icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

orchis
12. okt 2011

@zabka88 mas nejake podozrenie, ze by to u tebe tento mesiac aj mohlo byt? 😉 testujes 10kovym testikom?teda piatok mas normalny termin kedy by ti mrska mala (ne)dojst? no mas vydrz ak si este vobec netestovala 😀 ja som si vcera objednala z amazonu 10 testikov ( 10mui/ml) 😀 som poriadne pripravena na tento cyklus 😉

zabka88
12. okt 2011

@orchis šikulka 🙂 10 testíkov.. práveže ani neviem , či môže či nemôže.. teda teoreticky by mohlo ale ja mám pocit že ako sa viac sledujem tak si tie priznaky akosi "domyslím",takže svoje pocity radšej neberiem vážne 🙂 ono najhoršie že niektoré sa kryjú s tymi predkrámovými, ako pichanie v podbrušku alebo napatie prs..v piatok by mal byť normálny termín, ale ja nemám bohužial taký cyklus že by to sedelo na deň.. som si sama sebe sľúbila že si nebudem robiť často testíky aby mi to potom nebolo lúto... ale toho alkoholu sa bojím tak radšej pre istotu..

a to je aký ten 10tkový ? 😕

orchis
12. okt 2011

@zabka88 no obdivujem vas baby, ktore si slubite, ze budete testovat az ked mrcha nedorazi a aj to dokazete dodrzat 😎 aj ja som si to slubila, ale potom som mala nejake neprehliadnutelne "priznaky" a neodolala som 😀 😀 lenze ja som tu vedela zohnat len 25kove testiky, 10kove ani za nic. 10kove to su najcitlivejsie, zachytia hcg v moci uz pri mnozstve 10 jednotiek na liter moci, 25-kove teda je lepsie pouzit neskor lebo ti ukazu, ze si tehotna az ked hcg v moci dosiahne minimalne 25 jednotiek na liter.ono sa to oznacuje 10ui/l alebo 25ui/l.

zabka88
12. okt 2011

@orchis dík za vysvetlenie, to neviem preštudujem testík doma 🙂 tých 10 jednotiek by sa malo ukázať už po koľkých dňoch od oplodnenia vajka?

orchis
12. okt 2011

@zabka88 niektore letaciky uvadzaju, ze po 7-mich dnoch ine zase po 10-tich. ale to bude asi dost individualne, ved asi zalezi kedy sa to vajko konecne pekne zahniezdi a zacne produkovat to hcg a aj od toho akou rychlostou ten hormon produkuje. ale myslim si, ze ak si tehotna a mrcha meska tak ti to najlepsie ukaze ten 10-kovy. ak sa mylim tak ma snad ostatne baby opravia aby som nahodou nezavadzala 😉
potom daj vediet aky to mas ten testik 😉

orchis
12. okt 2011

@minusko moja, tak ako si dneska dopadla?

zabka88
12. okt 2011

@orchis ja ti verím 🙂 určite dám vedieť - či už tak alebo onak..

katie1
12. okt 2011

Ahojte kocky. My sme sa zacali tento mesiac tiez snazit o babatko 🙂 MS NEcakam v nedelu/pondelok. Testnut sa ale chystam v sobotu rano - dlhsie uz nevydrzim cakat 😅 Ako casto ste snazilkovali? Ja sa zatial nesledujem (ovulka, BT), kedze sme len zacali, tak som zvedava 🙂 Myslite, ze mozu byt nejake priznaky uz pri uhniezdovani?

orchis
12. okt 2011

@katie1 ahoooj 🙂 tak drzim palce aby ta mrcha nedosla 😉 jasne, ze mozes mat priznaky pri uhniezdovani, mozu to byt nejake jemne bolesti a mozno aj trosku krvi, ale len malinko. ostatne priznaky ako bolesti prs a krizov, unava, pachy a podobne to je uz individualne. niekto ich ma a niekto nie 😉 ty uz mas nejake? 🙂
my sme sa snazilkovali asi kazdy treti den, ale v polovicke cyklu sme museli prestat lebo ma zrazu velmi bolelo v podbrusku a mala som aj velmi bolestive prsia. no nakoniec z toho tehotenstvo nebolo. dnes som 4DC a cakam kedy skonci mrcha a potom skusime kazdy druhy den 😉 btw, my mame za sebou len prvy mesiac snazilkovania takze som este stale plna elanu 😀

zabka88
12. okt 2011

@katie1 ahoj, tiež držím palčeky 🙂

katuch30
12. okt 2011

Ahojte dievcata, chcem zdielat dnesnu navstevu u gynekologa pre snazilky....ak sa niektora zamyslate nad pauzou medzi vysadenim antikoncepcie a zacinanim miesanie, tak podla mojho gynekologa to nie je potrebne...dostala som menstruacny kalendar tak ideme vsetko zaznacovat...dohodli sme termin ze ak do 1/2 roka tehotenstvo nepride, zacneme to riesit spermogramom a podobne....a akekolvek vitaminy su zevraj nie velmi potrebne, uzivam femibion 800 a ostanem pri nom...aj ked gynekolog to velmi nepodporuje...hlavne pestra strava...tak pekny dnik zelam 🙂

minusko
12. okt 2011

Ahojte babule moje! Tak dopadla som asi tak,že mi robila doktorka ultrazvuk a nič nevidela,no povedala že je ešte priskoro aby sa niečo dalo vidieť. Zobrala mi krv(zazračne) a zajtra o pol šiestej podvečer si mam zavolať aspoň na vysledok. A tiež mi urobila termín na buducu stredu na ultrazvuk. Ja som sa jej ešte opytala že keď mi vyšli niektore testy pozitivne či sa môže byť že nebudem tehotna a ona ma upokojila že ak vyšli pozitivne tak by som mala byť tehotna. Ale nech je vysledok aky chce,prestalo ma to baviť. Snažím sa namyšľať si že mi je to jedno. Doma varim,pečiem ako o život aby som na to nemyslela. Mam veľky strach čo mi povie zajtra. A vám ďakujem za podporu 🙂

orchis
12. okt 2011

@minusko som velmi rada, ze ti teda tu krv zobrala 🙂 ved zajtra aspon uz budes mat istotu ako si na tom, aj ja si myslim, ze ak ti tie testy raz vysli pozitivne tak tam nieco musi byt 😉 to, ze nic nevidela je uplne normalne, je este veeeelmi skoro. robis dobre, ze sa snazis niecim zamestnat a tak dcerka ta zamestna, vsak 😉

minusko
12. okt 2011

ano,zamestná ale kym ešte pracujem tak mi pomáha sestrička. Potom už budeme len same dve ☹ No nevadí,zvykneme si. Už sa ale teším na predstavu ako mi bude pomáhať prebaľovať bračeka 🙂. Mňa teraz ale začala trápiť myšlienka že čo ak som bola tehotná a testy boli správne a niečo sa stalo a vajičko umrelo. Mňa ešte stále trapi ten včerajší test. Asi už špekulujem moc.

orchis
12. okt 2011

@minusko veru, ked sa nad tym zamyslime tak vsetko toto len kvoli jednemu "negativnemu" testu 😲 ved mohol byt kludne chybny 😉 skoda, ze si si ho nezopakovala, ale teraz uz vlastne ani nema vyznam si ho robit ved vysledky z su spolahlivejsie. skus na to nemysliet do zajtra 😉

minusko
12. okt 2011

@orchis skúsim,no uvidim. Ešte že idem rano do robotky,inak by som sa tu zbláznila. No tam budem na to myslieť za každou dvihnutou krabicou čoraz viac. Budem myslieť na to že čo ak tam je a ja mu ublížim 😖. A najväčšia sranda bude ak mi povie že tehotna nie som. Už testom veriť nebudem. A budem veeeeľmi sklamaná ☹

A u teba je čo nové! Ja ti veľmi držim prsty aby ti to už tento mesiac vyšlo!

majkushka
12. okt 2011

@mimi1111 svagrinka po potrate hned na prvy mesiac otehotnela a predtým sa im dva roky nedarilo 🙂 neposluchla doktora a teraz už za mesiac rodi

katie1
12. okt 2011

@orchis @zabka88 dakujem dievcata 🙂 No ano, citim sa divne uz tyzden, ale neviem ci to nie je este priskoro, aby som uz mala priznaky - bolesti ako pri MS - brusko, prsia, vadia mi pachy a rozne vone, kazdu chvilu ale musim nieco male zjest inak sa mi vsetko toci, smadna som jak tava, ale unavena nie som, prave naopak, mam ovela viac energie ako predtym... No uvidime cez vikend ci z toho nieco bude 🙂
Baby, drzim Vam vsetkym palceky! 😉
@katuch30 Ja som si kupila pred troma dnami Acidofolan (kyselina listova + zelezo + B12) 🙂

orchis
12. okt 2011

@katie1 ja beriem ten femibion a predtym som si obcas k nemu hodila aj acidofolan (lebo mam niekedy anemicke obdobia), ale ked som videla, ze tym padom som prijimala denne 1400 mikrogramov kyseliny listovej! 😨 tak som ten acidofolan hned vysadila. na nete som citala, ze by sa nemala prekrocit davka 1000 mikrogramov kys. listovej na den
no pozeram, ze tych typickych priznakov mas habadej 😉 tak to som veeeelmi zvedava na tvoj testik 🙂 no ci je to skoro......podla toho kedy si mala ovulku. kolko dni po ovulke sa zacala mat tieto priznaky?

katuch30
12. okt 2011

@katie1 tak drzime palce a tesime sa na vysledok 🙂 preco si sa rozhodla pre Acidofolan a nie Femibion?

orchis
12. okt 2011

@minusko dakujem 😵 tak je este stale mrskujem a na moje prekvapenie velmi silno, ale dufam, ze najneskor v sobotu poviem mrche papa a potom sup sa do "prace" 😀 co sa tych testov tyka, aj ja som uz nad tym rozmyslala, hlavne po tom tvojom predoslom nevydarenom teste, ked si mala ten divny pruzok. ja som sa trosku poistila a kupila si rovno 10 kusov testov 😀 a videla som, ze predavaju aj falosne pozitivne testy, to je asi pre baby co chcu nastrasit svoje polovicky 😀
budem na teba zajtra mysliet a silno drzat palceky 😉

katie1
12. okt 2011

@orchis @katuch30
no aj ja som velmi zvedava ako to cele dopadne 🙂 Neviem kedy mam ovulku, ale hlien som mala tento mesiac od 18DC. A tieto stavy mam tiez odvtedy - co mi je velmi cudne...preto ma zaujimalo, ci su aj nejake priznaky pri uhniezdovani, lebo na tehotenske priznaky je to prilis skoro, to je jasne...

jucuska
12. okt 2011

@asemilka som 22 DC tak neviem...
@mima1983 @orchis Femibion som začala teraz 2 mesiac ale ani ja nemyslím, že od toho...

katie1
12. okt 2011

@katuch30 Ja som sa totiz isla na zaciatok kupit iba kyselinu listovu a mali iba Acidofolan a celkom sa mi to zlozenim zapacilo 🙂 Tak som to zobrala. Nad Femibionom som tiez rozmyslala, no nakoniec som sa rozhodla pre listovku, kedze mam pestru stravu... No uvidim neskor, ked budem tehu, mozno ho potom vyskusam 🙂

jorgie
12. okt 2011

Ahojte zienky. Ja som tu uz dlhsie nebola ale poctivo som si vas tu docitala 😀 ja som teraz 20 DC zice este mam cca 8 dni kym mrcha (ne)dorazi. Tento mesiac bola ovu 12-13 dc (o dva dni skorej ako minuly mesiac). Co myslite, kedy mozem zacat testovat? Ja mam od nedele take zvlastne tlaky, ako pred mrchou, ale na to je este moc skoro...okrem toho ziadne ine priznaky...teda, nic co by bolo odlisne od predoslych mesiacov ktore sa skonicili sklamanim. Ja uz som snad mala vsetky priznaky na svete ale // este stale nie ☹ Tak sa snazim kontrolovat ale ci viac sa priblizujem k ms tym je to tazsie 😀 ja viem ze to poznate ...a tiez moc dufam, ze budeme mat tento rok ten najkrajsi darcek pod stromcekom

asemilka
12. okt 2011

@jorgie ja si myslim, ze testik sa ti oplati najskor takych 10 dni po ovulke... ale mozno ti babule povedia inak 🙂

ludka77
12. okt 2011

@jorgie ja ti napíšem moju skúsenosť. test, ktorý som si robila 1 deň pred "očakávanou" MS bol negatívny a 1 deň po "očakávanej" mrche - teda 1 deň meškala bol test pozitívny (a to som si robila úplne rovnakú značku) 😉

jorgie
12. okt 2011

@asemilka @ludka77 dakujem pekne za vase odpovede. 🙂 takze mi nezostava nic ine len pockat este 8 dni 😠 no neviem, neviem ci sa mi to podari. ako sa poznam, urcite budem testovat uz par dni pred 😀 😀 😀 ....ale pokusim sa vydrzat

asemilka
12. okt 2011

@jorgie neboj... ja tiez cakam na vikend... lebo v pondelok necakam mrchu 😀

jorgie
12. okt 2011

@asemilka no ja musim cakat az do 20teho...cize testovat by som mala az na buduci piatok....to sa zda ako cela vecnost 😠 ..drzim palce aby ti mrcha v pondelok neprisla