icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

monika2712
8. nov 2011

@orchis No napr tu som to nasla o tej kyseline:

Kyselina listová (kyselina folová) je základným koenzýmom metabolizmu bielkovín. Je dôležitá pre tvorbu červených krviniek, syntézu DNA (molekuly nosiacej genetickú informáciu), rast tkaniva a funkciu buniek. Okrem toho zvyšuje chuť do jedla a stimuluje tvorbu žalúdočnej kyseliny. Kyselina listová sa nachádza predovšetkým vo fazuli a ďalších strukovinách, citrusových plodoch a džúsoch, pšeničných otrubách a celozrnných výrobkoch, listovej zelenine, hydine, bravčovom mäse, kôrovcoch a pečienke. Nedostatok kyseliny listovej môže spôsobiť poruchy rastu, šednutie vlasov, zápal jazyka (glositída), vredy v ústach, peptické vredy a hnačku.
http://www.vitaminy-mineraly.estranky.sk/strank...

monika2712
8. nov 2011

@zabka88 ja uplne a manzel si dava jednu za tyzden.. beriem acidoflan miesto toho.

rysauka
8. nov 2011

bože baby to je katastrofa, že sa už aj z vitamínov priberá

orchis
8. nov 2011

no baby ja len cumim 😲 tak to by som si nemyslela 😕
ja som sa nevazila od aprila, lebo potom som cvicila aj s cinkami a to mi pridavalo na kila, ale nie na objemy. ale odkedy sa snazime tak cvicenie zanedbavam a citim sa mlandravejsia a trosku aj pribratejsia 😠

orchis
8. nov 2011

@monika2712 pekne zhrnute 🙂 vdaka 😉

monika2712
8. nov 2011

No a este jeden poznatok z netu:

To že od vitaminov B sa priberá je blud

Ak neužíváme iné vitamíny k ním, môžu rozvrátiť náš metabolizmus, a tak sa od ních naozaj tučnie. Ale dôvodom nadváhy nie sú vitamíny B, avšak rozvrátený metabolizmus, nedostatok iných vitamínov a pritom zvýšená chuť do jedla. Ak vitamíny B užíváme striedmo a spoločne s inými vitamínmi, tie nepoškodia náš metabolizmus, a naša váha sa nezvýši, práve naopak, napomôžu dosiahnutie našej ideálnej váhy!

rysauka
8. nov 2011

@monika2712 aj ten obsahuje B12, či?

ktore
8. nov 2011

@monika2712 no to baby ja neznasam kupovat saty.to mi normalne je do placu.neviem si zvyknut z cisla M na cisloXLa niekedy XXLpodla vyrocu.vsade šunky.brucho vytrca,stehna obrovske,zadok tiez.neviem si kupit nic a aj lutujem peniaze vyhodit.no musim uz kupit nejake rifle lebo nemam.a tricka?boze co som mala je vsetko obtiahnute a vidiet vsetky hurky.teraz musim len tuniky pozerat.lutjem vyprazdnit satnik lebo myslim ze snad.ale prd tolko kil kym schnudnem tak to uz davno bude moda zabudneta a bude to tam dalej stat.a doma to nosit teraz tiez nebudem lebo je to tesne a nad pupok.xi xi takze darmo lutujem idem vsetko vyhodit.

ktore
8. nov 2011

@monika2712 hm pekne si to opisala.urcite to je tak.ja som brala cisto becka a zato.teraz beriem b z inym a nic,asi zato uz nepriberam.

zabka88
8. nov 2011

@monika2712 to aj manžel berie? 😲 teda moj berie nejjaky komplex aje tam aj kyselina - nejakych 200mg proste malo ale nevedela som ze i muzi by mali..., ja beriem tiez ten komplex ešte propri svojej kysleine - 400, takže spolu 600 za deň, to neni tak vela, ale chutí mi to je pravda 🙂

monika2712
8. nov 2011

@ktore no tak tento problem mam aj ja presne.. minuly rok som si kupovala veci ze 36-38.. teraz. nohavice 40-42!! ostante veci tak L.. hruza..

@rysauka fiha neviem, pozriem..

monika2712
8. nov 2011

@zabka88 nie nie.. muzi to nemusia brat, moj to bral kvoli silnym liekom co mal na akne.. tak teraz si dava len raz za cas.

zabka88
8. nov 2011

@orchis ja rovnako, ale cielene chudnut sa bojim, aby to nebolo kontraproduktivne kvoli snazeniu.. vraj potom sa rozhadzu hormony a je to v keli..

monika2712
8. nov 2011

@rysauka tak ano, aj tam je B12.. to je asi v kazdom.. ale je to lepsie ako ta acidum folicum leciva, kedze ta ma okrem toho extra davku kyseliny listovej.

rysauka
8. nov 2011

@monika2712 teraz berem tu od Q-elastin tak uvidím či aj po nej budem žrať, ak nie kúpim si ten acidofolan

zabka88
8. nov 2011

@monika2712 uff , dík ja že čo mi ušlo.. ešte ráno som si robila srandičky z neho, lebo v zloženi je že služi aj ako prevencia infarktu a predsa stresy v robotke, že by mal aj on brať 🙂 teraz by mi už neuveril že tomyslim važne že to ma brať 😀

ktore
8. nov 2011

@zabka88 pre manzela teda na vitalitu spermii a vsetko co sa ich tyka by sa malo brat c vitamin.selen a si zinok ak sa dobre pametam.musim pozret aj ja to idem kupit manzelovi

monika2712
8. nov 2011

@rysauka no mne sa zda ze po nom jem menej.. ale tak ked je raz zaludok roztiahnuty a zvyknuty vela jest.. tak aj chvilku trva kym si zas zvykne na mensie davky jedla.

zabka88
8. nov 2011

@ktore o C-čku som nevedla, so selenom a zinkom ma zrušil hned v uvode.. ale berie ten komplex tak snad to tam ma vsetko...
@rysauka a na čo je dobry Q-elastin?

dajaja
8. nov 2011

no baby, tak ja som si myslela, ze zacinam priberat, lebo som prestala kojit, ale moze to byt aj z toho femibionu 😲 ja som sa inac rozhodla, ze si dam chvilku pauzu a potom sa vratim naspat ku calibrum baby plan. Ja diety uz dlhe roky nedrzim, ale velmi som schudla po porode a doteraz som si vahu drzala. Teraz som za posledne 2 mesiace pribrala 2 kila a uz sa necitim dobre 😒

ktore
8. nov 2011

@monika2712 xi xi tak s tou vahou sme podobne????

rysauka
8. nov 2011

@zabka88 to je značka-firma od nej som si kupila kys. listovú
@monika2712 presne tak, len keby to bolo ľahké keď už je ten žaludok roztiahnutý

monika2712
8. nov 2011

@ktore no akoze ja som tolkoto vazila iba ked som zila v UK pred 8mi rokmi, ale to som potom pekne aj za pol roka schudla, lebo som tam zacala plavat a islo to krasne dole.. teraz ani nemam cas velmi cvicit takze to nejde dole.. aj ked som sa snazila drzat dietu, tak som sa pohla max 0.5 kg a koniec..

ktore
8. nov 2011

@dajaja velmi sa nezaoberam kileckymi a dietami.telo si vezme tolko co potrebuje.ak to nespali tak to ostane do zasoby.treba pravidelne sa stravovat a pohyb.co je u mna nezname....

zabka88
8. nov 2011

@rysauka sory, blbá otázka.. ja že najaký vitamín..

rysauka
8. nov 2011

@ktore aj u mňa 😀

monika2712
8. nov 2011

@rysauka nooo sak toto presne.. ja ho mam zatial roztiahnuty ale snazim sa troska obmedzovat.

ktore
8. nov 2011

tak sme tu aj XL babenky-xxlto je uz trochu volnejsie oblecenie ale podla vyrobcu-tie cisla 40-42 su teraz ok.kaslem na to aspon mam pevne nervi.ked som bola chudsia bola som nervoznejsia a caste depky.

monika2712
8. nov 2011

@ktore a ja som zas bola happy ked som bola taka chuda a vsetko som obliekla .. teraz som nestastna ze nemam co na seba :(

rysauka
8. nov 2011

no dobre baby, idem ja piecť zákusky k mamke lebo v sobotu má otec oslavu 60-ky, zase sa napraskám ako sviňa, pekný deň Vám prajem