icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

ludka77
3. okt 2011

@oskvarkaa u mňa je ten istý problém, ihla fúúúúúj, vždy som odkvecla 🙂) ale ako som bola tehu tak ma toľko dopychali 🙂) 2 týždne som bola na infúzkach a odvtedy to už nieje taká katastrofa 😉 a tie znamienka?? nieje to také hrozné, fakt tú ihlu nepichajú hlboko len okolo znamienka 🙂

cicka22312
3. okt 2011

@oskvarkaa
Dakujem no vsak uz dako aj tu kyselinu listovu kupim a uvidime co a ako to vsetko bude 🙂 a no vsak ani ja nemam rada inekcie a hlavne zubara idem odpadnut strasne cosi ze hruuza panika ako svina 🙂) Horsie ako male dieta 🙂 😀 😅

orchis
3. okt 2011

@oskvarkaa tak to som pravy opak, ja sa musim pozerat na to. asi musim vidiet co so mnou robia.citim sa neprijemnejsie ked sa nepozeram

ludka77
3. okt 2011

@aadulik2110 juj normálne sa teším, že je tu tehulka 🙂) sa mi vrátili všetky tie radosti, keď som ja zistila že som tehu 🙂) ako malinké voláte?? 🙂) my sme ho v takom skorom týždni volali bublinka 🙂) lebo keď mi spravil vnútorné sono v 9tt tak tam bola len taká malinká bublinka 🙂)

cicka22312
3. okt 2011

@aadulik2110
Adulik aspon budem vediet vsak hadam ta kyselina listova uplne staci 🙂))

mimi1111
3. okt 2011

@nena13 ja som po prvom otehotnela po pol roku snazili sme sa po prvej mrche a otehotnela som po pol roku a teraz tiez po prvej mrche sa snazime ja som vzdy potratila v 5tt lekar povedal ze mi urobi vysetrwnia po troch mesiacoch no nechapem preco tak neskoro ☹

aadulik2110
3. okt 2011

no neviem, ja som brala kys. listovú - bola 400ųg a teraz aj v tom calibrum je také isté zloženie a vedľa toho je 200% dennej dávky, tak ja si myslím, že by to malo byť dosť a babyplan ešte obsahuje Vit C, Vit E, Železo, Jód a spomínanú kys. listovú

cicka22312
3. okt 2011

@aadulik2110
Prosim ta a kolko stoji to calibrum ??? je to draksie ako ta kyselina listova???

aadulik2110
3. okt 2011

@ludka77 voláme ho naše bábo alebo malinké.... manžel mu rozpráva, že sa koľko krát musím smiať.... minule sme išli gratulovať a než sme išli, tak stihol bábovi povedať, že bude počuť takú tetu, ale nech ju nepočúva, lebo tá stále trepe hlúposti, ale že s maminkou si má dať chlebíček .... a potom keď sme prišli, tak sa pýtal, či mu chutil

ludka77
3. okt 2011

@aadulik2110 zlatý 🙂 môj manžel už dve deti má, ale hovorí, že to bol ešte sprostý mladý 🙂) našu dcérku miluje nadovšetko a niekedy mi príde až moc úzkostlivý 🙂 tak niekedy ho musím aj napomínať, nech ju nechá robiť veci aj samú aby bola trošku samostatnejšia 🙂) ešte aj keď ide s ňou na prechádzku tak väčšinu cesty ju nosí na rukách 🙂 na čo sa hnevám, lebo potom chce malá aby som ju nosila aj ja 🙂 a kedže pri nej som bola na rizikovom sa bojím, že pri druhom to bude to isté a teda také niečo ako nosenie na rukách nehrozí 🙂)

aadulik2110
3. okt 2011

@cicka22312 ja som mala kys. listovú 400 - bolo tam okolo 90 tabliet + 7 zdarma a vyšlo ma to okolo 4€, čiže nejaké 1€ a nejaké drobné na mesiac a tento babyplan je len 30 tabliet a stálo to do 5€, takže je to drahšie.... ja som začala s babyplanom až som zistila, že som tehu.... dovtedy som užívala kys. listovú samotnú...

oskvarkaa
3. okt 2011

@orchis pozrem ti doma som v robote nemam tu rabicku...

oskvarkaa
3. okt 2011

@cicka22312 ja sa zubara zasa vobec nebojim lebo do 16 tich som nemala ani jeden kaz.. odvtedy mam zuby riadne zkazene uz ale ostalo mi to ze sa nebojim..

cicka22312
3. okt 2011

@aadulik2110
dakujem tak si kupim tu kyselinu listovu a ked budem tehotna kupim si ten babyplan teda dakujem hned zajtra zacnem papat tu kyselinu listovu dakujem a pekne tehulkovanie teda a gratulujem

oskvarkaa
3. okt 2011

@ludka77 to do mna budu pichat aj ichlu.. oj matka zem chitila ma druha vlna paniky... :D

aadulik2110
3. okt 2011

@ludka77 no to veľmi nie je dobré (to nosenie) a chápem, že máš strach. Ja som sa nedávno dobre cítila a prehnala som to s upratovaním a nosila prádelné koše plné bielizne.... večer som už aj mierne krvácala.... no dnes už to veru nerobím.... už radšej nič ťažké nenosím.... som len na začiatku, ale žiť s myšlienkou, že moja mamina len mierne krvácala a potratila pred tým ako som sa narodila... a ja už mám tridsať a budem prvorodička... tak tiež mám strach

oskvarkaa
3. okt 2011

@ludka77 to mas v pohode mi volame nase vyrtualne dieta menom lebo uz mame vybrate (chlapcenskym vecsinou aj ked mame aj dievcenske vybrate) a to este ani bublinka nieje :D... napriklad ked som pazrava a nechce sa mi prekonavat aby som tolko nejedla hlupoti ;)

cicka22312
3. okt 2011

@oskvarkaa
jooj moja aj ja mam kazy strasne cosi tiez presne do 16 krasne biele zuby a bum zacali sa my kazit robit :-/ ale tak uz to dako prezijem u toho zubara ale je to pre mna kriz a aspon tebe zavidim ze sa nebojis 🙂)

ludka77
3. okt 2011

@oskvarkaa ja mám tiež paniku z ihly naozaj, ale tieto vôbec necítiš to je len tak kúsok pod kožu 🙂) ale jasné že som si to na tom stole odrevala 🙂)) ale keď sa nad tým zamýšľam tak zbytočne 🙂)) keď budeš tehotná tak ti budú brať podchvíľou krv 🙂)) potom sa už báť prestaneš 🙂)))

cicka22312
3. okt 2011

@oskvarkaa
jeeej a ake mena mate vybrate?? ak sa mozem opytat ??? mne vyvestila vestica ze budem mat dievcatko a ze budem rodit cisarskym tak uvidime teda ci to bude pravda 🙂

cicka22312
3. okt 2011

@ludka77
Ludka a ty si ako dlho rodila ??? A chcem sa opytat boli to az tak strasne ako to pomaly vsetky baby opisuju??? 😲

ludka77
3. okt 2011

@aadulik2110 no ja som si v tehu dávala pozor a a jtak som išla v 20tt na kontrolu a bola som otvorená, tak som hneď išla aj do nemocnice, a potom ma museli zašiť (cerklaž - či ako sa to píše) a keď som sa pýtala doktorky ktorá ma prepúšťala z nemocnice či je to náhoda, tak povedala že mám slabšie (neviem už čo 🙂 ) a pri druhom to zvyknú robiť už radšej automaticky. Odvtedy viem čo je tvrdnutie brucha, ja som si myslela že to sa malá tak hrčí, zo strany na stranu 🙂)

ludka77
3. okt 2011

@oskvarkaa ja som od začiatku hovorila, že čakáme dievčatko aj že sme robili dievčatko a máme dievčatko 🙂

ludka77
3. okt 2011

@cicka22312 záleží od toho aký maš prah bolesti!! ale hlavné je že hneď ako bábo vylezie 🙂 tak je po bolesti, nie ako keď ťa operujú, že ešte týždeň máš bolesti 🙂 A najdôežitejšie je: NEPOČÚVAJ INÉ DIEVČATÁ!!! neviem načo je to dobré keď ťa strašia??? Kedysi ženy rodili, semé, v poli a hneď po pôrode pokračovali v práci!!! tak sa neboj zvládneš to aj ty
a ako dlho?? o 8:00 mi dal vyvolávačku o 10:30 mi praskol vodu a o 12:26 bola malá nasvete!!! a bolesti mi začali až prasknutím vody! 🙂

cicka22312
3. okt 2011

@ludka77
Tak viem vydrzat ale nie az take bolesti 🙂 no vsak uvidime teda ale viem ze to zvladnem hlavne kvoli tomu baabtku tak to si dlho nerodila teraz kamaratka rodila 7 hodin a to je dost teda 🙂 vsetko sa da zvladnut 🙂

aadulik2110
3. okt 2011

súhlasím s tebou.... každý má iný prah bolesti.... jedna moja kamoška mala bolesti 2 hodiny.... druhá do hodiny mala bábo a bolo po bolesti.

ludka77
3. okt 2011

@cicka22312 jasné že zvládneš!! stojí to zato 🙂) ja si pamätám, že zašívanie bolelo viac ako celý pôrod, na pôrod som bola psychický pripravená ale na šitie som akosi zabudla 🙂)

oskvarkaa
3. okt 2011

@cicka22312 hej hej neboj zvladneme to co sme chlapi aby sme sa bali porodu 😉 heh.... len neviem ci zvladneme to zamiesenie ked sa akosi nedari 😕 sice pravda ze zatial to nikdy nevyslo tak ze v ten mnou urceny (odhadnuty) den ovu nebolo kde alebo kedy alebo ako... 😝 😀 takze este nieje cas na paniku..

aadulik2110
3. okt 2011

no nič dievčatá, idem sa ja trochu poprechádzať, mrknúť na stavbu, skontrolovať korytnačky v záhrade a ak tu ešte potom budete, tak popíšeme 🙂 ďakujem za spríjemnený oddych po práci 🙂

oskvarkaa
3. okt 2011

@ludka77 na to sitie ti uz nedaju nejaku umrtvujucu inekciu.. ci nemozu ked sa koji ?.. alebo tak ?