icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

nufacikmi
17. jan 2012

@orchis ja to robím tak isto, radšej sa pripravím na to horšie a potom aspoň môžem byť milo prekvapená 🙂

asemilka
17. jan 2012

@monika2712 jasne, ze sa nic nestane 🙂
@orchis ja som si minule citala ten pribalovy letak pri magnezku... a tam bolo, ze tehotne a dojciace zeny ho mozu len po porade s lekarom... tak som ostala prekvapena... ze sa musim opytat lekarky, ked tam budem najblizsie... a to bola len 250 tka magnezko...

monika2712
17. jan 2012

@orchis jasne skus.. 😉

monika2712
17. jan 2012

@asemilka hm divne, mne to vtedy supla bez mihnutia oka.. ale nemyslim si ze by to mohlo nejak uskodit.

monika2712
17. jan 2012

@asemilka
Magnézium sa bohato vyskytuje najmä v zelenine. V tele sa používa na stavbu kostí a ako kofaktor pri mnohých enzýmoch látkovej výmeny. Veľa magnézia obsahujú orechy, mandle a semiačka.
Nedostatok magnézia sa na tehotenstve prejavuje veľmi negatívne a okrem kŕčov v lýtkach a bruchu môže dokonca viesť k potratom a predčasným pôrodným bolestiam. Veľa ženských lekárov preto preventívne predpisuje preparáty s magnéziom. Tehotným ženám sa odporúča 450 miligramov magnézia denne. Užívanie magnézia a železa sa však navzájom vylučuje. Železo a magnézium by sa preto mali užívať s časovým odstupom 2 hodín.

Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4117137/vyziva-pocas-teh...

monika2712
17. jan 2012

@orchis
Profylaktikami migrény prvej voľby sú betablokátory metoprolol a propranolol alebo kalciumaltagonist flunarizín. Inak sa odporúča kyselina valproová, nesteroidné antireumatiká, DHE, kyselina acetylsalicylová, magnézium alebo serotonínové antagonistá Lisurid a Pizotifen.

Ako si môžete pomôcť sami
„Ak záchvat nie je silný, postihnutý si môže pomôcť bežne dostupnými analgetikami,“ vysvetľuje doktorka Nikolová. Niekedy okrem bežne dostupných liekov proti bolesti stačí užiť iba magnézium, ktoré upokojí nervový systém, dostatok tekutín, studený obklad a oddych aj počas dňa.

ivcek
17. jan 2012

@monika2712
kolajnice ako svet.... 🙂 😉
Neodolala som,a ked sa kolegyna nediva trosku Vás tu smirujem..🙂

Inak prva noc v dome bola uzasna....po vsetkych strankach 😀 😀 😀

yasmin0001
17. jan 2012

@monika2712 Mohlo by byt aj srdiecko vidiet. Ja som mala v 6tt +1, uz sa hybal plodik.
aj ked tam asi rozhoduju ani nie dni, ale hodiny. V kazdom pripade chod, aby si vedela, ze sa jedna o intrauterinnu graviditu 😀

katie1
17. jan 2012

@monika2712 kolko tabletiek denne si davas? Beries ich preventivne alebo iba ked Ta brusko boli?

monika2712
17. jan 2012

@katie1 len jednu, a beriem ich kvoli hlave, brusko ma az tak velmi neboli teraz.

monika2712
17. jan 2012

@yasmin0001 dakujem, urcite pojdem, som objednana takze uz to rusit nebudem.. len sa toho dockat..

asemilka
17. jan 2012

@monika2712 no ved ja len, ze som bola v tom, ze magnezko mozem a tam som sa docitala hento... lebo ja si ho obcas dam...

monika2712
17. jan 2012

@asemilka kludne mozes, len pozor na tu kombinaciu so zelezom. a vo vyssom stadiu sa uz velmi neodporuca, citala som nejake stranky, a tam riesili nieco take ze dieta pri porode a po porode moze byt viac ospale, viac plakat, mat problemy s kojenim a podobne..ale nie je to asi nejak extra dokazane.

orchis
17. jan 2012

@nufacikmi no u nas je priatel neskutocny optimista a tak sa mi usla uloha "tej co stoji nohami pevne na zemi" tak sa aspon pekne doplname 🙂

orchis
17. jan 2012

@asemilka no oni to tam napisu asi hlavne pre svoju ochranu, ze co ked.....a tak v tehotenstve by som sa aj ja radsej poradila s lekarkou, lebo nielen nedostatok je nebezpecny, ale niekedy aj prebytok 😉

orchis
17. jan 2012

@monika2712 ja som migrenoidnu bolest hlavy mala len raz v zivote a dufam, ze uz nikdy viac, bolo to asi pred tromi mesiacmi a bolo to strasne 😒 ja mavam len take male ale celodenne bolesti hlavy, stale si myslim, ze kvoli chrbtu lebo aj ten ma pobolieva. tak ale skusim to magnezium k tomu cvicim tak sa to po case snad da doporiadku 😎

asemilka
17. jan 2012

och... spala by som.. 😀

monika2712
17. jan 2012

@orchis no mozno ti to pomoze.. uvidis.. 😉
baby ja som sa napraskala na obed.. ziadne zdrave.. bryndzova polievka a madarsky gulas, tak tu teraz fucim za stolom. aj by som sa sla prejst, ale sak tam vonku je chumelica. 😀 tak nic, musim vytravit pri monitore nejak.

orchis
17. jan 2012

baby, ved vy ma na smrt vystrasite s tou zimou a chumelicou 😕 ja asi cely pobyt na sk stravim pekne zatvorena v teplucku 😎

asemilka
17. jan 2012

@monika2712 mnaaaaaaaam 🙂 posli mi 😀

monika2712
17. jan 2012

@orchis no neboj, to je len dneska a este tusim raz ma snezit.. buduci tyzden uz by malo byt zase OK.. a kedy to ides domov?

asemilka
17. jan 2012

@monika2712 u babky napadlo cez noc skoro pol metra snehu 😀 takze asi skor zavisi, kto kam ide... niekde je snehu malo, inde je ho kopec 🙂

monika2712
17. jan 2012

@asemilka no v BA snezi statocne dneska. ani som necakala ze az tolko nakyda u nas 😀

asemilka
17. jan 2012

@monika2712 tak boli aj vyssie rekordy... ale ano, sneh dnes prekvapil riadne viacerych 🙂

orchis
17. jan 2012

@monika2712 cestujem zajtra rano, na juh slovenska okolie kosic, takze snad to nebude az take zle 😉

orchis
17. jan 2012

@asemilka babka byva niekde na severe slovenska, vsak? 🙂

monika2712
17. jan 2012

@orchis no neviem ako v tej casti SR.. u nas kyda a kyda 😀 😀

nufacikmi
17. jan 2012

@orchis neviem síce kam presne do okolia Košíc cestuješ, ale napr. pri Michalovciach snežík bol a aj dnes sneží 🙂

asemilka
17. jan 2012

@orchis kusok od sabinova 🙂

nikol.l
17. jan 2012

fú neznášam keď ma bolí hlava a ešte k tomu mám mierne točáky ☹ neviem či je to z počasia , alebo čo ...už by mohlo prestať padať zrovna dnes keď mám ísť konečne ku kaderníčke, hádam sa tam nejak dopravím...