icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

deniskateniska
30. júl 2011

@cumliatko vies co mi mm povedal? ze chcel este snazilkovat aspon mesiac 😀 😀 😀 a kazdy den... 😀 😀 😀 a mam dvojo rifli tehulkovskych jedny su ako normalne len je tam prisita guma dovrchu teda latka s gumkou tak mam co nosit 😀 inak fakt vyfukujem a dnes som hrabala som normalne nevladala 😀 a skoro som sa zgrcala zo zapachu benzinu co mi inak vonia 😀 😀 a ku doky pojdem az v 7 tt aby bolo jasne vidno babatenko aby som mala uz fotku a aby bilo uz srdiecko .. teraz ked pojdes nic ni nepovie len ta objedna o 2 tyzdne lebo je to ete malutenke moc 😉 a mna sa kazdy pyta ci som tehu bo tak vypadam, proste sadlo hej a musim vraviet nieeeeeeee 😀 a pritom to nie je pravda... joj no neverila som ze sa to takto skoro podari 🙂
@janka9898 neva nabuduce to uz vyde, asi sa moc na to sustredis na to tehu... vyfuknut hlavu treba 😉
@nena13 nemas preto tak vysoku teplotu lebo my meriame v posve, tam je to najistejsie 😉

tatya
30. júl 2011

Ahojte, chcem sa opytat, ked si chcem doplacat DNP do maxima, musim ist do socialky a tam sa vypisuje nejaka ziadost, tlacivo? A ked rataju to co mam platit, ze od maxima odrataju moj predpokladany plat, ten plat si vyziada od mojho zamestnavatela socialka, alebo musim do roboty ist ja osobne si to vyziadat? Vy uz niektore platite, viete mi poradit?

deniskateniska
30. júl 2011

@tatya najlepsie si je ist na socialku a tam sa popytat... povedia ti to najlepsie a neda sa ti dohodnut so zamestnavatelom ze by ti "naoko" zdvihol plat? jednorazovo doplatis odvody a mas pokoj 🙂

divetta
30. júl 2011

@janka9898 Nevadi, ked tu mrchu dostaneme ( aj ja ju ne/cakam) tak na buduci cyklus ideme znova 🙂 esteze sme zacali skor ako po lete 🙂

divetta
30. júl 2011

@sjuzan77 Gratulujem dalsia tehulka 🙂

nena13
30. júl 2011

@deniskateniska Ďakujem za odpoveď.

barbora_ba
30. júl 2011

Ahojte, rada by som sa pridala k diskusii po lete 2011 zaciname 🙂 Vsetkym vam drzim palce, nech vam to vide 🙂 A rada by som sa spytala ci skusate bazalnu teplotu, vyzivove doplnky alebo to nechavate len tak na nahodu 🙂 Dakujem 🙂

barbora21
30. júl 2011

Ahojte, rada by som sa pridala k diskusii po lete 2011 zaciname Vsetkym vam drzim palce, nech vam to vide A rada by som sa spytala ci skusate bazalnu teplotu, vyzivove doplnky alebo to nechavate len tak na nahodu Dakujem

tatya
30. júl 2011

@deniskateniska do socialky sa idem opytat v pondelok, len som chcela vediet, ci nemam najskor skocit za zamestnavatelom kvoli tomu platu 😉 A o takej moznosti, ze mi zdvihne plat a doplatim jednorazovo som este nepocula 😕 to by som potom nemusela platit DNP???

tatya
30. júl 2011

@zuzik1983 druheho tehotenstva sa pri malej nebojim, dufam, ze to bude bez problemov ako prve - mala som iba ranne nevolnosti asi od 5tt do 12tt, ale vracala som iba 2x a potom som ani nevedela ze som tehu 😅 , az na konci v lete mi dost opuchli nohy 😝
No a ked sa to narodi, uvidime 😀 mala bude mat aspon 2 roky, to uz urcite nebude take zle, teda dufam 😀 😀 😀 Ved ja som povodne chcela dvojicky... 😅 ale to som si pri malej rozmyslela, ze naraz staci jedno taketo narocne nespave babo 😵
Ale chcela som co najmensi rozdiel medzi detmi... Mala som cisarsky, gyndos kazal rok pockat kvoli zahojeniu jazvy, tak poslucham... no a teraz uz mozme 😀

dominika911
30. júl 2011

@sjuzan77 ahoj tak blahozelam, btw prestala som tu prispievat pretoze od stredy som sa dala do ineho fora. V stredu som totiz bola u lekara,ze ci nemam daku cistu, lebo sa mi nedostavila mrcha a zaroven ani test mi nevisiel, ze by som mala byt tehu. No ked som si tam lahla a spravil mi sono tak mi povedal, ze vidi pricinu mojej meskajucej mens. Povedal mi,ze som tehotna 🙂 Neradujem sa este privelmi, lebo este nevidel srdiecko. O dva tyzdne idem zase na sono, tak dufam,ze je vsetko v poriadku.

Baby poviem tolko, nesledujte sa tak velmi a hlavne pozitivne myslenie a ono to pride 🙂 My sme sa chceli snazit az po lete a prislo to teraz 🙂

dominika911
30. júl 2011

@deniskateniska ahoj aj nam sa to strasne skoro podarilo, ani sme sa este naplno nezacali snazit. Ja to tiez nechcem dalej rozkecavat, kym nezacne bit srdiecko a skonci prvy trimester. No zaujima ma, ze ako tu uhravas pred rodinnymi navstevami, ked si nechces s nimi pripit alebo si dat kavu alebo nejaky druh jedla, ktory v tehu by sme nemali....ake frazy pouzivas? Alebo si to svojej rodine uz povedala?

janka9898
30. júl 2011

@dominika911 gratulujem dalsej tehulke potichucky🙂

deniskateniska
30. júl 2011

@tatya no ja som pri prvom tehu sa zamestnala ( u tety) s velkym platom, lebo na matersku stacilo aby si bola den zamestnana s takym platom vysokym a z toho sa vypocitavalo - z priemeru .. no ale neviem ci sa to da aj teraz to bola taka medzera v zakone... namiesto toho ze si platis odvody devat mesiacov si naraz zaplatis sice dost ale lepsie ako platit kazdy mesiac 😉 neviem ci som to dost vysvetlila bo uz sa mi drieme 😀 😀 len to je v tom pripade ze mas dobry vztah so zamestnavatelom a je to ochotny urobit .. co maloktory 😠

deniskateniska
30. júl 2011

@dominika911 nie nepovedala ako ty vravis kym nebude bit srdiecko 🙂 a uz som nad frazami rozmyslala ale neviem ci to uhram bo ja neviem klamat... 😒 🙂 ale tak normalne ze nechcem..ale ja kavu pijem normalne... aj pri prvom som pila.. jedna salka denne nezaskodi, no zatial pijem 2 ale tak jedna lyzicka kavy a vela mlieka... a v tehu sa nemusis obmedzovat v jedle, ak ti z neho nie je zle 😀 😀 😀 a ked sme nasim oznamovali prve tehu, akurat sme sli oslavovat moje meniny a ked mi povedali ze ci chcem vino som povedala "nemozem" a hned vedeli ze o co sa jedna 😀 😀 a teraz asi poviem ze soferujem 😀 ja sa len bojim ako to budem uhravat, ked budem mat ranne nevolnosti 😀 to uz asi neutajime pred nikym 😀 😀 a tiez sme chceli snazit neskor po lete aby bol naraz s malym, ale tak sme zacali skor a prislo to hned 😉 gratulujem inak 🙂

zasha
30. júl 2011

@cumliatko ahoj, a na ktory den po keksiku si testovala? ze ti ukazalo // ?

zasha
30. júl 2011

@tatya nepotrebujes potvrdenie od zamestnavatela, on ani nemusi vediet ze planujes tehu...

sjuzan77
31. júl 2011

@janka9898 podari sa buduci mesiac 😉
@cumliatko dakujem a vzapati tiez gratulujem 😀 ja som tiez este cakala, ci nahodou ta mrcha nepride, ale neprisla a uz ani nemusi chodit 😉 ked som bola u doktora kvoli tomu spineniu, hovoril, ze to moze byt aj priznak tehotenstva ale ze pockame, co dalej. tak mu zajtra zavolam, ze teda mam pozitivne testy a meskajucu mrchu a opytam sa, kedy mam prist, pretoze v piatok odchadzam na dovolenku. tiez sa bojim, ze ci je vsetko v poriadku, ale to je asi prirodzene.
@nena13 vyska teploty je rozna, ale vraj pri merani v ustach su tie hodnoty skreslene 😒
@tatya vysku hrubej mzdy som nadiktovala ja na socialke, nepotrebovala som k tomu ziadne potvrdenie z prace.
@divetta dakujem 🙂
@barbora_ba ja som merala aj BT a uzivam calibrum baby plan. drahy tiez uzival vitaminove doplnky pre muzov.
@dominika911 gratulujem. aj ja dufam, ze bude vsetko v poriadku, nechcem sa este prilis tesit, ved do toho 3. mesiaca je to rizikove 😔 co sa tyka tych navstev, mam to jednoduche, nikdy som totiz kavu ani alkohol nepila, tiez som nikdy nefajcila, tak nikomu nie je nic podozrive 😀 ale mojim rodicom sme to uz povedali, pretoze kym nedostaviame dom, byvame u nich a vecer mi zacina byt nevolno, tak nech vedia od coho 😉

zuzik1983
31. júl 2011

@tatya no ja sa dost bojim, bo ja som mala celodenne nevolnosti az do 16 tyzdna a tiez mi ku koncu strasne opuchli nohy.aj ja dufam, ze ked bude mat 2 roky, tak to uz nejak zvladnem, tiez som chcela co najmensi vekovy rozdiel. a mne sa tie dvojicky mozu velmi lahko postastit, lebo mame v rodine niekolko dvojiciek a aj ja som z dvojiciek, ale desim sa toho, mne staci naraz jedno dieta 😀

tatya
31. júl 2011

@deniskateniska @zasha @sjuzan77 baby, dakujem za odpoved, no u mna je problem hlavne ta vyska hrubej mzdy, ze ktory je to vlastne udaj - za ake casove obdobie????
Ked som sla na matersku v roku 2010, zakladom bol priemer vsetkych platov z roku 2009.
A teraz by bolo co? Ta ista suma? alebo poslednych 12 mesiacov pred materskou? alebo iba hruba mzda z posledneho mesiaca co som bola v robote (nieco take spomina socialka na svojej stranke)???
Lebo ak to bude suma z roku 2010 mala by som si DNP doplatit, ale ak ti druhe dve varianty, uz by som doplacat nemusela, lebo tam som mala vyssi plat... Proste velmi by som potrebovala vediet, aku sumu tam mam uviest ako hrubu mzdu...

tatya
31. júl 2011

@zuzik1983 ale tak ked to mate v rodine, aspon by Ti mal kto poradit, ze ako sa daju zvladnut dve naraz 😀 Manzel bol teraz na jednej navsteve a tam bola pani, co mala 3 rocne dieta a 1 a pol rocne trojicky 😕 vravela, ze chceli k prvemu surodenca a sup naraz ma 4 male deti 😀 to musi byt aka sila, to by som urcite nezvladla 😝

zuzik1983
31. júl 2011

@tatya no neviem , ci by mi mla kto poradit, lebo z manzelovej strany sa nestretavame, tak to ani neviem,kto ma a moja dvojicka pri porode zomrela, takze ma nasi vychovavali samu do istej doby.tak to by som ani ja nezvladla, ta sa musi inak obracat 🙂

tatya
31. júl 2011

no, tak sa budeme sustredit na to, ze nam staci len jedna mala fazulka v tehubrusku 😉

adula3334
31. júl 2011

@deniskateniska ahojky...dnes som nakukla do augustovej mama a ja,vsak si tam s malym v teme OBLIEKAME CHOBOTNICKU???? 🙂

barbora21
31. júl 2011

Ahojte neviete mi poradit, ktore vitaminy su lepsie - Calibrum babyplan alebo Femibion? Femibion ma obsahovo toho viac... no aj tak sa neviem rozhodnut. Dakujem 🙂

deniskateniska
31. júl 2011

@adula3334 anooooooooo :D som ani nevedela len mi jedna z netu vravi ze som tam tak som utekala do mesta kupit 😀 😀 hviezdy sme 😀 😀 😀
@barbora21 neviem ci je nejaky rozdiel, len asi v znacke...

adula3334
31. júl 2011

@deniskateniska som vas hned z fotiek spoznala... 🙂 prispievas tam casto?ste tam podareny

deniskateniska
31. júl 2011

@adula3334 praveze prvy krat som tam poslala maila bo na fb mi to vyhodilo ze skusenosti s obliekanim no vravim nas je priklad ze ako to nema byt 😀 😀 😀 prvy krat sme niekde 😀 😀 😀 no sa poskladam z toho 😀 😀

cumliatko
31. júl 2011

@deniskateniska Aj my sme boli, teda mm s malou v júnovom a júlovom čísle, otecko pri pôrode, tiež sme boli 2 mesiace slávnymi 😀 😎

deniskateniska
31. júl 2011

@cumliatko idem hned kuk 😀