Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@oskvarkaa
Dakujem no vsak uz dako aj tu kyselinu listovu kupim a uvidime co a ako to vsetko bude 🙂 a no vsak ani ja nemam rada inekcie a hlavne zubara idem odpadnut strasne cosi ze hruuza panika ako svina 🙂) Horsie ako male dieta 🙂 😀 😅
@aadulik2110 juj normálne sa teším, že je tu tehulka 🙂) sa mi vrátili všetky tie radosti, keď som ja zistila že som tehu 🙂) ako malinké voláte?? 🙂) my sme ho v takom skorom týždni volali bublinka 🙂) lebo keď mi spravil vnútorné sono v 9tt tak tam bola len taká malinká bublinka 🙂)
@aadulik2110
Adulik aspon budem vediet vsak hadam ta kyselina listova uplne staci 🙂))
no neviem, ja som brala kys. listovú - bola 400ųg a teraz aj v tom calibrum je také isté zloženie a vedľa toho je 200% dennej dávky, tak ja si myslím, že by to malo byť dosť a babyplan ešte obsahuje Vit C, Vit E, Železo, Jód a spomínanú kys. listovú
@aadulik2110
Prosim ta a kolko stoji to calibrum ??? je to draksie ako ta kyselina listova???
@ludka77 voláme ho naše bábo alebo malinké.... manžel mu rozpráva, že sa koľko krát musím smiať.... minule sme išli gratulovať a než sme išli, tak stihol bábovi povedať, že bude počuť takú tetu, ale nech ju nepočúva, lebo tá stále trepe hlúposti, ale že s maminkou si má dať chlebíček .... a potom keď sme prišli, tak sa pýtal, či mu chutil
@aadulik2110 zlatý 🙂 môj manžel už dve deti má, ale hovorí, že to bol ešte sprostý mladý 🙂) našu dcérku miluje nadovšetko a niekedy mi príde až moc úzkostlivý 🙂 tak niekedy ho musím aj napomínať, nech ju nechá robiť veci aj samú aby bola trošku samostatnejšia 🙂) ešte aj keď ide s ňou na prechádzku tak väčšinu cesty ju nosí na rukách 🙂 na čo sa hnevám, lebo potom chce malá aby som ju nosila aj ja 🙂 a kedže pri nej som bola na rizikovom sa bojím, že pri druhom to bude to isté a teda také niečo ako nosenie na rukách nehrozí 🙂)
@cicka22312 ja som mala kys. listovú 400 - bolo tam okolo 90 tabliet + 7 zdarma a vyšlo ma to okolo 4€, čiže nejaké 1€ a nejaké drobné na mesiac a tento babyplan je len 30 tabliet a stálo to do 5€, takže je to drahšie.... ja som začala s babyplanom až som zistila, že som tehu.... dovtedy som užívala kys. listovú samotnú...
@cicka22312 ja sa zubara zasa vobec nebojim lebo do 16 tich som nemala ani jeden kaz.. odvtedy mam zuby riadne zkazene uz ale ostalo mi to ze sa nebojim..
@aadulik2110
dakujem tak si kupim tu kyselinu listovu a ked budem tehotna kupim si ten babyplan teda dakujem hned zajtra zacnem papat tu kyselinu listovu dakujem a pekne tehulkovanie teda a gratulujem
@ludka77 no to veľmi nie je dobré (to nosenie) a chápem, že máš strach. Ja som sa nedávno dobre cítila a prehnala som to s upratovaním a nosila prádelné koše plné bielizne.... večer som už aj mierne krvácala.... no dnes už to veru nerobím.... už radšej nič ťažké nenosím.... som len na začiatku, ale žiť s myšlienkou, že moja mamina len mierne krvácala a potratila pred tým ako som sa narodila... a ja už mám tridsať a budem prvorodička... tak tiež mám strach
@oskvarkaa
jooj moja aj ja mam kazy strasne cosi tiez presne do 16 krasne biele zuby a bum zacali sa my kazit robit :-/ ale tak uz to dako prezijem u toho zubara ale je to pre mna kriz a aspon tebe zavidim ze sa nebojis 🙂)
@oskvarkaa
jeeej a ake mena mate vybrate?? ak sa mozem opytat ??? mne vyvestila vestica ze budem mat dievcatko a ze budem rodit cisarskym tak uvidime teda ci to bude pravda 🙂
@ludka77
Ludka a ty si ako dlho rodila ??? A chcem sa opytat boli to az tak strasne ako to pomaly vsetky baby opisuju??? 😲
@aadulik2110 no ja som si v tehu dávala pozor a a jtak som išla v 20tt na kontrolu a bola som otvorená, tak som hneď išla aj do nemocnice, a potom ma museli zašiť (cerklaž - či ako sa to píše) a keď som sa pýtala doktorky ktorá ma prepúšťala z nemocnice či je to náhoda, tak povedala že mám slabšie (neviem už čo 🙂 ) a pri druhom to zvyknú robiť už radšej automaticky. Odvtedy viem čo je tvrdnutie brucha, ja som si myslela že to sa malá tak hrčí, zo strany na stranu 🙂)
@cicka22312 záleží od toho aký maš prah bolesti!! ale hlavné je že hneď ako bábo vylezie 🙂 tak je po bolesti, nie ako keď ťa operujú, že ešte týždeň máš bolesti 🙂 A najdôežitejšie je: NEPOČÚVAJ INÉ DIEVČATÁ!!! neviem načo je to dobré keď ťa strašia??? Kedysi ženy rodili, semé, v poli a hneď po pôrode pokračovali v práci!!! tak sa neboj zvládneš to aj ty
a ako dlho?? o 8:00 mi dal vyvolávačku o 10:30 mi praskol vodu a o 12:26 bola malá nasvete!!! a bolesti mi začali až prasknutím vody! 🙂
@ludka77
Tak viem vydrzat ale nie az take bolesti 🙂 no vsak uvidime teda ale viem ze to zvladnem hlavne kvoli tomu baabtku tak to si dlho nerodila teraz kamaratka rodila 7 hodin a to je dost teda 🙂 vsetko sa da zvladnut 🙂
súhlasím s tebou.... každý má iný prah bolesti.... jedna moja kamoška mala bolesti 2 hodiny.... druhá do hodiny mala bábo a bolo po bolesti.
@cicka22312 jasné že zvládneš!! stojí to zato 🙂) ja si pamätám, že zašívanie bolelo viac ako celý pôrod, na pôrod som bola psychický pripravená ale na šitie som akosi zabudla 🙂)
@cicka22312 hej hej neboj zvladneme to co sme chlapi aby sme sa bali porodu 😉 heh.... len neviem ci zvladneme to zamiesenie ked sa akosi nedari 😕 sice pravda ze zatial to nikdy nevyslo tak ze v ten mnou urceny (odhadnuty) den ovu nebolo kde alebo kedy alebo ako... 😝 😀 takze este nieje cas na paniku..
no nič dievčatá, idem sa ja trochu poprechádzať, mrknúť na stavbu, skontrolovať korytnačky v záhrade a ak tu ešte potom budete, tak popíšeme 🙂 ďakujem za spríjemnený oddych po práci 🙂

@oskvarkaa u mňa je ten istý problém, ihla fúúúúúj, vždy som odkvecla 🙂) ale ako som bola tehu tak ma toľko dopychali 🙂) 2 týždne som bola na infúzkach a odvtedy to už nieje taká katastrofa 😉 a tie znamienka?? nieje to také hrozné, fakt tú ihlu nepichajú hlboko len okolo znamienka 🙂