icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

rysauka
18. dec 2011

@monika2712 a čo tak prdĺžený víkend ?

rysauka
18. dec 2011

@asemilka ťa obdivujem s tým včerajším pečením, svokra práve zarobila cesto na medovníky tak sa ešte nejak dokopať urobiť ich, brácho nás volala na sánkovačku na kopec tak možno sa pojdeme s malým vyblázniť

jasin
18. dec 2011

@monika2712 mam normalnu cukrovku 😒 vraj som mala na nu nabeh aj pred tehu a hormony stres ju spustili a uz mi ostane navzdy 😒

asemilka
18. dec 2011

@rysauka ja uz od rana peciem skoricove susienky... a este stale nic...cesto je v chladnicke 😀

rysauka
18. dec 2011

@asemilka daj recept, škoricu moc lubim 😝

jasin
18. dec 2011

Inak ahojte..vcera sme mali firemny vecierok- samozrejme ze som sa o seba dozvedela ze som zlatokopka a mrcha roka 😒 co uz niektory ludia fakt nemaju co riesit.. ale inak okej.. prisli sme o 5 a uz od 7som hore, zdobim byt, peciem ,varim..v stredu ideme po jankovu mamku, dufam ze sviatky nejak zvladneme..

asemilka
18. dec 2011

@jasin aaaaaale.. neries ich... ty vies sama najlepsie, co robis a preco... 🙂

asemilka
18. dec 2011

@rysauka idem ho najst

marcovka1
18. dec 2011

@asemilka ti si nas sikovnicek 😀 no pomaly s tou skoricou...vraj potom je vacsia chut na sexik ... 😀 😀 😀

rysauka
18. dec 2011

@marcovka1 hej? dobre vedieť 😀

asemilka
18. dec 2011

@rysauka

Skoricove susienky

750 g polohrubej muky
500 g masla (mozes dat Heru, alebo klasicke maslo, alebo mix 🙂 )
250 g cukru (ja davam 150 g a uplne staci 🙂 )
1 vajicko
mleta skorica

vsetko spolu zmiesat, kym nevznikne hladke cesto. rozdel si to na polovicky a do jednej mozes zapracovat aj kakakou 🙂 treba to dat odstat do chladnicky, aspon na hodinku. ja si zvyknem cesto spravit vecer a peciem az na druhy den. susienky mozes robit pomocou lisu na susienky, ale si cesto vyvalkas a vykrajujes. na plech si daj papier na pecenie a na ne mozes klast susienky. je v nich maslo, urcite sa nepripecu. pecies na 150 - 180 stupnov, 10 - 15 minut. treba ich pozerat. vyberas ich, ked im jemne zacnu hnednut kraje. alebo do nich skus stuchnut. ak su este makke, tak ich treba este piect. ak uz drzia tvar, mozes vybrat. po vybrati ich este chvilu nechaj na plechu, zasusia sa. a potom ich este teple vyber do dozy, alebo na tanier, nech vychladnu. upecene ti vydrzia kludne aj dva tri tyzdne, ked ich skladujes zavrete v doze. u nas vydrzia kratko... manzel ich zje 😀

asemilka
18. dec 2011

@marcovka1 mazel povedal, ze kym nepreckame treti mesiac, tak mame celibat 😀 ale nieco na tej skorici bude... predsa len ma rozohrievat krv.. 😀 a povzbudzovat 😀 daj si stipku skorice do kavy 🙂 pekne to vonia a ma to silnejsie ucinky, ak chces zahnat unavu 🙂

rysauka
18. dec 2011

@asemilka díky skúsim ich, a koľko asi dávaš škorice?

asemilka
18. dec 2011

@rysauka od oka... moze to byt tak jedna, mozno dve cajove lyzicky. daj na zaciatok menej a skus cesto. ak lubite skoricu, tak kludne daj viac 🙂

jasin
18. dec 2011

@asemilka poziciavam si recept 😉 dnes mam akusi maniu na pecenie..

asemilka
18. dec 2011

@jasin aj kokosove a kavove ti mozem dat 😀 ja taketo susienky lubim 😀

asemilka
18. dec 2011

@rysauka este ma napadlo... z toho receptu vyjde vela tych susienok 🙂 tak ak chces len na vyskusanie, tak daj z kazdeho polovicku 🙂

rysauka
18. dec 2011

@asemilka ok, díky, a daj aj tie kokosové

jasin
18. dec 2011

@asemilka kokosove som uz robila dnes ale dakujem 😉

asemilka
18. dec 2011

@rysauka

Kokosove susienky

4 pohare hladkej muky special
2 pohare kokosovej muky (ja davam struhany kokos)
200 g praskoveho cukru
500 g masla
2 x prasok do peciva
2 x vanilkovy cukor
2 vajicka
kakao

postup ako predtym... vypracovat cesto, rozdelit na polovice a do jednej dat kakao. co sa tyka pecenia, tak isto, ako pri skoricovych 🙂 mozes vykrajovat, alebo robit cez lis.

linuska1
18. dec 2011

@asemilka to poznam.. 🙂 a ked som citila ze niekto robi cibulu... fuj to bolo..🙂 tiez som prve 4 mesiace bola ako detektor na vone..🙂)

linuska1
18. dec 2011

@marcovka1 o tej skorici som nevedela..🙂) do bre vediet.🙂) aj ked mne sa nic nechce cely vikend... som nenormalne leniva...

monika2712
18. dec 2011

@jasin no tak to je na prd s tou cukrovkou ☹

monika2712
18. dec 2011

@rysauka no uvidime, snad vyjde aspon ten medzi sviatkami dvojdnovy vylet.

monika2712
18. dec 2011

Jaaaj pomoooc, jak ma zas svokrovci rozculili.. akoze zacinam seriozne uvazovat, ze tam poslem muza na vianoce sameho a radsej pojdem s otcom k bratov alebo budem sediet sama doma.. lebo toto neeemdopadne dobre .. 😠 😠

linuska1
18. dec 2011

@monika2712 no ako vidim nemam to s nimi len ja ostaru....🙂

monika2712
18. dec 2011

@linuska1 najhorsie je ze este aj muz ma zdrbal, ze ci si neviem kusnut do jazyka, ze sak svokor uz je raz taky..
hned pri vchodovych dverach zacal buzerovat, jak hento mate zle, toto mate zle, a nenechavajt si penazenky na botniku pri dverach lebo vam ich ukradnu!! a kto ??? dedomraz? ku nam nikto okrem rodiny nechodi.. nebyvame v byte, kde chodia vselijaki podomovi predajci podvodnici, ale je mu sa to uz stalo, tak sa tu urcite stane aj nam!! 😠 😠 jaaj jaka som vytocena.. a este muz si ho bude zastavat... to mu kua nevadi ze ho vo vlastnom dome pucuje jak male decko??

asemilka
18. dec 2011

dopecene 🙂 hura 😀 uz len poriadok spravit 🙂

linuska1
18. dec 2011

@monika2712 podla mna si svokrovci robia niekde nejaky rychlokurz na nasratie a rozhadanie mladych.. 😀

monika2712
18. dec 2011

@linuska1 asi ano.. baby ja neviem co mam robit.. mam fakt chut poved mlademu ze nech ide na vianoce sam ku nim.. bojim sa ale ze sa ho to dotkne a nastve sa na mna.. ja toto ale fakt nezvladam tieto sviatky.. nemam vobec naladu tam s nimi byt.. asi by mi najlepsie bolo samej doma pred telkou..