavacieho základu odrátajú tvoju hrubú mzdu/ odratáva sa to preto, že z hrubej mzdy platí za Teba odvody zamestnávateľ/ čiže ak máš hrubú mzdu 500 €, nemôžeš platiť DNP v takej výške , ako ten čo má hrubú mzdu 900 €. Je tu o tom aj diskusia, stačí si prečítať a je to aj na stránke sociálnej poisťovne.

oktavia
31. máj 2011

@nena13 som teraz čítala Tvoj príspevok 🙂 no niektoré tety za okienkom v sociálke dokážu pekne popliesť, to verím, tiež mám sem tam po úradoch pocit, že tam sedia a ani nevedia, čo robí ľavá a pravá ruka 😒 A z ľudí potom robia debilov. 😠

nena13
31. máj 2011

@katrenka111 Ahoj.Ja som zasnúbená už pomaly desaťročie🙂Ale smejeme sa,že to do stovky hádam stíhame sa zobrať.Zatiaľ nás to nejako neťahalo-no skôr mňa aj keď mám úžasného partnera-nejako sa mi to za tie roky nechcelo meniť🙂Zamestnaná som na dobu určitú-už niekoľko krát,ale nevadí-základ,že mám prácu-aspoň si môžem chvíľku keď som nezamestnaná oddýchnuť...a tento čas po oddychu sa budem snažiť využiť na ťuťú muťúúú🙂 aby sa nám zadarilo už to bábatko🙂

nena13
31. máj 2011

@oktavia Som rada že Ťa tu máme,aspoň nám to dobre vysvetlíš-čo by mala byť samozrejme práca žien na sociálke-fakt si pripadám ako by som bola nechápavá☹

dominikaa
31. máj 2011

ahojte kocky,tak som si bola dat DNP aj ja zatial z minima a teta mi vravela ze ked budem chciet zmenit,tak si mam zistit kolko som mala hrubu mzdu,tak tiez nechapem preco niektore tety o nieco takom ani nevedia 😕 este by som sa chcela opytat
@oktavia nechapem preco si planujete ked budete vediet ze ste tehotne odhlasit a znovu prihlasit? neni lepsie to zvysit,keby sa napr.( ako sa stalo oktavii)babetko ponahlalo na svet skor?dakujem za vysvetlenie😉

oktavia
31. máj 2011

@nena13 to nie ty si nechápavá, ale skôr tie tety nevedia poriadne vysvetliť, aby človek pochopil čo vlastne chcú povedať
@dominikaa hmm, nemusí sa podariť hneď otehotnieť, môže to trvať aj rok /teda dúfam, že nebude 😉 /, no a keď budem vedieť, že som tehotná, tak si pôjdem zrušiť to z minima, čo platím teraz 14 €, a spravím novú zmluvu, tam mi vychádza platiť 26 €. Tých terajších 14 € mi zachráni to, ak by som zasa skorej porodila, a ak porodím na termín, tak mi materskú budú rátať z tých 26 €. Musíš síce platiť 270 dní, ale materskú ti vypočítajú zo sumy za posledných platených 6 mesiacov.

dominikaa
31. máj 2011

@oktavia no a neni jednoduchsie to zvysit ked zistim ze som tehotna ako to rusit a znova robit novu zmluvu?

oktavia
1. jún 2011

@dominikaa zvýšiť sa to dá len raz za pol roka, čiže ak to chcem spraviť napr. za tri mesiace, tak to zvýšiť nemôžem. Môžem to len zrušiť, a spraviť novú zmluvu.

dominikaa
1. jún 2011

@oktavia aha,dakujem za vysvetlenie 😅

katrenka111
1. jún 2011

@jafnka No takže my sme zasnubený od februara, inak sme spolu 5 rokov a 2 spolu bývame...svadba a dite v nedohladne co ti povieeem....aj ked ja už tužim....a som zamestnaná aj DNP si platím kdyby neco....

lenkasop
1. jún 2011

kočky, dnes som si bola dať DNP,takže čas plynie a potom od októbra ak bude všetko ok ideme na to, po 9mes si to zruším a snáď mi potom vyjde max.materská, ak som to dobre pochopila 🙂

smilinggirl
1. jún 2011

ahojte kočky, môžem sa pridať? mám 16 mesačné dievčatko a chceli by sme po lete začať so snažením, aj keď teraz sa tomu až tak nebránime... 😀 😀 😀

lenkasop
1. jún 2011

smilinggirl....vitaj a držíme palčeky, aby vám to vyšlo,presne ako chcete 😀

smilinggirl
2. jún 2011

@lenkasop ďakujem si zlatá... 🙂

footstep
2. jún 2011

ahojte, tiez sa pridavam, niekedy od augusta ideme na tooo 🙂 dufam, ze kyselinu listovu ste si uz nasadili 😎

jk77
2. jún 2011

@footstep ahoj, tak ta tu vitam....kyselina je nasadena, uz aby sa len zadarilo 🙂 August je super, aspon minies vsetky horucavy a prvy trimester prezijes pod mracikmi 😀 .... Tak nech sa Vam to podari podla planu...

amouramour
2. jún 2011

ahojte, tak pridavam sa aj ja🙂o babetko sa snazime asi tak od polovice marca a zatial nic, no teda vlastne mi dalsia M mala prist 24.maja a zatial nic, robila som si pred par dnami aj test ale len jedna ciarka:(uz asi dva tyzdne mam pocit, ze tak teraz to pride, ze uz dostanem a nic...tak niekde v kutiku duse dufam, hoc asi velka nadej nie je, ze?

janka9898
2. jún 2011

ahojtwe baby ste toho popislai vitam nove snazilky

ja som neni dom u bbky som a ak nema tak cas chodit na net ale myslim na vas
dneska take cudne spinenie som mala 😒 iba taky maly fliacik hnedasty na nohavickm ale mrcha mi ma prist az o dva tt cim to moze byt:?

nena13
2. jún 2011

@footstep Ahoj.Áno nasadila a ešte všeličo aj drahému🙂))))))))))

footstep
2. jún 2011

@jk77 dakujem, dufam, ze na novy rok sa uz budem ovievat materskou knizkou 🙂
@nena13 a co si drahemu nasadila? aj ja nasadim :D

oktavia
2. jún 2011

@smilinggirl
@footstep
@amouramour vítam nové snažilky...

fliacik
2. jún 2011

Tak, baby, dnes som si objednala výpčet plodných dní podľa Dr. Jonáša, nech sa môžeme poriadne pripraviť 🙂))

cumliatko
2. jún 2011

Koľko sa má pred otehotnením brať tá kyselina listová, konkrétne Femibion 800 ? Stačí aj 1 mesiac?

smilinggirl
2. jún 2011

@oktavia ďakujem za privítanie... 🙂

nena13
3. jún 2011

@footstep Éčko na plodnosť🙂 a strieda to obdeň so zinkom(na kvalitné žubrienky)🙂-všetko preventívne a s mierou-ešteže spolupracuje🙂)))))))))))))))))

nena13
3. jún 2011

@fliacik Veľmi som zvedavá.Ja som si zasa pred rokom objednala niečo podobné-biorytmický výpočet,tiež je to na základe astrológie-vhodný čas,pohlavie,dátumy ,ktorým sa mám vyvarovať,datumy a časy na otehotnenie...(bolo to v čase po mojich 2 potratoch,tak som všetko chcela skúsiť,aby sa mi to už nestalo).Či je to pravda neviem.Odskúšané to nemám,lebo som behala po vyšetreniach,ale skúsiť -skúsim,keď som si to už objednala🙂

oktavia
3. jún 2011

@cumliatko tak ja beriem baby plan, ten sa berie aj prvý trimester tehotenstva a ešte samotnú kyselinu listovú.Tak hádam pomôže 😉

amouramour
3. jún 2011

ja mam tiez Ecko, kyselinu listovu....a ten zinok sa teda oplati tiez?minule sa mi snivalo, ze som bola v lekarni a kupovala som zinok a tehotensky test🙂...a tie som kupila hned dva vcera, len este nevyskusane - sa troska obavama sklamania, dnes je to uz jedenast dni co som mala dostat....

bbarboraa
3. jún 2011

jeee... tak aj ja sa pridam 🙂 .. my s priatelom tiez planujeme babatko tak zaciname na prelome oktober-november .. tak uvidime ako sa nam bude viest... akurat tento mesiac sme mali plany poplach dokonca aj s dvomi ciarkami ale ako pisem bol plany 🙂) ... chceme si od jula platiit DPO... chcem sa vas baby opytat ci sa nejako specialne pripravujete -svoje telo 🙂 na svoju novu ulohu? pripadne ci zapajate aj chlapa aby mal dobry material :D tym myslim vitaminy, uprava zivotospravy, pripadne trosku schudnut... 😀