icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

monika2712
16. nov 2011

@esmemia no tak ja stale dufam, ze bude ta masla na brucho pod stromeckom..ale to by som sa k tomu asi tiez inak musela stavat.. a viacej sa s mm snazit.. ale tak dufajme ze buduci mesiac uz ovu odsledujem skorej.. uz som sa teraz poucila z dvoch cyklov, ze akonahle je hlien vodnaty treba ist na to.. a ked pridu aj bolesti,tak to uz je max den pred nou... len aby mi tie priznaky ovu nahodou dalsi mesiac uplne nezmizli 😀 to uz sa potom ani panbozko nebude vyznat v tom.

esmemia
16. nov 2011

@monika2712 ved to clovek nikdy nevie ake budu priznaky ovu a ci budu rovnake,alebo nebudu vobec,ja na to uz naozaj kaslem :D je mi to jedno

monika2712
16. nov 2011

@esmemia hm aj ja by som prijala keby mi to bolo jedno. 😎

esmemia
16. nov 2011

@monika2712 mne uz naozaj nic ine nezostava,tak by som prijala daku pracu na doma a od pondelka opat strazim kamoske malu,takze budem zamestnana viac nez dost 😉

nikol.l
16. nov 2011

@katie1 gratulujem :o)

nikol.l
16. nov 2011

@jucuska takže prekvapenie sa podarilo :o) to je zlaté...

nikol.l
16. nov 2011

@katie1 to je prosím ťa aký test? Je dostupný v lekárni , alebo si objednávala cez net. ďakujem

jasin
16. nov 2011

Ahojte, trebalo mi dnes upratovat- nasla som ovu testik nechcela som ho vyhodit len tak- a ta svina bola pozitivna- 21DC 😠 Cize sa mozem asi tesit na dalsi dlhy cyklus 😔

katie1
16. nov 2011

@nikol.l Dakujem. To je klasicky pruzkovy mamatest 10 z lekarne. Kupovala som 2ks v baleni 🙂

monika2712
16. nov 2011

@jasin jasin 21dc ovulka?? omg.. to je hruza... no co uz. ale sak napis nam obcas daco 😉

jasin
16. nov 2011

@monika2712 tiez si myslim ale co uz- aspon viem ze sa netreba spoliehat na to co bolo predtym- ale uz som sa tesila ze boli cykly tak menej rozhadzane a zrazu toto 😒 moj gyn. sa potesi ze bude mat zas o dovod viac na laparku ktoru odkladam a odkladam..

pozeram ze sa chystas testikovat? 🙂 drzim palce🙂

monika2712
16. nov 2011

@jasin jaaj moja. no chystam.. ak ma nepredbehne mrcha..ale tento mesiac mam pocit ze mrcha pride.. necitim sa tehu... vobec.. bolo vsetko az prilis idealne podla mna.. to by bolo ako z rozpravky potom.. 😉 myslim ze moja bude ta dalsia.. proste to citim v kostiach..

orchis
16. nov 2011

@jasin ake mavas cykly? teda aspon tie posledne, mas ich nejake velmi rozhadzane? a preco mas ist na laparku?

nikol.l
16. nov 2011

@katie1 ďakujem

jasin
16. nov 2011

@orchis na laparku ma uz dost dlho pposiela moj gynekolog kvoli opakovanym cystam 😒 a predtym som mala cykly vselijake ale poslednych 5 som mala tak 26-34DC..

ktore
16. nov 2011

@jasin moja a ty na laparku nechces ist?????

ktore
16. nov 2011

Bazálna teplota tela
Počas menštruácie a v prvej polovici cyklu je teplota nízka. V deň ovulácie by stále mala byť nízka (prípadne najnižšia z celého cyklu), deň po ovulácii by teplota mala výrazne stúpnuť a byť vysoká počas celej druhej polovice cyklu. Deň pred ďalšou menštruáciou alebo v deň menštruácie teplota zase náhle klesne.
Cervikálny hlien
Po menštruácii by sa nemal objaviť žiadny hlien niekoľko dní, päť až desať dní pred ovuláciou sa začne objavovať postupne lepkavý, krémový až bielkový hlien, ktorého vrchol (PK) zaznamenáme deň pred ovuláciou. Pozor - vrcholom nie je najkvalitnejší hlien či jeho najväčšie množstvo, ale posledný deň, kedy kvalitný hlien zaznamenáme. V deň ovulácie by už opäť nemal byť zaznamenaný žiadny hlien, prípadne iba hlien výrazne horšej kvality. Po ovulácii až do ďalšej menštruácie by sa hlien už nemal dlhodobejšie objaviť.
Poloha čípka
Po menštruácii je čípok tuhý, uzavretý a dlhý. Päť až desať dní pred ovuláciou začne postupne mäknúť, otvárať sa a skracovať. V deň ovulácie by sa mal náhle vrátiť do pôvodnej tuhej a uzavretej polohy a tak už zostať až do konca cyklu.
Každodenné hodnotenie si žena zapisuje do tabuľky. Okrem základných znakov si môže zapisovať aj ďalšie informácie, ktoré sa k cyklu môžu vzťahovať: dĺžka a intenzita menštruácie, ostatné krvácanie a špinenie, menštruačná bolesť, ovulačná bolesť, pohlavný styk, použitá antikoncepcia (ak bola použitá v plodnom období), bolesť hlavy, zlá nálada, stres, bolesti v prsiach, cestovanie, cvičenie, choroba, lieky a pod.

ktore
16. nov 2011

citajte mna uz nic nebavi joj

ktore
16. nov 2011

@jasin ja som bola na larke a ak ti ju navrhne dokt tak tomu sa len tesit ze to nenechava na uz neskoro!!!!takze ak ti povie ani sekundu necakaj.to ti vravim vazne....

ktore
16. nov 2011

@jasin uz si to mala mat za sebou a vediet co ti je:::...

jasin
16. nov 2011

@ktore ja mam v nemocnic lekarov panicky strach na toto sa tak lahko neprinutim 😔

ktore
16. nov 2011

@jasin to najak usis prekonat.mysli na to ze budes vediet co ti je a mozno hned po larke otehotnies.zoberies si nejake lieky na upokojenie ale to davaju aj tam.kazdy ma strach aj som ledva prezila.depcila som ale vedela som co mi je.

ktore
16. nov 2011

boze same chyby robim ked sa ponahlam sorry

ktore
16. nov 2011

@monika2712 prosim boha nech mam ovu v sobotu v decembri lebo ma svihne

monika2712
16. nov 2011

@ktore no nieco ti poviem.. ja idem akurat ten vikend na chatu.. tak len dufam, ze dostanem ovu skorej uz cez tyzden.. ak sa mi nahodou oneskori mrcha tak som v pr... 😒

monika2712
16. nov 2011

@ktore lebo na chatu idem bez manzela. mame stretko zo strednej.. tak len dufam, ze ovu bude skorej.. nejak do toho 9teho decembra.

ktore
16. nov 2011

@monika2712 no a sak na kolko na cely vykend idete????ja ani neviem kedy vychadza najblizsie ovu

ktore
16. nov 2011

@monika2712 sak jasne ze streda svrtok

ktore
16. nov 2011

uz sa na to kaslem na vsetko!!!!

monika2712
16. nov 2011

@ktore no sak uvidim jak mi pride mrcha, podla toho sa odvinie aj ovulka.. ak by prisla 24teho ako cakam, tak potom 14dc je 8.12.. staci ze sa mi mrcha oneskori o dva tri dni a som v prd.. idem v sobotu a vratim sa v nedelu poobede.. takze jedine to isti sobota rano este.

A neboj, tiez este nevies kedy presne dojde mrcha.