Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@monika2712 neboj aj plotik bude raz 🙂 ono sa to neda vsetko naraz. my byvame uz vyse 2 rokov v nasom bytiku a tiez este nie sme komplet zariadeny. kupovali sme holobyt v novopostavenej bytovke. tiez nas stal kopec penazi a to uz nehovorim kolko stalo zariadenie.. zatial som tu velmi spokojna, aj ked tiez tuzim po domceku, ale to az neskor
@monika2712 ja mam dens 9 den cyklu tak mi ukzuje grf tak zacnem dnes a v snad sa podari aj v nedelu.sobotu chcem vynechat aby boli dobre spermijky lebo v pondelok uz nebude mm doma
@dajaja no my keby sme ho nekupili teraz tak uz asi nikdy ho nekupime.. by sme isli do nejakeho trojizbaku, zadlzili by sme sa sice o polovicu menej asi, ale zas ten klud a vsetko co ten dom ponuka... to by mi byt nikdy nedal.. a tak co no aspon par rokov si ho snad uzijeme, a keby bola velka financna kriza, tak ho predame, aj ked dufam, ze to sa nikdy nestane... ale kedze je tu tak strasne draho uz teraz.. neviem neviem veru ako bude..
jedny susedia si z tohto domu spravili dokonca dvojgeneracny, stari su dole, a mladi hore maju aj kuchynu aj vsetko, ono ten dom ma taku rozlohu, ze sa z toho naozaj daju spravit dva dost velke byty, ale tak ja uz mam iba otca, ten ku nam byvat nechce ist, a svokrovcov by som si tam urcite nenastahovala, to by bola samovrazda..ale financne by to bolo super sa s niekym delit o naklady. 😀
ahojte. môžem sa pridať? snažilkujeme 3 mesiace. a včera som zasa prerevala celý deň. tak som prišla sem po trochu podpory. Veď čo keď to vyjde tento mesiac? ako Novoročný darček 🙂
@ktore no myslim ze ta nedela by ti mohla stacit, len zalezi kedy ovu pride.. ci zas 12dc alebo neskor..
@mawiya ahoj vitaj tu u nas... no my tiez vsetky dufame, ze budeme mat vianocne babatka 😎 sanca tu je vzdy, len sa netreba moc stresovat.. aj ked.. to ti povie kazda, a kazda stresuje 😀 😀
@monika2712 Ďakujem. Ja mam dvoch "veľkých chalanov" a "neprirodzenou cestou" . a teraz dúfam, že to bude normal. A stres? hm keď po maličkom babatku strašne tužime, musim byť v strese. A tak som sa včera zasa nadýchla a povedala si , že "no veď je to aj dobre, bola by som rodila v auguste. v takej horúčave 🙂))" Snažím sa v tej mrche nájsť niečo dobré 🙂
@mawiya ano ano, pozname.. aj mna mrcha vzdy na moment zlozi.. niekedy viac, niekedy menej... a hej, pisala som to tu nedavno, ze ked sa clovek cielene snazi otehotniet, tak sa od toho neda odosobnit, neda sa nestresovat, nesledovat.. proste to nejde, predsa len ta tuzba je obrovska u vacsiny z nas... a ked po niecom clovek velmi tuzi, tak mu to zahlit mysel na 200 percent...
a ty mas teda dvojicky z umeleho?
@monika2712 Monika ty mas dom mojich snov!!!!Doslovne-nadhera
@esmemia dakujem ... dobre sa to pocuva .. ci vlastne cita.. 😀 😀 dnes budem chodit horenosom a naprsi mi do neho.. z tolkych pochval.... 😀
@monika2712 Za malo moja,idem ja teraz off,ako si som mimo
@esmemia oki, pekny dnicek!
@monika2712 nie mam 10 a 7 ročnych chalanov po IUI. Ale bolo to pre manželove problémy. no a teraz je manžel "nový 🙂 " Tak som nejak tajne dúfala, že to teraz bude bez problémov.
@mawiya aha, kukla som fotky a su si dost podobni, tak som myslela ze dvojicky.. a novy manzel.. no, este skusate len tri mesiace, takze mozno to bude bez problemov, len to akosi nejde hned na prvy sup.. co je uplne bezny jav 😉 a cyklus a ovulku mas v poriadku?
Ahojte, takze mame za sebou kontrolu u dr. mame 1cm, krasne nam bije srdiecko, hcg okej Cize miminko vsetko v poriadku. Ale mam malo zeleza, vapnika,kyseliny listovej cize sme dostali koopu liekov. Navyse som mala nizku cukru v krvi, ale akesi % 3mesacneho priemeru vysoke- cize som bola u diabetologicky- dostala som taky strojcek na meranie cukru domacu ulohu na cely vikend a uvidi sa v pondelok ci to bolo len zo stresu alebo sa to bude musiet riesit dalej..
kopirujem prispevok z inej temy ale je to vlastne o tom iste 🙂
Zienky ja vas nemam sancu docitat 😒 Sedim v robote robim 5veci naraz a pritom by som chcela aj vas docitat ale to sa neda..
@monika2712 mozem aj ja vidiet tvoj domcek? pjosim.... 😅 citam nan tolko chvali a ked pocujem, ze to mate v azijskom style tan ja milujem 🙂 rada by som to videla 😉
Horuce info.
BRATISLAVA 2. decembra - Od začiatku budúceho roka sa zvýši materská dávka zo súčasných 60 % na 65 % z vymeriavacieho základu. Vyplýva to z novely zákona o sociálnom poistení, ktorú v piatok schválil parlament. Poslanci však nezmenili súčasné obdobie poberania materskej dávky v dĺžke 34 týždňov.
Minister práce a sociálnych vecí Jozef Mihál pritom pôvodne navrhoval, aby mamičky dostávali materskú dávku 40 týždňov už od začiatku budúceho roka. Neskôr navrhoval poberanie tejto dávky predĺžiť až od roku 2013.
Súčasne so zvýšením materskej dávky nastanú aj zmeny v dobrovoľnom poistení. Od 1. februára budúceho roka zanikne samostatné dobrovoľné poistenie v nezamestnanosti a samostatné nemocenské poistenie. Záujemcovia o dobrovoľné poistenie si tak budú môcť zvoliť výlučne dobrovoľné dôchodkové poistenie alebo využiť balík komplexného sociálneho poistenia na všetky sociálne udalosti kryté sociálnym poistením, ktorými sú choroba, staroba, smrť a nezamestnanosť.
@mawiya ahoj a vitaj 🙂 no tvoji chlapci su naozaj ako dvojicky, neuveritelne 🙂 no ak ty si v poriadku a teda aj "novy" manzel je, tak sa vam snad co najskor zadari 😉 z tej fotky som ti hadala nejakych 26 rokov 😕 a ked som si precitala, ze tvoj najstarsi ma 10 rokov....... 😕 ale uz som v obraze 😅
@lusip jej dikes za infosku.
@orchis moja mas link v poste.. no nie je to uplne japonsko, ale mame tam par takych drobnosti, ale asi nie su na fotkach ani dobre vidiet 😉
@monika2712 dakujem 🙂 aj ked to nie je japonsko ale ma s nim spolocne prave tie ciste linie ake sa mi pacia, najlepsie to vyjadruje asi ang slovicko "purity" 😉 a som sa zasmiala, ze mate dost vela z odtiena zelenej, na ktorej sme sa nakoniec aj my s priatelom dohodli ako farbe, do obyvacky 😅 ale chcela by som mat bytik podobne zariadeny a o domceku uz ani nehovoriac, ale to je zatial piesen buducnosti 😉 ale poriadne ste do svojho domceka teda zainvestovali 😎 a vidis, aspon male plus ohladom tej materskej 🙂 je zbytocne sa strachovat kvoli buducnosti lebo jednoducho nikdy nevieme co nas caka za najblizsim rohom, aj v tomto len pekne krok za krokom 😉
@orchis dakujem ti.. este nam tam pribudlo par veci, nejake obrazy a tak, ale nemam to nafotene.. pofotim ked to bude kompletne.. chyba nam stale skrinka pod TV, luster v obyvacke,to sa furt neviem rozhdonut ze aky.. a tak podobne. a nie je tam nafotene poschodie tusim vobec, alebo mozno v inom albume je, su tam aj kupelky v inom albume..
no tak vies bojim sa aby sme neprisli kvoli peniazom o strechu nad hlavou. predsa len, je to hypoteka..ale tak snad nebude nikdy tak zle. 😒
@orchis inak to zvysenie na 65 percent je fajn,ale ja som skor dufala v to predlzenie na 40 tyzdnov, kedze chcem byt len pocas poberania materskej doma s babom, potom pojde muz.. tak by som bola rada keby to bolo o 6 tyzdnov viac.. no co uz, mozno v roku 2013 to zmenia a este sa ma to bude tykat... tych 65 mne osobne vobec nepomoze, iba ak by sa tym zvysil aj max.vymeriavaci zaklad, co je teraz tusim cca 37 eur/den.
@monika2712 Preco by sa ta to netykalo? Ved je rozdiel dostat 60 percent z 1116,75 Eur, tj. cca 670 eur a je rozdiel dostat z toho 65 percent, t.j. cca 725 eur. Či ???????

prave som nasla niekde graf kde znacil ovu a bolo to neprasknuty folikul graf potom znacil dalsiu ovu az na 17 den lebo mohla byt dalsia ovu vtedy.takze je to vselijak.teraz odchadzam o d vas pa zatial ovulky