Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@esmemia inak ty ako moja dneska? lepsia nalada uz?
@monika2712 no som volako podozrivo rezignovane,kludna :D
Ale bola som v kine s kamoskou a uzila som si to do sytosti a film bol ozaj pekny. Ja som kludna,lebo viem,ze tento mesiac nic nebude,takze ja len cakam kym pride MS
@esmemia tak ano.. aspon sa nestresujes.. neboj bude lepsie ked sa k tomu aj sama budes staviat tak vlaznejsie.
@monika2712 no ja som uz uplne rezignovala,,neriesim uz ovulku,ani nic,buduci mesiac ani teplotku a viem,ze mi hlien prezradi,ze je ovu,ale tak s tym nic nenarobim
@esmemia ved jasne.. uvidis. mozno budes prekvapena ked to nebudes riesit vobec pred mm, tak sa mozno sam zacne zaujimat... 😉
@monika2712 no mozne to je :D idem dnes off,mam v celku dobry pocit z filmiku,tak idem dopozerat este telku a sup do perinky
@esmemia jasne utekaj.. mne sa este dako nechce spat, tak este dako pokukam .. bru nocku. dnes je tu dako ticho, kde su vsetci???
@monika2712 dobru nocku
dobre ranko dievcata.. 🙂 ja prave pijem kavu.. a ako kazde rano nic sa mi nechce..🙂) tak cakam na mrchu..🙂)))
@linuska1 ahojky. aj ja som prave kafco dopila.. a musim sa ist vychystat.. dnes mam svoj wellnes den, idem si zaplavat, vysaunovat sa, potom mam masaz a este idem skusit kolagenove solarko, tak som zvedava ze ci sa mi pekne vypne plet z toho ako mi hovorili kamosky.. joj ale premoct tu lenivost a ist...
@monika2712 tak ty sa budes mat rozpravkovo..🙂 ja o takom dni len snivam... lebo nemam kde dat malu..🙂 ale verim ze raz aj to bude,..🙂))
@oskvarka veru...🙂) clovek pri tom nic nemusi..🙂)) ani sa len sustredit.🙂)
@nufacikmi nie.. az 23.11..:)))) dovtedy zo mna asi nic.🙂))
@linuska1 nooo len sa musim este ist prekonat a odist 😉 no idem radsej lebo zas tu skysnem a potom to nepostiham , este musim ist najst nejake plavky .. ach jo to bude hamba sa vyzliect. 😖
@monika2712 kasli na to.. hlavne si to poriadne uzi....🙂)
@monika2712 ahojko co je nove u teba?u mna nic.merala som teplotu ale som bola v noci trikrat cikat takze som mala 36.8 ale ten stupen bol zato vyssie.inak nic.prsia rovnako uz od 5 dpo.inak nicove nic.
@ktore cauko moja, no ja dneska 37.0 takze mierny pokles.. ale tiez som bola o piatej hore na wcku, a merala som o 7mej.. inak nic, ale uz par dni mam pocit ze citim jemne brusko.. ale nic tomu nepripisujem lebo nemam co asi.
no utekam do fitka, dneska mam toho vela na plane 😉 paaa
@monika2712 nasla som jednu stranku kde su pozitivne testy od 10 dna po ovu....aha jedna fotecka aku by smemali teda mohli mat dnes....iba tak.... http://www.fertilityfriend.com/tg/entry/7631220...
4. týždeň tehotenstva
NAPÍSAL MUDR. MONIKA ANTOŠOVÁ
Je to 4. týždeň od prvého dňa poslednej menštruácie, ale len dva týždne od oplodnenia.
Vývoj oplodneného vajíčka
V tomto období sa už oplodnené a bohato sa deliace vajíčko nazýva embryo. Má veľkosť približne 0,2 mm.
Embryo je tvorené tromi vrstvami
z vnútornej vrstvy buniek sa vytvárajú dýchacie a tráviace orgány
z prostrednej vrstvy buniek sa vytvárajú kosti, chrupavky, svaly, srdcovocievny systém, močovo-pohlavný systém
z vonkajšej vrstvy buniek sa vytvárajú nervy, koža, vlasy
Placenta v tomto štádiu ešte nie vytvorená, tá začína plne fungovať až v 12. týždni tehotenstva.
Telesné zmeny u ženy
Stále ešte nemusíte nič cítiť, alebo príznaky len začínajú.
Telesné zmeny ešte nie sú viditeľné. Priberanie na váhe ešte nie je, môže sa začínať alebo zvýrazňovať ranná nevoľnosť. V tomto období je predovšetkým potrebná pravidelná životospráva, dostatok spánku a oddychu, neprepínať sily, nedokazovať, že aj ak ste tehotná, všetko zvládnete.
piaty tyzden teho......Telesné zmeny u ženyJe to 5 týždňov od poslednej menštruácie ale len 3 týždne od oplodnenia.
Príznaky tehotenstva sú v tomto štádiu jasnejšie, tehotenský test je jednoznačne pozitívny. Telesné zmeny na žene nie sú viditeľné. Vzhľadom na zväčšovanie maternice môže byť častejšie močenie.
Ak sa tešíte na bábätko, ani v tomto štádiu nie je nutné ultrazvukové potvrdenie tehotenstva. Aj keď nie sú žiadne dôkazy o škodlivosti ultrazvuku, sú odborníci, ktorí odporúčajú ultrazvukové vyšetrenie až po 10. týždni tehotenstva.
Nie je nutné ešte ani gynekologické vyšetrenie. Ak sa rohodnete pre návštevu gynekológa, zvyčajne sa jedna len o manuálne vyšetrenie. Pri prvom gynekologickom vyšetrení zistí gynekológ polohu a veľkosť maternice, spolu s pozitívnym tehotenským testom je to dostatočný dôkaz tehotenstva.
Naďalej platia pravidlá správnej životosprávy a vyhýbaniu sa nadmernej telesnej námahy, styku so škodlivinami, užívanie alkoholu, drog, liekov.
Ahooojte babenky,ako tak čítam,ktore,monika 2712,tak ešte odolavate testovaniu? A nejake príznaky a teplotky? Čo? Ja som dnes 28DC. Aj som si začala merať teplotku,tak zo zvedavosti a klasicke 36,9; 37,00 a dnes 36,9. A moje pocity su všelijake. Ale poviem vam,predvčerom som mala taku tupu bolesť v podbrušku akoby som mala mrchu a mala som pocit akoby som už chodila s tamponom. Tak som len behala či zazrakom nedošla mrcha ale nič. Chcela by som testovať v nedeľu ale radšej budem čakať na mrchu. Bojim sa negativneho testu.
@minusko moja priznaky ziadne, teplota dnes klesla len o 0.1 stupna co je nic, testovat neplanujem do 24.11 pokial ma nepredbehne mrcha ale myslim ze predbehne, dnes dom bola rano dost podrazdena na manzela, este ze som isla wellnesovat, akurat obedujem a o pol mam masaz.
@ktore teba ru uz velmi laka co?? nie ze by mna nie ale nemam ani najmensie podozrenie takze nic 😉

@monika2712 veru rychlo,sice ide vikend,no zaver cakania budes v praci,tak ti dni ubehnu rychlo :D