Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
Babulky kde ste vsetky???
No mne mala spinka,muz sa hraaaaaa a ja cucim na nete :D
@fide gratulujeem, a prajem bezproblemove tehu, pekne si ho uzivaj a vychutnavaj, onedlho sa k tebe pridame 🙂 😉
@esmemia super, som sa zlakla az mi zle prislo 🙂
@jucuska platili by ti PN aj ak by si nebola zamestnana podla mna lebo ja sice som zamestnana ale platim si len zo zvysku... teda to co mi neodvadza zamestnavatel (co sa vlastne odvadza v rovnakom pomere ale ide mi to rovno zo mzdy a potom od nich dostavam nejaku PNku ked som chora ktora sa vyrata rovnako az na to ze mi ju preplaca zamestnavatel do 10 dna a potom socialna poistovna) , ten zvysok si doplacam a ten by mi od prveho dna platila socialna poistovna a tento zvysok vobec nesuvisi z mojim zamestnanim aj ked pojdem na PN niekedy (co ja som zarity nepeenkar neznasam chodenie po doktoroch) tak si tie papiere o PN musim u doktorky vypytat 2 krat jedny pre zamestnavatela a jedny pre socialnu.... a tie treba tam zaniest... takze aj tebe by to malo platit ze si to zanesies na socialnu papiere o PNke a vyplatia ti cely narok prepocitany na dni (bude to teraz asi menej ako by ti vysla materska na den lebo zdvihli tusim tie percenta na matersku predtym to bolo rovnako PN aj materska- tak si dostavala presne tolko ako by si bola na materskej) skorej je otazka ci nam to nezrusia lebo stale to planuju ja si platim zatial len treti mesiac .. tak dufam ze nie .. 😕
@jucuska po svadbe.. ale zacali sme si naschval platit skorej nikdy nevies ci neporodis v 7 mesiaci by mi bolo asi luto ze som to platila zbytocne... takze som zacala platit 8.6 a svadba bola 30.07 🙂
najhorise je ze mi vecsinou snazime v blbe dni lebo v tie dobre sme vzdy niekde na navsteve alebo tak :D:D... teraz ideme na vykend na vinobranie ku kamosom... ale tak tesim sa bude oddych pokedame s kamosmi co sme ich davno nevideli... ale zase to asi tento mesiac dopadne tak ako minuly,... hehe no uvidime mozno si ukradneme sebecky kusk casu aj pre seba...
Dobre ranko baby.. citam, ze riesite DNP. Tu je jeden clanok ohladom toho, ak ste ho teda este necitali.. http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
@oskvarkaa ja som začala platiť len 14.9, svadbu sme mali 27.8 tak som na to poistenie nejak nemyslela...snažili sme sa po svdbe o bábo...potom som sa dala poistiť a mám akurát mrchu tak asi počkáme mesiac...aj keď...akurát sa od včera naťahujeme s manželom na tom, čo bude, lebo on je kamionista a nie je často doma, ja sama dieťa vychovávať nechcem a on mi rozprával 6 rokov, že chce byť každý deň s dieťaťom a že si zmení prácu, no nejak sa nesnaží ani si nič nehľadá tak teraz neviem čo bude ☹ Bývame u mojich rodičov a chceli by sme stavať dom alebo ísť do bytu, no to je taký bludný kruh...keď zmení zamestnanie, už toľko zarábať nebude, nieže by mi to vadilo, ale dom tak nepostavíme lebo ja študujem externe...och joj...
Máš normálny cyklus? vieš si vypočítať PD či meriaš BT?
@lienkalienocka moja vsetko v poriadku
No babulky pri mojom 30 DC som uz 32 DC a zatial ta potvorka neprisla,tak snad ani nepride tfuj tfuj
Baby, tak nakoniec po dvoch pozitivnych testoch aj tak nic. Zacala som krvacat a nevedela som ci to je potrat alebo mimomaternicove, ale nakoniec na stastie som nebola tehotna, takze iba prisla menstruacia. Nikomu teda neprajem ten stres co som zazila, kym prisli vysledky z krvy. Takze od teraz si uz testy nikdy nerobim a pockam si na odbery alebo ultrazvuk. Takze znova ideme na to 🙂
@jucuska mam pravidelne.. v ramci normi ze +-1 den... len minule prisla o 3 dni skorej... takze to povazujem za normal... nemeriam si nic... len trochu studujem tu billingsovu ovulacnu metodu ale nemam to zvladnute este... tj ked neviem presne kedy treba sa snazit stale :D...
mi byvame v dome .. drahy zdedil (umrel mu ocino pred 3 rokmi :( ) nestazujem sa dom je prerbeny a okolo ta priroda,... ale keby ho nemame isli by sme na byt lebo sme obaja vyrastli v bytovke (jeho rodicia boli rozvedeny) takze sme zvyknuty a je to menej starosti..... ja by som asi nestavala v dnesnej dobe ale to je urcite len tym ze som cely zivot byvala v bytovke... a je to jednoduchsie...
.. ked som bola mala tak som snivala o tom ze sa vydam za kamionistu a budem s nim cestovat posvete :D.. 😝 ...
treba mu prehovorit do duse lebo tak sa asi ozaj o dietatko starat neda.. a peniaze sa vzdy zozenu ked je treba.. zase ak by ste zacali stavat skorej by ho to mozno prinutilo najst si doma pracu aby mohol co to porobit na svojom aj.... drzim palceky..
@genialna ja viem ako to vymysleli skratka pekne na prd.. to ich nenapadlo ake je to zodpovedne ze si niekto planuje rodicovstvo je to dobre aj pre zamestnavatela aj pre stat.. a okrem toho ten co zaraba tolke prachy ze by mu uz pripoistenie nevyslo (tak nemusi ako oni pisu "spekulovat") tak taku matersku dostane dokonca este vysiu lebo tie percenta zvysuju a zaplati im ich presne ta socialna poistovna (aspon ja som v tom ze matersku plati socialna poistovna a nie zamestnavatel) ktora nam ide hovorit o tom ze mi spekulujeme.. a dostane od tych mamiciek odvody presne take iste ako od nas .... + tam dali nejake vynimky takze bude niekto protezovany a niekto nie... pekne nespravodlivý systém....
zatial to ale neziskalo podporu,... nepreslo to takze mame nadej ze ak sa tato nasa uzasna super vlada nedohodne (co je pri jej stabilite dost mozne) tak to zavedenie budu aplikovat neskorsie a tym padom to este aspon mi stihneme uplatnit...
.. mohli to radsej osetrit nejako s tou PNkou to chapem ze ich stve lebo oni platia az po 10 dni a tym padom im to vecsinou vyde dost malo lebo ludia byvaju PN tyzden -2 tyzdne najcastejsie... a tym padom vecsinu z toho plati zamestnavatel...
@oskvarkaa skúšala som sa sním o tom rozprávať ale nedá sa...som taká bezradná...ale ďakujem...ináč to nie je len o cestovaní ako si o tom snívala...ešte aj to cestovanie je namáhavé...sedíš hodiny a hodiny na cestách ako na potvoru ti treba stále cikať no veľakrát ani nie je kde 😖 ja s ním už ani nechodím lebo ma to veľmi vyčerpáva no ani samej doma mi nie je dobre keď zaspávam sama 😢
ináč som o tej bilingsovej metóde ešte nepočula...
@oskvarkaa Tak v tomto s Tebou úplne súhlasím....Je to nespravodlivé, lebo tie mladé žaby, ktoré sa ani nesnažia si niečo zistiť a idú na materskú veeeeľmi skoro (a asi viete koho hlavne tým na SR myslím), nemajú dokončené školy, dostanú pomaly rovnaké príspevky ako my, ktoré robíme, plánujeme, odkladáme a same si platíme ☹ Veď keby som chcela, už som mohla byť na materskej aspoň 2-krát a žiť nejako, že šak štát by mi mal niečo dať....ale ja ako hlúpa to odkladám a odkladám, lebo najskôr škola, potom treba niečo odrobiť, ešte si chcem platiť DNP a nakoniec všetko aj tak na hobby.....ja stále pevne verím, že to neprejde aspoň pre rok 2012 🙂
@jucuska ta metoda je velmi jednoducha... aspon teda ja si myslim... ja juskusam este len prvy cyklus... sledujes si cervikalny hlien... plus neviem ci do tejto metody patri aj sledovanie cipka...ale ja som si tento mesiac aj merala tepllotu aj sledovala aj hlien a cipok a presne mi vysiel ovulacny test ked som mala najlepsi teda najplodnejsi hlien... no ci vysla u mna to uvidime neskor 🙂) ak by si chcela mozem ti pozhanat nejake veci na nete podla ktorycj som to celkom pochopila 🙂
toto je ku sledovani hlienu: http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
a toto k cipku: http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
ja som z toho vela pochopila 🙂 uvidime ci sa aj zadarilo 🙂
@martinka15 no a potom je druha skupina ktora nerobi ale ma vplivnych znamich a tak jej vedu ako by robila za neviem ake prachy a odvadzaju jej tie odvody (tie iste co si mi chceme platit) a tej sa to nijak nedotkne lebo je akoze zamestnana za take velke prachy ... toto som fakt necakala od tejto vlady... skoda reci.....
...ved doteraz si to platili aj ludia co boli zamestnany uplne za par supiek aj chlapi.. lebo ked si zdravy minies menej ako chori .. a to oni ti daju na tu marodku polovicku z toho nicoho co zarabas tak to aby si zdochol normalne 😕 (a vecsina z nich to nezneuzivala co je pre nich zle lebo ked mas sukromnu poistku a zneuzivas ju tak oni si na to vedia nast ako im klepnut po palcoch .... socka to nievie tak to chce vyriesit takto...)... och no uz som ticho .. uz som sa vyburila.. nasrali ma ... no... 😀 😝
@jucuska http://sk.wikipedia.org/wiki/Prirodzené_plánova...
to je ta co ju prednasaju na tych naukach katolickych ked sa ides vydavat...

@fide gratulujem a prajem krasne tehulkovanie 😉