icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

aadulik2110
10. okt 2011

@janka9898 som aj v tej téme..... ja konkrétne neviem úplne lebo mi to vychádza všelijako a doktor mi to ešte neupresnil.... keď som si to pozerala na jednej slovenskej stránke, tak tam mi to vychádza 8tt+0 a na jednej zahraničnej stránke tam je 7tt+4..... tak uvidím, čo doki povie 2. 11. na poradni

aadulik2110
10. okt 2011

@janka9898 dobrú noc želám 🙂 aj ja chodím takto skoro spinkávať, ale dnes chcem počkať, čo mm príde z práce

blackswan75
10. okt 2011

@janka9898 to faaaakt??? no lebo dievcatko chceme Kristinku 😀 😀 😀 😀 😀 ak chlapec tak Matej 😉 😉
no uz len fakt ze sa ti snivalo je uzasnyyy 🙂 🙂

lienkalienocka
10. okt 2011

@yasmin0001 ked je ako bielok tak vtedy su plodne. to mavam tak 2 dni a potom hned sucho. tak neviem.
nasla som toto:
Na začiatku plodného obdobia je hlien najprv hustý, žltý, lepkavý, je problém ho roztiahnuť medzi prstami a preto je pre spermie ešte ťažko priechodný.

Postupne sa mení na biely, potom na číry a stáva sa ťažným, čo sa dá dobre rozpoznať natiahnutím hlienu medzi palcom a ukazovákom – a to až na niekoľko centimetrov. Pri pohľade i skúške vyslovene pripomína surový vaječný bielok.

Žena má silný pocit mokra na rodidlách, hlien dokonca tak zredne, že ho nie je možné zachytiť prstom. Tento typ hlienu je príznakom maximálne vrcholnej plodnosti a je „dobrou správou“ na cestovanie spermií do maternice. Krátko po ovulácii sa hlien znovu zahusťuje, mení farbu z bieleho na žltý, trhá sa medzi prstami, až nakoniec celkom vymizne.

Náznaky hlienu sa môžu objaviť tesne pred menštruáciou, z hľadiska plodnosti však nemá žiadny význam, ak už podľa bazálnych teplôt a dostatočného vysychania žena už zistila, že je v III. fáze cyklu.

esmemia
10. okt 2011

@orchis tak to je skoda,no aspon budeme snazilkovat nadalej spolu :D

yasmin0001
10. okt 2011

@lienkalienocka
Jeeeeeeej super, ze si to nasla. Presne tak som si aj myslela, z toho co tu pisu, som mala ovulku zrejme vcera, no a akurat sa nam nechcelo... tak mozno este dnes? Neviem neviem 😎 😎 😎 zistim aka je u nas doma nalada... 😵

esmemia
10. okt 2011

Babulky znacite si niektora na womenzone bazalnu teplotu a vsedky podobne veci???Podla vyznaceneho zelenou by som mala mat od vcera plodne dni a najplodnejsie zajtra,no sexik sme mali tri dva dni dozadu myslite,zeby sa mohli daky fesaci udrzat dnu?,lebo priatel nema chut,tak to asi prepasneme tento mesiac ☹ http://www.womenzone.cz/app/calendar/calendar.aspx neviem ci vam to vobec ukaze ci nie

oskvarkaa
11. okt 2011

@esmemia podla mna mohli prezit... ved to boli len 2 dni pred ovu... nam to tento mesiac vyslo az 3 dni pred ovu a ocividne neprezili ked dosla mrcha... 😠

@yasmin0001 heh vy ste tusim na tom ako mi pokus treti ciklus bol tento mesiac ale cez ovu co som urcila podla blillingsovej hlienovej metody sme akurat vtedy nemali nikdy kde alebo kedy.. :D... ale tak sme si to aspon inokedy vynahradili 😀 len to akosi nezabralo... ale verim ze to bolo len koli tomu...

@janka9898 nechce sa ti najblizsie snivat o mne... btw je mi jedno ci chlapcek ci dievcatko 😝 😉

tannia87
11. okt 2011

@blackswan75 ahojkaj no akurat som si robila dnes rano test ten co si mi poradila ten mamatest 10kovy a nic neukazalo tak stracam nadej aj ked som 25dpo ale aspon dusik by tam mohol byt 😉 ☹

oskvarkaa
11. okt 2011

@orchis no neviem ako je to s tym femibionom, lebo ja som este ani jedno balenie nevybrala takze ho neberiem ani mesiac a babyplan som si vzala asi len 5 krat... takze uvidime..a ten rozhadzany ciklus moze byt z kadecoho ...
.. najhorsie je ze som stale akasisoplava a tazko sa mi urcuje ci je to treba riesit alebo je to len moja chronicka alergia a to ma hneva lebo nechcem nezodpovedne len cez mrtvoli byt tehu ale chcem aj aby to bolo bezpecne pre moje mimi 😖

esmemia
11. okt 2011

@oskvarkaa dakujem,tak snad sa podari,alebo uvidime :D 😎

esmemia
11. okt 2011

Baby a ja jem kyselinu listovu v baleni je 30 tabletiek ni eje na predpis a stoji 3,75 ci tak dako..ked som si pytala prvykrat,tak som nezistovala ake su moznosti,len som si vypytala kyselinu a dali mi tuto,myslite,ze to staci???Ale cyklus nemam rozhadzany,vsetko bolo ok a to jem uz druhe balenie 😉

orchis
11. okt 2011

@oskvarkaa myslim si, ze aj ked si chora skusat kludne mozete. ak je tvoje telo dostatocne silne tak otehotnies ak nie tak nie. v tomto pripade si myslim, ze priroda rozhodne za teba 😉 ved ked sa citis na snazilkovanie tak niet o com 😉 ale hlavne sa liec, da sa z toho dostat aj bez ATB 🙂 na co si alergicka?

zabka88
11. okt 2011

@asemilka ďakujem za privítanie 🙂vopred sorry za blbé otázky "začiatočníčky" 🙂 ale mám brať listovku už keď sa snažíme alebo až keď sa nám zadarí? snažím sa drahého prinútiť brať e vitamín a selén ale bráni sa že berieme multivitamíny a že tam je všetko.. myslíte že je to nevyhnutné?

zabka88
11. okt 2011

@oskvarkaa teple čajiky to istia 🙂 v tomto počasí blbom sme asi žiadna nie úplne zdravá, či?

orchis
11. okt 2011

@esmemia kolko mikrogramov kyseliny listovej ma 1 tvoja tabletka?ja som sa docitala, ze je lepsi femibion lebo mnohe zeny nevedia v tele vyuzit len cistu kyselinu listovu a tak vo femibione je aj metafolin, ktory tomu vraj napomaha. ja mam tabletku s 400 mikrog na tabletku (lebo tu vo fr sa 800 nepredava).
vcera som si prestudovala zopar veci ohladom tej kyseliny listovej a moj divny cyklus bude vysledkom asi niecoho ineho 😉 ja si fakt myslim, ze som mozno aj mala nejake uhniezdovanie ale jednoducho to nevyslo. ale dufam, ze to vyjde tento mesiac, lebo mi uz dochadza trpezlivost 😀

orchis
11. okt 2011

@zabka88 kyselinu listovu odporucaju zacat uzivat uz pri snazeni sa, ze aspon mesiac pred otehotnenim ale najlepsie je tri mesiace 🙂 a neboj, ziadna otazka nie je hlupa 😉 ved nikto nie je vsevediaci 🙂 a ked drahy berie nejake multivitaminy tak si myslim, ze to uplne staci. moj neberie nic, ved sme este len zacali. ak by sa nam dlhsie nedarilo tak to budeme riesit mozno aj takto.

oskvarkaa
11. okt 2011

@orchis ja som prave ze chronicky na prach a roztoce a mam z toho skoro stale sopel a niekedy aj trochu bolest hrdla a kycham ale doktorka vzdy len na mna pozre ze alergia (to som si vypestovala tym ze som nadchu vzdy len prechodila a neliecila...- niekedy urcite aj hripku 😖 a teraz uz mi ATB ani nepomozu... pokial ma neskoli ozajstna choroba a to je prave to co sa snazim naucit rozoznavat lebo dalsia prechodena ozajstna choroba mi ten stav len zhorsuje.... ale v skutocnosti sa citim v pohode len trochu soplim trochu citim hrdlo, aj to nie kazdy den...)

@zabka88 ak je zdravy a este aj multivytaminy berie tak podla mna netreba... ty by si mala brat kys. listovu

oskvarkaa
11. okt 2011

@zabka88 kazdy den v praci vypijem asi 2 litre tepleho caju... sa som totalne celorocne cajikova je to moja najoblubenejsia tekutina 🙂 ... skoda ze cez vykend mi to este nefunguje... lebo som sa takto naucila prijat denne dost tekutin kedze mi to akosi nejde samo musela som si to nasilne vypestovat tento zvyk... v praci mi to uz ide velmi dobre.. ale tie vykendy... ojoj ...sucho...

zabka88
11. okt 2011

@orchis
@oskvarkaa baby zlaté ste, ja to tu čítam a nechápem polovici.. sa cítim ako v inom svete 😕 tak dúfam že sa zorientujem čoskoro, lebo až teraz zisťujem aká blbá som na tieto veci doteraz som nič neriešila, mrcha prišla aj odišla a bolo dobre.. a teraz zrazu že ovulácia či hlieny..no vravím iný svet 😀 ďakujem za radu, takže dnes nabehnem do lekárne po kyselinu listovú aj ten alchimilkový čajík si mám kúpiť? a čo ešte?

zabka88
11. okt 2011

@oskvarkaa jj pamätám z dukana 😉 ja som tiež čajíková, ale blbé je keď som rozbehaná, nevidím tak mi nechýba... ozaj a ako to teraz riešiš so športom? ja som si zvykla na pravidelný pohyb ale teraz sa bojím že nejakým aerobicom alebo posilovaním ublížim bábu keď sa už tam v brušku práve náhodou usádza...

orchis
11. okt 2011

@zabka88 no ja som na tom tak isto, ja som cvicievala kazdy den a teraz som prestala, lebo sa obavam, ze tym mojim intenzivnym skackanim by som si to otehotnenie mohla stazit. ale asi zase zacnem cvicit, lebo bez toho sa jednoducho necitim dobre vo svojej kozi 😎 ja cvicim podla bodyrock tv a to je niekedy fakt poriadne intenzivne....

zabka88
11. okt 2011

@orchis veď to hlavne keď sú také zaberáky na bruško , rozmýšľala som aj nad plávaním, to sa mi zdá na prvý pohľad také neškodné ale potom som si povedala že ktohovie čo na tej plavárni chytím zo spodu-to môže bábu uškodiť možno aj viac ako skackanie, či? zas úplne zhlivieť a stratiť kondičku sa mi nezda dobre..

esmemia
11. okt 2011

@zabka88
@orchis ja som chodila na zumbu a ked som ostala zjavne v marci tehotna,tak par krat som bola aj s mimi v brusku a nic sa nestalo potom ked sa nedostavila mrska a som to zistila tak som prestala a bolo vsetko ok az o dake tri tt sa mimi rozhodlo,ze sa mu asi nepaci dnu a odislo a praveze aj odporucaju sportovat pred tehu vraj to tiez napomaha otehotniet,jasne,ze to netreba prehanat

zabka88
11. okt 2011

@esmemia uff, zlatá si, ukludnila si ma.. a mrzi ma že sa mimi tak rozhodlo

orchis
11. okt 2011

@esmemia no ja som fakt citala, ze okolo 50% zien nie je schopnych vyuzit len samotnu kyselinu listovu a preto sa do femibionu pridava metafolin. a tiez som citala, ze na zaciatku ako priprava na tehotenstvo a prve 3 mesiace by sa mala brat vyssia davka, tych 200 vyzera malo. ale to je len nieco co som si precitala na nete, najlepsie je sa asi opytat gynekologa.
zaroven som sa dozvedela, ze kyselinu listovu v USA podozrievaju z rastu poctu pacientov s rakovinou hrubeho creva. ale zase v US vsetko prehanaju, tam uz aj klasicke potraviny umelo obohacuju kyselinou listovou a tak dospeli ludia ju dlhodobo prijimaju v priam nekontrolovatelnom mnozstve. ale v tehotenstve je fakt potrebna 😉

orchis
11. okt 2011

@zabka88
@esmemia ja som rozmyslala, ze pre zmenu sa asi dam na jogu, na ashtangu. zda sa mi to bezpecnejsie. k tomu obcas trosku skackania ale asi nie s rovnakou intenzitou 😉 no ono ak neotehotniem ani v oktobri tak sa urcite vratim naplno k svojmu povodnemu rezimu, teda kazdy den 😎

zabka88
11. okt 2011

@orchis dobrý nápad s tou jógou, rozmýšľala som nad tým aj ja, len sa mi to zdá "slabé" .. máš s tým už skúsenosti? veď po októbri príde november... snaď to nevzdávaš? 😢

oskvarkaa
11. okt 2011

@zabka88
@orchis prave ze ku tehu sa odporuca sportovat a byt v kondicii... este viac aby bolo telo zdravé potrebuje pohyb... este aj v materskych knizkach sa pise ze ked planujete babo tak dopredu treba 1. zacat brat kyselinu listovu 2. zacat sportovat aby bola kondicia (to mam z knuzky muzovej svagrinej .. porodila v sobotu a je to dost stara knizka ale urcite sa to nezmenilo) ... ja som minuly mesiac bola na plavarni 2 krat som bola behat a este som bola aj 2 krat hrat tenis... viem ze nic moc, ale snazim sa viac ako pred tym (okrem toho ze pred svadbou som mesiac chodila behat akzdy den :D)... a s tou plavarnou ja s tym ze nieco chytim nemavam problem ale napr kolegynka nemoze ani ist na normalnu plavaren hned daco chyti... ale mne doktorka odporucala ten gynolakt (gyno caps alebo nejake probiotika) co som tu uz pisala ze aj po plavarni je to dobre ako prevencia a su to len lakto bacili tehu to nemoze ublizit.. je to prirodzena vec pre organizmus takze aj takto sa da ta plavaren riesit a urcite je to velmi zdrave to plavanie... (to skakanie ze moze ublizit iba ked ti doktor predpise pokoj na lozku ale tak to uz je o niecom inom...a problem urcite nezacne z pohybu, aj ked urcite clovek nesmie prepinat svoje sili, aby to organizmus posilnilo a nie zlozilo to cvicenie.. a navise este musi ostat energia na snazilkovanie ;) (uf prave som si spomenula ako moj milacik uz planuje ze ma tento mesiac bude budit rano o 4 ku tymto ucelom kedze vecer je vzdy utahany z prace... uf no som zvedava :D)..)