icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

katarina_st
14. nov 2011

@linuska1 my sme dnes 14 dc... tak este sa budeme par dni snazit a potom tiez len cakat 🙂

monika2712
14. nov 2011

@wildluccia34 no ja robim office managera v jednej firme, tak sa to tam vyzaduje, kedze mavame navstevy take vseijake sem tam vzacnejsie.. akurat piatky mame jeans day pokial nie su mitingy.. ale tak zvykla som si, len ma stvu tie nohavice, lebo su my uz skoro vsetky male a nove neviem zohnat 😠

monika2712
14. nov 2011

@linuska1 no teplotka by mala stupnut tak do dvoch dni po uvolneni vajicka.. ja som myslela ze hned na dalsi, ale dokina povedala, ze zalezi kedy sa uvolni, takze to moze byt po dvoch dnoch az.. aj mne tak stupla, niekedy v utorok v noci muselo dojst k uvolneniu, max v stredu rano a tak v stredu rano este nestupla ale vo stvrtok uz ano.

linuska1
14. nov 2011

@katarina_st

ja uvidim co este vecer prinesie.🙂)

wildluccia34
14. nov 2011

@monika2712 noo tak to jasne,tam musis byt vykočkovaná🙂a to fakt si už všetko skušala?nejako len dat ušit na mieru alebo čo,ani nijake elasticke ti nesedia?

linuska1
14. nov 2011

@monika2712 skus pozriet.. uvidim co zajtra... http://www.fertilityfriend.com/home/3814d4

monika2712
14. nov 2011

@wildluccia34 no usit je asi jedina moznost.. lenze mne ta vaha tak kolise ze o par mesiacov mi ani to nebude dobre.. praveze elasticke mi sedia najlepsie, take nosim aj teraz, len neviem uz take dobre zohnat.. kupovala som take polske , ale nejak ich uz nedovazaju alebo nevyrabaju neviem, ale tie boli fakt super.. skoda no.. a v normalnych obchodoch mi proste nic nesedi, mam teraz tak velkost 40-42, ale zas napr na zadku su mi male, ale na bruchu dobre, alebo na stechnach strasne siroke.. no hruza fakt, plus ja som dost nizka, tak vsetko davat skracovat, to ma fakt nebavi.. ani jedny nohavice nemozem hned nosit po kupeni,ani rifle.. a ked mas takto si kupit pomaly 10 gati za rok a vsetky dat skratit.. 😠 😠

monika2712
14. nov 2011

@linuska1 no maly vzostup tam bol aj vcera, tak kto vie.. aj mne to tak skakalo. ciste schodiky. tak uvidis zajtra ze ci stupne znova.

wildluccia34
14. nov 2011

@monika2712 no však to,že elasticke vačšinou sedia,ale ked vraviš,že ta postava je teraz taka nekonfekčná,ja som si tie rifle kupovala v Polsku,a som riadne spokojná,ja som mala vždy S,ale kedže mam 6kg naviac,tak som si musela o čislo vačšie,dala mi M,a su fajne,ešte take volnejšie,že keby nahodou do buducnosti som čakala mimino,tak by mi boli dobre možno do 3mesiaca🙂a tiež som nizka,mam len 163cm...a dlžka uplne super,kedže su uzke zospodu,nemusela som nič s nimi davat robit.a odkial si,ked to nemožeš zohnat nikde.

linuska1
14. nov 2011

@monika2712
ten pokles dnesny ma serie..🙂)

monika2712
14. nov 2011

@linuska1 ved pozri moj, tiez som mala pokles v stredu:

http://www.fertilityfriend.com/home/38444b

ale dokina povedala ze to je OK.

esmemia
14. nov 2011

Ahojte,tak ja mam po ovulke,ale mm sa milovat nechcelo a nechce,ze mozno zajtra,ale tak to mi je uz prd platne a viete co,ja to uz vzdavam,do Vianoc to aj tak nebude a dalsi cyklus uz nemeriam teplotu,ani neskumam krcok vobec NIC 😠 😖

linuska1
14. nov 2011

@monika2712 aha.. som myslela ze po ovu len stupa.. 😅

ktore
14. nov 2011

@esmemia ma toho uz plne zuby.

ktore
14. nov 2011

@esmemia chudata chlapi ale im dame.
teraz chceme a potom nie.ale sak nech vydrzia.neni to len 5 dni....

monika2712
14. nov 2011

@linuska1 no ano mala by, ale dokina mi to dako vysvetlovala, v podstate tu to je tak dobre opisane:

Po ovulácii ten istý folikul nadobudne nový vzhľad a dostáva nové pomenovanie. Keďže zožltne, nazýva sa už žlté teliesko (latinsky - corpus luteum ) a začne vylučovať hormón progesterón, ktorý blokuje ďalšiu ovuláciu, udržiava endometrium – sliznicu maternice pripravenú pre uhniezdenie novovzniknutého života, ak prišlo v danom cykle k počatiu. Progesterón tiež spôsobuje mierne zvýšenie rannej - bazálnej teploty. Kombinácia zníženia hladiny estrogénu a zvýšenia hladiny progesterónu zastavuje vylučovanie cervikálneho hlienu a zatváranie krčka maternice. Ak neprišlo k počatiu, žlté teliesko zaniká ( cca po 14 dňoch), čo spôsobí náhly pokles hladiny progesterónu a následné odlúpnutie vnútornej výstelky maternice, ktorá odchádza z organizmu menštruačným krvácaním. Žena, ktorá pozoruje a zaznamenáva príznaky (symptómy) svojej plodnosti, má k dispozícii presné informácie o tom, v ktorej časti cyklu sa práve nachádza a prospešnosť týchto poznatkov presahuje rámec prirodzeného plánovania rodičovstva.

monika2712
14. nov 2011

@esmemia jeeejda a preco nechce?? ☹

monika2712
14. nov 2011

@linuska1 takze az ked je to zlte teliesko a az ked stupne progesteron, az vtedy stupne teplota a to chvilku trva.. nenastava to hned po uvolneni vajicka totiz.

esmemia
14. nov 2011

@ktore no popravde ma to stve,lebo chce dieta,ale sex nie,tak sa dieta neda splodit a naposledy sme mali sex za tento cyklus raz a aj to len na 8 DC 😠 ,takze uz mam tojo dost a nastavujem sa na rezim praca od septembra a nakolko budemem mat sex mozno 1-2 z amesiac,tak plodenie sa bude len a len predlzovat,takze som zvedava kedy sa podari,ale citat vas budem stale aj sem bude prispievat,ale ja osobne to s nami vzadvam

esmemia
14. nov 2011

@monika2712 moja keby som to ja vedela,tak by som bola stastna,ale neviem,on strasne nerad robi veci na povel a nerad sa riadi casom,datumom a tak

monika2712
14. nov 2011

@esmemia moja vies co si myslim.. ze ked sa prestanete o tom bavit mozno ako o plodeni a o tom ze chcete mat babo, tak ho to mozno prejde a casom bude mat opat chut na sex ako taky, len mu asi mozno nesmies hovorit o tom ze chces otehotniet, nespominat mu kedy mas plodne dni atd. na niektorych chlapov to vraj posobi negativne.. mozno si uvedomuje nejaku zodpovednost, strach z neuspechu a preto sa mu do toho nechce.. skuste sa na to obaja vykaslat, ked bude mat chut tak povie.. a ked to nebude nutene, na silu kvoli plodeniu tak to mozno bude chciet aj castejsie..
neviem mozno trafiam mimo.. ale dokina mi vravela, ze tiez mala pacientky, co chceli silou mocou otehotniet, a boli zdrave, aj muzi, ale ze ked muzovi povedali ze ma plodne dni a podme plodit, tak sa bud vyhovoril,alebo aj plodili ale nic z toho nebolo..proste akoby psychika muzska zafungovala aj na spermie a ta nejaka zodpovednost alebo co ich vystrasila a nepodarilo sa..

monika2712
14. nov 2011

@esmemia takze mozno je to aj tvoj pripad.. teda tvojho muza.. ani moj nema rad ked to musi byt vsetko naplanovane, nacasovane, ze presne vtedy, ale zas u nas je to troska horuce, my potrebujeme cim skor otehotniet, takze nas tlaci cas a tak si uvedomuje ze musime pocas plodnych dni..a tiez je to tak, ze ja som sice mala v plane skusat aj castejsie pocas plodnych dni, tak zatial to vzdy bolo len raz cez ovu.. lebo preco? lebo som ho tiez uz nevedela donutit, nemala som to srdce nasilu ho tlacit do postele, ked vidim ze nema chut na to.. ze by to bolo cele strojene, planovane..

monika2712
14. nov 2011

@esmemia a este teda keby nic nefungovalo na neho, tak treba skusit nejake tahy, typu uvarit veceru, zapalit sviecky, napustit vanu, otvorit vino.. proste nieco nech to ma peknu atmosku, ze sice bude to planovane, ale ide o milovanie a nie o plodenie, ide o pekny vecer spolu, troska ho hyckat, chlapi to maju radi 😉 dat mu masaz.. obliect si pradielko.. nieco zabrat musi!

linuska1
14. nov 2011

@esmemia

skuste si sadnut a porozpravat sa.. co chce jeden co chce druhy.. a najst kompromis.. dohodnut sa... nechat tomu trosku cas...mozno to je na neho vela.. aj chce...ale... chlapi to vnimaju inak ako my..🙂 ja tiez tlacim na pilu... ale nastastie to rasto berie s rezervou a nasmeje sa na mne..🙂) a potom aj mne je smiesno...🙂) uz si robi srandu ze mu mam hovorit inseminator.🙂)) ale citim ze to nie je ono.. este sa na tom bavime.. ale verim ze keby som v tom pokracovala.. tak ho to prestane bavit... preto to idem aj ja stopnut.... nie je to ono..

esmemia
14. nov 2011

@linuska1 u nas rozpravanie nie je,sem tam hadka kde si vsetko povieme 😉 ...nevadi,necham to bezat,tento mesiac domeram teplotu dokonca a buduci mesiac vobec nic :D...dakujem babulky,ze sa mi snazite pomoct,ale to by chcelo zmenit trosku zaklad z neho,ale ono sa to poriesi samo ako pisete,mozno ked to prestanem riesit taks a podari a ja tu o mesiac dva napisem,z emam dve ciarky :D

esmemia
14. nov 2011

Idem si lahnut,dobru nocku prajem papa

esmemia
15. nov 2011

Ahojky snazilky,kde steeee???? Dake nove tehulky?
@blackswan ako sa mas???

nufacikmi
15. nov 2011

@esmemia ahoj, tu smeeeeeeeeeee 😉

ktore
15. nov 2011

ahojte babulky tak ake teplotky mate?a testiky?

barbora21
15. nov 2011

@ktore ja pripajam svoj dnesny graf , zatial vyzera nadejne tak uvidime 🙂
http://www.womenzone.cz/uzivatelka/barbora21/gr...