Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
monika nad takym ze ma byt este horsie ani nerozmyslaj.... tiez mam za sebou potrat... a ked budem tehotna.. tiez budem mat malu dusicku..ale budem verit tomu... ze vsetko bude ok...musime verit ze bude lepsie....
a mozno nie len 2x... mozno mu uz my ostatne budeme krizovat cestu... ze nie . .aj k nam.. nielen k monike..))
@asemilka hm prepac ale naozaj nechapem co dobre v tom mam hladat... co je dobre na tom ze zomrie niekto tak mlady a ze zena pride o babo? neviem to brat inak ako trest.. neviem.. pretoze to sa ani brat neda inak... rozbilo mi to celu rodinu... ublizilo to desiatkam ludom... a mna to dohnalo k antidepresivam.. naozaj mas pocit ze toto bolo na nieco dobre?? co dobre si z toho mam odniest ja?
@monika2712 je zle a smutne, co sa stalo... a dobre este len pride. neboj sa.
@asemilka vies to vravia vsetci ze dobre este len pride.. lenze kedy? o rok, dva o desat? o desat uz bude pre mna neskoro mat dieta... uz teraz je neskoro.... kazdym dalsim rokom bez kojenia si zvysujem riziko na rakovinu prsnika... kedze na to umrela mama a zrejme to bude dedicne... naozaj neviem co pozitivne mam vidiet v tomto... fakt neviem..
@monika2712 Moni, moja kamoška hovorí, že lano je málo)) A ja myslím, že toho zla už bolo v našich životoch dosť. A začiatok - určite niečoho dobrého. Len babule, chce to veriť v to dobré. A keby sme vedeli, kedy to príde, akoby sme sa potom mohli na to tešiť, hm? Ako hviezdy z neba nám do náruče spadnú tisíce drobných radostí. Výťah ku šťastiu neexistuje, treba k nemu vyšlapať veľa schodov. Tá cesta je namáhavá, my sme nedočkavé.... Máme pri sebe ľudí, ktorí nás majú veľmi radi, viem, že by urobili všetko preto, aby sme boli šťastné... Ale treba im trochu pomôcť. Smútok, slzy a zúfalstvo patria k životu. Ale čo je veľa, to je veľa. Aj na vola. 😝
Prepacte baby ze vas tu zatazujem tymito mojimi problemami a depresiami, asi je to to posledne co teraz vsetky potrebujete..
Asi sa na nejaku dobu odlmcim.. budem vas citat... a ked bude vhodna doba ozvem sa... nechcem vam to tu kazit, ani naladu ani vas optimizmus ktory mne bohuzial chyba cely zivot...
Majte sa pekne a drzim vam vsetkym palce, nech sa vam to podari cim skor...
a dakujem za vsetky vase slova a pozvbudenie..
Keby niekto nieco, piste mi do posty...
@monika2712 ja ti neviem povedat kedy presne. ja len dufam, ze coskoro. co sa dietatka a kojenia tyka, sme takmer rovesnicky. este nie je neskoro mat deti... a hned niekolko deti 🙂 co sa rakoviny tyka, mame ju v najblizsej rodine, mame ju vo vzdialenejsej rodine...mam jej v okolo tolko... ze keby som rozmyslala, ze ju mam aj ja, zblaznim sa. len nedavno sme mali v rodine hned niekolko rovnako smutnych udalosti... nie som na tom najlepsie...ale som stastna za to, co mam 🙂 aj ked su ludia, co su na tom horsie ako ja, nevesaju hlavu,ako to niekedy robim ja... obcas sa chovam ako pstros... schovam si hlavu a mam pocit, ze ked problem nevidim, tak nie je... ale nie je to tak... problemom treba celit... treba si zo vsetkych zivotnych skusenosti vziat nieco, co ta posilni...
monika.. nikto nevie kedy presne to bude... keby sme to vedeli.. tak tu netestujeme ako dive..🙂) ale verime ze pride.. kazda jedna...🙂 a o akom neskoro pises?.. vsak mas iba 29... ja som emu cakala ako 33 rocna a to som snad v porodnici bola jedna z najmladsich... no ked ovsem nepocitam mensiny.. pre tie som bola babicka... teraz sa pokusam o druhe... a chcem aj tretie.. a to bude okolo 40 - tky. a aj napriek tomu to pre mna nebude neskoro.. 🙂 moj otec zomrel na nador v hlave... v 48 rokoch... a bol to najlepsi otec akeho som mohla mat... tiez mi bolo hrozne a to som mala 21 rokov ked zomrel... takze z vlastnej skusenosti viem .. ze na to treba cas... kolko casu?..neviem ...pytat sa preco on?.. neviem..nikto nevie.. su zeny co nemaju vobec deti.. a rakovinu prsnikov nemaju.. to nie je v tom... dnesna doba je o infarktoch .. porazkach a rakovine.. na starobu sa uz proste nezomiera... nemozes sa predsa zozierat takymi otazkami... zi pre dnesok.. zajtrajsok.... kym ti zivot nenadeli kolajnicky... zi pre krasne chvile s manzelom...
@linibini Ahoj, je mi luto, cim si si aj Ty presla. Bolest to musi byt obrovska. Aj v mojej blizkej rodine jedna zena stratila dve babatka za sebou. Jedno sa tyzden pred porodom udusilo pupocnikou snurou a akokeby toho nebolo malo, tak pri dalsom babatku zle postupovali pri porode, tak chlapcek sa dozil jedneho roka ☹(. Je to velmi smutne a to je asi jedna z najvacsich bolesti zien, ked jej zomrie babol. Naozaj velmi s Tebou sucitim a snad sa sa budes citit coraz lepsie a lepsie. A trosku aj pozitivneho... tej zene o ktorej som pisala sa narodili po tychto tragediach dve zdrave deticky a su uplne v poriadku 🙂. Urcite aj ju to trapi, ale ako si aj Ty hovorila, ze vsetko zle je na nieco dobte, tak aj tato zena vie, ze keby jej nezomreli tie dve deticky, nemala by uz tieto dve... Nie je to sice ako nahrada, ale teiz ako sa hovori "ze vsetko sa deje z nejakeho dovodu"... Hlavne Ti prajem vsetko dobre a uz aby si v zivote mala len dovody na usmev a na ziadne slzy.
@linuska1 povedala mi to sama doktorka, moja gynda, ze cim skor budem rodit a kojit tym lepsie pre mna.. totizto mamin nador patril k tym najhorsim, a kedze ochorela pred 50tkou je tam velke riziko dedicnosti.. no a je dokazene, ze zeny ktore pred 30tkou este nekojili maju zvysene riziko na rak.prsnika, ak este maju aj v rodine, priamom pribuznom ako je mama, tak to riziko je naozaj vysoke... takze moje obavy su v podstate na mieste.. za kazdym ked pridem ku gynde, tak na mna len smutne pozera a stale caka ze uz pridem tehotna... pre moje vlastne dobro... ona totiz predtym pracovala na onkologii a presne so zenami s rakovinou prsnika.. takze o tom vie svoje... a vies.. mozno niekomu to pride jedno, ze ktory rodic umrie, ci je to otec alebo mama, ze to boli rovnako.. u mna nie.. s otcom si nerozumiem, a ani nikdy nebudem... a mama mi bola najlepsiou kamaratkou... a zit krasne chvile s manzelom.. hmm.. ano budem sa snazit, pokial mi to nebude kazit moja stara dobra kamoska-depresia..
Ahojte..
aka ironia??.. ja sa bojim ze mrchu dostanem.. a kamoska mi pisala ze sa boji ze mrchu nedostane...🙂 kruci pisek.. aj s bocianom...🙂) asi mu poslem gps suradnice.🙂)) si lieta kade tade..🙂))
no, ja som bola dnes doobeda v škole. mali sme právo soc.zabezpečenia a profesor povedal, že kto sú blízki príbuzní - a my že manžel, deti, mama, otec, brat, sestra.... o on že aj svokra - hahaha, my že niéééééééééé, a on že áno..... a potom sme sa zhodli, že najlepšie svokra, je vlastne svokra nášho manžela.)) no ne 😉
@linuska1 a k tomu veku.. o dva mesiace mam 30... kopec mojich kamosiek, spoluziacok ma uz deti dve...
🙂) to ano.. s tym mozem len suhlasit..🙂 a kazda svokra je dobra... len sa nesmie starat ... robit si co chce bez ohladu co na to ini.... a hlavne nesmie trpiet babickovskym syndromom.... a taktiez by bolo super keby sa vedela bavit aj o niecom inom ako 4 hodiny rozoberat jej zapchu... kolko .. kedy a aku mala stolicu...))
aj mojich... a nemaju len jedno.. ale 2 alebo 3.. dokonca jedna si nevie povedat ze staci a ma uz 5 deti...🙂 ... podla mna na stretnuti uz o mne padali stavky ze sa ani nevydam.. o detoch ani nehovorim...🙂 a pozri... vydavala som sa ako 32 rocna.. este aj ty si sa vydala skor ako ja...🙂 proste na dobre sa musi pockat.. a netreba pozerat len na to ze maju uz deti.. kolke z nich su uz rozvedene?.. kolke z nich manzel podviedol??.. tie zase ukazuju na teba.. pozri ta sa ma... ma manzela mladsieho... ako ju lubi.. a kolke by chceli byt na tvojom mieste...
stoji mamicka s dietatom na zastavke a dieta sa pyta.. mami? preco ma ta teta take velke brucho? mamicka mu odpoveda to vies teta caka babatko.. dieta je spokojne a po chvili zbada obezneho pana tak pristupi k nemu a pyta ujo aj vy cakate babatko? pan sa nanho prekvapene pozrie a povie nie ja cakam autobus
@linuska1 ani jedna. maju stastne manzelstva.. ani jedna nechce byt na mojom mieste pretoze vedia co som prezila..
kazda ma nieco.. neverim.. ze su dokonale stastne... ze maju bezproblemovy zivot .. zdravie... lasku.. no proste vsetko... ze ani jedna z nich nezazila bolest... ja osobne.. taku nepoznam...
@linuska1 presne tak, každý z nás má nejakého "kostlivca v skrini", a niektorí to vedia veľmi dobre hrať, naoko všetko v pohode, ale že si sami svojou hlúposťou a chamtivosťou posrali život, to ani za nič na svete nepriznajú... pár takých poznám... Život sa s nami občas veľmi kruto hrá, je nespravodlivý. Dať odpoveď na otázku, prečo sa nám dejú zlé veci, nevie nikto. Preto ostáva iba nádej na to dobré. Nezáviďme druhým, čo majú - možno veci nie sú také, ako ich vidíme my. Sústreďme sa na vlastný život a šťastie. Nie je dobré sa porovnávať s druhými, čo majú oni a čo nemám ja. Treba to urobiť tak, že ja som tu teraz, chcem byť šťastná, budem preto robiť všetko a ono to príde.) Určite, možno nie hneď teraz na počkanie.

@monika2712 nemozes o tom rozmyslat ako o treste... stalo sa to, co sa stat malo.. bohuzial toho bolo viac naraz... ale vsetko zle, je na nieco dobre... hlavu hore dievca, trosku viac optimizmu a uvidis, ze aj bocian pride 🙂 a mozno hned 2 krat 😉