icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

anastacia242
4. jan 2012

@monika2712 no tak to mas aspon lahsie, ked aj muz sa rozhodol chudnut...lebo u nas to je tak, ze on si da aj o 21ej vecer klobasku a ja potom kukam a slintam, moj muz zas nepriberie on ma taku sportovu postavu, az mu zavidim, ja hlavne musim prestat vecer po 18ej jest a ono to pojde len sa prinutiť 😖 😖 a chcela by som sem- tam ist behat, tak uvidim kedy mi to pocasie dovolí 🙄 musim aj ja sa snazit viac zeleninky varit...take pocasie ani sa necudujem, ze same virusy..tak len sa lieč ešte a kasli na strikovanie 😅

asemilka
4. jan 2012

@anastacia242 neboj... aj manzel sa na mne vcera vecer rehotal 😀 a fotit si ma chcel 😀
@dajaja ja som brala len obycajnu kyselinu listovu. a pred dvoma tyzdnami mi lekarka poradila radsej femibion. tak teraz beriem ten... a brusko skor nadobudlo insi tvar 🙂 a par cm pod pupkom sa mi uz robi taky hrbcek 🙂 neviem to opisat 😀 a brusko mam aj take insie na dotyk... tvrdsie.. a gulatsie 🙂 dnes som zistila, ze gombik na rifliach uz nezapnem 😀 tak som chodila s rozopnutym 😀

dajaja
4. jan 2012

@monika2712 urcite je nieco vo vzduchu, lebo aj tu su skoro vsetci chori.. ja som najskor chytila nadchu, zrejme z placu. cez vianoce sme mali ten pohreb, kazdy den sme boli v preplnenom kostole, kde kazdy druhy clovek kaslal, tak som tam musela cosi chytit. zacalo ma pobolievat aj hrdlo a odvtedy sa z toho neviem dostat a pritom poctivo lezim, pijem cajiky a skusam vsetky mozne prirodne domace recepty.. mam asi z toho tehotenstva oslabenu imunitu ☹

dajaja
4. jan 2012

@asemilka tak to naozaj vyzera na tehotenske brusko 🙂 asi sa ti tam ta bublinka tak ulozila, ze budes mat velke brusko.. ja som sa mojej doktorky zabudla opytat na vitaminy, co ona odporuca. tak asi aj ja zostanem pri tom femibione aspon prve 3 mesiace, potom uz asi nebudem nic brat. bojim sa velkeho babetka, radsej sa budem snazit kvalitnejsie stravovat.

monika2712
4. jan 2012

@dajaja jaj moja, vy ste mali ten pohreb, ja som ti vtedy ani nenapisala tusim, uprimnu sustrast ☹ smutne sviatky boli veru aj u nas. ja som bola 24teho na cintorine za maminkou, som si tam poplakala.. tie prve vianoce su najhorsie.. velmi mi chybala v ten den,ale aj kazdy den.. ☹
mne to zacalo kaslom, ale hroznym, takym prieduskovym, a po dvoch dnoch zacala nadcha, a teraz mam oboje, ale kasel uz je lepsi, a nadcha vcera bolo desna.. ale tak ja sa aspon mozem dopovat aj coldrexom, theraflu, to ty asi nesmies ☹
skusali si zazvorovy caj? normalne z korena nastruhat, s medom a citronom, mna to muz vzdy nutil pit, aj ked to neznasam, ale teraz na to zabudol, tak som aj rada 😀

monika2712
4. jan 2012

@anastacia242 no moj muz sa asi tak na hodinu rozhodol ze bude dokonca veganom!! potom uz len ze vegetarian a nakoniec, ze teda budeme jest iba biokura a ryby a ked tak kvalitne hovadzie, ziadne udeniny, ziadne bravcove.. tak som zvedava ako dlho nam to vydrzi 😀
inak rozhodol sa tak po tom co si pozrel jedno video na youtube, je to taka prednaska jedneho vegana a to ho dost sokovalo.

anastacia242
4. jan 2012

@asemilka tak ty mas dovolene, mas aspon vyhovorku, ze si tehulka... 😅 tebe moze kludne rast brusko 😅

dajaja
4. jan 2012

@monika2712 dakujem.. no mali sme smutne sviatky ☹ ☹ je mi luto, ze aj ty prezivas nieco podobne ☹
ten zazvorovy caj som este neskusala, robila som si cibulovy. je otrasny a ani mi nejak nezabera. mala by som ho vypit asi viac, ale neda sa mi. stale mam nevolnosti, nastastie to pomaly ustupuje. no to ti zavidim, ze sa mozes dopovat liekmi 🙂 skore uzdravenie prajem

anastacia242
4. jan 2012

@monika2712 no tych videííí by bolo určite viac, ktoré odradzaju od nekvalitnej, hlavne masovej stravy 😅 mne staci na zaciatok nejest po 18ej a jest viac zeleninky a menej masa a hlavne menej peciva-chlieb, rozky,..od toho sa vraj najviac pribera..takze uvidim ako sa mi bude darit napisem ti cca o mesiac 😀 😀

monika2712
4. jan 2012

@dajaja 21.12 bolo 6 mesiacov co maminka umrela, bola som v 7tt, tyzden po pohrebe som uz lezala v nemocke na kyrete ☹ zvlastne je to, ze hoci preslo 6 mesiacov, boli to stale rovnako.. ona bola este taka mlada, ani nestihla byt babkou ☹ ale neda sa nic robit... musime ist dalej, velmi mi to zmenilo zivot, rozpadla sa nam rodinu, ktoru mama drzala pokope.. s otcom si este stale hladame cestu k sebe, brat mi nikdy nezavola... no co uz.. mam manzela a dufam, ze coskoro bude babatko, nech mam komu venovat svoju lasku a starostlivost..

monika2712
4. jan 2012

@dajaja inak skus ten zazvorovy caj, ak ti nevadi zazvor, normalne len koren nastruhas malicko do salky, zalejes vodou vriacou, daj med a citron.. a niekolkokrat denne.
a aj tebe skore uzdravenie prajem! 😉

asemilka
4. jan 2012

@dajaja aj kolegyna ma dnes v robote odhalila... ze co mas rozopnuty gombik... ja ze papala som vela cez sviatky 😀 a ona.. mna chces oklamat? ja som v 20tt. ten tvar bruska dobre poznam 😀 co sa vitaminov tyka, tak ja som brala cistu listovky a pred 2 tyzdnami mi lekarka poradila, nech beriem radsej femibion. tak teraz mam ten... a neskor sa uvidi.. ved tolko krat budu brat krv, ze hadam ak by daco chybalo, tak povedia...
@anastacia242 tak papam sice za dvoch, ale nemam papat dvojmo 😀 lebo o chvilu cez dvere neprejdem 😀

monika2712
4. jan 2012

@anastacia242 no u mna nejedenie po 18tej nejak nefungovalo, aj ked sme to dodrziavali, tak sa nic neudialo.. u mna to proste bez pohybu dole nepojde... 😠 a hej, chlebika aj ja dost papam, ale teraz sa snazime ine veci na veceru jest, lebo vacsinou vecer sme mavali vzdy chlebik s niecim, tak teraz sa budem snazit viacej varit, take zeleninove jedla, cestoviny, polievky, to aj nasyti, aj zahreje... na vikend mam v plane kremovu cesnakovu, taku som este nikdy nerobila, budeme sice smrdiet ale sak nevadi 😀 😀

asemilka
4. jan 2012

@dajaja ten zazvorovy caj je dobry napad 🙂 on je dobry aj proti nevolnostiam 🙂

asemilka
4. jan 2012

@monika2712 mnaaaaaaaaaaaam... posli mi potom za tanier 😀

monika2712
4. jan 2012

@asemilka no dufam ze sa mi podari.. ja len dufam, ze ju stravim. ja som mala dlhe roky problemy s cesnakom, vzdy mi po nom bolo zle, travila som ho este tri dni.. ale v poslednej dobe sa mi zda ze je to uz lepsie... to ten moj zlcnik po mame ☹

anastacia242
4. jan 2012

@monika2712 no to ja dosť casto varim cesnacku taku kremovu, to je zdrave, nevadi, ze clovek potom smrdi, inak aj cesnakove hrianky su super 😉 😉 😉 a ten zazvor odporucam aj ja @dajaja

asemilka
4. jan 2012

@monika2712 dnes som mala zapnute nieco o vareni... a tam hovorili, ze ak nechces, aby bol cesnak taky tazky a nemal taku surovu chut, tak treba cele to klbko cesnaku zabalit do alobalu a dat na 10-12 minut do rury zapiect. potom vybrat z rury, nechat vychladnut, rozbalit ho z alobalu. odrezat ten vrch a vytlacit ho z tych strucikov. ze je to vraj fajn do omacok a kremovych polievok 🙂

monika2712
4. jan 2012

@anastacia242 hej a mas nejaky dobry recept na nu? lebo ja budem len na nete hladat.. mnam cesnakove hrianky luuubim.. ale ja teraz ani ten cesnak necitim 😀 uplne mi nadcha odpisala chutove bunky..
som si dala teraz trochu tej mojej polievky, muz sa ma pyta, ci mi chutila.. hovorim, ze co ja viem, asi hej 😀

monika2712
4. jan 2012

@asemilka aha.. no to som uz tusim niekde tiez pocula.. akurat neviem ci by sa mi kvoli tomu chcelo zapinat ruru 😀

ale uz ho zvladam lepsie, hovorila mi jedna dokina, ze baby ktore beru HAK, maju s cesnakom a cibulou problem, prave kvoli tomu ze to ma nejaky vplyv na zlcnik.. tak jak som vysadila HAK v 2010 som pomalicky zacala skusat jest cesnak a uz je to fakt lepsie..

anastacia242
4. jan 2012

@monika2712 tak to si teda poriadne chorá,.. ja to tak nemam rada, ked stratim chute, to je hrozneee, tak, ale aspon teraz mozes papat a inak, ked uz nemas tie chute mohla by si skusit ten cibulovy caj 😀 😀 😀 mozno zabere a predides nevolnosti z tej chuti 😉 😉cesnacka: robim cca v 3litrovom hrnci tak ja dam do vyvaru 3-4 struciky pretlaceneho cesnaku, osolim a zahustim mlieko+hlad.muka, k tomu oprazene chlebiky posypem a postruham syr,...ja mam tento recept a nam chutí..

monika2712
4. jan 2012

@anastacia242 no tak to neeee.. na ten cibulovy ma neukecas!! 😀 😀 to radsej ten zazvorovy si dam 😀 akurat ze nemam zazvor.. heh.. tak nic, ale uz je mi lepsie, snad sa aj chut vrati zajtra troska 😉
tak ten recept to je easy, skusim este pozriet na nete nejake vylepsovaky, tusim muskatovy orech sa este zvykne dat, ten mam iba suseny, ale sak to staci... a jasne, krutonky musia byt 😎

anastacia242
4. jan 2012

@monika2712 inak ja mam doma aj taky rezervny suseny zazvor...samozrejme cerstvy je naj...ja mam len take rychle recepty najradsej 😀 😀 krutonky mam aj k brokolicovej...inak tie sviatky to ma fakt mrzi ☹ , ale ja ťa obdivujem, inak ja som tiez mala take plačlivé sviatky, ale čo už . .. ale nebudeme si tu pripominat neprijemne veci a budeme mysliet len na pozitivne 😉 inak pozyvam na cibulovy caj : ) heheh

monika2712
4. jan 2012

@anastacia242 nuz tie sviatky boli najhorsie v zivote, preto som rada ze uz je januar, ze to mozem vsetko hodit za hlavu, a snazit sa nieco urobit so zivotom, schudnut, vyliecit sa.. aj na psychike stale pracujem, a potom snad aj to vytuzene babo pride 😉

anastacia242
4. jan 2012

@monika2712 my sme sa doma den pred Vianocami dost pohadali a padli slova a reči, čo ma fakt sklamali, no uvidime...len je to take vselijake, sak to poznas...určite sa dockame...neboj urcite...kamaratovi sa medzi sviatkami narodil syn, juuuj taky malinky...zlatunky..a 2kamosky maju terminy teraz v januari tak sa tesim..aj zavidim..tiez by som uz rodila keby nebolo toho kyretu ☹ ☹

monika2712
4. jan 2012

@anastacia242 aj my sme mali dusno, lebo som urazila svokra tyzden pred vianocami, tak som sa potom musela ospravedlnit na vianoce, a potom uz bol klud.. nuz.. tie sviatky na vsetkych tka nejak negativne vplyvaju, vsetci su nervozni, vystresovani... teraz uz je klud, prazdne cesty este kym su prazdniny, uplna pohodka.. a zajtra marodim tak sa tesim ze ani nikam nemusim lebo ma byt hnusne pocko 😉
no mne tiez teraz vo februari bude rodit kamoska, byvaleho zena porodila 26.12, sesterka ma termin v aprili, no a ja som tiez mohla vo februari.. co uz no... skoda ze to nevyslo... som si myslela ze do konca roka urcite znova otehotniem a prd... ☹ tiez im zavidim..

anastacia242
4. jan 2012

@monika2712 fakt asi keby nebolo tych sviatkov vsetko by prebiehalo kludnejsie....neboj toho roku sa dočkame
😉 😉

monika2712
4. jan 2012

@anastacia242 no dufam, ze ano... 😉 jedna dokina mi povedala, ze v marci otehotniem, tak som zvedava.. ze ci je to nejaka carodejka 😎

ivcek
5. jan 2012

Dobre ranko....zase prvaaaaa 😀
Vcera ste sa rozpisali.... 🙂
Ja uz intenzivne alchymilkujem... 😀 fajnovo chuti ten cajik.... 🙂

monika2712
5. jan 2012

@ivcek ahojky, ja som uz hore, a dnes poctivo marodujem, sefino nakazal, aj som rada, lebo od kedy ma manzel zobudil som si asi 10 krat kychla, a stale smrkam... takze oproti vcerajsku ziadne zlepsenie... vonku fuci jak sialene, tak som rada ze nikam nemusim dneska 😎
a to myslis vazne ze ti chuti alchemilka?? bleee.. mne teda velmi nie..ale buduci cyklus si asi tiez zase dam.