Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@ludka77
To vazne ja som ani nevedela hehe mne to poradila kamaratka no pekne teda 🙂 Tak aj ja asi si pojdem zajtra kupit kyselinu listovu tak my porad aku si mam kupit teda aka je najlepsia 🙂
ja som si kúpila ten acidofolan, u nás stojí 4,70€ a je tam 50tabletiek a bere sa 1 denne 🙂
@ludka77
Prepac ale neviem co je DC 😀 Ja som tatar ja nikdy neviem tieto skratky :D
@ludka77
Tak dakujem a ako kukam uz mas jedno dietatko co??? To ste tiez planovali ci osud 🙂
@orchis neviem isto ci to ona mala znamienko alebo nieco ine ze len nejaky vyrastok a mozno jej vznikol niekedy ako ze nedavno (lebo take su vraj nebezpecnejsie ako ked to mas od mala..)
no ved ja sa mozno koli tomu len bojim ze to som si z toho zapametala a este aj mi od mala doma vraveli ze si na to musim davat pozor lebo mozem dostat raka ked si s tym nieco urobim a tak... psycho podvedomie.. snad to bude ok...
plánovali 🙂 musela som sa drahému prosiť 🙂) keďže som chodila do školy a on bol presvedčený že až po škole (externe som chodila na VŠ) a keď som vyrátala že ak na to vhupneme 🙂 narodí sa po štátniciach tak asi týždeň sme sa o tom debatovali a napokon jedného pekného večera si dal povedať a nedal si pozor a je z toho Ľudka 🙂)) teda sa nám podarila na prvý šup 🙂) ale presne viem kedy mám plodné dni (teda nie presne na deň) ale mávam vtedy taký lepkavý hlien 🙂)
vy sa koľko snažíte???
@ludka77
Jeeeej no krasne sa to pocuva tak to je super jasne ako aj ja to mam take ze ten hlien aj teraz ho mam a to mam 3 dni pred mrchou a snazime sa 4 mesiace zatial tak uvidime no len tento mesiac som mala tu vaginalnu mykozu ale chvala bohu to preslo a ci ma vplyv na snazilkovanie tak to hadam nema ci?? ale asi nie ..🙂 tesim sa svami a verim ze aj teraz sa vam to coskoro podari 🙂))
@oskvarkaa 🙂 preto ma štve že teraz drahý cez plodné dni "nemohol" 🙂 ale neva dí to až tak strašne, lebo malinkú sme sprevili tak, že som mala poslednú MS 13.10 a teraz ak sa nepodarilo (čo by bola fakt náhoda) tka MS čakám zas 13.10 🙂)))))
inak aj mňa aj moju segru naši spravili na prvý šup 🙂))
@cicka22312 no ja som si teraz pozerala, ze ci je ten moj femibion rovnaky ako beriete vy. tak, tu vo fr to maju oznacene inac a ja som si kupila "femibion 1" ktory sa tu odporuca pre planovanie a prve tri mesiace tehotenstva a je to 400-ka. "femibion 2" je od 4 mesiaca a je to 200-ka. femibion 800-ka tu ani neexistuje 😨 pozrela som si ich stranku. tu odporucaju prijem folatov max tych 400 mikrog. nei je to divne?
no ten predosli prispevok som mala hodit len tak do plena no ale nakoniec som to adresovala len tebe cicka 😅 chybicka ale tak sa snad nic nestalo, vsak? 😉
@cicka22312 ja som mávala strašne často, zápaly (mala som totiž strašnú gynekologičku, stále mi dávala to isté, teda mi ho neliečila len potláčala) a odkedy som zmenila doktora tak ma preliečil a odvtedy už ani neviem čo to je (viac ako 4 roky mám pokoj) keď som sa pýtala či to môže mať vplyv na plodnosť alebo byť problém s otehotnením, tak mi povedal že ano, ale len vtedy keby sa zápal neliečil!! tak v pohode, ničoho sa neboj nemá to vplyv na snažilkovanie 🙂
@ludka77
dakuje si ma ukludnila tak uvidime ci dostanem 6 mechu no nechcem nic unahlovat nechavam to na osud teda 🙂 no pekna krava teda to bola to co je uz za doktorov kokos !!! hruuza 😒 ako nepochopim ja mam zatial dobre skusenosti u gynekologicky.Tak teda mam papat tu kyselinu listovu 🙂
@orchis
nestalo sa nic v pohode 🙂)) kludne aj mne mozes dako poradit ak budes o dacom vediet 🙂
@cicka22312 ja som prišla na to že je dosť veľký rozdiel medzi gynekológom/pôrodníkom a gynekológom ktorý len sedí v ordinácii!! Ten pôrodník je jednoznačne lepší!! 🙂) jasné papaj tú kyselinu 🙂)
@ludka77
tak uz mas skusenosti teda ja este nie nerodila som este aj sa celkom na ten porod tesim aj ked si vytrpim hehe este som neni tehotna a uz sa tesim na porod dobre co ?? 🙂 Clovek by si pomyslel ze my sibe asi uz 🙂Budem papat jasne ze hej 🙂Kamratka daco papala tiez na otehotnenie niake baby plan take daco je to tiez dobre ci ani nie
@cicka22312 ja užívam calibrum babyplan v prvom trimestri (je určený pred otehotnením a na prvý trimester), ale ja som užívala kyselinu listovú 6 mesiacov pred otehotnením
tak v tom si ako ja 🙂 ja som sa tiež tešila na pôrod!! Báť sa pôrodu (aj teraz sa už teším) ako prvorodička mi príde choré, veď nevieš čo ťa čaká tak ako sa môžeš báť??? a hlavne ten pocit keď už je bábo vonku!!!! na nezaplatenie!!! ja som také vitamíny nejedla ani teraz nejem, ale veľa báb ano a zdá sa mi že tie vit. obsahujú aj kyselinu listovú
@cicka22312 mne na to baby plan povedala moja ze aj to je dobre ale tej kys. listovej je tam menej ako napr v femibion 800 a zasto je tam az zbytocne vela inych vytaminov a zelezo ktore dst zatazuju organizmus.. mne z toho bolo tazko od zaludka... ale povedala mi ze mam brat femibion a ak chcem obcas si aj ten baby plan mozem dat ze kys. listovou sa nepredavkujem...
@ludka77 aj nám sa podarilo na prvý šup, tak sa z toho teším, lebo v dnešnej dobe sa to dá nazvať rarita
@ludka77 kys. listova je dost dobra koli tomu razstepu chrptice inak ostatne vytaminy ti az z rozboru krvi mozu pridat ze mas malo tak ti daju jest.. vraj... ale mne sa mudruje ked som este tiez nerodila... ani ja sa nebijim porodu... viacej sa bojim toho vyberania znamienka (ja sa bojim aj bratia krvi neznasam ked do mna niekto picha ihlu...alebo ine ostre predmety... ale zo skusenosti som zistila ze ked sa nepozeram tam mi to az tak nevadi... ked sa pozeram mam zavraty...)
@aadulik2110 tak to ti teda gratulujem a teším sa s tebou, kedy to čakáte???
@oskvarkaa no ja tam mam potom napr obsah vitaminov B1 1.2 mg, B2 1.6mg, B6 1.9mg kym na slovenskej strane merck vidim obsah v jednej tabletke v mikrogramoch. az si mysli, ze to musi byt preklep lebo by to bol velmi velky rozdiel. podobne to vidim aj pri inych zlozkach (vitaminu E, vit C) ty to ako mas na krabicke?
@ludka77 sme úplne na začiatku.... teraz som v 7tt, takže až koncom mája

@cicka22312 a ktorý si ty DC??