Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@asemilka veru.. pecen by si nemala vobec.....
Vitamín A
Vitamín A sa nachádza v potrave živočíšneho pôvodu ako je pečeň, mlieko alebo vaječný žĺtok, ako provitamín beta-karotén aj v ovocí a zelenine, napr. v mrkve. Deriváty vitamínu A zohrávajú pre biochemické procesy pri videní ako aj pri vývoji a tvorbe buniek dôležitú úlohu. Preto vedie nedostatok vitamínu A k šeroslepote a k rastovým poruchám. Vitamín A vo forme tabletiek alebo v inej forme dodávaný umelo má za následok značné vedľajšie účinky, ako odlupovanie rohovky, kožné zmeny alebo poškodenia pečene a ešte mnoho mesiacov po jeho užívaní vedie pri nenarodenom dieťati k deformáciám. Preto by sa mal užívať len na lekársky predpis pri určitých ochoreniach. Samozrejme, že ho možno dostať len na recept. Beta-karotén, provitamín vitamínu A, je v USA jedným z najčastejších látok na dolnenie stravy. Aj týmto provitamínom sa možno predávkovať, čo však nevedie k poškodeniam nenarodeného dieťaťa.
odtial mam info: http://primar.sme.sk/c/4117137/vyziva-pocas-teh...
Tehotné ženy by sa v každom prípade mali zrieknuť pečene, ktorá v značných množstvách obsahuje vitamín A.
@asemilka aspon mas na nieco chut. ja uz mam vyse tyzdna take nevolnosti, ze len pri pomysleni na jedlo ma napina. pritom, ked som hladna, tak mi je este horsie, tak sa musim premahat nieco jest.. uff, tieto nevolnosti mi pri prvom tehu trvali 8 tyzdnov. no neviem ako to este tolko vydrzim 😒
@dajaja fuuuuuu... tak kola je jedina vec, z ktorej som grcala zatial... to som vtedy ani nevedela, ze som tehulka... a kafe... ked som este nevedela, ze som tehu, tak som kafe normalne pila.. len mi z toho bolo zle a mala som kyselinu... a ako som ju prestala pit, tak aj zaludok je lepsi, ani kyselinu nemam...
@rysauka takze
radix angelicae/ angelika lekarska 50g
artemisia vulgaris/ palina obycajna 50g
turnera diffusa/ damiana 40g
verbena officinalis/ zeleznik lekarsky 30g
rosmarinus officinalis/ rozmarin 30 g
tiez 2 lyzicky na 200ml vody, 8- 12 min luhovat a pije sa prvu polku cyklu, teda od prveho dna ms do polky cyklu po ovulku... potom pokracovat s tym prvym cajom... 😉
dlho som sem nieco nedala... 😀
Muž sedí v preplnenom lietadle.
Jedno miesto vedľa neho je ešte voľné.
Zrazu príde k nemu prekrásna žena a sadne si vedľa neho.
Muž sa musí strašne držať na uzde, lebo je z nej celý vzrušený.
Osloví ju: "Prepáčte, letíte do Berlína obchodne ?"
Ona na to: "Áno, idem na Kongres o sexe. Budem tam mať prednášku v snahe zmazať staré predsudky. Viete, veľa ľudí si napríklad myslí, že černosi sú
obzvlášť dobre vybavení svojím prirodzením a pritom toto sa dá tvrdiť
skôr o amerických pôvodných praobyvateľoch - Indiánoch... alebo
napríklad veľa žien si myslí, že Francúzi sú najlepší milenci a pritom sú to
práve Poliaci, ktorí dokážu ženu priviesť za každých okolností k vrcholu...
Ale, prečo Vám to vlastne všetko rozprávam, veď ani neviem, ako sa voláte."
Muž natiahne ruku so slovami: "Volám sa ... Winnetou ..., Winnetou Kozlowski." 😀

@linuska1 aj ja som mala obrovske brucho, ale nastastie pokozka vydrzala a neprasla.. a ked sa mi prsia naliali mliekom, tak som si tiez vsimla jednu fialovu ciarku. hned som si kupila serum na prsia a pomohlo to, uz sa dalej nic nepraslo a aj ta ciarka uplne zmizla. uvidime ako to ta moja pokozka zvladne teraz. uz som pocula aj take pripady, ze baby mali krasnu pokozku cele tehu a tesne pred porodom im rychlo padlo brucho a cele sa potrhalo ☹