icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

orchis
4. nov 2011

@ivcek myslela som si len som si chcela byt ista, ze co ak.... 😀 tak co uz ide sa na dalsie kolo 😉 este den dva a asi sa k tebe pridam aj ja 😅

ktore
4. nov 2011

@esmemia aj ja so mala tolko ako ty apotom 36.6 TERAZ DVa dni 36.2 ale to je pravda ze som spala dva dni tak ze som sa vnoci ani nepohla.spala so tvrdo.to asi aj ty teplote vtedy nizsia.som zvedava ako sa zvysi na ten 9-10 den.ovu test si nerobim a ani nebudem.idem teraz trochu pozerat telku.a potom navarit.som zvedava ci pribudnu nejake dve ciaricky dnes myslim ze mali dnes dievcata robit testiky

nufacikmi
4. nov 2011

@orchis dúfam, len to čakanie je strášne..november je náš 4. mesiac..viem, nie je to dlho, ale tá túžba je už taká silná...začala som rozoberať naše okolie, tí čo po dieťatku túžili sa snažili dosť dlho a niektorý aj s problémami a tí čo ani netúžili po dieťatku, tak tým sa zadarilo na prvý šup..trošku to je nefér

ktore
4. nov 2011

@orchis minulimesiac sa mi pustimli krasne.rano nie to som teplotu ale uz mala 36.5 a o taku kodinu apol sa mi pusili ako sa parti aj som sa tesila lebo tak viem ovulku vypocitat presne

ktore
4. nov 2011

babay vy ako pocatate ovulku od prveho dna ms ?alebo skovkor od dalsieho ms dozadu lebo mi to inak vychadza.ze by som mala cyklus predlzeny o jeden den?lebo ovu mevam na asi petnsti den od 1 dna ms aked pocitam spetne tak je to ten strnasty

linuska1
4. nov 2011

@esmemia
sme na tom podobne..🙂) len ja som 5 DC a toez mam 36,5..🙂)

oskvarka
4. nov 2011

@ktore spetne sa to ma ratat.. teda ma sa to ratat ze 14 dni pred tov MS ktora este len pride... tj od zaciatku ti to ma vychadzat 14 len ak mas ciklus presne 28
... ale teda na mna to tabulkovo nesedi aspon na mne urcite nie :D:D
ale tento mesiac mi to vide tych 13 dni (kedze podla noveho mam ciklus 27) presne na 17. 11 a kedze je volno tak sa celkom vytesujem ze bude romatika... 🙂 ... to by bolo sviatocne mimi :D hehe

ktore
4. nov 2011

v menstruscnomkaledari mi vyratalo ze vajicko putuje atd ale to je len siesty den poms a ovu je az neskvor

esmemia
4. nov 2011

@linuska1 tak budeme spolu cakat,len mam dlhsi cyklus ako ty ,ale nevadi :D

ktore
4. nov 2011

@oskvarka tak asi mne to tak nebude sdaiet.ja ma mam 28 dni cyklus a dostanem na 29 den vzdy.tak aky mam potom cykuls?zle to ratam?

orchis
4. nov 2011

@nufacikmi tak ja som si prave preto myslela, ze sa nam skoro zadari 😉 lebo ja aj ked chcem babo zaroven sa toho desim. uvedomujem si co vsetko to sebou obnasa, nemam na ociach ziadne ruzove okuliare 😀 takze to zatial beriem dost flegmaticky. myslim, ze tie pocity, ktore mnohe z vas uz maju teraz u mna pridu az ked uvidim tu malu machulku na sone 😉 ani po dvoch ciarkach si to este nebudem velmi uvedomovat

orchis
4. nov 2011

@ktore no prvy den cyklu je den ked sa ti spusti mrcha. takze ak sa ti spusti v 29 den tak cyklus si mala 28 dnovi a ten 29ty sa rata ako 1DC

nufacikmi
4. nov 2011

@orchis tak ja to väčšinou beriem v pohode, som skôr pozitívne mysliaci človek, len dnes ma to akosi chytilo...ešte aj ten tlak okolia, každý už len očakáva, kedy už budem tehu, až mi to už lezie na nervy 😒

oskvarka
4. nov 2011

@ktore dobre to ratas takze vzdy dostanes rovnaky den ze ked v pondelok tak dalsi raz zase pondelok.. tj na 29 den mas uz zase 1 den ciklu = 28 dnovi ciklus aj ja som to tak doteraz mala tak to by ti malo sediet ze 14 den aj pred aj po ms mas tu ovulku tj v ten "pondelok" v strede ciklu... mne sa to teraz zacalo posuvat lebo dostavam na 28 den teda mam 27 dnovy ciklus... tj mala som v nedelu ... minuli mesiac v sobotu a tento mesiac v piatok... prvy den cikliu 🙂

orchis
4. nov 2011

@nufacikmi tak to ti teda nezavidim 😕 u nas si kazdy mysli, ze mi deti nechceme lebo ja som sa na ne nikdy predtym necitila a som im to aj poriadne dala na vedomie, jedine moja mamina vie, ze sa snazime 🙂 ale sa na nic nevypytuje len caka kedy jej oznamime tu radostnu spravu 😉 ja sranda, ze najviac dobiedzaju ludia, ktorich do toho nic nie je. mna takto otravuju niektori kamarati, ze kedy bude svadba a uz mi to poriadne lezie na nervy, tlacia na paku dovtedy kym na nich nebudem veeeelmi zla 😠

oskvarka
4. nov 2011

@orchis no veru ja mam aspon to stastie ze kratko po svadbe a nik nevie ze sa snazime iba segra ale ta ma skoly plnu hlavu len sa obcas spyta ze ako ale inak nic... pohodicka a kamosi spoluziaci sa opytaju vzdy ale aj mi ich a sme si kvit... sme partia 6 parov zo skoly a okrem jednych co maju 2 rocnu dcerku este nik nema deti a vseci by radi akosi sa nedari aj ked mi sme mali svadbu skoro posledny.. este na jednu ideme buducu sobotu... a tym co maju tu dcerku sa zase nedari druhe... hruza tak vzdy ked sa stretneme tak sa lennavzajom povypytujeme... mi sme ale zatial ty co sa zatial oproti ostatnym snazime kratko tak mame kopec optimizmu este 🙂.. jedny spoluziaci uz maju parpiklad 2 koritnacky nove za ten cas aby mali aspon co riesit..

orchis
4. nov 2011

@oskvarka no ja mam zase vo svojom okoli tri tehotne, dvom sa zadarilo bez snazenia sa o to a dalsej po troch mesiacoch 😉 moje sesterky vsetky bez problemov otehotneli, fakt zatial poznam viacej uspesnych pripadov nez neuspesnych. niektorym z nas to trva kratsie inym dlhsie ale nakoniec dojde na vsetkych 🙂

nufacikmi
4. nov 2011

@orchis tak to maš aj dobre, aspoň sa zbytočne nevypytujú 🙂 moja mamina je na tom rovnako, tá práveže vždy hovorila, že na všetko máme čas, no moj ocino a svokra sa už nevedia dočkať, ale to chápem 🙂 máš pravdu, najviac sa starajú tí,ktorých do toho nič nieje..v robote dokonca ešte niekedy v marci jedna kolegyna o mne rozprávala, že už idem na matersku 😀 nám bolo povedané v rámci rodiny, že sa to už od nás aj akosi očakáva, že sme na rade, jediný bezdetný pár a sme spolu už dosť dlho...veď to, najprv sa vypytujú kedy bude svadba, potom kedy dieťa, potom kedy druhé atď.. 😕 strašnééé....práve sa inšpirujem čižmami na zimu,len tie ceny 😨

mukesina
4. nov 2011

@asemilka ten moj manzel je taky isty, tiez hovori, neboj nic nam sa to hned podari, a uz 6 mesiac skusame a nic :( , ale uz aj jemu to nejde do hlavy , ze preco.hadam raz aj my s abudeme radovat z baba 🙂

mukesina
4. nov 2011

@orchis hlavu hore 🙂 ako sa mas? dufam, ze mrcha nedorazila.ako sa citis?

mukesina
4. nov 2011

@monika2712 ten isty problem mam aj ja , manzel robi 12 bud ranne alebo nocne, ked pracuje nikdy s amu neche :( len cez volno. je to katastrofa.

mukesina
4. nov 2011

@katussska24 tak tak aj okolo mna same tehulky alebo uz babatka 🙂 , ja som rada, ze ich maju, len mi nejde do hlave, preco prave nam sa nedari :(

mukesina
4. nov 2011

@orchis tu je to iste ako vo fr . tiez maju prestavku ale 3hodinovu, ale manzel tiez nechodi jest domov :(

orchis
4. nov 2011

@mukesina este nedorazila, zle som si to vyratala, dnes som 27DC, takze som ju mala dostat dnes, ale posledne dva mesiace som cyklus mala nepravidelny takze tento kludne moze trvat aj do nedele. v pohode pockam. mna to rano vobec nelaka na testovanie, chut testovat pride vzdy okolo obeda. ja som ani raz netestovala z ranneho mocu 😀

orchis
4. nov 2011

@mukesina a ako si si na to zvykala na zaciatku? niekedy ma to udivuje, ze ta rozvodovost nie je nakoniec vyssia ako je. ved ti ludia sa cely tyzden skoro nevidia a potom zostavaju len vikendy. jedna kamaratka francuzska, rozvedena byva u rodicov a svoju 7 rocny dcerku, ktoru v pracovne dni vidi len rano pred odchodom do prace a potom uz jej vecer stihne dat len pusu na dobru noc 😨 a to uz 3 roky takto funguju.

mukesina
4. nov 2011

@nufacikmi moja aj ja to iste vravim, tu je tiez jedna co babu netuzili a nevedia anikedy a uz bolo. my tiez sa snazime ale uz 6 mesiace a stale nic :(

katie1
4. nov 2011

Ahojte baby. Tak ja som dnes 19DC. Este 11 dni a testujem 😀 Som zvedava ci z toho nieco bude, lebo som v utorok na chalupe ochorela, beriem len volnopredajne lieky z lekarne, ale aj tak, neviem ako to je ked je organizmus oslabeny...
Dozvedela som sa tu novy fakt - a to, ze si zle pocitam MS 😅 Ja pocitam 1DC zaroven ako aj posledny 😕
Inak baby, lekari pocitaju na zaciatku datum porodu podla standardneho 28 dnoveho cyklu alebo podla realneho cyklu zeny?
@orchis ja mam na to rovnaky pohlad ako Ty, tiez na to hladim velmi realisticky a je jasne, ze to nebude med lizat, uz jedneho huncuta mame, okrem neho velkeho psa, tak to bude o zabavu postarane 😀

katie1
4. nov 2011

@orchis a kedy planujes testovat? Ako sa citis?

mukesina
4. nov 2011

@orchis jaaaaj takze uz dnes meska, akurat pozeram ako sa pocitaju tie DC, a ja som uz z Vas zmatena :D , ja dostavam stale 9. tak kolko dnovy cyklus mam , ja fakt uz neviem :D :D

mukesina
4. nov 2011

@orchis je to tazke, ale co uz, ked ma taku pracovnu dobu, tiez potom som cely den sama :( . ale uz som si zvykla :D . keby bolo babo tak sa aspon neudim, mam o zabavu postarane 🙂