Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@asemilka aj mneeeeeeee 🙂
@monika2712 aku kyselinu listovu mam kupit?su rozne nie?
@barborka1446 moja preco nad takym rozmyslas???necitaj tie blbe clanky ver tomu ze to bude v poriadku musis mysliet pozitivne ved lekar ked zisti ze si tehu neboj postara sa ovas.nemysli hned na zle veci tes sa ze si tehulka a budes maminkou 😉 😉
@mimi1111 Dakujem za podporu mimi 🙂 Si zlata 🙂 Tak vies, ja radsej pocitam s niecim horsim, ale v podvedomi sa strasne modlim a dufam v to najlepsie 🙂
@barborka1446 moja nemas zaco a nieco ti poviem nad takymi vecami ani nepremyslaj ver mi neurobi ti to dobre ty sa mas s tehotenstva tesit a nie sa trapit co bude ja verim ze vsetko dobre dopadne tak zacni aj ty.preco na take veci myslis?uz si prekonala potrat??
@mimi1111 nie, nikdy 🙂 nikdy som sa nesnazila o babatko az teraz .. 🙂 ale ja som od prirody strasny strachopud .. 🙂 na to malicke sa tesim velmi, ak sa zajtra ukazu opat dve ciarky, tak budem veeeelmi stastne stastna ..
@barborka1446 ked si neprekonala potrat chvala bohu tak preco sa tym trapis je to tvoje prve tehu tes sa moja zle myslienky vyhod s hlavy von to ti prikazujem 😀 pekne sa sustred na tehotenstvo a uzivaj si to a ako som ti uz pisala keby nieco nedaj boze hrozilo to ti lekar zisti a pomoze uz sa netrap tymi hlupimimyslienkami 😉 😉
@mimi1111 Okej :D Tak sa riadim Tvojim prikazom :D 😎 Len je to take neuveritelne, ze by sa mi to podarilo na prvy sup 🙂 Zajtra budem istejsia 🙂
@barborka1446 suhlasim s @mimi1111 ,nemysli negativne,lebo zle myslienky privodia nasledky,vzdy je to tak a negativne myslenie casom ukaze aj svoju podobu...takze mysli pozitivne a vsetko bude supeeeeeeeeeeer
Babulky na teraz sa lucim,mala vstala,idem jej dat papkat,pohrame sa vykupeme havka a pojdeme s nim na ockovanie a ozvem sa zas az vecer,ked moja hviezdicka zaspi papa a nepiste vela,nech to stihnem vecer aj docitat a ziadne dalsie tehulky,az po mne ako sme dohodnute ok? 😀 😵
@barborka1446 vidis patris medzi tie stastne krorym sa to podarilo na pry sup co ma tesi aspon sa nemusis trapit ako my ☹ tesim sa s tebou ten testik ti to jasne ukazuje myslim ze testovat je uz zbytocne ale chapem ta chces si byt ista potom daj hned vediet aj nam ho ukazes? 😵
@mimi1111 Ukazem ho jasne 🙂 Tak ako vcerajsi 🙂 .. Ano, ano, uz len si to potvrdim este raz a budem spokojna,pokojna a stastna 🙂 Vela stastia a sily ti prajem mimi 🙂 Mrzi ma, ze to nevyjde kazdemu takto .. Ale uz coskoro sa ti a vam to podari 🙂
@barborka1446 dufam ze mas pravdu a budeme tehulkovat vsetky spolu 😉 😉 ti sa pekne drzkaj a mysli pozitivne nezabudni a kedy pojdes k lekarovy?
@ktore vies co, tazko povedat ktora je najlepsia, ja napr beriem taku co je na predpis, Acidum Folicum Leciva, ale niekto odporucal aj Jamieson, iny zas beru Femibion, ten je ale podla mna skor reklamnym tahom, aj ked vela bab hovori ze je dobry atd.. ale tak ono sa to neda dokazat, ze vdaka nemu boli tehu alebo vdaka nemu je babo zdrave..
lekar ti vacsinou povie, ze kup si hocijaku, ze je to jedno.
ahojte, ja nestastny zemepan, zacalo mi nejake ruzove spinenie, takze asi uz tehu nebudem 😖 mm bude musiet brat nejake antibiotika, takze my zacneme potom asi az okolo Vianoc. 😉 nech su zdrave spermijky 😉 inak minuly mesiac som mala tiez dvojdnove spinenie pred ms, tak premyslam, ze asi sa pojdem dat skontrolovat k dokimu, ak to budem mat tento mesiac rovnako. Mozno mi da duphaston a zakaze kojit 😖
@asemilka co su to za keksiky? urcite nejake mnam 😉
@katkav @kata13 @ivcek @ktore @blackswan75 @gretkav taaaaakze... tu su 🙂 namiesto hery dajte kludne klasicke maslo...kokosove ja robievam strojcekom na susienky a skoricove vykrajujem. takto nam chutia 🙂 a uplne naj je, ak sa vam podari kokosove zavriet do dozy, tu dat do sacku a na tyzden, alebo na par dni ju schovat.. ony su super stale, ale vtedy su este viac super 😀 pohar v recepte = cerveny nescafe pohar, ma 250 ml... a recepty su polovicne davky 🙂
Kokosové sušienky
Suroviny
2 poháre hladkej múky (je to cca 300 g)
1 pohár kokosovej múky (ja som dala klasický strúhaný kokos 🙂
100 g práškového cukru (sú to cca 2/3 pohára)
250 g masla (najlepšie je klasické maslo s vysokým podielom smotany, resp. mliečneho tuku, prípadne Hera 🙂
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1 vajce
kakao
Postup
Zo všetkých surovín okrem kakaa vypracujem cesto a rozdelíme na 2 polovice. Do jednej polovice zapracujem kakao (podľa chuti, resp. podľa toho, aké tmavé sušienky chcete), cca 1 – 2 lyžice. Treba pamätať, že čím viac kakaa, tým sú sušienky viac horké a suchšie.
Odporúčam dať cesto zachladiť do chladničky na hodinku, dve. Bude sa s ním lepšie pracovať.
Z tmavého aj zo svetlého cesta povykrajujem tvary pomocou vykrajovačiek, alebo povytláčam tvary pomocou strojčeka na sušienky, na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečiem vo vyhriatej rúre na cca 180 stupňov 10 – 15 minút, resp. podľa farby sušienky.
Po vybratí z rúry nechám sušienky chvíľu vychladnúť (horúce sú veľmi mäkké a krehké) a potom ich naukladám do dózy a nechám úplne vychladnúť.
Podľa chuti pofŕkam hotové sušienky čokoládou.
Škoricové sušienky
Suroviny
375 g polohrubej múky
250 g masla (najlepšie je klasické maslo s vysokým podielom smotany, resp. mliečneho tuku, prípadne Hera 🙂
125 g práškového cukru
1 žĺtok
kakao – množstvo podľa chuti
mletá škorica – množstvo podľa chuti
Postup
Múku, maslo, cukor, žĺtok a škoricu vypracujem na cesto. Najprv to ide ťažko, ale maslo po chvíľke povolí (odporúčam nechať maslo zmäknúť na izbovú teplotu, potom to ide ľahšie). Cesto si rozdelím na 2 polovice a do jednej zapracujem aj kakao.
Cesto dám na hodinku vychladnúť do chladničky. Sušienky vytláčam strojčekom na sušienky, prípadne vykrajujem pomocou vykrajovačiek (v tomto prípade si dosku pomúčim trochou múky, cesto si vyvaľkám na takú hrúbku, aké chceme sušienky) a dám na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečiem vo vyhriatej rúre na cca 180 stupňov, kým sušienky nedostanú peknú farbu – cca 10 – 15 minút.
Po vybratí z rúry nechám sušienky chvíľu vychladnúť (horúce sú veľmi mäkké a krehké) a potom ich naukladám do dózy a nechám úplne vychladnúť.
a bonus 🙂
Nepečená kokosová roláda
Suroviny
cesto
6 balíkov Marína keksov
200 g práškového cukru
5 lyžíc kakaa
1 dcl rumu
1 dcl vlažnej nesky
1 vanilkový cukor
1 vajce
plnka
200 g masla
200 g práškového cukru
100 g strúhaného kokosu
Postup
Kekse zomeliem a spojím s cukrom, kávou a rumom. Zmiešam suroviny na plnku. Tmavé cesto rozvaľkám na papieri a na neho dám kokosovú plnku, zviniem, dám do alobalu a do chladničky (prípadne do mrazničky). Odporúčam nechať v chladničke aspoň z večera do rána.
@barushkaaam niee nechcem sa vymenit 😉 mna pravo netaha vobec :-/
A inak pekny vecer prajem 🙂 Ja som dnes zufala, nastvana lietam na WC na malinku potrebu kazdych 15minut 😒 porazi ma ked som sa nejak nachladila alebo co to zas ma byt? 😔

@asemilka mozem aj ja ten receptik na keksiky? prosiiiiim 🙂 pri peceni sa teda da odreagovat od inych veci 🙂